VjecitiStudent wrote:Velkoski wrote:Okupiš sve stanovnike ovog grada koji razmišljaju tako, ima vas bar 100 000, i dođete i gazite.
U Njemačkoj, Holandiji, Engleskoj itd. djeca cvijeća na tribinama.
Eh.. Da su bar navijači problem ovog društva. I ne smetaju vam kada isprate SVAKU humanitarnu akciju, prizivate ih da dođu da protestuju za vas itd.. Bezmudi licemjerni gadovi.
7. februara vas niko nije zvao, no ipak ste došli.
Mislim da ti u životu nisi napisao šta treba uraditi, nego ti je svaki komentar kritika nečega što je urađeno. Da čujem tvoj stav ( ako ga uopšte imaš ). Kako promijeniti situaciju, konkretno. Mislim da jedna do dvije kritičke rečenice, na isti kalup, postaju deplasirane. Imal šta konkretno ? Mani se Utopija i ostalih "joj, svijet je nepošten", nebuloza. Hvala.
Baš me zanima, vjerujem da nisi u stanju ništa (polu)smisleno napisati. Slika i prilika društva, slika i prilika današnjeg Sarajeva. Svi bi nešto, negdje, al mojne mene živ bio. Zato i imamo ovakvo stanje. Prije smo imali jalijaša, mudonja, pametnih ljudi i onih koji imaju hrabrosti stati iza svojih stavova i ideala, danas imamo likove ala Vječni Student. Sve nešto kritikuje, al ništa konkretno. To je naš poraz i debakl u cijeloj priči.