FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#17827 Re: FC Barcelona
Vilanova se nece vratiti do kraja februara . Tretman se nastavlja do kraja marta 
-
LSD
#17828 Re: FC Barcelona
To je klupska farsa, da ne kažem sramota...i zbog toga ce Barca vjerovatno ispasti iz LP još u osmini finalaskenderija04 wrote:Vilanova se nece vratiti do kraja februara . Tretman se nastavlja do kraja marta
Barca je jedini tim u Evropi koja igra bez trenera vec dva mjeseca
- tendzera
#17829 Re: FC Barcelona
Treba dovesti Blaza Sliskovica k'o zamjenu 
-
5 0 5
#17830 Re: FC Barcelona
procitao sam danas zanimljiv komentar na barceloninom forumuLSD wrote:To je klupska farsa, da ne kažem sramota...i zbog toga ce Barca vjerovatno ispasti iz LP još u osmini finalaskenderija04 wrote:Vilanova se nece vratiti do kraja februara . Tretman se nastavlja do kraja marta...morali su, kao ozbiljan klub, na to racunati još od lani kad se znalo da ima taj karcinom ili bi trebali nešto poduzeti po tom pitanju kad je opet obolio...ne može se mobitelima voditi klub u bitnim utakmicama, to je svima jasno...naravno, Titu želim sve najbolje, da se covjek oporavi od opake bolesti.
Barca je jedini tim u Evropi koja igra bez trenera vec dva mjesecazar to nije sramota.
Hey everyone I dont post on this forum but i tend to follow from time to time.. wanted to add my 2cents on what i thought of the match and more importantly our current 'problem'.. some of these may be obvious but i think its important to understand issues
1. the team obviously lacks strikers: OBVIOUS i know..we lack strikers that can simply STRIKE the ball. playing the don on the wing results in nothing but a lack of width as the game progresses. iniesta is magic. BUT his place is in midfield. always was, always will be. a player so magical comes around very rarely, and shouldn't be wasted in not his natural position, especially in his prime..a lack of width against parked buses is the reason we can't break them down, as obvious as this is, the management doesn't seem to have a clue. forget the solution that some suggest aka need a tall strong striker - that never worked and never will work cuz its just not how we play.. width is what stretch the fullbacks and in-turn creates space for low-cross to the middle. alexis is useless, and should be sold in the summer. what confuses me and many cules is the lack of playing time villa gets, and i dont mean today but in general. ill never figure this one out. tello as well. he would be a perfect for this game. and yes i would start him. people say neymar, and maybe he would create space down that wing but he's a huge risk. there are a few options that i like such aguero and reus. out of masia kids i was upset when we loaned cuena. we could really use his hugging of the touchline right about now..
i digress..*fume*
moving on
2. the defence and how we utilize our pressure system: although this may be the most obvious problem as we havent kept a clean sheet in 34235434 games, i dont think theres anything wrong with our defenders perse. yes alves had a shocker, but we've been left exposed many times these last few months and it wasn't due to one or two players alone. i think its primarily due to tito's instructions on how to recover ball. if you watch the last few years under pep, you'll notice that our pressuring was collective and initiated 5-10 yards from player. today we seem to pressure with a lot less organization and more importantly a lot further away from the player, which gives the opponent those extra few seconds to make a pass, a turn, a dribble and escape the pressure system. in a game of inches and seconds, this makes ALL the difference. once that initial wave of pressure fails, our defence + busi is left exposed. it gets to the point where almost every opponent attack gets close enough to our goal to make cules nervous. it shouldn't be like that. granada, sociedad these teams shouldn't be making more than two or three clear cut chances against us, but they do. oh they create a lot more. the pressure system needs to be re-evaluated. tito needs to implement a single ideology, not a mixture of both. either pressure collectively and aggressively for 5-7 seconds, and if no avail, back off and defend.. OR exclusively defend and get into position when the ball is lost..secondly, a solid CB is needed, i think we can all agree on that. but i personally think that our method of defending this year has been significantly different and obviously less effective than previous years, and hence needs to be re-evaluated.
