Ilegalni migranti u BiH
-
Sonron
#17826 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ne možeš ih se riješiti, kao prvo BiH nema mehanizma ni zakona da ih se riješi. Ako će se krenuti u deportacije nazad treba da krene prva EU i sve da ih vrati i onda će tek i BiH, a dotle će ovako biti. Jedini način da se deportuju iz BiH jeste da se zakoni BiH i međunarodni zakoni ne poštuju i provode a to se neće nikad desiti.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17827 Re: Ilegalni migranti u BiH
Najebali smo i popusili ga.
Odozgo nasi begovi i knezevi, odozdo ilegalni migranti, po horizontali podjele i mrznja raznih vrsta.
Odozgo nasi begovi i knezevi, odozdo ilegalni migranti, po horizontali podjele i mrznja raznih vrsta.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17828 Re: Ilegalni migranti u BiH
Bolje biti nece, ekonomski i sigurnosno a gore hoce. Veoma brzo.
-
colt
#17829 Re: Ilegalni migranti u BiH
Imal gdje tih robijaša . Zar se ne mogu organizovati i podijeliti im vaspitne . . .jagugu wrote: ↑08/09/2020 18:00 Grupa migranata napala, pretukla i uz prijetnju nožem opljačkala mladića
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/59 ... la-mladica
-
tap3ah75
#17830 Re: Ilegalni migranti u BiH
Isto kao i ljutih krajišnika.colt wrote: ↑09/09/2020 10:33Imal gdje tih robijaša . Zar se ne mogu organizovati i podijeliti im vaspitne . . .jagugu wrote: ↑08/09/2020 18:00 Grupa migranata napala, pretukla i uz prijetnju nožem opljačkala mladića
Čučno je Bošnjo momački i leđa savio do poda a markice za maramice znamo dati.
-
howdy
#17831 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://www.biscani.net/linta-pozvao-be ... raju-srbe/
Cuj Beograd da reaguje, nema vise Jugoslavije karinasi
Cuj Beograd da reaguje, nema vise Jugoslavije karinasi
- irac300
#17832 Re: Ilegalni migranti u BiH
Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
Bude li se i ovdje poceo povecavati broj, definitivno kupujem oruzje, legalno ilegalno svejedno, ali meni Radzesi nece vrsljati po dvoristu 100%.
Bude li se i ovdje poceo povecavati broj, definitivno kupujem oruzje, legalno ilegalno svejedno, ali meni Radzesi nece vrsljati po dvoristu 100%.
-
howdy
#17833 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://tuzlanski.ba/oko-nas/evropa/uhv ... li-napade/
Sta kazu antiteroristicki strucnjaci sa foruma? Montirano bezbeli
Sta kazu antiteroristicki strucnjaci sa foruma? Montirano bezbeli
-
howdy
#17834 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sve ih je vise po opstinama u TKirac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
- irac300
#17835 Re: Ilegalni migranti u BiH
Definitivno. Kako im se nakuplja broj, a kod Bihaca se stvorio cep, ocito traze alternativne puteve. Kod nas je sreca (bar je dosad bila) sto je Sava granica prema Hr., koju Hrvati jako dobro kontrolisu i ne moze se pregaziti kao Drina na nekim mjestima. Inace bi davno invazija bila.howdy wrote: ↑09/09/2020 11:17Sve ih je vise po opstinama u TKirac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
howdy
#17836 Re: Ilegalni migranti u BiH
Savu mogu zaboravit, nije potok ko Drina ljetiirac300 wrote: ↑09/09/2020 11:23Definitivno. Kako im se nakuplja broj, a kod Bihaca se stvorio cep, ocito traze alternativne puteve. Kod nas je sreca (bar je dosad bila) sto je Sava granica prema Hr., koju Hrvati jako dobro kontrolisu i ne moze se pregaziti kao Drina na nekim mjestima. Inace bi davno invazija bila.howdy wrote: ↑09/09/2020 11:17Sve ih je vise po opstinama u TKirac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
Heller
#17837 Re: Ilegalni migranti u BiH
Mup TK bi ih trebao vraćati u Ugljevik, Lopare, Zvornik, Šekoviće, Osmake kao što to radi MUP USK
-
howdy
- geralt
#17839 Re: Ilegalni migranti u BiH
