Da SDP nije doživio potpuni krah na izborima to bi se i desilo.VjecitiStudent wrote:Kako da ne, principi prije svega.kox wrote:Fulio si cijeli fudbal, al' nema veze. Za cijelu moju generaciju zaista ne bih znao, mnogo je da ih sve pitam, ali meni lično je mnogo draže da se pokuša uraditi nešto pozitivno (ako DF to zaista i pokuša, a ne postane nova Stranka za BiH) bilo kao pozicija ili opozicija nego izigravati Kalimera decenijama.
I da budem jasan, ovo za Kalimera se ne odnosi na Banksy, njeno mišljenje je uvijek lijepo pročitati ali na mnoge likove sa ovog foruma da.
kox wrote:SDP će nakon izbora vjerovatno ući u koaliciju sa SDA, što će im omogućiti da uhljebljenici (ili velika većina njih) ostanu na svojim mjestima i naravno i dalje budu SDP-ova glasačka mašina. Iako će doživjeti drastičan pad, ovo će im obezbijediti opstanak.
A za odstupanje Zlajoglua:![]()
![]()
, osim u slučaju igrarije na fol Putin-Medvedev sa Damirom Hadžićem ili nekim sličnim likom.
Ja kao njihov tadašnji glasač nisam zamijerao SDP-u inicijalno formiranje koalicije sa SDA nego sve promašaje koji su nakon toga uslijedili, beskonačno formiranje vlasti, mijenjanje glavnog koalicionog partnera, opet beskonačno formiranje vlasti pa sve ponovo. Čak ćeš negdje u mojim ranijim postovima naći da je to najbolji period vladavine SDP-a u novijem periodu.