Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Romeo 80 wrote:Ali covjece, razmisljam nesto. 30 km/h ogranicenje! Pa biciklo brze vozim. Naravno, to je uradjeno u cilju podizanja sigurnosti
Cuj 30 km/h... Majke mi, vise ne mozes normalno voziti i opet se nadju budale koje voze osjetno ispod ogranicenja, koliko god ono nisko bilo.
podizanja da ne kazem cega
malo im para , valja se namirit za predizborne
To valjda zbog skole? Ima po rs tih znakova od 7 do 19h 30 ogranicenje u blizini skole.
Nisu valjda samo onako postavili?
Romeo 80 wrote:Sporaci su se rasirili po BiH cestama poput karcinoma sa metastazama i uvjeren sam da su veci problem po sigurnost saobracaja, nego oni koji voze 20 km/h preko ogranicenja.
Vjerujem da su autoskole dobrim dijelom uzrocnici ove pojave, naravno pored jebenih mobitela u voznji.
I onda kao da to nije dovoljno, i vlast se zestoko trudi da "poveca sigurnost na cestama" postavljajuci nebulozna ogranicenja, zbog neke napustene bespravne stale i 2 koze pored puta, jer je to zbog toga naseljeno mjesto.
Ma nisu se prosirili nego vise zena vozi, gube se. Jucer polozila, ceteres sprcala u guzicu, danas vozi svoje curke sa posla na veceru u kulu. Misli ja sam zensko moze mi se tolerisati, a ne zna koje auto vozi, a kamo li koje gorivo sipa. Ne zna gdje je rucica za zmigavac a gdje za brisace. I dovoljna je ona da ti blokira od kobilje glave do semizovca saobracaj. A dovoljno pet sporaca na glavnoj da se dobro osjeti
Od Doboja do Tuzle, kako se sporo vozi taj put bas umara. Na dijelovima gdje mozes ici malo brze velika sansa da te radar upeca. Prosjecna brzina ispod 60 km/h. Steta sto tako ljep grad poput Tuzle nije uvezan dobrom i brzom cestom.
adodbr wrote:Cekaj znaci kad ja idem sad prema Bjelasnici , Igmanu i ulazim u Rs poslije aerodroma i tu moram puzat 30 na sat ? pa dokle upm ?
Jeste. Tacno tako. Nekih 200-tinjak metara.
Ali u tom grmu(tacnije tih 200 metara) lezi zec(to jest ciko u plavom). I ceka.
Stoga bolje lagano u drugu i smiriti. Tu je nekako reala 60-ak km/h a ta brzina je vec zestooooko prekoracenje.
adodbr wrote:Cekaj znaci kad ja idem sad prema Bjelasnici , Igmanu i ulazim u Rs poslije aerodroma i tu moram puzat 30 na sat ? pa dokle upm ?
Jeste. Tacno tako. Nekih 200-tinjak metara.
Ali u tom grmu(tacnije tih 200 metara) lezi zec(to jest ciko u plavom). I ceka.
Stoga bolje lagano u drugu i smiriti. Tu je nekako reala 60-ak km/h a ta brzina je vec zestooooko prekoracenje.
I skontaj ti sad to. Ides tim magistralnim putem recimo strasnih 51 km/h i slijedi ti oduzimanje vozacke dozvole covjece!
Nesto razmisljam, kad bi se neko zainatio pa pokrenuo nesto u slucaju kazne preko advokata, mislim da bi se mozda to moglo i pobiti na sudu. Nisam siguran, ali kao da mi se vrti kroz glavu da sam procitao da na magistralnim putevima izuzev u vanrednim okolnostima brzina ne smije biti ogranicena nize od 40 km/h?!
Ja ga ionako kada su gužve smotam odmah poslije onog servisa, na desnu stranu, pa pored kraja piste, i lagano pored groblja i one farme, izađem na onoj oštroj krivini.
Naslovnica wrote:
Ja ga ionako kada su gužve smotam odmah poslije onog servisa, na desnu stranu, pa pored kraja piste, i lagano pored groblja i one farme, izađem na onoj oštroj krivini.
Ma tako i ja radim cesto. Mada je puno raje "provalilo" semu pa nije rijetko da se zimi tu formira i kolona od 10-ak auta.
I tu isto znaju da se zastekaju i kaznjavaju raju, jednom su cak i tu radar stavili.
I tu isto znaju da se zastekaju i kaznjavaju raju, jednom su cak i tu radar stavili.
Znam, ali bar nije 30 ograničenje, i nema kolone.
Pravi drumski razbojnici.
Bakir1 wrote:Mene nervira sto nema znakova prestanka ograničenja...
Ograničenja ko u priči ali znakova prestanka jok!
To je za nas misaona imenica. To kada bi stavili, bio bio veliki bum u državi, bilo bi svečano otvaranje saobraćajnog znaka. Isto je i za npr. mrežu na raskrsnici, da se zabrani ulazak u raskrsnicu ako ne možeš proći.
Sve ove "male stvari" su za nas nedostižne, nažalost.
Danas sam brojao na dionici Visoko Gornji Vakuf ima skoro 80 znakova ograničenja brzine dok prestanka ograničenja ima svega 5.
Radar ok puna ok sve ok ali 90% vremena se vozi napamet...
Ps ja odkada sam popusio vozacku pa vratio cuvam je ko oci u glavi vucem se ko prebijena macka svima smetam HDi proizvodi gorivo
Ne znam cije je biciklo ne znam ni ko tacno baci smece. Sumnjam da sam sebi ubaci jedino neko od nas iz garaze. To je ono omot od cokolade, palome i tako to. Svaki put se ibretim.
Bio je ZOBS u javnoj raspravi, bio dostupan Nacrt bilo prilike da se pokrene neka građanska inicijativa i da se na vrijeme ukaže na problematične zakonske odredbe u vezi sa kažnjavanjem i oduzimanjem vozačke. Al jok, lakše palamudit na forumu.