3. messi: i know ill get slack for this one but the honest truth is that messi has not been himself for some time now.. don't let the buckets of goals fool you fellas but the messi of 09-11, although less clinical, was more involved. messi used to instil a sense of calm in cules when receiving the ball in any area of the park. he'd relieve pressure (no matter how intense), he'd make the right pass, he'd make the right dribble, and more importantly wouldn't get dispossessed so often. now, yes i realize that teams are learning to defend against him lately by crowding the middle and swarming him every time he touches the ball but the thing is he used to get harassed by animals like pepe et al yet he was still somehow effective. how? off-the-ball movement. at this point, its non-existant. whether its to conserve energy or whatever management tells him, the fact remains that we need top form messi at this time of the season, and a strikers movement, or lack thereof, is critical in scoring goals. he's tired? REST him for godsake. but frankly, i think the 4 straight balon do'r's really blew that head of his up. he needs a kick in the ass to wake up. the sad thing is that we're so reliant on his scoring that when he doesn't, we're toothless up front.
4. Roura: this man is clueless. whoever doesn't see this i urge you to open your eyes. is it a coincidence that ever since tito departed for treatment we have been consistently either losing, drawing or playing piss poor? doubt it. watching the team play with roura as our go-to guy makes it seem like we lost every last ounce of passion in our game. add to the fact that his substitutions are absolutely pointless and his tactics are non-existant, and we've got a problem. we have a team of super-players, but all players need a sense of direction, they can't just run around and hope for the best. sorry jordi, but you aren't the guy to be leading the best team in the world at any point in time, especially during the business end of the season. the sooner this is realized the sooner we can minimize our losses. i know tito is getting treatment (and may god watch over him) but something needs to be done, and done soon, or we'll be out of both cup competitions in 3 weeks and our season will turn from great to fail.
i realize this may be obvious to many, but these are the problems we're facing now. and these problems are real. unfortunately, our management is too stubborn to address some of these..
- skenderija04
#17831 Re: FC Barcelona
No sikiriki. Ova sezona je u startu lose mirisala a zavrsice sa jednom titulom najmanje.Nikada Barcelona nije napravila tranziciju a da se nije odrazilo na rezultatima. Vidjecemo kup kralja, a u revansu protiv Milana Barca nije bez sansi. Tri sedmice su puno vremena da bi se vec sada pocela razbijati glava oko L.S. Kako budu prolazili dani tih 2-0 ce se ciniti sve manja zaliha . O toj utakmici kada dodje vrijeme. Ovoj generaciji nedostaje samo to, Jedan veliki preokret. Do sada su dva puta izgubili, i koliko sam vidio po stampi Twitteru i sl. prihvataju izazov. Ono sinoc je za igrace bio jedan veliki samar, ne rezultat vec utisak koji su ostavili.LSD wrote:To je klupska farsa, da ne kažem sramota...i zbog toga ce Barca vjerovatno ispasti iz LP još u osmini finalaskenderija04 wrote:Vilanova se nece vratiti do kraja februara . Tretman se nastavlja do kraja marta...morali su, kao ozbiljan klub, na to racunati još od lani kad se znalo da ima taj karcinom ili bi trebali nešto poduzeti po tom pitanju kad je opet obolio...ne može se mobitelima voditi klub u bitnim utakmicama, to je svima jasno...naravno, Titu želim sve najbolje, da se covjek oporavi od opake bolesti.
Barca je jedini tim u Evropi koja igra bez trenera vec dva mjesecazar to nije sramota.
Sto se tice Vilanove, tako je kako je i sada nema nazad. Cak mislim da bi bilo glupo traziti neku zamjenu. Trebace malo samoupravljanja . Ne smnjam da ce igraci pokazati zrelost.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#17832 Re: FC Barcelona
Used to, nažalost.505sCrtom wrote:messi used to instil a sense of calm in cules when receiving the ball in any area of the park. he'd relieve pressure (no matter how intense), he'd make the right pass, he'd make the right dribble, and more importantly wouldn't get dispossessed so often.
-
5 0 5
#17833 Re: FC Barcelona
slazem se i za napadaca, odbranu i za rouru. sve su to problemi koji se moraju cim prije rijesiti. messi izgleda manje zainteresovan. sinoc mi je izgledao kao da ne zeli ulaziti u jace duele. neki dan se izgalamio na tella, dva puta, jer mu ovaj nije dodao loptu.Entropio wrote: Used to, nažalost.
da ne duljim, barcelona je koncentrisala svu klubsku masineriju na njega i ovo su sad nus pojave.
pedro bi mogao biti dobar napadac, ali za to treba neki fokus trenera. u reprezentaciji je puno ucinkovitiji, ali tamo nema odbrambene zadatke i ne mora trcati skroz nazad da ispravlja alvesove greske.
vrijeme je da i neki drugi igraci dobiju vise prostora. potencijal je svakako tu.