Uz izgovor "bolje da im damo po marku nego da pljackaju i otimaju".tap3ah75 wrote: ↑09/09/2020 11:04Isto kao i ljutih krajišnika.colt wrote: ↑09/09/2020 10:33Imal gdje tih robijaša . Zar se ne mogu organizovati i podijeliti im vaspitne . . .jagugu wrote: ↑08/09/2020 18:00 Grupa migranata napala, pretukla i uz prijetnju nožem opljačkala mladića
Čučno je Bošnjo momački i leđa savio do poda a markice za maramice znamo dati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17840 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nabavi ti sebi oruzje drug sto prije.irac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
howdy
#17841 Re: Ilegalni migranti u BiH
-
sumirprimus
#17842 Re: Ilegalni migranti u BiH
a sta ces i kad nabavis oruzje? s nasim zakonom ne smijes ama bas nista.irac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
zigson
#17843 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ko to kaze?? Smijes ako te napadne naravno, u suprotnom slucaju je nanosenje teskih tjelesnih ili ubistvo. Zna se sta je srazmjerna samoodbrana a sta je ubistvo. Ne sirite dezinformacijesumirprimus wrote: ↑09/09/2020 12:54a sta ces i kad nabavis oruzje? s nasim zakonom ne smijes ama bas nista.irac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
sumirprimus
#17844 Re: Ilegalni migranti u BiH
ja ja. po svemu sto vidimo oni vecinom upadaju u napustene kuce i u ekstremnim situacijama kradu. jamte zvizge.
- armin071
#17845 Re: Ilegalni migranti u BiH
Prica mi jaran neki dan drug mu je drot u USK i imao je jednog sa lisicama pozadi u autu i uspio mu je pobjeci nekako je ispao iz auta navodno auto nije bilo opremljeno za prevoz uhapsenih. Dobio je suspenziju pola godine i mora neku kaznu platiti. Neko ih opasno odozgo stiti jer su velike pare uplacene da se isti smjeste ovdje. Neko je pare pokupio i ostavio jadnom narodu da se bori sa bagrom. Tako da znas bolje se skloni ako mozes jer zbog bagre ne vrijedi u muriju....
- irac300
#17846 Re: Ilegalni migranti u BiH
Vidi, necu ja izigravati serifa. Ali jednostavno cu se sigurnije osjecati. Mozemo mi pricati sta hocemo, ali nije svejedno kada ti se ovi likovi pocnu oko kuce pojavljivati.sumirprimus wrote: ↑09/09/2020 12:54a sta ces i kad nabavis oruzje? s nasim zakonom ne smijes ama bas nista.irac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
biscanka2
#17847 Re: Ilegalni migranti u BiH
zigson wrote: ↑09/09/2020 13:27Ko to kaze?? Smijes ako te napadne naravno, u suprotnom slucaju je nanosenje teskih tjelesnih ili ubistvo. Zna se sta je srazmjerna samoodbrana a sta je ubistvo. Ne sirite dezinformacijesumirprimus wrote: ↑09/09/2020 12:54a sta ces i kad nabavis oruzje? s nasim zakonom ne smijes ama bas nista.irac300 wrote: ↑09/09/2020 11:11 Poceli su i po opstini Srebrenik da vrsljaju. Dosad su svracali samo do Binga, prosili i na kraju dana nazad za Tuzlu. Juce mi jedna zena iz komsiluka isprica da ih je sestoricu vidjela kako izletise iz sume kraj magistralnog puta, i to rano jutro, ona krenula na posao. Zena se oduzela od straha. Sreca, koleginica je vec cekala sa autom kraj puta.
-
sumirprimus
#17848 Re: Ilegalni migranti u BiH
i nemoj.jos nikom zivot nije bio ugrozen, a nije bas da je vecina normalnih ljudi spremno za robiju.
razumijem ja sta ti govoris, sigurnosti porodice radi.
al ovo sta se sve prica po forumu je smijesno.
-
biscanka2
#17849 Re: Ilegalni migranti u BiH
Fast alle Bewohner evakuiert: Flüchtlingslager Moria auf Lesbos steht in Flammen
Skoro svi stanovnici evakuirani: Izbjeglicki lager Moria na Lesbosu u plamenu - Ugrubo prevod
Teilen
moriateaserbild.jpg
FOCUS Online/Wochit"Es ist alles vorbei": Aufnahmen vor Ort zeigen Flammen-Inferno von Moria
Mittwoch, 09.09.2020, 10:27
Es ist nicht das erste Mal, dass es im berüchtigten Flüchtlingscamp Moria auf Lesbos zu Unruhen kommt. Diesmal ist die Lage allerdings besonders dramatisch - bei starkem Wind wüten die Flammen im ganzen Lager.
