Suits komotno mogu smjestit u top 3 serije koje sam gledao, mozda se malo pretjeralo s brojem sezona, ali ko se navuce u prve 3 sezone na ekipu iz Suitsa, malo mu je i 20 sezona. Preporuka svima koji zele pogledati dobru seriju na pravnu tematikuNisrin wrote:phillie wrote:Svaka od ukupno dvijei naravno Scotty
Jessica, Donna, Rachel, ScottieTek smo dosli do 3. sezone
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Revolucionar ★
#17826 Re: Gledate seriju - preporucite je
- sig_garret
#17827 Re: Gledate seriju - preporucite je
Rubicon (iz 2010) je na torrent-u, pa ako ste propustili...
-
brazzo19
#17828 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kakav je ovaj netflixov punisher serija ? gledao sam nekad davno film i onako nije bio los teska akcija i pucacina bez puno pameti i razmisljanja samo rokaj, sta je sa serijom vidim hvale je dosta ? 
-
Tabijat
#17829 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa nadovezuje se na (drugu?) sezonu Daredevila. Ako voliš Marvela dobra je, ako ne voliš preskoči. Ja to gledam sve zato sto je dio iste priče i univerzuma, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Punisher, Defendersi. Ali mi je slabiji od recimo Jessice ili Luke Cage-a, koje su mi premoćne.brazzo19 wrote:Kakav je ovaj netflixov punisher serija ? gledao sam nekad davno film i onako nije bio los teska akcija i pucacina bez puno pameti i razmisljanja samo rokaj, sta je sa serijom vidim hvale je dosta ?
-
normala brate
#17830 Re: Gledate seriju - preporucite je
Bolje od filma 5 puta bar ova prva sezona.brazzo19 wrote:Kakav je ovaj netflixov punisher serija ? gledao sam nekad davno film i onako nije bio los teska akcija i pucacina bez puno pameti i razmisljanja samo rokaj, sta je sa serijom vidim hvale je dosta ?
Druga je ok, al' ni blizu prvoj.
Uglavnom preporuka vidjeces sve.
-
normala brate
#17831 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tabijat wrote:Pa nadovezuje se na (drugu?) sezonu Daredevila. Ako voliš Marvela dobra je, ako ne voliš preskoči. Ja to gledam sve zato sto je dio iste priče i univerzuma, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Punisher, Defendersi. Ali mi je slabiji od recimo Jessice ili Luke Cage-a, koje su mi premoćne.brazzo19 wrote:Kakav je ovaj netflixov punisher serija ? gledao sam nekad davno film i onako nije bio los teska akcija i pucacina bez puno pameti i razmisljanja samo rokaj, sta je sa serijom vidim hvale je dosta ?
Daredevil i Punisher su posebne serije uostalom kad vidiš ko ih je pravio u odnosu na ove ostale koje si nabrojao bude ti sve jasno..
Mnogo veci kvalitet ne vrijedi ništa drugo gledalati osim ove dvije marvel serije.
-
brazzo19
#17832 Re: Gledate seriju - preporucite je
Iskreno nisam ljubitelj ni marvela ni dc al pogledam s vremena na vrijeme filmove iz njihove produkcije tipa spiderman ironman avengers captain america thor black panther wonder women i tako to uglavnom da gledam seriju nema veze neke sa filmovima i prijasnjim serijama direktno nego je radjena kontam po filmu?
-
Tabijat
#17833 Re: Gledate seriju - preporucite je
Po stripu ko i sve ostale.brazzo19 wrote:Iskreno nisam ljubitelj ni marvela ni dc al pogledam s vremena na vrijeme filmove iz njihove produkcije tipa spiderman ironman avengers captain america thor black panther wonder women i tako to uglavnom da gledam seriju nema veze neke sa filmovima i prijasnjim serijama direktno nego je radjena kontam po filmu?
-
Tabijat
#17834 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako misliš posebne serije? Po čemu posebne? SVE su posebne serije osim Defendersa koji su kombinacija 4 serije. A ko ih je molim te pravio u odnosu na ostale?normala brate wrote:Tabijat wrote:Pa nadovezuje se na (drugu?) sezonu Daredevila. Ako voliš Marvela dobra je, ako ne voliš preskoči. Ja to gledam sve zato sto je dio iste priče i univerzuma, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Punisher, Defendersi. Ali mi je slabiji od recimo Jessice ili Luke Cage-a, koje su mi premoćne.brazzo19 wrote:Kakav je ovaj netflixov punisher serija ? gledao sam nekad davno film i onako nije bio los teska akcija i pucacina bez puno pameti i razmisljanja samo rokaj, sta je sa serijom vidim hvale je dosta ?
