SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hape

#17801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hape »

Hrasno38,

Kultura ti je na nivou, bravo ti. Neka bas ti meni pricas o 11Plavih. :lol: a onaj zbodeni lik je cetnik bio, pa ti vidi. Smijesno mi je da pricas o necemu o cemu pojma nemas. Nek' si ti meni zdrav i ziv. ;-)

Cvikeras,

dobro te je. :-)
VjecitiStudent

#17802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:
hape wrote:
Troll_Happens wrote:
Ko se nakon ratnih desavanja i ubistva brojne rodbine ne raduje smrti cetnika, taj je za mene psihicki bolesnik. Ali hajde neka vam bude. Likovi poput vas sto komentarisete ovdje su isli na Yutelov koncert za mir i demonstrirali su, dok su upravo ovi "huligani" branili grad. Haj vozdra sad.
Odakle ti znas mozda su bas roditelji tog momka bili oni koji su se protivili tim ratnim dejstvima i bili protivnici Miloseviceve politike i ratova. Stvarno ti IQ=broj cipela. Ti znas jadu sta je cetnik i ovdje 70% koji nesto pametuju po forumima. Kad stanes pred cetnika 1:1 i uzmes ga hladno onda pametuj a dotle uzmi toaletni papir ili lotos maramice i obrisi sline. A ja cu ti reci i da sam ga vidio i da sam ga porazio.....ko zna sta je "11 Plavih" zna o cemu govorim!!!!
Ne znaju oni šta je 11 Plavih, no zato su 7. februara pokazali da znaju kako užgati Kanton i Predsjedništvo.
hape

#17803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hape »

Otkud vam ta prica da niko osim vas ne zna za 11 Plavih??? To vas dvojica odbranili sami grad, niko se vise nije borio. I Trg Pere Kosorica ste sami odbranili. :-)
Troll_Happens

#17804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

thekupus wrote:
hape wrote:
thekupus wrote:fuj gade mi se takvi koji 20 godina nakon rata i dalje zive u svijetu cetnika, balija i ustasa, ostavite se vise jarane toga svega, ili pustite nas ostale da zivimo
Bravo Butros Gali. Prosiri malo vidike, putuj kroz tzv. rs, pogledaj za koga glasaju i vidjeces da rat jos uvijek nije zavrsen.

A cuj pustite nas ostale. :lol: :lol: garant si cvikeras neki, tatin streber. :lol:
jesam takav sam, kako si pogodio?

a rat nije zavrsen zbog takvih kao ti na obje strane
dok je takvih ko ti rat ce jos decenijama trajati. Dzabe ljudi prave emisije tipa perspektiva kad ovde perspektive ne vidim niti ce je biti.. Narednih 5 generacija treba nesto da odnese da bi ljudi na nasim prostorima normalno poceli zivjeti bez mrznje... Znam masu ljudi koji su izgubili sve u ratu pa su ostali normalni... zivot ide dalje sta je tu je. Zivjeti se mora. A likovi kao ti mozda buduci statisti ili ti izvrsioci tipa celo juka itd.. danasnjih politicara..
razonoda

#17805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

Creasy wrote:
karanana wrote:hehe, eno srpski mediji izvukli mirzine facebook postove u kojima likuje nad smrcu onog zvezdinog navijaca u istanbulu.
Image

68 lajkova. :-)
:shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

hape wrote:Otkud vam ta prica da niko osim vas ne zna za 11 Plavih??? To vas dvojica odbranili sami grad, niko se vise nije borio. I Trg Pere Kosorica ste sami odbranili. :-)
Jedno je znati a drugo je ucestvovati.....tako je sami smo odbranili Trg Pere Kosorica a pod tim mislim iskljucivo jedinica sastavljena od ljudi koji su tu zivjeli sto na Trgu sto u ulici Brace Ribara.....i to bijese od pocetka do kraja jedna od rijetko odrzanih multietnickih jedinica u A BiH ili u prevodu sa puno srba i hrvata kao boraca A BiH. I da ta jedinica je zapalila 11 Plavih i ostavljala cetnike i Niske kornjace na siljicima ograde zeljinog stadiona. Ali to nije tema ovdje neko navijacko ludilo koje se iz onoga sto bi trebala birti zabava pretvorilo u nesto sto se zove "crna hronika".
Logovan