-
LSD
#17834 Re: FC Barcelona
@505sCrtom.....
Ovaj text je stroga istina...i za nedostatak pravih napadaca i za kretnje (posebno odbrane) i za Messija, a o Rouri da ne pricamo....mislim, covjek nije ništa kriv - zapalo ga, što bi rekli...ni sanjao nije da ce ovoliko vremena biti glavni na klupi Barce.
Ovo o Messiju je zaista tacno....Barca postaje "one men team" sa ovim koncepcijama i ziheraškim postavama (konstantno isti sastavi, bez odmora glavnih igraca)...plus što se i sam Messi malo prokurchio, ona dreka na Tella i na Villu prije toga....sve stoji , najbolji igrac svijeta, ima ogroman kredit za sve što je uradio dosad, no nece valjati ako bude samo on zabijao golove i ako se oko njega bude vrtilo sve....kod Pepa je bilo širine u napadu, zabijali su i Pedro i Villa.
Pedro je mnogo bolji i ucinkovitiji kod Brke u selekciji španije, nego u Barci....tamo redovno zabija, a u Barci svaku petu tekmu
Alexis
znamo sve što je u stanju fulati i kakav se flop ispostavio.
Za odbranu i njeno postavljanje je posebno tacno.
Ovaj text je stroga istina...i za nedostatak pravih napadaca i za kretnje (posebno odbrane) i za Messija, a o Rouri da ne pricamo....mislim, covjek nije ništa kriv - zapalo ga, što bi rekli...ni sanjao nije da ce ovoliko vremena biti glavni na klupi Barce.
Ovo o Messiju je zaista tacno....Barca postaje "one men team" sa ovim koncepcijama i ziheraškim postavama (konstantno isti sastavi, bez odmora glavnih igraca)...plus što se i sam Messi malo prokurchio, ona dreka na Tella i na Villu prije toga....sve stoji , najbolji igrac svijeta, ima ogroman kredit za sve što je uradio dosad, no nece valjati ako bude samo on zabijao golove i ako se oko njega bude vrtilo sve....kod Pepa je bilo širine u napadu, zabijali su i Pedro i Villa.
Pedro je mnogo bolji i ucinkovitiji kod Brke u selekciji španije, nego u Barci....tamo redovno zabija, a u Barci svaku petu tekmu
Za odbranu i njeno postavljanje je posebno tacno.
- respo
#17835 Re: FC Barcelona
xaviiiii reci mesiju da se ne zajebavatendzera wrote:Treba dovesti Blaza Sliskovica k'o zamjenu
-
kory_galaktikos
#17836 Re: FC Barcelona
ova ti zadnja recenica nije nikako trebala...svo vrijeme konta, bit kulturan i na nivou al bodes jarane...manite se vi madrida i njihovih problema eto i sami stee u govnima i to dobro,mozda vas bas i taj madrid jos jednom razvrati505sCrtom wrote:autobusi su ocito barcelonina ahilova peta. a da su "procitani" kao sto neki pisu, daleko od toga. imaju 3 sedmice da smisle nesto. ja vjerujem u tim. nista nije nemoguce. milan zna primiti dosta golova u drugoj utakmici (doduse to je bio onaj stari milan), a ovaj novi je cini mi se isto nadigrao juventus u novembru (u kupu) kada je juve bio jako los, a drugu utakmicu su ih namlatili.Entropio wrote: Milan će sigurno igrati kao i sinoć... dakle, 11 ljudi u odbrani. S druge strane, Barcelona će biti na vrhunskom nivou i napadaće stalno. Prednost Barcelone u odnosu na sinoć će biti teren u savršenom stanju i navijači.
Uz sve to, mislim da će biti veoma teško da zabiju 3 gola onako kompaktnom Milanu. Uvijek sam optimističan, ali ovaj put se čini nemoguće.
pa nije barcelona madrid da je pobjedjuje ko stigne
- fazer
#17837 Re: FC Barcelona
Pitanje je kako ce se ovaj poraz odrazit na njihovu psihu. Slijede 2 meca protiv Reala i ako tu ne pokazu snagu i volju i ako ne uvjere svijet da je ono bila samo losa noc, onda ne moraju ni izlazit na teren protiv Milana. Bojim se da ce se desiti ono kao i prosle sezone (poraz protiv Chelsea, samar od Reala i na kraju ispadanje iz LP). Sve je u glavi.
