Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#17851 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sasvim je normalno i nadasve pametno što je Iran spustio retoriku. Raditi a ne pričati.
Novak20

#17852 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Provincija Alep. SAA oslobodila mjesta Meskan i Ahrad.

Image

Image

Latakija. Balah, Rouaysset AlJalta , AlQarem land and Point 665

Image
Image
Image
Zgoljo

#17853 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Nije neki cin,ides redom taktikom spaljene zemlje i nakon sto spalis,kad se ohladi,samo prohodas.I to kad sti ne prijeti nikakva opasnost ni sa zemlje ni iz zraka.Pritom,svojski se potrudis da roknes sto vise civila i srusis sto vise infrastrukture,da izgleda strasnije.
Poznata taktika,da ne mogu da spavaju,da im razvucemo pamet njihovu...Poznato svima jel tako.

I sad ovi naprave herojstvo od toga,te slavni YPG,neustrasiva SAA,superiorne siitske milicije,hezba,majcica.....

No pitanje do kada ce ta apsolutno neravnopravna borba trajati,ja mislim da upravo zavrsava.
Last edited by Zgoljo on 15/02/2016 20:51, edited 1 time in total.
General War

#17854 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Maystor wrote:
Zgoljo wrote:Sprema se sigurna zona na sjeveru Sirije i zona zabrane leta na tom podrucju.
Njemacka snazno podrzava.

Drugim rijecima,eto Erdogana vampiri.
De nam pojasni. Ko će obarati Putinove avione, kad ulete u tu zonu? Babuskara Merkel? Prdogan? Uncle Sam?
Ko i dosad F16 :mrgreen:
Kombat

#17855 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

shin wrote:Gdje nam je sandžački ogranak al nurse na ovoj temi odavno ih nema.
more bit bidne da su shehidili, inshallah
Škobo Habu

#17856 Re: Sirija vol. 2

Post by Škobo Habu »

Kikibombona wrote:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/v ... lao-6-1163

Prilicno dobra stranica. Ima tu pristrasnosti, malo treba oduzeti, ali nije lose.
Stranica identična advance.hr. Uglavnom funkcionišu po onoj: "Svi oni koji se uklapaju u ruske imperijalističke težnje, i ne remete Putinove planove, su dobrodošli". :roll:
Ne bi me iznenadilo da su i finansijski podržani od Rusa, pošto na regionalnoj medijskoj sceni imamo pravu ekspanziju rusofilskih portala.
Kikibombona

#17857 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Škobo Habu wrote:
Kikibombona wrote:

Prilicno dobra stranica. Ima tu pristrasnosti, malo treba oduzeti, ali nije lose.
Stranica identična advance.hr. Uglavnom funkcionišu po onoj: "Svi oni koji se uklapaju u ruske imperijalističke težnje, i ne remete Putinove planove, su dobrodošli". :roll:
Ne bi me iznenadilo da su i finansijski podržani od Rusa, pošto na regionalnoj medijskoj sceni imamo pravu ekspanziju rusofilskih portala.
U pravu si. Ideoloski odrade analize (u korist Rusa i saveznika), ali prenesu dosta informacija koje se ispostave kao istinite.
emmir1

#17858 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Samo jedan razlog je što Turska još uvijek ne ulazi u Siriju.
Ne postoji konsenzus sa saveznicima, odnosno EU i USA rade pritisak na Tursku da ne uđu jer Rusiji prolazi priča sa zastrašivanjem svijeta trećim svjetskim ratom.

Zapad se boji velikog rata i Rusija to koristi.

Pa ih na tu kartu jebu u Gruziji, Ukrajini, Siriji.

Turska je pokazala da ne jebe Rusiju dva posto kada im je roknula avion
Novak20

#17859 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Mogući pravci djelovanja sirijskih snaga protiv isisovaca.

Image
General War

#17860 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Novak20 wrote:Mogući pravci djelovanja sirijskih snaga protiv isisovaca.

Image
Ipak moram priznati da bolje izgledaju djelomicne mape nego karta cijele sirije, nesto puno sive boje preovladava. :mrgreen:
bogoljub

#17861 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Kikibombona wrote:
Škobo Habu wrote:
Kikibombona wrote:

U pravu si. Ideoloski odrade analize (u korist Rusa i saveznika), ali prenesu dosta informacija koje se ispostave kao istinite.
upravo tako, zar nije dobro imati i drugačije analize, i onda sam zaklučiti šta je istina, ako možeš!
vivaldi

#17862 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

emmir1 wrote:Rusiji prolazi priča sa zastrašivanjem svijeta trećim svjetskim ratom
ne bih se kladio 100% da je blef..pored ekonomske krize ne bi rusima bilo mrsko nista sto bi diglo cijeno nafte, pa ne vjerujem da bi bjezali od nekog regionalnog sukoba, mada bi sigurno radije udarili po saudiji nego po turcima
General War

#17863 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

vivaldi wrote:
emmir1 wrote:Rusiji prolazi priča sa zastrašivanjem svijeta trećim svjetskim ratom
ne bih se kladio 100% da je blef..pored ekonomske krize ne bi rusima bilo mrsko nista sto bi diglo cijeno nafte, pa ne vjerujem da bi bjezali od nekog regionalnog sukoba, mada bi sigurno radije udarili po saudiji nego po turcima
Tako nekako, to je cijela sustina da se rusi nametnu kao pregovaracka strana pa i rasplamsavanjem sukoba...treba im nesto kao adut u pregovorima sa zapadom.
ioannes