Das Flüchtlingslager Moria auf der griechischen Insel Lesbos steht nach dem Ausbruch mehrerer Brände in der Nacht zum Mittwoch fast vollständig in Flammen. In den frühen Morgenstunden wütete das Feuer weiter, angefacht von Winden mit bis zu 70 Stundenkilometern. Schon in der Nacht begannen die Behörden laut griechischen Medienberichten mit der Evakuierung des Lagers, nachdem Wohncontainer Feuer gefangen hatten. Über Verletzte oder gar Tote gab es zunächst keine Informationen.
Vorangegangen waren Unruhen unter den Migranten, weil das Lager seit voriger Woche nach einem ersten Corona-Fall unter Quarantäne gestellt worden war. Am Dienstag wurde dann bekannt, dass die Zahl der Infizierten bei 35 liege. Manche Migranten hätten daraufhin das Lager verlassen wollen, um sich nicht mit dem Virus anzustecken, berichtete die halbstaatliche griechische Nachrichtenagentur ANA-MPA. Einige Infizierte und ihre Kontaktpersonen, die isoliert werden sollten, hätten sich hingegen geweigert, das Lager zu verlassen und in Isolation gebracht zu werden.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izbjeglicki lager Moria na grckom ostrvu LESBOS, nakon sto je Pozar na vise mjesta izbio, kompletno je obuhvatio plamen. U jutarnjim satima, uz vjetar od 70 km. na sat pozar je dalje divljao. U tofu noci, nakon sto je plamen kontenre zahvatio na izjavu nadleznika, zapoceto je evakuisanje lagera, javili su grcki mediji. O povrijedjenim ili smrtno stradalim za pocetak nema informacija.
Predhodno su medju migrantima bili nemiri jer je lager prije 4 nedelje nakon pojave prvog slucaja korone stavljen po karantenu.U utorak je ustanovljeno da je 35 inficiranih. Nakon toga neki migranti, kakose nebi ificirali, htjeli su napustiti lager, javlja pola u drzavnom vlasnistvu ANA-MPA.Pojedini inficirani i njihove kontakt osobe koji su trebali u izolaciju, odbili su odlazak u izolaciju i napustanje lagera.
Zelte brennen in den Flammen nieder.
APZelte brennen in den Flammen nieder.AdvertisementMoria steht in Flammen: Brand-Ursachen noch unklarOb die Brände von Migranten oder Inselbewohnern gelegt wurden, blieb vorerst unklar - die Angaben dazu gingen zunächst auseinander.
Nach Ausbruch des Feuers hätten Lagerbewohner die Feuerwehrleute mit Steinen beworfen und versucht, sie an den Löscharbeiten zu hindern, berichtete der Einsatzleiter im Fernsehen. Sondereinheiten der Bereitschaftspolizei waren im Einsatz. Videos in sozialenNetzwerken zeigten herumirrende, verängstigte Menschen und auch solche, die "Bye bye, Moria!" sangen.
Nakon sto je Pozar izbio,stanovnici lagera su se na vtrogasce kamenjem bacali i pokusavali gasenje pozara sprijeciti, na televiziji izvjestava glavni nadleznik vatrogasaca. Ukljucene su i dodatne policijske jedinice. Video snimci sa socijalnih mreza medija pokazuju izbezumljene ustrasene ljude ali i one koji bei,bei Moria pjevaju.
32a25200fc42facd.jpg
AP
Unruhen auf Lesbos wegen Coronafällen Radi Korona slucajeva nemiri na Lesbosu
Viele der mehr als 12.000 Migranten und Flüchtlinge, die zuletzt im Lager lebten, flohen in die umliegenden Wälder und auf Hügel, andere machten sich auf den Weg zur Inselhauptstadt Mytilini, wie griechische Medien berichteten. Stellenweise sollen sich ihnen Inselbewohner entgegengestellt und ihnen den Weg versperrt haben.
