Da,Nijemci idu na rad u Tursku, a ne obrnuto..mousstapha wrote:Da, da i Turska je sila za Njemačku.![]()
kvalitet zivotau Turskoj, i u Njemackoj..
a to o vojnoj sili Turaka, ako im Ameri ne budu vise davali oruzje,
mogu da se slikaju..
Da,Nijemci idu na rad u Tursku, a ne obrnuto..mousstapha wrote:Da, da i Turska je sila za Njemačku.![]()
*facepalm*MUNAFIK wrote:... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...
"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da jeanimals wrote: Dobro si ovo napisao..
Meni kao Hrvatu, zaboli i za Merkel i za Nijemce..
u stvari zaboli me za svakoga, svaki narod je ok dok ne izabere ludaka za vodju..
MUNAFIK wrote:Ovdje 90% ljudi nema pojma šta je Turska ni ko je AK parti ni ko je CHP a ni MHP... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...
Ne možeš nikako kritikovat Erdogana po pitanju Kurda i prizivat njegov pad i pricekivat neku smjenu vlasti kad je CHP ta opozicija jer u najgorem slucaju koliko god se ne slagali CHP je puno gori od AK parti u svakom sistemu razmišljanja....

Sara03 wrote:*facepalm*MUNAFIK wrote:... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...
MUNAFIK wrote:Sara03 wrote:*facepalm*MUNAFIK wrote:... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...
Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....
Erdogan je musliman i ideološki je opredjeljen za politicki islam i tako i djeluje. A da je slucajno KOMUNISTA mnogi koji ga sad kritikuju ne bi ni A rekli i to je fakat tako...

Imas ti neki problema ocitoSara03 wrote:"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da jeanimals wrote: Dobro si ovo napisao..
u stvari zaboli me za svakoga, svaki narod je ok dok ne izabere ludaka za vodju..
pripadnik neke etnije..
i ako jesi, sta koga briga..
tvoja licna stvar..
to je nista drugo, nego covjekova vjekovna teznja da bude pripadnik neke zajednice..
bilo religije, bilo drzave, bilo navijacke grupe..
isto sranje.."
Pa ovo su tvoje riječi.animals wrote:Imas ti neki problema ocitoSara03 wrote:"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da jeanimals wrote: Dobro si ovo napisao..
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
to je nista drugo, nego covjekova vjekovna teznja da bude pripadnik neke zajednice..
isto sranje.."![]()
ili ne znas da citas..
ko ponosno izjavljuje, i odakle to zakljucujes..
samo cinjenicu navodim..
a to odmah ko maxim po diviziji.![]()
Nemam komentar, fakat.MUNAFIK wrote: Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....
Erdogan je musliman i ideološki je opredjeljen za politicki islam i tako i djeluje. A da je slucajno KOMUNISTA mnogi koji ga sad kritikuju ne bi ni A rekli i to je fakat tako...
Sara03 wrote:
Pa ovo su tvoje riječi.
A kad drugi navode činjenice, onda je retorika u smislu; koji klinac, šta koga zanima, privatna stvar, težnja da se bude pripadnik neke zajednice, sve je to njesra... Ma ja.
Pa i bolje je tako nego lupat glupostiSara03 wrote:Nemam komentar, fakat.MUNAFIK wrote: Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....
Pa primijeni na sebe.MUNAFIK wrote:Pa i bolje je tako nego lupat glupostiSara03 wrote:Nemam komentar, fakat.MUNAFIK wrote: Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....
Sara03 wrote:"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da jeanimals wrote: Dobro si ovo napisao..
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."
Ko bolan kaze da je Turcin? I to mnogianimals wrote:Imas ti neki problema ocitoSara03 wrote:"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da jeanimals wrote: Dobro si ovo napisao..
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."![]()
ili ne znas da citas..
ko ponosno izjavljuje, i odakle to zakljucujes..
samo cinjenicu navodim..
a to odmah ko maxim po diviziji.![]()
i jos nesto, nikad neces cuti da Hrvat kaze mi smo Nijemci,
a mnogi Bosnjaci kazu da su Turci..
Druze, Kurdi sami priznaju da su ucestvovali kao nosioci, izvodjaci tog genocida nad Jermenima.Vizionar 1985 wrote:Daj ba. Necu da se onavljam i ulazim stalno u raspravu u vezi ovoga. Koliko su god Turci i Kurdi Armenaca pobili toliko su i Armenci, Rusi, Bugari, Grci, Srbi i sva pravoslavna braca pobili Turaka, Kurda, Muslimana pa i svojih sunarodnika Armenaca, Grka itd. koji su lojalni bili Osmanlijskom carstvu i drzavi.Putnik ali stvarno wrote: Kurdi su zapravo direktni izvodjaci na terenu, genocida nad Jermenima, sto i sami priznaju. To su uradili za Otomansko carstvo ne za "Kurdistan".
Zato su se i zvanicno izvinili Jermenima, sada, kada se bore protiv Turske. Naravno nisu pozvali Jermene nazad da se vrate u oblasti iz kojih su ih
iskorenili.
Koliki je bio genocid nad Armencima kao sto tvrdite toliki je bio i nad Muslimanima od strane Armenaca, Rusa i ostale pravoslavne brace.
Vidite trn u tudzem oku a brvno ne vidite u svom.
Ne kazem ja da nije bio genocid nad Armencima ali bio je i nad Muslimanima i lojalnim ne Muslimanima Osmanlijskom carstvu, saradnicima carstva i drugima koji nisu rat htjeli, i klanja i sranja sva.
I za genocid nad Armencima nemamo ni jednu presudu kao ni nad Muslimanima iz Osmanlijskog carstva itd.
Tako pustite se te licemjernosti. Nisi nikada vidio slike Armenskih horda, isti Cetnici, i nisi nikada citao sta su sve te Armenske horde radile. Ovo se ne odnosi na narod nego na vojsku i vojnike, hordu koja je vojska i vojnici, pobunjenici, hajduci itd. bili.
Kakvi 12/13. Milioni Turaka, Albanaca, Bosanaca, Boshnjaka, Srba, Hrvata, Grka, Bugara, itd. Islamske religije ubijeno, protjerano, pokrsteno, silovano, itd.Putnik ali stvarno wrote:
Druze, Kurdi sami priznaju da su ucestvovali kao nosioci, izvodjaci tog genocida nad Jermenima.
Genocid skoro potpun nad Turcima jeste se desio ali u zemljama koje su pokorili i iz kojih su izbaceni, dakle na Balkanu,
u Srbiji, Crnoj Gori, Grckoj i Bugarskoj.
Upravo taj genocid nad Turcima na Balkanu jeste doprineo genocidu nad Jermenima, po sistemu spojenih sudova, 1912/13 proterano
stanovnistvo u Tursku, 1914/15 genocid nad Jermenima...
Ne treba gledati na to stereotipno. Recimo genocid nad Kurdima samim se nije desio, ako ne racunamo sadasnje akcije Brkana u kurdskim
regijama Turske.
Bravo MUNAFIK.MUNAFIK wrote:Pa i bolje je tako nego lupat glupostiSara03 wrote:Nemam komentar, fakat.MUNAFIK wrote: Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....

