hvala!
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
The BEN10
#17852 Re: Xiaomi mobiteli
Šta preporučujete od Xiaomi telefona za žensku osobu, do nekih 400 KM (dobra kamera i baterija, YT i FB pomalo, ništa gaming i sl)?
Hvala
Hvala
- fortaleza
#17853 Re: Xiaomi mobiteli
Čemu naglasak na ženskom spolu, je li treba neki laganiji telefon ne prevelikih dimenzija?
U tom slučaju Mi 11 Lite, ali on je nešto više od 400 KM oko 480.
Kamera odlična, čini mi se nešto bolja od Redmi Note 10 Pro, baterija 4250mAh, dualni zvucnici, amoled 90Hz.
-
zippoo87
-
paparaco2
#17855 Re: Xiaomi mobiteli
-
zippoo87
#17856 Re: Xiaomi mobiteli
Uradi backup telefona i opali factory reset pa onda ponovo vrati sve (restore)
Ili pokusaj obrisati cache i data od aplikacije galerija,mozda to pomogne.
-
testni_akaunt
#17857 Re: Xiaomi mobiteli
Može li se uzeti neki nov za cca 200KM.
Potrebe:
Da ne šteka viber
Čitanje portala
Potrebe:
Da ne šteka viber
Čitanje portala
-
_someone
#17858 Re: Xiaomi mobiteli
Nedavno uzeo starijoj osobi redmi 9, 260 maraka i upravo za to se koristi, zasad bez ikakvih problema. Jest iznad 200 ali jeftiniji ne znam ima li.testni_akaunt wrote: ↑07/12/2021 06:52 Može li se uzeti neki nov za cca 200KM.
Potrebe:
Da ne šteka viber
Čitanje portala
-
The BEN10
#17860 Re: Xiaomi mobiteli
Da, baš tako - manja ruka i ne previše težak.fortaleza wrote: ↑06/12/2021 18:34Čemu naglasak na ženskom spolu, je li treba neki laganiji telefon ne prevelikih dimenzija?
U tom slučaju Mi 11 Lite, ali on je nešto više od 400 KM oko 480.
Kamera odlična, čini mi se nešto bolja od Redmi Note 10 Pro, baterija 4250mAh, dualni zvucnici, amoled 90Hz.
Hvala na preporuci.
- madesa
#17861 Re: Xiaomi mobiteli
imam problem sa Poco x3. Kad zovem nekog ili mene zove , cim se javim ekran se ugasi i ne mogu nista dok se ne prekine poziv.
-
lajkujMe
#17862 Re: Xiaomi mobiteli
Koristim evo nov xioami redmi 10s vec 15 dana.
Iskreno ne valja, Huawei p20 lite koji sam imao je puno bolji.
Pogotovo sto se kamera rice.
Prednja kamera je uzas i u rangu s mobitelima prije 6 ili 7 godina.
Zadnje kamere su ok danju odvratno lose nocu.
Ima dosta bloatware i pop up reklama.
Sta me nervira je sporost pri uspostavljanju i prekidanju poziva.
Prekinem poziv i treba mu skoro 10 sekundi da prekine i izdaje iz aplikacije za poziv.
Tako da iskreno ja imam negativno mišljenje.
Kolega koji je dobio isto telefon kao i ja ima jos problema.
Najcesce sam od sebe gasi Bluetooth i wifi konekcije.
Prekinem poziv i treba mu skoro 10 sekundi da prekine i izdaje iz aplikacije za poziv.
-
adsubzero
#17863 Re: Xiaomi mobiteli
GCam??
Uglavnom nisi izabrao telefon koji se moze pohvaliti kamerom, to je bas mid low segment.
