Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#17826 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Btw, postoji mogućnost da arapske trupe izvrše invaziju iz pravca Jordana, preko pustinje i do Rake. To bi bila katastrofa za Iran, jer bi time osovina Teheran-Bagdad-Damask bila presječena. Zato treba Palmiru osloboditi i završavati priču o isilu.
Maystore, oko moje, vidi šta na to kaže Elijah a njemu Rusi:
" #Russia/n Air Force will hit #SaudiArabia and #Turkish ground forces if these walk into #Syria without prior coordination". Quote.
A Russian quote.
:arrow: LINK

Razbiće ih stari moj samo tako da će nafta "nebu pod oblake".
madner

#17827 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Jah, trebao bi neko Rusima javiti da nema vise SSSRa.

Oni kao da je 1956, a Turci imaju 10x vise aviona u regiji.
fosna2014

#17828 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

YPG has taken Kafr Nasih from Besieged and Battered Rebels #Aleppo
exliberal-ex

#17829 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

madner wrote:Jah, trebao bi neko Rusima javiti da nema vise SSSRa.

mozes imat i 20 puta ali ....otkad je aktivan s400 nesto ih nevidim da leprsaju krilima
cbrt

#17830 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
ioannes wrote:Chelli....kako bi ocjenio ljude kojima ovaj siri kontekst nije jasan? Neinformiranost,prevelika kognitivna prepreka u glavi?
Stav ima tri komponente: emotivnu, kognitivnu, bihevioralnu (postupovnu). Kod većine je emotivna (ljubav, mržnja, strah...) komponenta prekrila i potamnila preostale dvije komponente tako da većina nema racionalni pristup fenomenima. Zato je većina sklona manipulaciji, neistini, obmani. Stari Latini su ovako formulisali stvar: "Mundus vult decipi, ergo decipiatur!" Svijet(ina) želi da bude prevarena, neka bude prevarena. Otud tolika fascinacija svakim narednim smećem i zlom koje se pojavi na planeti.

Osnove ropskog mentaliteta.
Zato si ti sklon da upotrebiš dve-tri fraze koje si pokupio ko zna gde, ne bi li tako pojačao svoj šuplji stav, koji razlupam za dve-tri sekunde gospodine "13.000 Libijaca"
Zgoljo

#17831 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Sprema se sigurna zona na sjeveru Sirije i zona zabrane leta na tom podrucju.
Njemacka snazno podrzava.

Drugim rijecima,eto Erdogana vampiri.
vivaldi

#17832 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

bio si u pravu da ce zracni udari slomiti pobunjenike, doduse mozda malo duze vremena nego tvoja prognoza, mada se meni cinilo da su basharovci toliko nesposobni da im bog ne moze pomoci

ali najjaaca tvoja vojna konstatacije mi je bila ona "nema vojnika dok svabo ne ostavi sarageciger i ne ufati se puske" :lol:
madner

#17833 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

exliberal-ex wrote:

mozes imat i 20 puta ali ....otkad je aktivan s400 nesto ih nevidim da leprsaju krilima
Vi stvarno mislite da jedna baterija moze zastiti cijelo nebo? :D

Ovo ko Hitler, da mu je bilo nekako doci do onog tenka od 1000 tona...
Kikibombona

#17834 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Je l' to njusim gorcinu u komentaru? :izet: :D

Evo na Al Laziri, Turci kazu da su sokirani pozivima Vasingtona i Pariza da obustave granatiranje kurdskih snaga. Kazu Turci 'neprihvatljivo je da nama i PYD neko dijeli lekcije, mi smo saveznik a oni teroristi'. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kurdsko-arapske snage pod kisom granata iz Turske ubise boga u dzihadistima. Dzaba pojacanja koja su poslali iz Idliba i koja su usla iz Turske...

Sada su ili mrtvi ili se razbjezali.

SDF nastaje gaziti. Padaju uporista jedno za drugim. Pobunjenici u Mareu razmisljaju o predaji. :D
Zgoljo

#17835 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

madner wrote:
exliberal-ex wrote:

Vi stvarno mislite da jedna baterija moze zastiti cijelo nebo? :D

Ovo ko Hitler, da mu je bilo nekako doci do onog tenka od 1000 tona...
Jasta neg moze,Rus je to.Jedna baterija ispaljuje 7 hiljada raketa u 3 sekunde.
bogoljub

#17836 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote:5 medicinskih centara uništeno u Halebu i Idlibu od početka bombardovanja.
:? :?
Kikibombona

#17837 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote:

bio si u pravu da ce zracni udari slomiti pobunjenike, doduse mozda malo duze vremena nego tvoja prognoza, mada se meni cinilo da su basharovci toliko nesposobni da im bog ne moze pomoci

ali najjaaca tvoja vojna konstatacije mi je bila ona "nema vojnika dok svabo ne ostavi sarageciger i ne ufati se puske" :lol:
Evo clanak za tebe o posljednjim aktivnostima Irana u Siriji

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/v ... lao-6-1163

Prilicno dobra stranica. Ima tu pristrasnosti, malo treba oduzeti, ali nije lose.
madner

#17838 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

vivaldi wrote:

Ma Arapi su cudni, sada kada ih krene bice i bolje popunjavanje SAA i onda nece kuburiti sa ljudstvom a ovi kontra ce se osipati.
Malo duze jest trajalo.

