Republika Turska

Post Reply
animals

#17851 Re: Republika Turska

Post by animals »

mousstapha wrote:Da, da i Turska je sila za Njemačku. :lol: :lol:
Da,Nijemci idu na rad u Tursku, a ne obrnuto..
kvalitet zivotau Turskoj, i u Njemackoj..
a to o vojnoj sili Turaka, ako im Ameri ne budu vise davali oruzje,
mogu da se slikaju..
Sara03

#17852 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

MUNAFIK wrote:... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...
*facepalm*
Sara03

#17853 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

animals wrote: Dobro si ovo napisao..
Meni kao Hrvatu, zaboli i za Merkel i za Nijemce..
u stvari zaboli me za svakoga, svaki narod je ok dok ne izabere ludaka za vodju..
"Ne mogu razumijeti u 21 stoljecu da neko ponosno izjavljuje da je
pripadnik neke etnije..
i ako jesi, sta koga briga..
tvoja licna stvar..
to je nista drugo, nego covjekova vjekovna teznja da bude pripadnik neke zajednice..
bilo religije, bilo drzave, bilo navijacke grupe..
isto sranje.."
seln

#17854 Re: Republika Turska

Post by seln »

MUNAFIK wrote:Ovdje 90% ljudi nema pojma šta je Turska ni ko je AK parti ni ko je CHP a ni MHP... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...

Ne možeš nikako kritikovat Erdogana po pitanju Kurda i prizivat njegov pad i pricekivat neku smjenu vlasti kad je CHP ta opozicija jer u najgorem slucaju koliko god se ne slagali CHP je puno gori od AK parti u svakom sistemu razmišljanja....
Image
MUNAFIK

#17855 Re: Republika Turska

Post by MUNAFIK »

Sara03 wrote:
MUNAFIK wrote:... Zato možemo citati svakakvih gluposti koje se razultat samo IDEOLOŠKOG NESLAGANJA uglavno kako sam skontao sa Erdoganovim religijskim izborom...
*facepalm*

Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....

Erdogan je musliman i ideološki je opredjeljen za politicki islam i tako i djeluje. A da je slucajno KOMUNISTA mnogi koji ga sad kritikuju ne bi ni A rekli i to je fakat tako...
seln

#17856 Re: Republika Turska

Post by seln »

MUNAFIK wrote:
Sara03 wrote:
*facepalm*

Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....

Erdogan je musliman i ideološki je opredjeljen za politicki islam i tako i djeluje. A da je slucajno KOMUNISTA mnogi koji ga sad kritikuju ne bi ni A rekli i to je fakat tako...
Image
animals

#17857 Re: Republika Turska

Post by animals »

Sara03 wrote:
u stvari zaboli me za svakoga, svaki narod je ok dok ne izabere ludaka za vodju..
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
to je nista drugo, nego covjekova vjekovna teznja da bude pripadnik neke zajednice..
isto sranje.."
Imas ti neki problema ocito :-)
ili ne znas da citas..
ko ponosno izjavljuje, i odakle to zakljucujes..
samo cinjenicu navodim..
a to odmah ko maxim po diviziji. :-) :-)
i jos nesto, nikad neces cuti da Hrvat kaze mi smo Nijemci,
a mnogi Bosnjaci kazu da su Turci..
Sara03

#17858 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

animals wrote:
Sara03 wrote:
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."
ili ne znas da citas..
samo cinjenicu navodim..
Pa ovo su tvoje riječi. :lol:

A kad drugi navode činjenice, onda je retorika u smislu; koji klinac, šta koga zanima, privatna stvar, težnja da se bude pripadnik neke zajednice, sve je to njesra... Ma ja. :run:
Sara03

#17859 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

MUNAFIK wrote: Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....

Nemam komentar, fakat.
animals

#17860 Re: Republika Turska

Post by animals »

Sara03 wrote:
Pa ovo su tvoje riječi. :lol:

A kad drugi navode činjenice, onda je retorika u smislu; koji klinac, šta koga zanima, privatna stvar, težnja da se bude pripadnik neke zajednice, sve je to njesra... Ma ja. :run:

Nista ja tebe ne kontam, o cemu ti pricas..
MUNAFIK

#17861 Re: Republika Turska

Post by MUNAFIK »

Sara03 wrote:
MUNAFIK wrote: Šta je problem... U isto vrijeme podržavaš TITU ali iz petnih žila si protiv Erdogana nešto nije uredu sa tobom (ne mislim konkretno ti). A ne smatram da je Erdogan ni blizu Titu u smislu DIKTATURE... Ali eto hajde da nategnem maksimalno....

Nemam komentar, fakat.
Pa i bolje je tako nego lupat gluposti :thumbup:
Sara03

#17862 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

MUNAFIK wrote:
Sara03 wrote:

Nemam komentar, fakat.
Pa primijeni na sebe. :kiss:

Mislim, konstantno potezanje argumenata u pravcu "komunjara i ateista", kao i ono dosadno, izlizano i nadasve klišeizirano "pa nisu samo Turci i drugi su", ponekad zaista vodi samo ka no comment-u.
Bodkin

#17863 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Sara03 wrote:
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."
:thumbup: samopouzdani i ostvareni su individualisti. Ostali se sakriju u grupu.

