Android OS
Moderator: Benq
- friskyoreo
#17826 Re: Android OS
Pitanje za vlasnike S4, da li se kod vas zagrijava telefon, dole ispod kamere? Na telefonu je lizalo instalirano...
- skafiskafsnjak
#17827 Re: Android OS
ma kod vecine telefona je procesor tu, on ti se grijefriskyoreo wrote:Pitanje za vlasnike S4, da li se kod vas zagrijava telefon, dole ispod kamere? Na telefonu je lizalo instalirano...
- Maharadza
#17828 Re: Android OS
Normalna pojava kod svih uređaja prilikom zahtjevnijeg rada (multitasking, gaming, download/upload itd.) kao i kod punjenja! A pregrijati se svakako ne može jer se odmah resetuje kada dostigne "kritičnu" temp. tako da no sikiriki!skafiskafsnjak wrote:ma kod vecine telefona je procesor tu, on ti se grijefriskyoreo wrote:Pitanje za vlasnike S4, da li se kod vas zagrijava telefon, dole ispod kamere? Na telefonu je lizalo instalirano...
- friskyoreo
#17829 Re: Android OS
Meni je ovo prilicno cudno, jer se bas zagrije, osjeti se i na displayu toplota, a nisam radio nesto sad ekstremno da sam igrao igrice ili sta slicno. Samo update aplikacija je radio... Na S3 se znao zagrijati tako na nekim zahtjevnijim igrama, ali nikad bas ovako...skafiskafsnjak wrote:ma kod vecine telefona je procesor tu, on ti se grijefriskyoreo wrote:Pitanje za vlasnike S4, da li se kod vas zagrijava telefon, dole ispod kamere? Na telefonu je lizalo instalirano...
- friskyoreo
#17830 Re: Android OS
E super, hvala vam! Kontam da nije sta se zeznulo jer sam polovan telefon kupio...
- Maharadza
#17831 Re: Android OS
Zavisi ako se je nakupilo aplikacija za update (gdje svaku mora skidati pojedinačno i instalirati), logično da će se ugrijati i prilikom data transfer-a, bilo preko wifi ili 3G + ljeto je, teže će se i ohladiti kada je vanjska temp. viša itd.!friskyoreo wrote:Meni je ovo prilicno cudno, jer se bas zagrije, osjeti se i na displayu toplota, a nisam radio nesto sad ekstremno da sam igrao igrice ili sta slicno. Samo update aplikacija je radio... Na S3 se znao zagrijati tako na nekim zahtjevnijim igrama, ali nikad bas ovako...skafiskafsnjak wrote:ma kod vecine telefona je procesor tu, on ti se grijefriskyoreo wrote:Pitanje za vlasnike S4, da li se kod vas zagrijava telefon, dole ispod kamere? Na telefonu je lizalo instalirano...
- friskyoreo
#17832 Re: Android OS
Eh dobro je, presjece me. Kontam lik me zeznuo uvalio mi pokvaren telefon. Vec sam mu poceo pominjati blizu familiju.Maharadza wrote: Zavisi ako se je nakupilo aplikacija za update (gdje svaku mora skidati pojedinačno i instalirati), logično da će se ugrijati i prilikom data transfer-a, bilo preko wifi ili 3G + ljeto je, teže će se i ohladiti kada je vanjska temp. viša itd.!
Hvala drugari.
- mufa1
#17834 Re: Android OS
Baterija blago receno uzas na G4. Sinoc napunio oba u isto vrijeme (oneplus one), jutros cacko oba pomalo, prelisto na jednom klix, na drugom fb...trenutno na g4 49% baterije, na oneplus one ravno 80%. Pluuuuuuus, sim kartica je u oneplus one, g4 samo wifi...
Ps. Dok sam napiso post 3% baterije svuklo...
- Sarajevski-Seljak
#17835 Re: Android OS
mufa1 wrote:Baterija blago receno uzas na G4. Sinoc napunio oba u isto vrijeme (oneplus one), jutros cacko oba pomalo, prelisto na jednom klix, na drugom fb...trenutno na g4 49% baterije, na oneplus one ravno 80%. Pluuuuuuus, sim kartica je u oneplus one, g4 samo wifi...
Ne znam sta bih ti rekao, kod mene HTC Desire Eye i od prekjuce i G4.
