SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drunken tiger
#17851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemaju neka pravila, ali su porodica Mulića i prijatelji digli toliku medijsku hajku da Solak nema mogućnosti reći "nema tijela nećemo ga tražiti više", jer bi doživjeli javni linč. Kada se mladić utopio u Lašvi, tražili su ga par dana, vidjeli nema tijela i odustali. Znaju da će kad tad isplutat, a medijska pažnja smakla sa tog utapanja i zato se ne traži.drunken tiger wrote:Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
-
amko761
#17853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko ima pare taj ima i uticaj, ko ima uticaj za njega pravila ne važe
To je nama naša borba dala, sad uživajte. Teško sirotinji kao što je taj iz Lašve.
To je nama naša borba dala, sad uživajte. Teško sirotinji kao što je taj iz Lašve.
- zateznistub
#17854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Novac i kojekakve veze i rođačke štete?drunken tiger wrote:Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
-
BadBoy
#17855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bosanskohercegovačko društvo je strogo klasno društvo i to se nama sviđa. Prezime je najbitnije.amko761 wrote:Ko ima pare taj ima i uticaj, ko ima uticaj za njega pravila ne važe![]()
- AhmetShabo
#17856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da ima novinara u nasoj drzavi a ne "novinara" ovo pitanje bi postaivili odgovornim osobama, u ovom slucaju tom Solaku.drunken tiger wrote:Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
- uglavnomja
#17857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
novinari su najveci krivci sto se digla hajka na cz i ostale, sve za klik, objaviti i najvecu glupost, malo je upkaovati u patetiku, opste nezadovoljstvo ... i ljudi koji posteno rade su donjiAhmetShabo wrote:Da ima novinara u nasoj drzavi a ne "novinara" ovo pitanje bi postaivili odgovornim osobama, u ovom slucaju tom Solaku.drunken tiger wrote:Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
-
amko761
#17858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa da, mogu se oni lagati koliko hoće ali tako je. Sjećam se da su i u ratu govorili kako se trebamo vratiti turskom uređenju sa vladajućim porodicama, begovima ili kojim već klincima. Pa eto izborili smo se za to, šta je sada problem.BadBoy wrote:Bosanskohercegovačko društvo je strogo klasno društvo i to se nama sviđa. Prezime je najbitnije.amko761 wrote:Ko ima pare taj ima i uticaj, ko ima uticaj za njega pravila ne važe![]()
- Dope_Man
#17859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pare koje bruda ima. Da se kojim slucajem desilo da je prvo tijelo koje je pronadjeno bilo njegovog brata ne bi nikad vise nista cuo o konobaru i potrazi za njim. Trazile bi ga zvanicne sluzbe jos par dana, i onda bi odustali.drunken tiger wrote:Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
Ali nije, desilo se (za mene srecom) da je pronadjen konobar i da su njegovi bar u tome mirni da imaju tijelo za ukopat, s obzirom da to mnogima nesto znaci. A kako bruda nije pronadjen njegov buraz dize cijeli grad zato sto moze, ima dovoljno love i zombija koji ce podrzati njegovu hajku, pa se zato sve toliko i diglo.
- Banksy
#17860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isto se pitam svih ovih dana...drunken tiger wrote: Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
- Roccohljup
#17861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Banksy wrote:Isto se pitam svih ovih dana...drunken tiger wrote: Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
Iskreno i ja....
Uz svo poštovanje i sućut familiji nastradalog momka, ali kako se ovakav nivo potrage ne aktivira kad npr. nestanu djeca, stari i bolesni, zalutali planinari i turisti, itd. gdje su realne šanse da se nađu zivi?
- Banksy
#17862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Toliko da postaje iritantno.Roccohljup wrote:Banksy wrote:Isto se pitam svih ovih dana...drunken tiger wrote: Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
Iskreno i ja....
Uz svo poštovanje i sućut familiji nastradalog momka, ali kako se ovakav nivo potrage ne aktivira kad npr. nestanu djeca, stari i bolesni, zalutali planinari i turisti, itd. gdje su realne šanse da se nađu zivi?
- Muhamed Đakmić
#17863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Linčovali su Solaka i ekipu i ovi nemaju drugog načina nego da rade ovo što rade.
Meni su oni tu najmanje krivi, jer generalno imam dojam da je Solak jedan od rijetkih ljudi na ovakvim pozicijama koji svoj posao vrhunski obavlja. Vrhunski za normalne ljude je l'.
Meni su oni tu najmanje krivi, jer generalno imam dojam da je Solak jedan od rijetkih ljudi na ovakvim pozicijama koji svoj posao vrhunski obavlja. Vrhunski za normalne ljude je l'.
-
Kapri
#17864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel pronadjeno tijelo nisam bas upratila sve?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje je najveci problem sto ljudi pristupaju toj materiji sa jednostavnoscu ne poznavajuci osnovne postulate sta je rijeka, kako funkcionise, kako se ponasa tijelo utopljenika, kojom brzinom voda nosi, kada bi trebalo da se pojavi na povrsini itd itd. Sve se posmatra sa neke tacke nabusitosti i omalovazavanja onih kojima je zadatak da pomognu i koji jednostavno rade po propisima. Na kraju su radi pitaj boga kakvih pritsaka i spasioci podlegli i prekrsili vjerovatno bruku svojih pravila. Spasili su ti ljudi sve sto se spasiti moglo do sada ali ne moze uvijek u stvari ne mozes nikada pobjediti ako priroda pokaze onu svoju divlju stranu. Odavno u ovom slucaju je trazenje jednostavno neefikasno jer po svim zakonima ili je tijelo jos uvijek pod vodom i nemoguce ga je naci ili ga je voda odnjela puno dalje nego sto se i bazirala jucerasnja potraga. Naravno upravo ovo sto su helikopteri jucer radili a sto pojedinci tesko mogu da shvate je mozda jos jedina sansa za kompletnu potragu....inace priroda ce odraditi svoje i tijelo mora negdje isplivati ubrzo ili dok se smanji kolicina vode u rijekama.Muhamed Đakmić wrote:Linčovali su Solaka i ekipu i ovi nemaju drugog načina nego da rade ovo što rade.