Radi li double tap da se upali ekran? Jedno jednostavno rjesenje tj. workaround je da ukljucis da se prekida poziv na pritisak dugmeta za paljenje/gasenje (settings -> accessibility)
-
gigatech
#17864 Re: Xiaomi mobiteli
sad će Xiaomi fanovi (uzmi brate XiaomilajkujMe wrote: ↑07/12/2021 09:00 Koristim evo nov xioami redmi 10s vec 15 dana.
i ja sam prešao na xiaomi nakon samsunga baš zbog propagande... ali uskoro ide promjena na Samsung ili Iphone jer ovo se ne može koristiti
-
corei3
#17865 Re: Xiaomi mobiteli
Imao xiaomijev sat i sreca ga se rijesih, jedva. Sat je odličan, ali software koji služi za povezivanje očajan. Xiaomi nikad al nikad više.lajkujMe wrote: ↑07/12/2021 09:00 Koristim evo nov xioami redmi 10s vec 15 dana.
Imam rodicu kojoj kad je neko zove nije izbacivalo ono "dugme" da se moze javiti, samo zvoni
-
adsubzero
#17866 Re: Xiaomi mobiteli
Bas glup komentar. Sta ocekujes za 300 i kusur KM, da radi sve savrseno i da si miran 10 godina? Svaki brend ina gomilu svojih problema, ako mislis da si sve rijesio sa Apple-om, a pogotovo Samsung-omgigatech wrote: ↑07/12/2021 09:17sad će Xiaomi fanovi (uzmi brate XiaomilajkujMe wrote: ↑07/12/2021 09:00 Koristim evo nov xioami redmi 10s vec 15 dana.
Najcesce sam od sebe gasi Bluetooth i wifi konekcije.![]()
![]()
) pisati kako ne znaš korisiti telefon, kako moraš uraditi factory reset, kako moraš biti pažljiv, ali da je to najbolji telefon omjera cijene i dobijenog... smiješnoo
i ja sam prešao na xiaomi nakon samsunga baš zbog propagande... ali uskoro ide promjena na Samsung ili Iphone jer ovo se ne može koristiti
- skafiskafsnjak
#17867 Re: Xiaomi mobiteli
Izvini druze, koristio sam Samaung od s3 do s9+. Nikada nisam imao neki ozbiljan problem. Sitnih sranja je bilo koja su se ispravljala.... Ali Xiaomi je sampion bugova
Koristim od marta mi 10t pro, nisu u stanju ispeglati ovo sa proximity senzorom i paljenjem ekrana u toku razgovora....
-
gigatech
#17868 Re: Xiaomi mobiteli
pa Samsung za iste pare 550 KM koliko sam platio Xiaomi radi puno boljeadsubzero wrote: ↑07/12/2021 09:30Bas glup komentar. Sta ocekujes za 300 i kusur KM, da radi sve savrseno i da si miran 10 godina? Svaki brend ina gomilu svojih problema, ako mislis da si sve rijesio sa Apple-om, a pogotovo Samsung-omgigatech wrote: ↑07/12/2021 09:17
sad će Xiaomi fanovi (uzmi brate Xiaomi![]()
![]()
) pisati kako ne znaš korisiti telefon, kako moraš uraditi factory reset, kako moraš biti pažljiv, ali da je to najbolji telefon omjera cijene i dobijenog... smiješnoo
i ja sam prešao na xiaomi nakon samsunga baš zbog propagande... ali uskoro ide promjena na Samsung ili Iphone jer ovo se ne može koristitionda se grdno varas
u tom i jeste fazon, ne govorim o S verzijama samsunga
i onda skontam da ako bih se zadržao na xiaomi svake godine moraš davati min 500 KM da bi imao dobar telefon.. jer kvalitet izrade nije neki, a update ubiše xiaomi mobitele... nakon jednog update sam izgubio osnovnu funkciju mobitela, a to su pozivi i primanje poziva.. nekad radi nekad ne, ali nakon restarta mobitela radi.. i tako svaki dan restartujem mobitel da bih imao osnovne funkcije
- JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#17869 Re: Xiaomi mobiteli
Preserujete. Nit je sve crno niti bijelo. Dosta toga zavisi od potreba, stručnosti i osobnog iskustva.
Koristio sam sve i svašta i poprilično sam zadovoljan xiaomi telefonima. Imaju bugovitiji sistem, to stoji ali i dalje
da ne ubrajamo razliku u cijeni nude dosta toga i drugačijeg.