Baterija na G4 drzi haman dva puta duze nago na HTC-u...
Jos tek sam ga dobio, samo ga cackam
Mislim da kod tebe nesto nije udure sa baterijom, il' ti nesto iz pozadine bas vuce...
- mufa1
#17836 Re: Android OS
Ma mene izgleda oneplus one razmazio sa baterijom... Fakat ne znam sta da mu radim, dan citav ce izdrzat... A ipak mnogo znaci 3100mAh na full HD i 3000mAh na 2k ekranu...
-
dgL_
#17837 Re: Android OS
kad ce update na ALC OT HERO... mislim da je krajnje vrijeme... 
- Quaresma
#17838 Re: Android OS
Ima li ko Xperiu z2 iz BH Telecoma, da li je ona dobila lollipop update?
isto tako, da li je ko uzimao G Flex 2, kakav je?
- Quaresma
#17839 Re: Android OS
pa vjerovatno bi i telefon onda trebao dobitiKvaziExpert wrote:Ja imam z2 tablet, i dobio je LP, ako ti sta znaci podatakQuaresma wrote:Ima li ko Xperiu z2 iz BH Telecoma, da li je ona dobila lollipop update?
moze li se kako za sony rucno nabacivati romovi, na slican fazon kao kod samsunga?
posto mi je sestra u top tim paketu kao i ja, istice joj ugovor iduci mjesec, pa valja novi telefon ganjati
eh sad, meni se svidaju sonyevi telefoni, pa bih zelio preko sestre da eksperimentisem, Z3 je skupa jos, pa bih htio da isprobam Z2, pa zbog toga i pitam za lollipop, ako mi se svidi sony, mozda ja sebi kasnije uzmem Z3, mada je meni prioritet Note 4, ali posto je skup u telekomu, moram razmisliti i o alternativama
- SpecialOffer
#17840 Re: Android OS
I ti ga pretjera. G4 je za dvije klase bolji od Oneplus one.skafiskafsnjak wrote:Open-mind na mobilnisvet?mufa1 wrote:Sta ja znam, nak... Nisam nesto plaho odusevljen.. Samo cu reci, oneplus one je za mene jos uvijek kralj smartphone telefona... Mislim da ce ovaj g4 jos danas u oglase, dok nisam skinuo folije sa njeg...
- Quaresma
#17841 Re: Android OS
ali nije bolji od mufinog oneplusaSpecialOffer wrote:I ti ga pretjera. G4 je za dvije klase bolji od Oneplus one.skafiskafsnjak wrote:Open-mind na mobilnisvet?mufa1 wrote:Sta ja znam, nak... Nisam nesto plaho odusevljen.. Samo cu reci, oneplus one je za mene jos uvijek kralj smartphone telefona... Mislim da ce ovaj g4 jos danas u oglase, dok nisam skinuo folije sa njeg...
that´s the difference
- supercali
#17842 Re: Android OS
Sony je cak najotvoreniji sto se tice izmjene i cackanja oko androida tako da narvno da moze da se nabaci rom rucnoQuaresma wrote:pa vjerovatno bi i telefon onda trebao dobitiKvaziExpert wrote:Ja imam z2 tablet, i dobio je LP, ako ti sta znaci podatakQuaresma wrote:Ima li ko Xperiu z2 iz BH Telecoma, da li je ona dobila lollipop update?
moze li se kako za sony rucno nabacivati romovi, na slican fazon kao kod samsunga?
posto mi je sestra u top tim paketu kao i ja, istice joj ugovor iduci mjesec, pa valja novi telefon ganjati
eh sad, meni se svidaju sonyevi telefoni, pa bih zelio preko sestre da eksperimentisem, Z3 je skupa jos, pa bih htio da isprobam Z2, pa zbog toga i pitam za lollipop, ako mi se svidi sony, mozda ja sebi kasnije uzmem Z3, mada je meni prioritet Note 4, ali posto je skup u telekomu, moram razmisliti i o alternativama
- mufa1
#17843 Re: Android OS
SpecialOffer wrote:
I ti ga pretjera. G4 je za dvije klase bolji od Oneplus one.
Jesi imo opo? Kolko dugo ga koristiš? Jesi nabavio g4? Ili si donio zakljucak na osnovu benchmark testa, tj koji veci skor nabije?