Spannungen habe es in Moria immer gegeben, wegen der Corona-Problematik sei die Situation nun regelrecht explodiert, sagte Mytilinis Bürgermeister Stratos Kytelis dem griechischen Staatssender ERT. Man wisse nicht, wo die Menschen nun untergebracht werden sollten, Tausende seien obdachlos. Auch für die Einheimischen sei die Situation eine enorme Belastung.
Vise od 12000 hiljada migranata koji su u lageru zivjeli,pobjegli su u obliznje sume i brda, drugi su se, kako grcki mediji izvjestavaju, uputili prema glavnom gradu ostrva Mytilini. Na pojedinim mjestima stanovnici ostrva su im preprijecili put. U moriji je stalno zategnutost vladala, zbog korona problematike situacija je bukvalno explodirala, rekao je, grckom drzavnom programu ERT, Gradonacelnik Mutilinisa Stratos Kytelis. Neznamo gdje cemo sad te ljude smjestiti, na hiljade su bez krova. Ovo stanje je i za domace stanovnistvo enormno opterecenje.
Brand in Flüchtlingslager Moria auf Lesbos
dpaFlüchtlinge und Migranten versuchen, den Hafen von Mytilene zu erreichen - die Polizeiblockiert eine Straße.
EU-Innenkommissarin will unbegleitete Kinder aufs Festland bringenAngesichts des Großbrands im griechischen Flüchtlingslager Moria hat EU-Innenkommissarin Ylva Johansson schnelle Hilfe versprochen. Sie sei in Kontakt mit dem griechischen Minister und den lokalen Behörden, schrieb die Schwedin am Mittwoch auf Twitter. Dabei habe sie zugestimmt, den unverzüglichen Transfer und die Unterbringung der verbleibenden 400 unbegleiteten Kinder und Jugendlichen aufs Festland zu finanzieren. "Die Sicherheit und der Schutz aller Menschen in Moria hat Priorität."Zudem drückte Johansson ihr Mitgefühl mit den Menschen auf der Insel Lesbos und insbesondere mit den Migranten sowie den Arbeitern in dem Flüchtlingslager Moria aus.Über 12.600 Asylsuchende leben im Flüchtlingslager Moria
EU - Unutarnja komesarka hoce da se djeca u unur zemlje izmjeste. Na osnovu velikog pozara u grckom lageru Morija, EU komesarka Ylva Johansson obecala je brzu pomoc.Ona je u kontaktu sa grckim ministrima i lokalnim institucijama - pisalal je svedjanka na tviteru.U tom je i suglasna da se 400 djece bez pratnje, za smjestaj u unutrasnjosti zemlje financira. Takodjer je Johanson svoje suosjecaje s ljudima na Lesbosu a posebno smigrantima kao i radnom osoblju izbjeglickog lagera, izrazila. Preko 12000 potrazica azila zivi u izbjeglickom lageru Moria.
Das Flüchtlingslager Moria ist seit Jahren heillos überfüllt, zuletzt leben dort nach Angaben des griechischen Migrationsministeriums rund 12 600 Flüchtlinge und Migranten - bei einer Kapazität von gerade mal 2800 Plätzen.
Izbjeglicki lager Moria je godinama bezpomocno pretrpan. Po podatcima grckog ministerijuma za migraciju sa kapacitetom mjesta od 2800, tu ih zivi preko 12000 .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na podnevnim njemackim vijestima javljeno je da, posto su istovremeno na vise mijesta pozari izbili velika su sumnje da su ih ilegalci sami podmetnuli. Nasta je sve bagra spremna.
Nesposobna Evropa umjesto da posalju par timova koji bi grcima za tu obradu azilskih potraznji pomogli (grci su i sami naglasili da ta procedura ide sporo jer su im kapacitei u personalu ograniceni) ... .Njih 80 posto ne ispunjava uslove za azi i mogli bi poceti sa deportacijom u njihove zemlje. Ovako se samo sa novcem poreznika EU razbacuje a medju narodu mrznju i radikalizam siri .
Skoro svi stanovnici evakuirani: Izbjeglicki lager Moria na Lesbosu u plamenu - Ugrubo prevod
Teilen
moriateaserbild.jpg
FOCUS Online/Wochit"Es ist alles vorbei": Aufnahmen vor Ort zeigen Flammen-Inferno von Moria
Mittwoch, 09.09.2020, 10:27
Es ist nicht das erste Mal, dass es im berüchtigten Flüchtlingscamp Moria auf Lesbos zu Unruhen kommt. Diesmal ist die Lage allerdings besonders dramatisch - bei starkem Wind wüten die Flammen im ganzen Lager.