Daredevil i Punisher su posebne serije uostalom kad vidiš ko ih je pravio u odnosu na ove ostale koje si nabrojao bude ti sve jasno..
Mnogo veci kvalitet ne vrijedi ništa drugo gledalati osim ove dvije marvel serije.
-
normala brate
#17835 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa onda si i pogledao dosta..brazzo19 wrote:Iskreno nisam ljubitelj ni marvela ni dc al pogledam s vremena na vrijeme filmove iz njihove produkcije tipa spiderman ironman avengers captain america thor black panther wonder women i tako to uglavnom da gledam seriju nema veze neke sa filmovima i prijasnjim serijama direktno nego je radjena kontam po filmu?
Gledaj Punishera nema nekih bog zna kakvih dodirnih tačaka da ces nesto propustiti bolji je od filmova uglavnom mnogo.
-
normala brate
#17836 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ove serije jesu Marvel, al' pricamo o kreatorima serija pojedinacno i ko je radio na kojoj.
Punisher i Daredevil kad vidiš ko su kreatori i na cemu su radili još osim ove dvije serije bude ti jasno zbog cega su toliko kvalitetnije od ovog ostalog sranja.
Stani da li je tebi isti kvalitet Daredevila i Punishera s ovim ostalim što si nabrojao luke cage jessica jones i ostalo?
Punisher i Daredevil kad vidiš ko su kreatori i na cemu su radili još osim ove dvije serije bude ti jasno zbog cega su toliko kvalitetnije od ovog ostalog sranja.
Stani da li je tebi isti kvalitet Daredevila i Punishera s ovim ostalim što si nabrojao luke cage jessica jones i ostalo?
-
brazzo19
#17837 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma ja na to mislim, ako ima nekih preklapanja ili likova koji su bitni iz neke druge serije koju nisam gledao pa onda ne mogu da skontam samu seriju reko da ne gledam, nista pogledat cu s obzirom da nema puno dvije sezone samo cini mi se.normala brate wrote:Pa onda si i pogledao dosta..brazzo19 wrote:Iskreno nisam ljubitelj ni marvela ni dc al pogledam s vremena na vrijeme filmove iz njihove produkcije tipa spiderman ironman avengers captain america thor black panther wonder women i tako to uglavnom da gledam seriju nema veze neke sa filmovima i prijasnjim serijama direktno nego je radjena kontam po filmu?
Gledaj Punishera nema nekih bog zna kakvih dodirnih tačaka da ces nesto propustiti bolji je od filmova uglavnom mnogo.
-
Tabijat
#17838 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne isti nego puno lošiji. Punisher i Daredevil su po zapletu serije za djecu, ako isključiš ogromnu količinu krvi i pucačine.normala brate wrote:Ove serije jesu Marvel, al' pricamo o kreatorima serija pojedinacno i ko je radio na kojoj.
-
normala brate
#17839 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa vidi postoje uvijek likovi poput tebe, naprimjer naucio sam ja davno da nikad ne treba nekome govoriti da je neznalica jer imaš milijardu ljudi koji gleda raznorazne sapunice i turske serije i usput vrišti kako mu je vrh vrhova.Tabijat wrote:Ne isti nego puno lošiji. Punisher i Daredevil su po zapletu serije za djecu, ako isključiš ogromnu količinu krvi i pucačine.normala brate wrote:Ove serije jesu Marvel, al' pricamo o kreatorima serija pojedinacno i ko je radio na kojoj.
Uglavnom činjenica je kad gledaš širu sliku po kvalitetu glume i svemu ostalom da je Daredevil i Punisher bolji od ovih ostalih 5 puta ni manje ni više uostalom ocjene na IMDB sve govore.Iako se ne ravnam po njima u mnogo situacija kad hocu nešto da gledam ovaj put su u pravu.
-
Tabijat
#17840 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma normala brate, gledaj šta hoćeš.
Ali sto se tiče rejtinga, nisi u pravu. Pogledaj na Rotten Tomatoes Critics rating, Punisher 60, Luke Cage 89, Jessica Jones 88. Istina, daredevil ima 91.