Tako kazu svjetski ratovi, nema boljeg vojnika. :D
Maystor

#17839 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Zgoljo wrote:Sprema se sigurna zona na sjeveru Sirije i zona zabrane leta na tom podrucju.

De nam pojasni. Ko će obarati Putinove avione, kad ulete u tu zonu? Babuskara Merkel? Prdogan? Uncle Sam?
madner

#17840 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Kikibombona wrote:

Je l' to njusim gorcinu u komentaru? :izet: :D

Evo na Al Laziri, Turci kazu da su sokirani pozivima Vasingtona i Pariza da obustave granatiranje kurdskih snaga. Kazu Turci 'neprihvatljivo je da nama i PYD neko dijeli lekcije, mi smo saveznik a oni teroristi'. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kurdsko-arapske snage pod kisom granata iz Turske ubise boga u dzihadistima. Dzaba pojacanja koja su poslali iz Idliba i koja su usla iz Turske...

Sada su ili mrtvi ili se razbjezali.

SDF nastaje gaziti. Padaju uporista jedno za drugim. Pobunjenici u Mareu razmisljaju o predaji. :D
Lakapo, znas kako to ide kada imas dobru podrku. Svaki dan protivnik gubi malo vise nego sto moze podnjeti.
vivaldi

#17841 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

madner wrote:Ma Arapi su cudni, sada kada ih krene bice i bolje popunjavanje SAA i onda nece kuburiti sa ljudstvom a ovi kontra ce se osipati.Malo duze jest trajalo.
ma u principu oni imaju dobar obicaj da ko god osvoji, oni ga docakju sa svijecem i pjesmom, sto je stvarno najbolja taktika za cuvanje glave - zato npr cijenim svajcarce

ali arapi u isto vrijeme ginu ko ovce poptuno neobjasnjivo, a to mi je onda u koliziji sa ovim prvim obicajem. :-)
Zgoljo

#17842 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Maystor wrote:
Zgoljo wrote:Sprema se sigurna zona na sjeveru Sirije i zona zabrane leta na tom podrucju.

De nam pojasni. Ko će obarati Putinove avione, kad ulete u tu zonu? Babuskara Merkel? Prdogan? Uncle Sam?
Cuj ko ce,pa zna se ko je zaduzen za obaranje ruskih aviona,brat Erdo.
Taj zadatak ocekivano povjeravaju iskusnima.
vivaldi

#17843 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

ps u pravu si i za ovaj s 400, jebote ko sahbaz je postao, misteriozni strah i trepet, a jos nije opalio nijendom
Maystor

#17844 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Zgoljo wrote:
Maystor wrote:

Cuj ko ce,pa zna se ko je zaduzen za obaranje ruskih aviona,brat Erdo.
Taj zadatak ocekivano povjeravaju iskusnima.
Znaš kako se ono u narodu kaže: "svaka mu tak'a bila :wink: "
ioannes

#17845 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

cbrt wrote:
Challenger__ wrote:
ioannes wrote:Chelli....kako bi ocjenio ljude kojima ovaj siri kontekst nije jasan? Neinformiranost,prevelika kognitivna prepreka u glavi?
Stav ima tri komponente: emotivnu, kognitivnu, bihevioralnu (postupovnu). Kod većine je emotivna (ljubav, mržnja, strah...) komponenta prekrila i potamnila preostale dvije komponente tako da većina nema racionalni pristup fenomenima. Zato je većina sklona manipulaciji, neistini, obmani. Stari Latini su ovako formulisali stvar: "Mundus vult decipi, ergo decipiatur!" Svijet(ina) želi da bude prevarena, neka bude prevarena. Otud tolika fascinacija svakim narednim smećem i zlom koje se pojavi na planeti.

Zato si ti sklon da upotrebiš dve-tri fraze koje si pokupio ko zna gde, ne bi li tako pojačao svoj šuplji stav, koji razlupam za dve-tri sekunde gospodine "13.000 Libijaca"
Ništa ti živo skonto nisi....tragično
Maystor

#17846 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

vivaldi wrote:ps u pravu si i za ovaj s 400, jebote ko sahbaz je postao, misteriozni strah i trepet, a jos nije opalio nijendom
U pravu si. Došlo je vrijeme da jednom i opali. Da vidimo valja li.
vivaldi

#17847 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Kikibombona wrote:
vivaldi wrote:

Evo clanak za tebe o posljednjim aktivnostima Irana u Siriji

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/v ... lao-6-1163

Prilicno dobra stranica. Ima tu pristrasnosti, malo treba oduzeti, ali nije lose.
procitao sam odmah sutradan neki clanak o iranu pa sam vidio da su se oglasili, ali opet mi je to nekako malo za ovakav party..

nema ljepse prilike za razmetanje velikim rijecima i prijetnjama..

jebo smrt cionistima, to je malo out sada
shin

#17848 Re: Sirija vol. 2

Post by shin »

Gdje nam je sandžački ogranak al nurse na ovoj temi odavno ih nema.
vivaldi

#17849 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Maystor wrote:
vivaldi wrote:ps u pravu si i za ovaj s 400, jebote ko sahbaz je postao, misteriozni strah i trepet, a jos nije opalio nijendom
U pravu si. Došlo je vrijeme da jednom i opali. Da vidimo valja li.
slazem se..svijet je malo napet u zadnje vrijeme..mogli bi se vala malo porokat i veliki...nekad sad malo mali iz partera bulje u veliko platno
handžar88

#17850 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

cbrt wrote:
Challenger__ wrote:

Image
Locked