-
5 0 5
#17838 Re: FC Barcelona
ma salio sam se. to sam napisao jer danas nije neka ekskluziva pobjediti madrid. razumijes ti to?kory_galaktikos wrote: ova ti zadnja recenica nije nikako trebala...svo vrijeme konta, bit kulturan i na nivou al bodes jarane...manite se vi madrida i njihovih problema eto i sami stee u govnima i to dobro,mozda vas bas i taj madrid jos jednom razvrati
- skenderija04
#17839 Re: FC Barcelona
Jebi ga Kory, vi bi potpisali biti u ovakvim govnima
- skenderija04
#17840 Re: FC Barcelona
Nije tako dramaticno.fazer wrote:Pitanje je kako ce se ovaj poraz odrazit na njihovu psihu. Slijede 2 meca protiv Reala i ako tu ne pokazu snagu i volju i ako ne uvjere svijet da je ono bila samo losa noc, onda ne moraju ni izlazit na teren protiv Milana. Bojim se da ce se desiti ono kao i prosle sezone (poraz protiv Chelsea, samar od Reala i na kraju ispadanje iz LP). Sve je u glavi.
-
5 0 5
#17841 Re: FC Barcelona
oko roure. ono sto ja njemu najvise zamjeram jeste zakasnjela reakcija (ako je uopste ima) za vrijeme utakmica. to smo spominjali ovdje prije par sedmica. juce poslije prvog gola, on jeste doduse odmah uveo alexisa, ali alexis je bio skroz izgubljen. kasnije vidim, roura ga zove pored linije da mu opet objasni. to ne moze nikako. ili kada je puyol bio povrijedjen. 10 minuta mu treba da uvede mascherana. nekad reakcije trenera moraju biti instantne, a kod roure toga nema. o adaptiranje strategije za vrijeme utakmice nema govora. ne sjecam se da je i u jednoj utakmici napravio sve 3 izmjene, itd itd.LSD wrote:@505sCrtom.....
ako se on oslanja na vilanovu preko telefona, koji opet, gleda na tv-u, sa par minuta zakasnjenja, onda mi sve to izgleda jako neozbiljno. za klub kao sto je barcelona.
- skenderija04
#17842 Re: FC Barcelona
Ma Roura je nebitan lik u svoj ovoj prici. Radi sta mu kazu i zdravo. Ovo ce izvuci igraci sa par sastanaka. Veterani ce se organizovati i reci ce Rouri:"Majstore, sjedi tu, telefon u dzep i ne smetaj"505sCrtom wrote:oko roure. ono sto ja njemu najvise zamjeram jeste zakasnjela reakcija (ako je uopste ima) za vrijeme utakmica. to smo spominjali ovdje prije par sedmica. juce poslije prvog gola, on jeste doduse odmah uveo alexisa, ali alexis je bio skroz izgubljen. kasnije vidim, roura ga zove pored linije da mu opet objasni. to ne moze nikako. ili kada je puyol bio povrijedjen. 10 minuta mu treba da uvede mascherana. nekad reakcije trenera moraju biti instantne, a kod roure toga nema. o adaptiranje strategije za vrijeme utakmice nema govora. ne sjecam se da je i u jednoj utakmici napravio sve 3 izmjene, itd itd.LSD wrote:@505sCrtom.....
ako se on oslanja na vilanovu preko telefona, koji opet, gleda na tv-u, sa par minuta zakasnjenja, onda mi sve to izgleda jako neozbiljno. za klub kao sto je barcelona.
- HB_BHF
#17843 Re: FC Barcelona
Iskreno, ja sumnjam i u Titov autoritet. Kad je ekipa poput Barcelone u formi, i ja bih mogao sjediti na klupi, poslati par igrača na zagrijavanje i ubaciti ih u drugom poluvremenu. Ništa lakše. Ali problem dolazi kad se dese ovakve krizne situacije. Tad treba čovjek koji će zagalamiti na Messija i reći mu da se ne zajebava.skenderija04 wrote: Ma Roura je nebitan lik u svoj ovoj prici. Radi sta mu kazu i zdravo. Ovo ce izvuci igraci sa par sastanaka. Veterani ce se organizovati i reci ce Rouri:"Majstore, sjedi tu, telefon u dzep i ne smetaj"
Glupo je malo sad ovako pričati o čovjeku u pola sezone, ali bojao sam se da će doći do ovoga, a došlo je. Ipak kad zamjenik preuzme ekipu, malo je to škakljivo jer taj čovjek je bio tu i uglavnom i on je slušao šta će šef reći, dobacujući ponekad neku riječ. Ali, nadam se da griješim jer IN TITO WE TRUST
EDIT:
Pique: "Maybe Barcelona aren't as good as people say."