Das Flüchtlingslager Moria auf der griechischen Insel Lesbos steht nach dem Ausbruch mehrerer Brände in der Nacht zum Mittwoch fast vollständig in Flammen. In den frühen Morgenstunden wütete das Feuer weiter, angefacht von Winden mit bis zu 70 Stundenkilometern. Schon in der Nacht begannen die Behörden laut griechischen Medienberichten mit der Evakuierung des Lagers, nachdem Wohncontainer Feuer gefangen hatten. Über Verletzte oder gar Tote gab es zunächst keine Informationen.
Vorangegangen waren Unruhen unter den Migranten, weil das Lager seit voriger Woche nach einem ersten Corona-Fall unter Quarantäne gestellt worden war. Am Dienstag wurde dann bekannt, dass die Zahl der Infizierten bei 35 liege. Manche Migranten hätten daraufhin das Lager verlassen wollen, um sich nicht mit dem Virus anzustecken, berichtete die halbstaatliche griechische Nachrichtenagentur ANA-MPA. Einige Infizierte und ihre Kontaktpersonen, die isoliert werden sollten, hätten sich hingegen geweigert, das Lager zu verlassen und in Isolation gebracht zu werden.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izbjeglicki lager Moria na grckom ostrvu LESBOS, nakon sto je Pozar na vise mjesta izbio, kompletno je obuhvatio plamen. U jutarnjim satima, uz vjetar od 70 km. na sat pozar je dalje divljao. U tofu noci, nakon sto je plamen kontenre zahvatio na izjavu nadleznika, zapoceto je evakuisanje lagera, javili su grcki mediji. O povrijedjenim ili smrtno stradalim za pocetak nema informacija.
Predhodno su medju migrantima bili nemiri jer je lager prije 4 nedelje nakon pojave prvog slucaja korone stavljen po karantenu.U utorak je ustanovljeno da je 35 inficiranih. Nakon toga neki migranti, kakose nebi ificirali, htjeli su napustiti lager, javlja pola u drzavnom vlasnistvu ANA-MPA.Pojedini inficirani i njihove kontakt osobe koji su trebali u izolaciju, odbili su odlazak u izolaciju i napustanje lagera.
Zelte brennen in den Flammen nieder.
APZelte brennen in den Flammen nieder.AdvertisementMoria steht in Flammen: Brand-Ursachen noch unklarOb die Brände von Migranten oder Inselbewohnern gelegt wurden, blieb vorerst unklar - die Angaben dazu gingen zunächst auseinander.
Nach Ausbruch des Feuers hätten Lagerbewohner die Feuerwehrleute mit Steinen beworfen und versucht, sie an den Löscharbeiten zu hindern, berichtete der Einsatzleiter im Fernsehen. Sondereinheiten der Bereitschaftspolizei waren im Einsatz. Videos in sozialenNetzwerken zeigten herumirrende, verängstigte Menschen und auch solche, die "Bye bye, Moria!" sangen.
Nakon sto je Pozar izbio,stanovnici lagera su se na vtrogasce kamenjem bacali i pokusavali gasenje pozara sprijeciti, na televiziji izvjestava glavni nadleznik vatrogasaca. Ukljucene su i dodatne policijske jedinice. Video snimci sa socijalnih mreza medija pokazuju izbezumljene ustrasene ljude ali i one koji bei,bei Moria pjevaju.
32a25200fc42facd.jpg
AP
Unruhen auf Lesbos wegen Coronafällen Radi Korona slucajeva nemiri na Lesbosu
Viele der mehr als 12.000 Migranten und Flüchtlinge, die zuletzt im Lager lebten, flohen in die umliegenden Wälder und auf Hügel, andere machten sich auf den Weg zur Inselhauptstadt Mytilini, wie griechische Medien berichteten. Stellenweise sollen sich ihnen Inselbewohner entgegengestellt und ihnen den Weg versperrt haben.
Spannungen habe es in Moria immer gegeben, wegen der Corona-Problematik sei die Situation nun regelrecht explodiert, sagte Mytilinis Bürgermeister Stratos Kytelis dem griechischen Staatssender ERT. Man wisse nicht, wo die Menschen nun untergebracht werden sollten, Tausende seien obdachlos. Auch für die Einheimischen sei die Situation eine enorme Belastung.