Partizani, kazu...insomnia78 wrote: Ko bolan kaze da je Turcin? I to mnogi
Ma to Amerikanci, napravili..ElRe wrote:Pisali smo vec o tome, Osmanlije nisu pocinile genocid nad Armenima, mozda je bilo manjih zlodjela, ali to se desava. Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa. Naravno krstasi su od tih manjih zlocina skovali pricu o genocidu.
Ma napisao sam, da mi na pamet ne pada da kazem Njemacka je majka Hrvatima..Bodkin wrote:Sara03 wrote:"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da jeanimals wrote: Dobro si ovo napisao..
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."samopouzdani i ostvareni su individualisti. Ostali se sakriju u grupu.
Ali mislim da on nije na tom fonu napisao post
ElRe wrote:Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa.
Fasisti izjednacavaju spasavanje jednog naroda i ubijanje civila u Potočarima. Krscani su od manjih ispada nekontrolisanih grupa nad Armenima napisali roman o tzv velikim zlocinima.Sara03 wrote:ElRe wrote:Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa.
Jesu omogućili... protjerivanje. Tako su se Sratko i četnici "branili" u Srebrenici snimkama koji prikazuju deportaciju žena, djece i staraca u autobusima, ne znajući da je i to jedna od formi genocida.
Pa kažu:
PRAVA ISTINA O SREBRENICI: Ratko Mladić mirno ispraća muslimane u autobusima!
lol
Mirno ispraća - u prevodu prisilno raseljava i protjeruje jednu etničku skupinu. Kažu i to dio dženosajda. Pa to fino prebaci na progon Armenaca, samo što su tada u pogonu bili vagoni, a ne autobusi...