HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#17801 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kemox wrote: 10/1 je sasvim dovoljna brzina za većinu korisnika. Ne znam za šta je potrbna veća brzina¿ Realno za šta ti je potrebna veća brzina¿
10 je OK za jednog korisnika, ali ne za više, plus i ako želiš nešto skinuti, ne želiš da ti se skida 10h, već ako može da ipak ranije završi, takva su vremena.

Kod mene ukupno 7 korisnika, 3-4 "teška" (youtoube, streaming, pa često istovremeno videocall i youtube/netflix od strane jedne osobe) i 3 lakša..... Nama 10 nije dovoljno. Istina, nije ni 100 potrebno (mada je lijepo imati :D, ali rijetke su situacije kad ti baš treba), ali nekih 50 bi već trebalo imati ako je par korisnika u pitanju.
B Ling

#17802 Re: HS kablovska

Post by B Ling »

hrasno38 wrote:
kemox wrote:10/1 je sasvim dovoljna brzina za većinu korisnika. Ne znam za šta je potrbna veća brzina
Nije stvar da li je potreba ili ne stvar je u cijeni da za 40 KM u Logosoftu dobijas 50 Mb a u TM 25 Mb...dakle neuporedivo. E sad da li je dovoljno ili nije to je isto za sire diskusije i pitanje za sta koristis internet. Ako ga koristis samo za najobicnije surfanje dosta ti je i 5 a ako koristis IP telefon, IPTV, pa recimo usput radis nesto kroz tunele ili preko Teamviewera ili ako gledas filmove preko interneta onda je brzina i te kako bitna pogotovo u slucaju da u kuci imas vise korisnika.

Sto se tice odnosa cijena/usluga LOL je sada daleko ispred konkurencije ali sa jako malom mrezom.
Paketi su isti, samo ubacen light, tako da je i taj paket koji spominjesh ostao isti, 40KM + PDV, kada sam ja govorio o njihovoj povoljnosti, ti si me optuzivao da reklamiram logosoft. :-)

Telekom je smijesan s ovim internetom.
made_in_sarajevo

#17803 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Telekom ide minimalna i zagarantovana brzina 10/1mbit,a maksimalna 25/1mbit. Ove doplate i pakete idu i vece brzine i najskuplji paket je 100/4mbita. Bit ce jos promjena u telekomu vjerovatno.

Nego sta ovo jutros bar desetak kanala sto sam pogledao mi ne radi,a to su ovi dodatni sto smo dobili do 1.8. kao sk 4,5,6, xxx kanali, tamo jos neki kad sam saltao vidio sam. Samo izbaci da su kodirani kanali
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17804 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

B Ling wrote:
hrasno38 wrote:
kemox wrote:10/1 je sasvim dovoljna brzina za većinu korisnika. Ne znam za šta je potrbna veća brzina
Nije stvar da li je potreba ili ne stvar je u cijeni da za 40 KM u Logosoftu dobijas 50 Mb a u TM 25 Mb...dakle neuporedivo. E sad da li je dovoljno ili nije to je isto za sire diskusije i pitanje za sta koristis internet. Ako ga koristis samo za najobicnije surfanje dosta ti je i 5 a ako koristis IP telefon, IPTV, pa recimo usput radis nesto kroz tunele ili preko Teamviewera ili ako gledas filmove preko interneta onda je brzina i te kako bitna pogotovo u slucaju da u kuci imas vise korisnika.

Sto se tice odnosa cijena/usluga LOL je sada daleko ispred konkurencije ali sa jako malom mrezom.
Paketi su isti, samo ubacen light, tako da je i taj paket koji spominjesh ostao isti, 40KM + PDV, kada sam ja govorio o njihovoj povoljnosti, ti si me optuzivao da reklamiram logosoft. :-)

Telekom je smijesan s ovim internetom.
A ovo je bez PDV-a? Nije tacno ove cijene su nize od onih o kojima smo pricali a ponuda je bolja.
Benq

#17805 Re: HS kablovska

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote: Nego sta ovo jutros bar desetak kanala sto sam pogledao mi ne radi,a to su ovi dodatni sto smo dobili do 1.8. kao sk 4,5,6, xxx kanali, tamo jos neki kad sam saltao vidio sam. Samo izbaci da su kodirani kanali
Ista stvar je i na HS-u na starom signalu , juce bio kodiran samo Discovery Science , danas vidim kodiran i DisneyXD, RTS2, mozda su jos neki ali uglavnom prijavljujem one kanale koje gledam.
crnivrag

#17806 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote: Ista stvar je i na HS-u na starom signalu , juce bio kodiran samo Discovery Science , danas vidim kodiran i DisneyXD, RTS2, mozda su jos neki ali uglavnom prijavljujem one kanale koje gledam.
Za Disney XD i RTS 2 nema nikakvog smisla da budu kodirani, kad su dio Start paketa.