Vise od 12000 hiljada migranata koji su u lageru zivjeli,pobjegli su u obliznje sume i brda, drugi su se, kako grcki mediji izvjestavaju, uputili prema glavnom gradu ostrva Mytilini. Na pojedinim mjestima stanovnici ostrva su im preprijecili put. U moriji je stalno zategnutost vladala, zbog korona problematike situacija je bukvalno explodirala, rekao je, grckom drzavnom programu ERT, Gradonacelnik Mutilinisa Stratos Kytelis. Neznamo gdje cemo sad te ljude smjestiti, na hiljade su bez krova. Ovo stanje je i za domace stanovnistvo enormno opterecenje.
Brand in Flüchtlingslager Moria auf Lesbos
dpaFlüchtlinge und Migranten versuchen, den Hafen von Mytilene zu erreichen - die Polizeiblockiert eine Straße.
EU-Innenkommissarin will unbegleitete Kinder aufs Festland bringenAngesichts des Großbrands im griechischen Flüchtlingslager Moria hat EU-Innenkommissarin Ylva Johansson schnelle Hilfe versprochen. Sie sei in Kontakt mit dem griechischen Minister und den lokalen Behörden, schrieb die Schwedin am Mittwoch auf Twitter. Dabei habe sie zugestimmt, den unverzüglichen Transfer und die Unterbringung der verbleibenden 400 unbegleiteten Kinder und Jugendlichen aufs Festland zu finanzieren. "Die Sicherheit und der Schutz aller Menschen in Moria hat Priorität."Zudem drückte Johansson ihr Mitgefühl mit den Menschen auf der Insel Lesbos und insbesondere mit den Migranten sowie den Arbeitern in dem Flüchtlingslager Moria aus.Über 12.600 Asylsuchende leben im Flüchtlingslager Moria
EU - Unutarnja komesarka hoce da se djeca u unur zemlje izmjeste. Na osnovu velikog pozara u grckom lageru Morija, EU komesarka Ylva Johansson obecala je brzu pomoc.Ona je u kontaktu sa grckim ministrima i lokalnim institucijama - pisalal je svedjanka na tviteru.U tom je i suglasna da se 400 djece bez pratnje, za smjestaj u unutrasnjosti zemlje financira. Takodjer je Johanson svoje suosjecaje s ljudima na Lesbosu a posebno smigrantima kao i radnom osoblju izbjeglickog lagera, izrazila. Preko 12000 potrazica azila zivi u izbjeglickom lageru Moria.
Das Flüchtlingslager Moria ist seit Jahren heillos überfüllt, zuletzt leben dort nach Angaben des griechischen Migrationsministeriums rund 12 600 Flüchtlinge und Migranten - bei einer Kapazität von gerade mal 2800 Plätzen.
Izbjeglicki lager Moria je godinama bezpomocno pretrpan. Po podatcima grckog ministerijuma za migraciju sa kapacitetom mjesta od 2800, tu ih zivi preko 12000 .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na podnevnim njemackim vijestima javljeno je da, posto su istovremeno na vise mijesta pozari izbili velika su sumnje da su ih ilegalci sami podmetnuli. Nasta je sve bagra spremna.
Nesposobna Evropa umjesto da posalju par timova koji bi grcima za tu obradu azilskih potraznji pomogli (grci su i sami naglasili da ta procedura ide sporo jer su im kapacitei u personalu ograniceni) ... .Njih 80 posto ne ispunjava uslove za azi i mogli bi poceti sa deportacijom u njihove zemlje. Ovako se samo sa novcem poreznika EU razbacuje a medju narodu mrznju i radikalizam siri .
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#17850 Re: Ilegalni migranti u BiH
https://www.dnevnik.ba/vijesti/muskarac ... lavez-pasa
https://www.atvbl.com/vijesti/hronika/m ... a-8-9-2020Muškarac opisao kako su ga davili i grebali
Stoka ilegalna! Svi koji ih podržavaju neka šalju ženske članove porodice kada su tako milosrdni!!!- Gotovo u centru Zenice brutalno je napadnut, pretučen i uz prijetnju noža opljačkan moj sin od strane grupe migranata - napisao je Zeničanin.