#17807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

thekupus wrote:
hape wrote: Za razliku od cetnika u Istanbulu Mirza nije isao rusiti tudji grad. Meni nikad nece zao biti kad cetnik nastrada, pa mi nije ni zao cetnika koji je stradao u Istanbulu.
ako cemo tako, sta je radio Vedran u Listici?
Isao je bodriti svoj voljeni klub. Imas li jos neko retardirano pitanje?
exliberal-ex

#17808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by exliberal-ex »

Samo za ove "navijace"

http://www.e-novine.com/stav/119164-ivo ... unice.html

Iz vlastitog iskustva, kao najpouzdanijeg mogućeg izvora, znam da bi se apsolutna većina ovakvih navijačkih kretena upišala u gaće samo da budu pod baražnom vatrom najobičnijih minobacača od 60 mm i to minut ili dva. Neki bi obavili veliku nuždu u gaće. Svi bi zaboravili kako su bili zajebane face na nogometnim utakmicama. Samo malo da im barutni gasovi rašire nozdrve. E, za taj osjećaj bih platio veliku sumu novaca. Da mogu vidjeti junačine kako umiru od straha. Kako se tope ideali, kako nestaju države, zastave, himne, kako se taj strah pretvara u običan ljudski izmet. Kako velike ideje završavaju na tako bizaran, fiziološki način. Ničeg veličanstvenog tu nema. Samo strah i želja da preživiš

Još jednog heroja srpskog naroda pustilo iz zatvora. Vinko Pandurević, komandant zvorničke brigade iz vremena genocida u Srebrenici, eto, biva, došao tobe i sad je slobodan k'o 'tica. Odležao dvije trećine kazne i pušten na čist zrak jer se, između ostalog, primjerno ponašao tokom zatvorske kazne. Ne želim se sjetiti obrazloženja koje sam pročitao o njegovom puštanju. To je samo gomila bezosjećajnih i ciničnih riječi.

Birokratsko smeće i sudski novogovor nerazumljiv običnom čovjeku. Veliki je to korak za hrabrog Vinka i kiklopski korak unazad na putu pravde za preživjele žrtve.

A dobro, pošto dosta ljudi u Sarajevu još nije ni "otkrilo" genocid u Srebrenici, razumljivo je da je ovo samo jedna od mnogih vijesti koje čitalac zahvati okom na svemoćnom internetu.

A kako će i otkriti kad ima tu puno drevnih Sarajlija koji nisu makli dalje od Alipašinog Polja, osim kad idu u Mostar da podrže vjerni fudbalski klub. Njihova stvarnost se odvija u mitskim mahalama, tim prostorima gdje su gluharili, visili, blejali i gdje su se formirali kao ličnosti. I ja sam tako nekako odrastao osamdesetih godina prošlog vijeka. Samo što se to kod nas nije zvalo mahalama, nego kvartovima. Šta ćeš kad smo blizu Zagreba, valjda je to taj geografski utjecaj na jezik. Odnos prema rijekama i prirodnim ljepotama u Bosanskoj Krajini je takav kakvog nema u cijelom ostatku države. Da budem malo zajedljiv: samosvijest o prirodnim ljepotama je odlika rafiniranog duha.

Većina stanovnika Sarajeva će vam reći da nikad nije bila u Krajini. Kao da si ih pitao da li su bili na Islandu. Onda neko priča da smo jedna država, nacija, bilo šta.

S razlogom svi misle da je život u njihovom gradu baš najgori u državi. Tu se stalno vode bitke među gradovima u našim glavama. Tu se prelamaju različite regionalne i mentalitetske predrasude, zna doći do toga da se psuju ratne, civilne žrtve, onda kada nestane obične, konvencionalne municije, ozračene lošim vibracijama. Natjecanje u mržnji ovdje ne prestaje. Ništa nije sveto. Sve je predmet izrugivanja. Ne postoji ništa što bi moglo biti bilo kakav sistem vrijednosti. Polagano se vraćamo u doba najgoreg primitivizma, što je dokaz skandiranje bh. navijača usred Beča, ono antisemitsko skandiranje, kojeg u BiH niko nije čuo. Jer Palestinci su napaćena braća, a svi Jevreji su čifuti i fašisti. Tako rezonuje naš dobri i napaćeni Bošnjo. Vazda žrtva, vazda jebena stranka, vazda ga život razočara onda kad Bosnom behar probehara.

Nekad mi se čini da je bošnjački nacionalizam ustvari secondhand nacionalizam, jer nastaje uvijek kao reakcija na starije i snažnije nacionalizme druga dva naroda. Nikako da taj bošnjački nacionalizam izrodi išta originalno. Nekad tako "bljesnu" kao u centru Beča, skandiraju da treba ubiti Židova. Ali ni tu nisu posebno originalni, samo kopiraju stariju hrvatsku ili srpsku braću po mržnji.

Najlakše je pustiti se vlastitim frustracijama i tu energiju usmjeriti prema prvoj meti na koju naiđeš u vlastitoj usijanoj glavi. Jer masu pokreću povici, slogani, redukovane "istine", ona im budi adrenalin i oni tada žele da poginu za imaginarne ideale države, grba ili himne koja nema teksta. Zato što trenutno nema tu nekog rata u kojem bi mogli svoj adrenalin da kapitalizuju kao leš ugrađen u temelj domovine. Nigdje više budala nego u mladome svijetu koji se nije iživio ni na koji način. Otvorite im javne kuće i dajte im lake narkotike, manje će ih biti nesretnih, manje će skandirati slogane mržnje i pozive na nove genocide. Kao da nam nije dovoljno istorije koju ne možemo svariti. Još Drugi svjetski rat nije završio u našim glavama. Još se vodi taj rat, a tek treba da dođe na red ovaj zadnji rat, zadnje svježe rane, grobnice, kosti, traume.

Iz vlastitog iskustva, kao najpouzdanijeg mogućeg izvora, znam da bi se apsolutna većina ovakvih navijačkih kretena upišala u gaće samo da budu pod baražnom vatrom najobičnijih minobacača od 60 mm i to minut ili dva. Neki bi obavili veliku nuždu u gaće. Svi bi zaboravili kako su bili zajebane face na nogometnim utakmicama. Samo malo da im barutni gasovi rašire nozdrve. E, za taj osjećaj bih platio veliku sumu novaca. Da mogu vidjeti junačine kako umiru od straha. Kako se tope ideali, kako nestaju države, zastave, himne, kako se taj strah pretvara u običan ljudski izmet. Kako velike ideje završavaju na tako bizaran, fiziološki način. Ničeg veličanstvenog tu nema. Samo strah i želja da preživiš.

Život u BiH se još vodi između genocida i sapunice, kako je davno napisao Mile Stojić. I to u onoj Bosni što je ćilimom zastrta. Jeste, samo što je ćilim od ljudske kože i kostiju.

*Tekst prenosimo iz prijateljskih BH Dana
thekupus

#17809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

Logovan wrote:
thekupus wrote:
hape wrote: Za razliku od cetnika u Istanbulu Mirza nije isao rusiti tudji grad. Meni nikad nece zao biti kad cetnik nastrada, pa mi nije ni zao cetnika koji je stradao u Istanbulu.
onda je i ovaj zvezdas "isao bodriti voljeni klub"
Logovan

#17810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

thekupus wrote: onda je i ovaj zvezdas "isao bodriti voljeni klub"
Ne znam zbog cega je isao i sta je radio. Nisam bio u toku oko njegove smrti, pa ne znam, a sumnjam da i ti znas.
Vedran je isao bodriti Sarajevo i kraj price. Sad bih te zamolio da mi ne uzmas u usta mrtvog jarana zbog tamo nekakvih rasprava, ni ti, a ni ostali. Hvala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Troll_Happens wrote: dok je takvih ko ti rat ce jos decenijama trajati. Dzabe ljudi prave emisije tipa perspektiva kad ovde perspektive ne vidim niti ce je biti.. Narednih 5 generacija treba nesto da odnese da bi ljudi na nasim prostorima normalno poceli zivjeti bez mrznje... Znam masu ljudi koji su izgubili sve u ratu pa su ostali normalni... zivot ide dalje sta je tu je. Zivjeti se mora. A likovi kao ti mozda buduci statisti ili ti izvrsioci tipa celo juka itd.. danasnjih politicara..
Obicno najvise seru oni koje je najmanje dokacilo.
hape

#17812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hape »

Ne isplati se pisati, moj Cvrcak. Vidis sam da su svi ovdje Butros Gali, fgr, zazmiri i nema vise cetnika, yutel koncerti, hu ha.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

:-)
pirpa

#17814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pirpa »

pitanje za navijace želje ???
jeli istina kad je tahirovic dosao sa pistoljem da upuca amara z. da je zula postavio mirzu ispred sebe da ne bi on primio metak???
stafi

#17815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by stafi »

Logovan wrote:
thekupus wrote:
i to u svojoj državi.
Ned071

#17816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ned071 »

hrasno38 wrote:
hape wrote:Otkud vam ta prica da niko osim vas ne zna za 11 Plavih??? To vas dvojica odbranili sami grad, niko se vise nije borio. I Trg Pere Kosorica ste sami odbranili. :-)
Jedno je znati a drugo je ucestvovati.....tako je sami smo odbranili Trg Pere Kosorica a pod tim mislim iskljucivo jedinica sastavljena od ljudi koji su tu zivjeli sto na Trgu sto u ulici Brace Ribara.....i to bijese od pocetka do kraja jedna od rijetko odrzanih multietnickih jedinica u A BiH ili u prevodu sa puno srba i hrvata kao boraca A BiH. I da ta jedinica je zapalila 11 Plavih i ostavljala cetnike i Niske kornjace na siljicima ograde zeljinog stadiona. Ali to nije tema ovdje neko navijacko ludilo koje se iz

sto bi trebala birti zabava pretvorilo u nesto sto se zove "crna hronika".
Niste sami bili jbg. Bilo je kamara policajaca iz c faze, sve moja raja...
zateznistub

#17817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

hrasno38 wrote:
Jedno je znati a drugo je ucestvovati.....tako je sami smo odbranili Trg Pere Kosorica a pod tim mislim iskljucivo jedinica sastavljena od ljudi koji su tu zivjeli sto na Trgu sto u ulici Brace Ribara.....i to bijese od pocetka do kraja jedna od rijetko odrzanih multietnickih jedinica u A BiH ili u prevodu sa puno srba i hrvata kao boraca A BiH. I da ta jedinica je zapalila 11 Plavih i ostavljala cetnike i Niske kornjace na siljicima ograde zeljinog stadiona. Ali to nije tema ovdje neko navijacko ludilo koje se iz onoga sto bi trebala birti zabava pretvorilo u nesto sto se zove "crna hronika".
uz duzno postavanje ekipe zlatnih ljiljana i raje sa trga, ima nas i sa cvile koji su se krhali na tgu i za trg ;-)
O'zone
Globalni moderator

#17818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Jeste zasrali svaka Vam čast!!!

Kaže sto nam je stanje ovakvo kakvo jeste?!

Vratite se i citajte svoje postove u zadnja dva dana i bit ce Vam ko sunce jasno zašto smo u kurcu!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

U kurcu je zato što u Sarajevu živi bezmud narod, kao što već rekoh. Svi seru, svi imaju rješenje, svi imaju ključ :D, a niko veze sa životom. Laprdanje po kafama i forumima je vrhunac sarajevskog aktivizma i onda se k'o glavni problem označi ukupno dvije hiljade navijača. :lol:

Creasy, frajer koji je hladno na ovom forumu pis'o kako bi on svojim čizmetinama gazio glave i usput pendrečio se javlja da dijeli moralne lekcije. :lol:
fidoremilienko

#17820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fidoremilienko »

Sve vas treba degenečiti. Lafo navijači. Ono što je u Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji...to se zove navijanje. A ne dođe na utakmicu, napije se, nadrogira se...osili se i ide problem da pravi. Samo specijalnu jedinicu poslati na takve retarde i gazi.
celava_dlaka

#17821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by celava_dlaka »

Evo ga opet o inostranstvu :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

blabal bnla bnla toliko

bla nbla bla bla ustati kad se spomene

bla bla
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Okupiš sve stanovnike ovog grada koji razmišljaju tako, ima vas bar 100 000, i dođete i gazite.

U Njemačkoj, Holandiji, Engleskoj itd. djeca cvijeća na tribinama. :mrgreen:

Eh.. Da su bar navijači problem ovog društva. I ne smetaju vam kada isprate SVAKU humanitarnu akciju, prizivate ih da dođu da protestuju za vas itd.. Bezmudi licemjerni gadovi.
thekupus

#17824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

protestuju za nas? jer je njima dobro? nebuolze, svako protestuje samo za sebe, zato sto je njemu lose
fidoremilienko

#17825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fidoremilienko »

Zašto obični ljudi da se tuku sa vama? Imaju organi koji treba da zavedu red. A ne ja da prolazim vozilom, onaj me zaustavlja, lupa po autu psuje mi...lafo nekakva euforija/tuga zbog meča.

Sve polazi iz kuće, zato smo kao društvo odron.

Nisu mi navijači najveći problem, ali neka svako pođe od sebe. Pusa.
Locked