Ali mislim da on nije na tom fonu napisao post
insomnia78

#17864 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

animals wrote:
Sara03 wrote:
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."
ili ne znas da citas..
samo cinjenicu navodim..
i jos nesto, nikad neces cuti da Hrvat kaze mi smo Nijemci,
a mnogi Bosnjaci kazu da su Turci..
Ko bolan kaze da je Turcin? I to mnogi :lol:
JThomas

#17865 Re: Republika Turska

Post by JThomas »

naravno da ne kaže. najdalje je neki lajt podanički odnos...i takvih je u generalnoj populaciji malo, samo su glasni i nose zastave.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17866 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

to samo kad igraju hrvatska i turska
Putnik ali stvarno

#17867 Re: Republika Turska

Post by Putnik ali stvarno »

Vizionar 1985 wrote:
Putnik ali stvarno wrote: Kurdi su zapravo direktni izvodjaci na terenu, genocida nad Jermenima, sto i sami priznaju. To su uradili za Otomansko carstvo ne za "Kurdistan".

Zato su se i zvanicno izvinili Jermenima, sada, kada se bore protiv Turske. Naravno nisu pozvali Jermene nazad da se vrate u oblasti iz kojih su ih

iskorenili.
Daj ba. Necu da se onavljam i ulazim stalno u raspravu u vezi ovoga. Koliko su god Turci i Kurdi Armenaca pobili toliko su i Armenci, Rusi, Bugari, Grci, Srbi i sva pravoslavna braca pobili Turaka, Kurda, Muslimana pa i svojih sunarodnika Armenaca, Grka itd. koji su lojalni bili Osmanlijskom carstvu i drzavi.

Koliki je bio genocid nad Armencima kao sto tvrdite toliki je bio i nad Muslimanima od strane Armenaca, Rusa i ostale pravoslavne brace.

Vidite trn u tudzem oku a brvno ne vidite u svom.

Ne kazem ja da nije bio genocid nad Armencima ali bio je i nad Muslimanima i lojalnim ne Muslimanima Osmanlijskom carstvu, saradnicima carstva i drugima koji nisu rat htjeli, i klanja i sranja sva.

I za genocid nad Armencima nemamo ni jednu presudu kao ni nad Muslimanima iz Osmanlijskog carstva itd.

Tako pustite se te licemjernosti. Nisi nikada vidio slike Armenskih horda, isti Cetnici, i nisi nikada citao sta su sve te Armenske horde radile. Ovo se ne odnosi na narod nego na vojsku i vojnike, hordu koja je vojska i vojnici, pobunjenici, hajduci itd. bili.
Druze, Kurdi sami priznaju da su ucestvovali kao nosioci, izvodjaci tog genocida nad Jermenima.

Genocid skoro potpun nad Turcima jeste se desio ali u zemljama koje su pokorili i iz kojih su izbaceni, dakle na Balkanu,
u Srbiji, Crnoj Gori, Grckoj i Bugarskoj.

Upravo taj genocid nad Turcima na Balkanu jeste doprineo genocidu nad Jermenima, po sistemu spojenih sudova, 1912/13 proterano
stanovnistvo u Tursku, 1914/15 genocid nad Jermenima...

Ne treba gledati na to stereotipno. Recimo genocid nad Kurdima samim se nije desio, ako ne racunamo sadasnje akcije Brkana u kurdskim
regijama Turske.
Sanjarko

#17868 Re: Republika Turska

Post by Sanjarko »

Putnik ali stvarno wrote:
Druze, Kurdi sami priznaju da su ucestvovali kao nosioci, izvodjaci tog genocida nad Jermenima.

Genocid skoro potpun nad Turcima jeste se desio ali u zemljama koje su pokorili i iz kojih su izbaceni, dakle na Balkanu,
u Srbiji, Crnoj Gori, Grckoj i Bugarskoj.

Upravo taj genocid nad Turcima na Balkanu jeste doprineo genocidu nad Jermenima, po sistemu spojenih sudova, 1912/13 proterano
stanovnistvo u Tursku, 1914/15 genocid nad Jermenima...

Ne treba gledati na to stereotipno. Recimo genocid nad Kurdima samim se nije desio, ako ne racunamo sadasnje akcije Brkana u kurdskim
regijama Turske.
Kakvi 12/13. Milioni Turaka, Albanaca, Bosanaca, Boshnjaka, Srba, Hrvata, Grka, Bugara, itd. Islamske religije ubijeno, protjerano, pokrsteno, silovano, itd.

Od strane Pravoslavnih Krscana i drugih. Od strane Rusa, Armenaca, Srba, Grka, Bugara, Hrvata itd. Milioni.