- drug_profi
#17866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mahala je pričala da je u stvari preživio i pobjegao u inostranstvo da ne odgovara za trostruko ubistvo iz nehata.amko761 wrote:Ko ima pare taj ima i uticaj, ko ima uticaj za njega pravila ne važe![]()
Sad koliko je to moguće, ne ulazim. Inače kod nas su teorije zavjera mainstream.
-
BadBoy
#17867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja se slažem sa ovim. FUCZ (i Solak) su jedan od pozitivnih primjera u ovoj učmaloj sredini.Muhamed Đakmić wrote:Linčovali su Solaka i ekipu i ovi nemaju drugog načina nego da rade ovo što rade.
Međutim u ovom slučaju su pogriješili. Ili su trebali ovaj nivo truda uložiti u sve slučajeve, ili su ovaj slučaj trebali tretirati kao i sve ostale bez podlijeganja pritisku.
- uglavnomja
#17868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
realno, covjek je socijalna zivotinja, ima svoje mjesto u hijerarhiji, koje nije iskljucivo i jedino uvijek vezano za pareRoccohljup wrote:Banksy wrote:Isto se pitam svih ovih dana...drunken tiger wrote: Može li mi neko, molim vas, ko je upućen u ove potrage objasniti koja je razlika u traženju tijela momka koji je upao u Lašvu i ovog kojeg sada traže? Po kojem kriteriju se određuje koga će tražiti helikopter a koga neće? Koga će tražiti 800 ljudi a koga 80? Vjerovatno imajuneka pravila dok je ovako.
Iskreno i ja....
a ovaj momak je imao status, pare, mladost ... nema mladje osobe u gradu da nije cula za kafane, za njih, puno ih sjedi tamo ...
tako da se automatski stvara osnova za ogromno interesovanje, za organizovanje potrage, stotine mladih momaka spremnih da traze, koji su na neki nacin povezani sa kafanama ili porodicom (za razliku od, recimo jednog planinara, i to penzionera koji ima samo svoju porodicu i nesto kolega planinara). a potraga, profesionana se obavlja isto i za njega i za ovog drugog. samo nije ista medijska pokrivenost
da ponovim, najveci krivci, kao vec vise puta do sada, za napad na ljude koji samo rade svoj posao su MEDIJI!
normalno da ce pratiti pricu koja ce im donositi 100.000 klikova dnevno, da ce je forsirati, cak i frizirati, usmjeravati ...
a sto ce pri tome dovesti do smrti nevinih ljudi
novinari, pogotovo ovo sa kljznjf portala
- Muhamed Đakmić
#17869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma jesu pogriješili, ali tu grešku je uzrokovao ovaj glupavi i nerezonski pritisak koji su provodili osim porodice i brojni mediji. Mogu samo misliti šta se dešavalo iza kulisa. I nije niko javno stao uz FUCZ, ali zato su svi našli za shodno da ih popljuju. Problem što je Solak saznao u šest ujutro za utapanje. Kao da ga je trebalo buditi u 3 da izlazi odmah na teren.BadBoy wrote:Ja se slažem sa ovim. FUCZ (i Solak) su jedan od pozitivnih primjera u ovoj učmaloj sredini.Muhamed Đakmić wrote:Linčovali su Solaka i ekipu i ovi nemaju drugog načina nego da rade ovo što rade.
Međutim u ovom slučaju su pogriješili. Ili su trebali ovaj nivo truda uložiti u sve slučajeve, ili su ovaj slučaj trebali tretirati kao i sve ostale bez podlijeganja pritisku.
- drug_profi
#17870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjetite se potrage za profesorom Redžićem. GSS, i nesto policajaca, šumara i planinara.
Jel i tad proslo 15 dana do pronalaska tijela?
A ne moze se reci da je bio nebitan covjek u drustvu. Dapače tu se moglo nadati sretnom ishodu potrage u prvih nekoliko dana, dok je u slučaju rijeke stvar jasna nakon par sati, da ne kazem nakon 10 minuta.
Jel i tad proslo 15 dana do pronalaska tijela?
A ne moze se reci da je bio nebitan covjek u drustvu. Dapače tu se moglo nadati sretnom ishodu potrage u prvih nekoliko dana, dok je u slučaju rijeke stvar jasna nakon par sati, da ne kazem nakon 10 minuta.
- zavezata-vreca
#17871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jesu li ikad našli 2 momka iz Lašve?
-
Niemand
#17872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako ga ne nadju i otkazu potragu nakon mjesec dana.. jos gore pljuvanje. 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
2 jesu, trećeg nikad, onog što je voziozavezata-vreca wrote:jesu li ikad našli 2 momka iz Lašve?
- P308
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svaki bi novinarčić dao guzice za autorski snimak pronalaska tijela.Muhamed Đakmić wrote: Ma jesu pogriješili, ali tu grešku je uzrokovao ovaj glupavi i nerezonski pritisak koji su provodili osim porodice i brojni mediji. Mogu samo misliti šta se dešavalo iza kulisa. I nije niko javno stao uz FUCZ, ali zato su svi našli za shodno da ih popljuju. Problem što je Solak saznao u šest ujutro za utapanje. Kao da ga je trebalo buditi u 3 da izlazi odmah na teren.
tačno su se pretvorili u onaj holivudski kliše.