A što se glume tiče, reći ću samo jednu stvar: David Tennant.
Ali sto se tiče rejtinga, nisi u pravu. Pogledaj na Rotten Tomatoes Critics rating, Punisher 60, Luke Cage 89, Jessica Jones 88. Istina, daredevil ima 91.
- yoda82
#17841 Re: Gledate seriju - preporucite je
Meni DD i Punisher za tri klase bolji od ostalih. Poslije ide JJ, a onda ove tri. Baš su smor bile.Tabijat wrote:Ne isti nego puno lošiji. Punisher i Daredevil su po zapletu serije za djecu, ako isključiš ogromnu količinu krvi i pucačine.normala brate wrote:Ove serije jesu Marvel, al' pricamo o kreatorima serija pojedinacno i ko je radio na kojoj.
-
normala brate
#17842 Re: Gledate seriju - preporucite je
'ebo ove kritičare gledaj cjelokupnu sliku, a to ti je imdb.Imdb zna debelo pogriješiti oko kvalitete filmova kad ocjena prelazi 6.0 što se tice ocjena ispod skoro da nema greške.Tabijat wrote:Ma normala brate, gledaj šta hoćeš.
A serije se posebno dobro ocjenjuju jer kad ocjena prelazi 8.0 ti vidiš dodatni kvalitet kad ide ispod toga isto tako vidiš veliki pad kvaliteta.
Moracu poceti s JJ ovo ostalo sam se pokušao i vidio koliko je sati.
-
normala brate
#17843 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma to je kristalno jasno to se ne može raspravljati uopšte, al' evo uvijek se nađe neko..yoda82 wrote:Meni DD i Punisher za tri klase bolji od ostalih. Poslije ide JJ, a onda ove tri. Baš su smor bile.Tabijat wrote:Ne isti nego puno lošiji. Punisher i Daredevil su po zapletu serije za djecu, ako isključiš ogromnu količinu krvi i pucačine.normala brate wrote:Ove serije jesu Marvel, al' pricamo o kreatorima serija pojedinacno i ko je radio na kojoj.
- biggrin
#17844 Re: Gledate seriju - preporucite je
Od tih marvelovih netflix serija meni lista ide ovako:
1. Daredevil
2. Punisher
3. Defenders
4. Iron Fist (ponajviše zbog druge sezone)
5. Jessica Jones (druga sezona je totalni odron)
6. Luke Cage (fina muzika, a serija sve nešta...a ništa)
1. Daredevil
2. Punisher
3. Defenders
4. Iron Fist (ponajviše zbog druge sezone)
5. Jessica Jones (druga sezona je totalni odron)
6. Luke Cage (fina muzika, a serija sve nešta...a ništa)
- karanana
#17845 Re: Gledate seriju - preporucite je
fuck them both.
unistili su filmsku industriju. mozda ce i serijsku.
-
normala brate
#17846 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gledaš li filmsku šta si pogledao?karanana wrote:fuck them both.
- karanana
#17847 Re: Gledate seriju - preporucite je
od marvela i dc-a?normala brate wrote:Gledaš li filmsku šta si pogledao?karanana wrote:fuck them both.
apsolutno nikad nista. probao par puta one neke x-mene i onog nekog navodno smijesnog u crvenom kostimu, ne znam ni kako se zove....ugasio nakon 5-10 minuta.
-
normala brate
#17848 Re: Gledate seriju - preporucite je
To sam i mislio, hvala.karanana wrote:od marvela i dc-a?normala brate wrote:Gledaš li filmsku šta si pogledao?karanana wrote:fuck them both.
apsolutno nikad nista. probao par puta one neke x-mene i onog nekog navodno smijesnog u crvenom kostimu, ne znam ni kako se zove....ugasio nakon 5-10 minuta.
- Jack Be Nimble
#17849 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma svi ti heroji na isti kalup snimljeni. Ona tri batmana od Noleta barem lice na nesto, sve ostalo jedna te ista prica. Nijedan marvel nakon iron 2 ja nisam uspjeo pohledati do kraja ili barem sa ubrzavanjem. Razlika je jedino u tuci.
- Dosadno mii
#17850 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dark knight must seekaranana wrote:od marvela i dc-a?normala brate wrote:Gledaš li filmsku šta si pogledao?karanana wrote:fuck them both.