To je taj problem u motivaciji o kojem pričam...
-
5 0 5
#17844 Re: FC Barcelona
odnos pep-tito nije bio takav. a dok je tito bio tu, sve je funkcioniralo dobro. cak sta vise, puno bolje od bilo kojeg pocetka pepove sezone. njegovo odsustvo se osjeca vec neko vrijeme.HB_BHF wrote: Iskreno, ja sumnjam i u Titov autoritet. Kad je ekipa poput Barcelone u formi, i ja bih mogao sjediti na klupi, poslati par igrača na zagrijavanje i ubaciti ih u drugom poluvremenu. Ništa lakše. Ali problem dolazi kad se dese ovakve krizne situacije. Tad treba čovjek koji će zagalamiti na Messija i reći mu da se ne zajebava.
Glupo je malo sad ovako pričati o čovjeku u pola sezone, ali bojao sam se da će doći do ovoga, a došlo je. Ipak kad zamjenik preuzme ekipu, malo je to škakljivo jer taj čovjek je bio tu i uglavnom i on je slušao šta će šef reći, dobacujući ponekad neku riječ. Ali, nadam se da griješim jer IN TITO WE TRUST.
EDIT:
Pique: "Maybe Barcelona aren't as good as people say."
To je taj problem u motivaciji o kojem pričam...
ja mislim da su male sanse da tito ostane trener iduce sezone. jednostavno, covjek sa tako teskim zdravstvenim stanjem nije u stanju voditi toliko odgovoran posao. roura je sada kljuc, a kao sto kolega rece, on se tu slucajno nasao, sto svakako nije dovoljno za posao trenera prvog tima barcelone. utakmicu dvije, ok. sada je vec sezona u pitanju.
pique samo pokusava spustiti loptu (nakod danasnje lavine "analiza" raznih pundita).
- veljaca
#17845 Re: FC Barcelona
Cesc Fabregas: "U revanšu moramo biti 100% u utakmici"
..............
Izgleda da citaju ovaj nas Forum ..............
..............
Izgleda da citaju ovaj nas Forum ..............
- MoSa LjoŽe
#17846 Re: FC Barcelona
Na žalost Barcelona ni pomoću filmskih trikova nije u stanju stići ovih 2:0, a mislio sam da će bez ikakvih problema proći Milana.
- skafiskafsnjak
#17847 Re: FC Barcelona
ma moguce je ... jes Milan odigrao dobro, ali vala nisu neka sila...MoSa LjoŽe wrote:Na žalost Barcelona ni pomoću filmskih trikova nije u stanju stići ovih 2:0, a mislio sam da će bez ikakvih problema proći Milana.
Polako ...
-
sumirprimus
#17848 Re: FC Barcelona
respo wrote:xaviiiii reci mesiju da se ne zajebavatendzera wrote:Treba dovesti Blaza Sliskovica k'o zamjenu
naĆi do marta,agonija s trenerom...
-
kory_galaktikos
#17849 Re: FC Barcelona
bgm ako madrid odigra kako zna,iskoristi sok barse i izbaci ih kupa barsa ce bit u vecin govnima,real je otpiso primeru nakon 7-8 kola a svi znamo sta se tad desavalo,plus sav onaj baksuzluk oko povreda..znaci bili bi na istom odprilike mozda bi tad i madrid bio bolji,proso kup,koliko toliko bolja pozicija u LP sve je to u 5 grama sadskenderija04 wrote:Jebi ga Kory, vi bi potpisali biti u ovakvim govnima
- kisni indijanac
#17850 Re: FC Barcelona
nije nedostižno, ne vjerujem da mogu dva puta ponoviti ono blijedo izdanje sa san sira, ipak je to barca...skenderija je dobro primijetio ako se ne varam..poslije toliko utakmica protiv milana, morala je doći i ta sa porazom, zato ni ja nisam bio sretan sa žrijebom, ima još tih 90 min. vidjećemo....MoSa LjoŽe wrote:Na žalost Barcelona ni pomoću filmskih trikova nije u stanju stići ovih 2:0, a mislio sam da će bez ikakvih problema proći Milana.