AleksoMKD wrote:Varis je Jona upoznao na Dragonstonu, video da se odrice vlasti za visi cilj a kao spijun sigurno zna da su ga uvek birali ljudi oko njega. I na zidu i na severu.
Plus odgoj u Winterfelu pod Starkom.
ovo je bukv bilo prije 15ak ep
Moderator: _BataZiv_0809
AleksoMKD wrote:Varis je Jona upoznao na Dragonstonu, video da se odrice vlasti za visi cilj a kao spijun sigurno zna da su ga uvek birali ljudi oko njega. I na zidu i na severu.
tuzlak1212 wrote:Ma meni je ovdje u svoj priči Danerys najveća žrtva sa najvećim gubicima.
Još će je proglasit ludom![]()
a jesu od tyriona napravili savjetnika za quracdrogon2 wrote:
drogon2 wrote:AleksoMKD wrote:Varis je Jona upoznao na Dragonstonu, video da se odrice vlasti za visi cilj a kao spijun sigurno zna da su ga uvek birali ljudi oko njega. I na zidu i na severu.
![]()
ovo je bukv bilo prije 15ak ep
pici wrote:tuzlak1212 wrote:Ma meni je ovdje u svoj priči Danerys najveća žrtva sa najvećim gubicima.
Još će je proglasit ludom![]()
Dany ide na to da bude tragican lik u Essosu je bila u rangu boginje o Westerosu u rangu monstruma... Jon je Jon sto bi rekla jednom Sansa

Pa svi osim Lanistera i Greyjoya logično. Jer sa juga ovo dvoje je svakako poubijalo neistomišljene kuće ali neznajući da su uz Jona i Dany legitimni nasljednici nekih od tih kuća.drogon2 wrote:Pa ko ce to volit Jona osim ovih sa sjevera kojih sad ima vjv 20k ukupno i ovih wildlinga koji uopste ne zive u sedam kraljevstava
Jos ce da bije zenu.pici wrote:Gendry now v Gendry in the future after being rejected by Arya
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bas se ovim Baretheonima neda sa Stark klix... odbi ga Arya ko cuku isto ko Lyanna Roberta
Isti taj Tyrion je, ako ne od samog rođenja, nakon triala znao da ga Cersei ne može očima gledati pogotovo nakon što je Tywina ubio i izdao Lannistere, a onda hudo u zadnjim sezonama pokušava nešto razgovorom s njom riješiti. Presmiješno. Ovo više nije onaj inteligentni Tyrion iz prethodnih sezona.drogon2 wrote:
MarlboroGold wrote:Isti taj Tyrion je, ako ne od samog rođenja, nakon triala znao da ga Cersei ne može očima gledati pogotovo nakon što je Tywina ubio i izdao Lannistere, a onda hudo u zadnjim sezonama pokušava nešto razgovorom s njom riješiti. Presmiješno. Ovo više nije onaj inteligentni Tyrion iz prethodnih sezona.drogon2 wrote:
Varys rece da Dorna ima novog princa i da podrzava Dany kao i da je Yara uzela zeljezna ostrva u njezino ime... Stormlands date Gendriju koji je legitimni nasljednik, Sjever i Vale su uz Dany, The Reach bi trebao pripasti Samu al et Tyrion obeca Bronnu, tako da Cersei niko ne podrzava osim preostalih Lanistera, Sizofrenika Eurona i placenici GC...tuzlak1212 wrote:Pa svi osim Lanistera i Greyjoya logično. Jer sa juga ovo dvoje je svakako poubijalo neistomišljene kuće ali neznajući da su uz Jona i Dany legitimni nasljednici nekih od tih kuća.drogon2 wrote:Pa ko ce to volit Jona osim ovih sa sjevera kojih sad ima vjv 20k ukupno i ovih wildlinga koji uopste ne zive u sedam kraljevstava
Dorne je upitan uz koga će bit, al oni su svakako uvijek izolirani i u svome svijetu. Oni su u 7 kingdom realmu bili brakom a ne pokoravanjem, pošto su brakovi prekinuti oni ispadaju, realm na Westerosu bi trebao da bude 6 Kingdoms ali D&D ni o tome nisu vodili računa.
Ugl. biće Jon dovoljno priznat a i Dany, mislim da generalno imaju iste šanse što se tiče prihvatanja od ljudi, ipak Jon ima prednost od Stark kuće a Dany od Berathyon kuće.

Cat je doslovno mrzila Jona tako je Ned ukaljao svoju besprijekornu cast ali je ispunio obecanje sestri da spasi Jona... da je rekao Cat bilo bi ko sa Sansom, znam ja i po carsijeRaptor44 wrote:Sad sam skontao zašto jadni Ned (laka mu zemlja) ni ženi nije rekao istinu za Jona, jer kako smo naučili u prethodnoj epizodi gdje ćeš ženi reći išta bgt stvori.
Raptor44 wrote:Sad sam skontao zašto jadni Ned (laka mu zemlja) ni ženi nije rekao istinu za Jona, jer kako smo naučili u prethodnoj epizodi gdje ćeš ženi reći išta bgt stvori.

Nije imao problem s nasiljem u drugoj sezoni kad je branio KL od Stannisa il kad ona mafija napade Joffreya pa poklase svakog haha Fakat sam razocaran ovim sto nam prikazuju sad. Hajde nekako sam preguro sedmu sezonu al sad ih Cersei jos i izradi u vexzi sa slanjem trupa i oni opet nesto pokusavaju pricu sa njom.MarlboroGold wrote:Isti taj Tyrion je, ako ne od samog rođenja, nakon triala znao da ga Cersei ne može očima gledati pogotovo nakon što je Tywina ubio i izdao Lannistere, a onda hudo u zadnjim sezonama pokušava nešto razgovorom s njom riješiti. Presmiješno. Ovo više nije onaj inteligentni Tyrion iz prethodnih sezona.drogon2 wrote:
Kad se ne pripremiš za usmeni na faksu.kakavdanakneiskustvu wrote: