SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#17801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Tercius wrote:
uglavnomja wrote:
Tercius wrote:Slabo koji arkadash registruje vozilo.Zasto?Pa jednostavno njegovo je samo da na nekom čudnom engleskom kaže da ne razumije bosanski,a iako se desi da neki zandar zna nesto engleskog onda je dovoljno da samo kaže kako nema para.Stranac mora mu se kazna napisati na licu mjesta koju mora odmah platiti,ako nema para ide po skraćenom postupku pred sudiju,ako je dan sudija obično kaže pa de vidi nesto nek plati,ako je noć obično se na telefon javi nakon 58og puta nadrkanim tonom pa zalupi slušalicu.Helem znaš nas jebo ti nas.Inače sve su to potomci nekih gazda iz Turske koji nisu sposobni da regularnim putem završe bilo kakav fax u državi iz koje dolaze,obično truli od para bahati bezobrazni san svake picoke iz Tarcina

:?

zar im ne oduzmete neregistrovano vozilo?
Pa evo sad ti kažem kakav je odnos dežurnih sudija za prekršaje...uzelo se jednom pa ga poslje tražili po domu da mu vrate.10 sudija 10 tumačenja zakona o prekršajima pa kako te zapadne.
:roll:

sad bas nesto kontam, kad covjek vozi pijan - da li se oduzme vozacka na licu mjesta ili ceka da mu sudija posalje nalog da preda dozvolu?

mislim pijan letva, odvedu ga na ispumpavanje recimo
thekupus

#17802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

uglavnomja wrote:

sad bas nesto kontam, kad covjek vozi pijan - da li se oduzme vozacka na licu mjesta ili ceka da mu sudija posalje nalog da preda dozvolu?

sudeci po hayatovim slucajevima x, oduzima se odmah, a ako je kolicina alkohola iznad odredjenog broja promila, vodi se na trijeznjenje u stanicu, najduze do 12 sati
Tercius

#17803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

uglavnomja wrote:

Pa ako je ima oduzima se koju on podiže u roku 3 dana.Organ koji je izdao v.d šalje poziv kasnije da se izvrši zaštitna mjera,nema sudija ništa s tim, osim ako nije u pitanju više prekršaja za koje se izrricu zaštitne mjere.
Kinaski

#17804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kinaski »

.
supercali

#17805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

A jesu i djevojke turkinje ili su pokupili nase koje su zeljne provoda
vješalica

#17806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

thekupus wrote:
uglavnomja wrote:

sudeci po hayatovim slucajevima x, oduzima se odmah, a ako je kolicina alkohola iznad odredjenog broja promila, vodi se na trijeznjenje u stanicu, najduze do 12 sati
preko 1,50 promila
sudeci po mnogim mukotrpnim raspravama po drugim temama polahko, s vremena na vrijeme, dodjemo di zakljucka koliko niko nikakvog pojma nema, a mnogo govora drzi
muha_sa

#17807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vješalica wrote:
thekupus wrote:
uglavnomja wrote:

preko 1,50 promila
sudeci po mnogim mukotrpnim raspravama po drugim temama polahko, s vremena na vrijeme, dodjemo di zakljucka koliko niko nikakvog pojma nema, a mnogo govora drzi
u normalno uredjenim zemljama-recimo ŠveCkoj--ide na psihijatrijsko posmatranje

o kazni suvišno pricat--opali ga po ušima da mu više nikad ni u ludilu ne padne popit i sjest za volan

daleko smo mi od toga, al samo kažem :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

koliko znam, uzmu vozačku na 24h, a ti dalje možeš da voziš ako hoćeš :mrgreen: :mrgreen:
zateznistub

#17809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

mk ultra wrote:koliko znam, uzmu vozačku na 24h, a ti dalje možeš da voziš ako hoćeš :mrgreen: :mrgreen:
E čuj možeš dalje voziti!?
Pa sto ti he uzeo vozačku nego da ne možeš voziti...

Evo sad prolazim pored dudlaonice onaj hookah bar in kako li svako jutro patrola uredno parkira na pješačkoj zoni i u miru i rahatluku cijedi kafu svo jutro

I kažu štrajkaju, majku im treba im podijeliti stoju i mrs snalazi se
bingov buraz

#17810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

Ne mogu naplatiti Turcima,ne mogu dijaspori.
Nema veze,guli Bosnju dok ne crkne!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#17811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Na pdf Auto čovjek napisa da je Mercedes bio registrovan i uredno osiguran.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

bingov buraz wrote:Ne mogu naplatiti Turcima,ne mogu dijaspori.
Jutros u krugu Nove Otoke sva vozila izvan parking mjesta - zakačene čestitke :mrgreen:
Ne kažem da nisu trebali, ali što kažeš, dijaspora i stranci su u ovoj državi građani višeg reda.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

zateznistub wrote:
mk ultra wrote:koliko znam, uzmu vozačku na 24h, a ti dalje možeš da voziš ako hoćeš :mrgreen: :mrgreen:

Evo sad prolazim pored dudlaonice onaj hookah bar in kako li svako jutro patrola uredno parkira na pješačkoj zoni i u miru i rahatluku cijedi kafu svo jutro

Ja ne pijem, druga su jednom zaustavili i uzeli vozacku i rekli da moze nastaviti ako hoce
Bez ikakvog mita i stele
zateznistub

#17814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

mk ultra wrote:
zateznistub wrote:

Ja ne pijem, druga su jednom zaustavili i uzeli vozacku i rekli da moze nastaviti ako hoce
Bez ikakvog mita i stele
E svašta u bozijoj bašti...
rumenige_brajtner

#17815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

Mene zaustavili jednom, ja "napuhao" 0,7 promila. uzeli mi vozačku i rekli da dođem po nju u PU novo sarajevo (u toj opštini me zaustavili) i pustili me kući. sutradan platio kaznu (50 KM i nekakvu naknadu, ne sjećam se više), uzeo vozačku i piči dalje. koliko ja znam, oduzimanje vozila, tj zabrana upravljanja istim i oduzimanje vozačke na duži period ide kad se "napuše" preko 1 promila.
inače, kad znam da ću popit, nikad ne vozim nego idem taksijm. ovo se desilo "neplanski" jbg, i što je najgore, fakat nisam ni popio puno nit sam se osjećao nesposobnim za vožnju. al jbg, sreća je da se na ovom završilo i koliko god se neko osjećao sigurnim, nipošto ne treba vozit pod dejstvom alkohola. kazna i oduzimanje vozačke je najmanja šteta koja se može desti.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Ne znam, ja bih sve preko 1 napuhano poništavao vozačku prilikom oduzimanja, jer je to ubica na cesti. Ko ona iz BL sa slučajeva X, oborila par stubova i kaže "šta sam uradila" :?
rumenige_brajtner

#17817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

pa da budem iskren, očekivao sam oduzimanje vozačke na duži period i ne bih se vala ni bunio. isto tako, nisam se bunio ni što je ispalo ovako, da se ne lažemo.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Ma dobro, ti si tu dobro prošao, omakne se jebi ga i eto, naučio si nadam se, a i vidim da jesi po tom što napisa. Al' ovim što napušu preko 1, ima onaj sa slučajeva što je govorio "ako je ispod 2 slabo sam pio", pa mu napuhali 2.17 čini mi se, takvim bih trajno poništio vozačku i dao neku dobru kaznu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Bila je ona kraljica iz Zenice što je popila ''dvije Fante'', napuhala 1,51 :lol: :lol:
thekupus

#17820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Tomahawk11 wrote:Bila je ona kraljica iz Zenice što je popila ''dvije Fante'', napuhala 1,51 :lol: :lol:
Stare fante, fermentirale
veliki_ah

#17821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by veliki_ah »

od 0,3 - 0,99 --> Kazna 50 km, oduzimanje vozačke na 24 sata. Može se voziti do kuće, a negdje tolerišu u istom gradu. Nisam imao iskustvo šta kad te zaustave, ali znam da se ne može ići van kantona.
1,00 - 1,49 --> Kazna 100 kma, oduzimanje vozačke na 24 sata + oduzimanje vozačke na mjesec dana (nakon što stigne rješenje). Meni došlo nakon 6 mjeseci. Ako te uhvate da voziš bez vozačke, kazna 400 km i 3 mjeseca bez vozačke.
1,50 - + --> ne znam koliko para (mozda 300 km), oduzimanje vozačke na 24 sata + oduzimanje 3 mjeseca (nakon sto stigne rjesenje) + trijeznjenje u stanici.

Za opcije 2 i 3 se oduzimaju i bodovi, ali nikad to nisam pratio jer ne pravim te vrste prekršaja. Sve ovo ima u onom novom zakonu, nek neko nadje ako mu nije mrsko.
bingov buraz

#17822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

Na zapadu te i osiguranje odere nakon sto udjes na spisak ljubitelja kapljice i volana istovremeno :mrgreen:
Faktor rizika veci.
Tercius

#17823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

bingov buraz wrote:Ne mogu naplatiti Turcima,ne mogu dijaspori.
Sto ne daje Bosnji pravo na imunitet i amnestiju kojima je vrlo sklon.
made_in_sarajevo

#17824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

prosle godine blizu ove pumpe kod mesnice Mujanic, trojica turaka jebem im sve u rodu, eh uzeli bmw 5 staru i drkali ga izmedju zgrada Tibre. ja sa kombijem isao prema pumpi kad izleti debil sa bmw pod gasom i udari me u suvozaceva vrata i sastrugo me do kraja kliznih vrata. steta meni blatobran,vrata,klizna vrata, 2 stoka. odma oni izletis nesto zvjeraju ali vidim na njima da ih boli kurac. nije proslo 2 min jos 5 auta sve turci se sletise tu. dodje policija ma nisu ni izasli iz auta "opet ti divljas pa jesmo ti maloprije kaznu napisali". turcina boli kurac i sad uvidjaj ide, svi ti ostali turci se sletili oko policajca da ga ubjede kako sam ja kriv. na kraju covjek bukvalno ih poredo oko sebe i pjeske hoda tom ulicom odakle on izletio, pa prstom pokaze znak, pa stane, pa pogleda lijevo pa desno pa onda krene. ma kakvi jebo ti znak ja sam kriv. na kraju ga slepa natovarila i pred policiju, isto istekla mu registracija, nije osiguranja imao cak sta vise nesto su petljali sa brojevima osiguranja i onaj mu policajac govori samo ti pare spremi,a pricaj sta hoces.

svakog "brata" turcina bi sa noge na nogu istjero, jebo im onaj sve po spisku ko ih posalje u bosnu i ko ih zovnu ovamo. nema vecih govana i stoke na svijetu.
drug_profi

#17825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

zateznistub wrote:
Pričao sam negdje ovdje kako sam večerao i popio JEDNO veliko pivo i sjeo nakon jedno pola sata u auto, neplanirano potpuno. I kad hoće belaj zaustave me. Valjda mu damfalo ono pivo i da pušem. Ok reko, jedno je nema problema. Kad ono ispade 0,33. Pola godine prije toga bilo je dozvoljeno 0,5, taman spustili na 0,3. Znači nekakva siva zona.
Kazna i vozacka do sutra. 50+20 maraka kazne. Pitam sta cu sad sa autom, kaže ništa vozi idi gdje si krenuo, nisi ti pijan. Ovim riječima.
Pa reko što mi napisa kaznu, kaže moram radi aparata. Nisam ti vjerovao da je jedno pivo. Dođi ujutro u stanicu po vozačku i ponesi priznanice da si platio. Ako te ko zaustavi reci da smo ti je mi uzeli i pustili te da voziš.
Nonsens totalni.
Pri tom da se ogradim od moralista. Ne bunim se što sam dobio kaznu, zakon kaže da sam trebao, bez obzira sto sam mislio da sam unutar dozvoljene količine. Samo mi nije jasna svrha te kazne. Ja i dalje ostao na cesti kao vozač, samo sam dopunio trezor kantona. Dakle preventiva nije svrha.
Ne pijem inace kad vozim, odavno sam tu skolu zavrsio bez da ikoga imam na dusi. Ovo je bio eksces kad su se stvari poklopile tako.
Post Reply