#17864 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Škobo Habu wrote:
Kikibombona wrote:

"ekspanzija rusofilskih portala" nije regionalni nego opći fenomen....i nema veze sa nekim plaćeničkim fenomenom,nego medijskom revolucijom i razaranjem američko-imperijalističkog medijskog monopola
nocnaptica986

#17865 Re: Sirija vol. 2

Post by nocnaptica986 »

skyper wrote:
nocnaptica986 wrote:Image
I Kafr Nasih je pod kontrolom SAA.

https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... tailed_map
to su u medju vremenu uzeli..svakako dobra vijest :thumbup:
Co0l

#17866 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ruske krvozedne zvijeri i danas u akciji ocuvanja sirijske infrastrukture planski i ciljano sravnise sa zemljom bolnice i skole.
Ima smisla jer ona djecica u inkubatorima bi vjerovatno izrasla u vehabo-cioniste.Mozda ne danas,mozda ne sutra,ali za 200-300 godina sigurno bi.Bolje je to na vrijeme deratizirati.
Kad sravne i ostatak Sjevera Sirije koji je pod kontrolom pobunjenika,Kurdi ce se usetat tamo dok ce nam pojedinci objasnjavat kako se radi o nenadmasnom vojnom umijecu istih.

Sve u svemu,jos jedan obicni radni dan u Siriji.
exliberal-ex

#17867 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

General War wrote:

Image
Ipak moram priznati da bolje izgledaju djelomicne mape nego karta cijele sirije, nesto puno sive boje preovladava. :mrgreen:

Jah ofarbali u sivo svu pustinju, kad dodje do probijanja linija oko gradova onda nema zaustavljnja do granice.....generale neide ti cinizam, znas i sam da su rebeli donji ako dodje do pustinjske borbe, tu motorizovane jedinice uz podrsku avijacije prave pokolj
sumirprimus

#17868 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

madner wrote:
exliberal-ex wrote:
madner wrote:Jah, trebao bi neko Rusima javiti da nema vise SSSRa.

Oni kao da je 1956, a Turci imaju 10x vise aviona u regiji.

mozes imat i 20 puta ali ....otkad je aktivan s400 nesto ih nevidim da leprsaju krilima
Vi stvarno mislite da jedna baterija moze zastiti cijelo nebo? :D

Ovo ko Hitler, da mu je bilo nekako doci do onog tenka od 1000 tona...
Jes siguran da osim prazne price ovde njih90% razumije sta znaci baterijA sa/bez guglanja?
Kikibombona

#17869 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kurdish fighters in Efrîn could do nothing but watch whilst ISIS attacked Kobanê, Şengal, Kirkuk and Hesekê. Now is the time for revenge.
:thumbup: :thumbup:

Dzejs Suvar pozvao sve gradjane Tel Rifata da se vrate u grad nakon sto je Al Kaida istjerana! :thumbup:

Image
sumirprimus

#17870 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ioannes wrote:
Škobo Habu wrote:
Kikibombona wrote:

"ekspanzija rusofilskih portala" nije regionalni nego opći fenomen....i nema veze sa nekim plaćeničkim fenomenom,nego medijskom revolucijom i razaranjem američko-imperijalističkog medijskog monopola
Ja ja nista stronkisti... :mrgreen:
ioannes

#17871 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

pasha078 wrote:
Vecu glupost ne procitah.... Cak ni na ovoj temi!
Kognitivna disonanca?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17872 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

kakvi su barbari klingonci, nevjerovatno ... i lažovčine
najveća opasnost za mir i slobodu
Co0l

#17873 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

A onaj jos Amerikance optuzuje da su srusili bolnice :-) :-)
General War

#17874 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

exliberal-ex wrote:
General War wrote:

Image

Jah ofarbali u sivo svu pustinju, kad dodje do probijanja linija oko gradova onda nema zaustavljnja do granice.....generale neide ti cinizam, znas i sam da su rebeli donji ako dodje do pustinjske borbe, tu motorizovane jedinice uz podrsku avijacije prave pokolj
jasta, pa sto nisu to prvo udarili kad je tako lako?cinizam mi je pravac djelovanja rusa...eh ko ih nezna :mrgreen:
Kombat

#17875 Re: Sirija vol. 2

Post by Kombat »

Co0l wrote:Ruske krvozedne zvijeri i danas u akciji ocuvanja sirijske infrastrukture planski i ciljano sravnise sa zemljom bolnice i skole.
Ima smisla jer ona djecica u inkubatorima bi vjerovatno izrasla u vehabo-cioniste.Mozda ne danas,mozda ne sutra,ali za 200-300 godina sigurno bi.Bolje je to na vrijeme deratizirati.
Kad sravne i ostatak Sjevera Sirije koji je pod kontrolom pobunjenika,Kurdi ce se usetat tamo dok ce nam pojedinci objasnjavat kako se radi o nenadmasnom vojnom umijecu istih.

Sve u svemu,jos jedan obicni radni dan u Siriji.
Jebi ga...volja allahova...
Locked