Izgleda da je u pitanju neka greška, pa im to treba što prije prijaviti.
Benq

#17807 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote: Za Disney XD i RTS 2 nema nikakvog smisla da budu kodirani, kad su dio Start paketa.

Izgleda da je u pitanju neka greška, pa im to treba što prije prijaviti.
Drug nemam ja jos nista sa tim Start paketom jer sam jos na starom signalu tj nisu jos pustili novi signal , imam KID22 paket. Nisam prijavio ova dva kanala ali jesam za Discovery Science jer taj kanal gledam svaki dan.
crnivrag

#17808 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Drug nemam ja jos nista sa tim Start paketom jer sam jos na starom signalu tj nisu jos pustili novi signal , imam KID22 paket. Nisam prijavio ova dva kanala ali jesam za Discovery Science jer taj kanal gledam svaki dan.
Shvatam, ali hoću reći da su ova dva kanala dio osnovne ponude, i da nebi smjeli biti zatamnjeni nikome, zato sam i rekao je u pitanju neka greška s njihove strane.

Bez obzira što ti je stari signal i stari paket.
Benq

#17809 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Eh da , sad se razumijemo :) . Ne znam .. iskreno necu da ih sad nesto gnjavim oko ovog problema jer cekam da se pusti taj novi signal , najbitniji mi je internet u ovom slucaju , koji je , ne ureklo se , odlican :)
chakany

#17810 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Zašto se RTS SATELIT ne može zamijeniti za RTS 1?
Stvarno ne razumijem zašto ne možemo imati RTS 1. Imaju odličan filmski program.
bumerangss

#17811 Re: HS kablovska

Post by bumerangss »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Poseri se u BH Telecom....internet 10/1 haah
Kazu navodno da je 10/1 za one korisnike koji zbog tehnickih mogucnosti ne mogu ostvariti vecu brzinu , a da ce imati 25/1 oni koji imaju teh. mogucnost... Isto tako i za onih 30+ navodno to je 50 ali opet ko bude imao teh mogucnost.. Jos ovo nigdje nije zvanicno potvrdjeno samo njihova nagadjanja na forumu.
nisu nagadjanja vec ima na stranici BHTelecoma zvanicna obavjest o poboljsanju Moja TV paketa i net od 100 MB :bih:
Benq

#17812 Re: HS kablovska

Post by Benq »

bumerangss wrote:
Benq wrote:
hrasno38 wrote: Poseri se u BH Telecom....internet 10/1 haah
Kazu navodno da je 10/1 za one korisnike koji zbog tehnickih mogucnosti ne mogu ostvariti vecu brzinu , a da ce imati 25/1 oni koji imaju teh. mogucnost... Isto tako i za onih 30+ navodno to je 50 ali opet ko bude imao teh mogucnost.. Jos ovo nigdje nije zvanicno potvrdjeno samo njihova nagadjanja na forumu.
nisu nagadjanja vec ima na stranici BHTelecoma zvanicna obavjest o poboljsanju Moja TV paketa i net od 100 MB :bih:
Nisam nigdje spomenuo net od 100Mb nego ove manje pakete gdje pise 10+ i 30+.
hoggarr

#17813 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Počeli su nešto čačkati oko kanala. Možda nas, koji smo na starom HS signalu u toku vikenda puste na novi signal. To bi im bio pun pogodak.
Nepass

#17814 Re: HS kablovska

Post by Nepass »

hoggarr wrote:Počeli su nešto čačkati oko kanala. Možda nas, koji smo na starom HS signalu u toku vikenda puste na novi signal. To bi im bio pun pogodak.
Kako da znam na kojem sam signalu?
Rugafet

#17815 Re: HS kablovska

Post by Rugafet »

Nepass wrote:
hoggarr wrote:Počeli su nešto čačkati oko kanala. Možda nas, koji smo na starom HS signalu u toku vikenda puste na novi signal. To bi im bio pun pogodak.
Kako da znam na kojem sam signalu?
:lol:
supercali

#17816 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Prebacio na bht hd i u jednom trenutku pokvari se slika
Iskocka se nekako kad na tv iskoci
3D detected :D
Benq

#17817 Re: HS kablovska

Post by Benq »

supercali wrote:Prebacio na bht hd i u jednom trenutku pokvari se slika
Iskocka se nekako kad na tv iskoci
3D detected :D
:lol: koji si ti king :D
hrasno38