Ja nisam reko da je opo bolji telefon od g4,cak naprotiv, g4 je BOLJI telefon, ali opo ima za 6 klasa bolji odnos uloženo - dobiveno! G4 jeste bolji, al ne toliko da bi bio duplo skuplji.. 50 eura u vrh glave.
- SpecialOffer
#17844 Re: Android OS
Jarane Oneplus One je u rangu G2 gdje ga i dvica sije. Poredjenje sa G4 nema smisla. Jednostavno nisu ista kategorija. Nema smislamufa1 wrote:SpecialOffer wrote:
Jesi imo opo? Kolko dugo ga koristiš? Jesi nabavio g4? Ili si donio zakljucak na osnovu benchmark testa, tj koji veci skor nabije?
Ja nisam reko da je opo bolji telefon od g4,cak naprotiv, g4 je BOLJI telefon, ali opo ima za 6 klasa bolji odnos uloženo - dobiveno! G4 jeste bolji, al ne toliko da bi bio duplo skuplji.. 50 eura u vrh glave.
- Quaresma
#17845 Re: Android OS
e ovo mi je prvi haber, ako je tako onda super, mada mi se ne svidja sonyeva politika, otkljucas bootloader, gubi neke sonyeve fičre, bar tako pišu na netusupercali wrote: Sony je cak najotvoreniji sto se tice izmjene i cackanja oko androida tako da narvno da moze da se nabaci rom rucno
ali mi se opasno svidja sony, njihov android je slican nexusovom, brz je, odlicno izradjen telefon, i baterija dobra, micro sd, kamera takodjer dobra
koliko god htio preci sa windows phonea, tesko mi je jer sam se navikao, pogotovo sa lumiom 1020, na koju sam jako navikao, kamera pogotovo, brz windows, ali cim vidim xda ime, dodje mi da uzmem android telefon
- shalla
#17846 Re: Android OS
Ne provaljuj se života tiSpecialOffer wrote:Jarane Oneplus One je u rangu G2 gdje ga i dvica sije. Poredjenje sa G4 nema smisla. Jednostavno nisu ista kategorija. Nema smislamufa1 wrote:SpecialOffer wrote:
- mufa1
#17847 Re: Android OS
shalla wrote: Ne provaljuj se života ti
Dobar je memo, dobar...
- SpecialOffer
#17848 Re: Android OS
Jok eto Oneplus one kralj telefonamufa1 wrote:shalla wrote: Ne provaljuj se života ti
Dobar je memo, dobar...![]()
G2 ga sije a oni ga porede sa G4 i jos lik tvrdi da Oneplus One bolji telefon
- shalla
#17849 Re: Android OS
Mufa ti je već rekao:SpecialOffer wrote:Jok eto Oneplus one kralj telefonamufa1 wrote:shalla wrote: Ne provaljuj se života ti
Dobar je memo, dobar...![]()
![]()
![]()
G2 ga sije a oni ga porede sa G4 i jos lik tvrdi da Oneplus One bolji telefon![]()
![]()
1) Nije kralj telefona, jeste kralj po pitanju uloženo-dobijeno.
2) Čovjek ne tvrdi da je OPO bolji od G4 ali je rekao da G4 ne zaslužuje da je toliko skuplji
Vidiš li razliku između ovih i svojih tvrdnji?
Badžo ima Samsung S5, nema NIJEDNE stavke u kojoj je njegov S5 bolji/brži od mog OnePlusa, čak naprotiv.. To za G2 neću ni komentarisati...
- friskyoreo
#17850 Re: Android OS
Ovaj sto pita za Sony i custom romove, pazi samo da se bootloader moze otkljucati. Svi telefoni koji su skinuti s druge mreze, dekodirani, nemaju opciju da im se otkljuca bootloader. Kada ukucas onaj kod da provjeris da li se moze otkljucati, pise NO. Tako je bilo na Xperia Z prosle godine, da li se sta u medjuvremenu promijenilo, ne znam. Mozes nabacivati neke rom-ove kao, ali kernel i sve modove sto su vezani za kernel nema sanse.
A ako se moze otkljucati onda nije nikakav problem, i jako je jednostavno sa flash tool mozes sve. Puno jednostavnije nego HTC npr.
A ako se moze otkljucati onda nije nikakav problem, i jako je jednostavno sa flash tool mozes sve. Puno jednostavnije nego HTC npr.