Samo u 1 Svjetskom ratu ubijeno skoro duplo u odnosu na brojku koju tvrde Armenci da je u genocidu nad njima ubijeno.
A ubijeno bilo po nekima 3 sto hiljada, pa povecali na pola miliona, pa na 1,5 miliona.

Plus kako to da su svi generali i Turci koji su od strane Britanije za to bili uhapseni itd. bili oslobodzeni. Svi. Mislim da nijedan nije krivim proglasen Turcin za genocid nad Armencima nakon 1 svjetskog rata kada je Osmanlijsko carstvo porazeno i kada je okupirano od strane Saveznika [Antante] i svi optuzeni kako ja znam su oslobodzeni odgovornosti za genocid.

Nije se uopste dokazao genocid.

Cune dalje o tome. Cune da se prepucavam oko ovoga. Imas svoje misljenje o tome ja svoje. Ne kazem ja da nije bio genocid nad Armencima ali nema za to ni jedne presude, niko nije optuzen bio za to itd. Jos ima dokaza da su sa 3 sto hiljada nastradalih Armenaca u svim tim ratovima digli cifru na 1,5 miliona.

Sad stvar samo u sta ko vjeruje i kome ko vjeruje.
ElRe

#17869 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

MUNAFIK wrote:
Sara03 wrote:

Nemam komentar, fakat.
Bravo MUNAFIK.

Tursku mrze (konkretno ovdje AKP koja vodi Tursku, a ista bi prica bila i sa ovim otpadnicima CHP da su se dokopali vlasti) krstasi, Bošnjaci komunjare, Bosnjaci ateisti i ostali nesretnici, ovi sto se izjasnjavaju kao Bosanci/Hercegovci (preziru termin Bošnjak).

Image
ElRe

#17870 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Pisali smo vec o tome, Osmanlije nisu pocinile genocid nad Armenima, mozda je bilo manjih zlodjela, ali to se desava. Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa. Naravno krstasi su od tih manjih zlocina skovali pricu o genocidu.
animals

#17871 Re: Republika Turska

Post by animals »

insomnia78 wrote: Ko bolan kaze da je Turcin? I to mnogi :lol:
Partizani, kazu...
animals

#17872 Re: Republika Turska

Post by animals »

ElRe wrote:Pisali smo vec o tome, Osmanlije nisu pocinile genocid nad Armenima, mozda je bilo manjih zlodjela, ali to se desava. Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa. Naravno krstasi su od tih manjih zlocina skovali pricu o genocidu.
Ma to Amerikanci, napravili..
animals

#17873 Re: Republika Turska

Post by animals »

Bodkin wrote:
Sara03 wrote:
pripadnik neke etnije..
tvoja licna stvar..
isto sranje.."
:thumbup: samopouzdani i ostvareni su individualisti. Ostali se sakriju u grupu.

Ali mislim da on nije na tom fonu napisao post
Ma napisao sam, da mi na pamet ne pada da kazem Njemacka je majka Hrvatima..
niti ja ikad nesto isticem da sam Hrvat..
uvijek prvo kazem iz Bosne sam..
Sara03

#17874 Re: Republika Turska

Post by Sara03 »

ElRe wrote:Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa.
:lol:

Jesu omogućili... protjerivanje. Tako su se Sratko i četnici "branili" u Srebrenici snimkama koji prikazuju deportaciju žena, djece i staraca u autobusima, ne znajući da je i to jedna od formi genocida.

Pa kažu:
PRAVA ISTINA O SREBRENICI: Ratko Mladić mirno ispraća muslimane u autobusima!
lol

Mirno ispraća - u prevodu prisilno raseljava i protjeruje jednu etničku skupinu. Kažu i to dio dženosajda. Pa to fino prebaci na progon Armenaca, samo što su tada u pogonu bili vagoni, a ne autobusi...
ElRe

#17875 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Sara03 wrote:
ElRe wrote:Osmanlije su omogucile da Armeni pobjegnu iz Anadolije kako eventualno ne bi bio pocinjen veci zlocin pod naletom nekontrolisanih vojnih grupa.
:lol:

Jesu omogućili... protjerivanje. Tako su se Sratko i četnici "branili" u Srebrenici snimkama koji prikazuju deportaciju žena, djece i staraca u autobusima, ne znajući da je i to jedna od formi genocida.

Pa kažu:
PRAVA ISTINA O SREBRENICI: Ratko Mladić mirno ispraća muslimane u autobusima!
lol

Mirno ispraća - u prevodu prisilno raseljava i protjeruje jednu etničku skupinu. Kažu i to dio dženosajda. Pa to fino prebaci na progon Armenaca, samo što su tada u pogonu bili vagoni, a ne autobusi...
Fasisti izjednacavaju spasavanje jednog naroda i ubijanje civila u Potočarima. Krscani su od manjih ispada nekontrolisanih grupa nad Armenima napisali roman o tzv velikim zlocinima.
Post Reply