#17818 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Hm veceras na drugom TV-u gdje je d3mini se na bruku kanala javlja poruka:

gledanje kanala nije moguce (6)

vidi se prevod ali nema slike
House

#17819 Re: HS kablovska

Post by House »

zaključan crime and investigation?

zašto jbt?
Benq

#17820 Re: HS kablovska

Post by Benq »

House wrote:zaključan crime and investigation?

zašto jbt?
Ne znam da li je kod tebe proradio , ali kod mene radi. Ali jos uvijek mi je zakljucan Discovery Science..
Benq

#17821 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote:Hm veceras na drugom TV-u gdje je d3mini se na bruku kanala javlja poruka:

gledanje kanala nije moguce (6)

vidi se prevod ali nema slike
Oznaka (6) znaci "pretplatite se" , ovo je kod njih neki malo veci haos.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17822 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Cekaj, gledam sada pola kanala zakljucano. Jel ovo i zaista tako, ostabu zakljucani, il je neki trenutni problem?
made_in_sarajevo

#17823 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Ja sam vec najavio kod sebe da se ociste racuni koji imaju do maja pa cemo vidjeti, telekom, logosoft na kraju krajeva.
hrasno38

#17824 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:Cekaj, gledam sada pola kanala zakljucano. Jel ovo i zaista tako, ostabu zakljucani, il je neki trenutni problem?
E sad me slusajte kablovski banditi ovo je prevrsilo svaku mogucu mjeru i bezobrazluk koji covjek moze da trpi. Mjesec i po dana me handrite i imam problema sto sa internetom sto sa digitalnom TV, dva puta potpisujem ugovor u kojem naznacujem da na prvom TV-u hocu Tro Grande + HD a na dodatnom TV-u paket programa od 5 KM (osnovni). Vasi operateri su mi jedno 5-6 puta dolazili radi raznoraznih problem. Pa nisam ja uzeo TM da se druzim jednom sedmicno sa vama!!! I sinoc mi nicim izazvano nestane pola programa na dodatnom reciveru. Zovem na 1360 i operater mi mrtvo hladno kaze da mi je istekao promotivni paket na tom TV-u i da imam samo start paket a pred sobom drzim ugovor u kome pise "Prikljucak dodatnog D3 + osnovni paket!!!!!! Takodje mi vas operater kaze da ja nemam pravo na "akciju" u kojoj na dodatnom reciveru imam iste programe kao na Trio Grande paketu!!!! Dakle VI VARATE POTROSACE i slozit cu vam takvu tuzbu da ce vam se zamantati u glavi. Dakle bando jer sad vec drukcije ne mogu da vas zovem jer me varate vec skoro dva mjeseca a ja sam strpljiv i trpim svu mogucu zajebanciju koju mi servirate. Ovo je izgubilo svaki smisao i treba vas istjerati iz BiH i pruziti svu maksimalnu pomoc domacima operaterima da pruzaju te usluge. Sve ovo sto sam naveo se ne odnosi na ljude iz HS-a jer su mi ti ljudi 10 godina pruzali izuzetno kvalitetnu uslugu!!! Pa zar mislite da smo svi kreteni i da smo svi nepismeni ovdje pa da nas mozete varati kako hocete. Evo ovo je istina Telemacha:

http://www.srpskacafe.com/2016/04/tamna ... telemacha/

I ne pokusasvajte postovani forumasi da trazite broj neke nadredjene osobe jer ga nikada necete dobiti jer su to lopovi koji skrivaju svoje guzice. Evo gdje im je glavni gazda i ko nam gazduje na BH kablovskom prostoru.....covjek iz Kragujevca!!! Trebamo se kolektivno ubiti jer smo poklopljeni apsolutno u svemu. Budite sigurni da ce mnoge instance biti izvjestene o stvarima koje radite.
STO JE PREVISE PREVISE JE!!!

Dva mjeseca pokusavam da vas shvatim da to nije jednostavan posao, da su moguce pogreske, ovdje pred forumasima vas opravdavam da trebamo biti strpljivi ali vi niste u stanju jedan usrani ugovor da upamtite koji sam potpisao i da u taj jebeni komjuter kliknete tacne usluge koje imam i koje sam potpisao!!!
Last edited by hrasno38 on 03/04/2016 14:52, edited 2 times in total.
hrasno38

#17825 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:Cekaj, gledam sada pola kanala zakljucano. Jel ovo i zaista tako, ostabu zakljucani, il je neki trenutni problem?
Ovo je cisto izivljavanje i kriminal TM operatera koji nemaju blage veze koje su ugovore sklopili sa pretplatnicima i koje usluge po ugovoru trebaju da im pruzaju.
Locked