Kada sam uzimao poco f3 niko me nije silovao za xiaomi već na vagu šta imam u tom rangu,cijena, mogućnosti, lični ukus i završeno.
Za svoje pare ne glumim budalu niti ne znam kakvog fanboja, ali u ovom slucaju zadovoljan telefončinom i još u
djepu ostalo viška što bi dao za kakav ekvivalent.
Koristio sam sve i svašta i poprilično sam zadovoljan xiaomi telefonima. Imaju bugovitiji sistem, to stoji ali i dalje
da ne ubrajamo razliku u cijeni nude dosta toga i drugačijeg.
Kada sam uzimao poco f3 niko me nije silovao za xiaomi već na vagu šta imam u tom rangu,cijena, mogućnosti, lični ukus i završeno.
Za svoje pare ne glumim budalu niti ne znam kakvog fanboja, ali u ovom slucaju zadovoljan telefončinom i još u
djepu ostalo viška što bi dao za kakav ekvivalent.
- emotivac
#17870 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Poco X3 Pro 8GB 256GB Frost Blue
479.24 KM sa popustom (unicredit mastercard akcija 20%) na domod.ba
Ako nekom treba dobar xiaomi, eto

EDIT: izgleda da nije za sve uređaje akcija.........
479.24 KM sa popustom (unicredit mastercard akcija 20%) na domod.ba
Ako nekom treba dobar xiaomi, eto
EDIT: izgleda da nije za sve uređaje akcija.........
-
Affinity
#17871 Re: Xiaomi mobiteli
Jel neko koristio Xiaomi 11T i kakva su iskustva 
-
paparaco2
#17872 Re: Xiaomi mobiteli
zippoo87 wrote: ↑06/12/2021 20:46Uradi backup telefona i opali factory reset pa onda ponovo vrati sve (restore)
Ili pokusaj obrisati cache i data od aplikacije galerija,mozda to pomogne.
[/quot]
ma samo sto sam uradio fabricki reset,prekopirao sa samusnga s7 sve slike,kontakte itd,,,sad gledam u jednom fajlu pola slika bijelih,ponovim kopiranje,,opet u pregledu bijele,ala svasta,ostalo radi nekako ,obrisan cash memorija,non stop sam nudi,..srecom slike su mi u kompu SVE...aj vjeruj tupavim mobitelima al mi glupo,,,uslikam par slika,,,nema ih...reset i pojave se...
-
paparaco2
#17873 Re: Xiaomi mobiteli
xiaomi note 9 pro 6/128
ma samo sto sam uradio fabricki reset,prekopirao sa samusnga s7 sve slike,kontakte itd,,,sad gledam u jednom fajlu pola slika bijelih,ponovim kopiranje,,opet u pregledu bijele,ala svasta,ostalo radi nekako ,obrisan cash memorija,non stop sam nudi,..srecom slike su mi u kompu SVE...aj vjeruj tupavim mobitelima al mi glupo,,,uslikam par slika,,,nema ih...reset i pojave se...u cemu problem...miui 12,5.4...ili tako baguje,,,,,
ma samo sto sam uradio fabricki reset,prekopirao sa samusnga s7 sve slike,kontakte itd,,,sad gledam u jednom fajlu pola slika bijelih,ponovim kopiranje,,opet u pregledu bijele,ala svasta,ostalo radi nekako ,obrisan cash memorija,non stop sam nudi,..srecom slike su mi u kompu SVE...aj vjeruj tupavim mobitelima al mi glupo,,,uslikam par slika,,,nema ih...reset i pojave se...u cemu problem...miui 12,5.4...ili tako baguje,,,,,
- -Chesterfield-
#17874 Re: Xiaomi mobiteli
Kakve pop up reklame?lajkujMe wrote: ↑07/12/2021 09:00 Koristim evo nov xioami redmi 10s vec 15 dana.
- -Chesterfield-
#17875 Re: Xiaomi mobiteli
Lažu za 20%
Inače je 10%
Pokušaj nešto ubaciti u korpu i platiti unicredit mastercard