Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17776 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Brann nije non stop u proslosti a i moras mu tacno odredjeno rec sta hoces da se sazna kao sto mu je Sam rekao za vjecanje Rheagara i Layanne... nije trooki gavran bas neko sveznajuce bice... sigurno zna porijeklo NK i ovih glavnih likova... u Tyriona je buljio ono njegovo ko sa Jamiem, u Dany isto kad je dosla u winterfell... mislim da je kroz vizije dosta toga receno, Dany vizija pogotovo, po prijestolju pada snijeg a ko je snow :mrgreen:
pici

#17777 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ja imam teoriju da ce se sa Cersei i Euronom rijesiti u sljedecoj epizodi a zadnja ce biti sukob leda i vatre...
Billy The Pljuc

#17778 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Billy The Pljuc »

pici wrote:Sansa je zastitnik sjevera i ona je preuzela tu ulogu i Houndu govori da je otisla sa njim na samom pocetku nebi preturila LF i Remzija ostala bi mala pticica... ovako je ono sto joj i pripada Lady of Winterfell... Tyrionu govori da nije sretna sto Jon ide na jug u KL i zna se kako tamo prolaze Starkovi na sta joj on odgovara kako on nije Stark i tad ide ono imam nesta da ti kazem u povjerenju znam samo ja i po carsije... Dany ne voli zbog te svoje nadmenosti i iskljucivosti i po svaku cijenu tron, to je vidjela kod Cersei, LF i Remzija i normalno je da je to plasi pa i Arya je na njezinoj strani sto Jon ne moze da shvati... ovo je iz pera one dvojice pedera i tako ce biti :mrgreen:

Image
Bad Writers. Upvote this post so its the first result when you google “Bad writers.”
Ma jebo sam im mater, Missi im nikad necu halaliti.
omar little

#17779 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Lakat Jebić wrote: od svih kritika, ova je najgluplja :D most progressive character... women power... bla bla... ko govori na nekom antitrump skupu.

Ali scena njih dvojice jeste indikativna. Varys je bio jedan od najzajebanijih likova u seriji. sad ne da je sporedni lik, nego je haman u rangu Ghosta. Nije to stvar promjene price od spletka ka borbi s mrtvima, već njegov lik moraš napisat, ne možeš ga nadomjestiti vizelnim spektaklom.
tesko je odabrati najgluplju, konkurencija je jaka. jedni kukumavce nakon missandei sto se ubijaju nebijeli likovi i da dosta je vise tog rasizma. jedna je vikala da je scena male marmot kako ubija diva zapravo vizualna metafora ubitacne strijele u oko patrijahatu (!?!?). jedna je pridikovala kako je nedopustivo da jaime daje bri da pije prije seksa, fakticki je to priprema za silovanje. #metoo ostalo im je skroz okej, super hendlaju zatvaranje sage. :D
Lakat Jebić

#17780 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

omar little wrote:
Lakat Jebić wrote: od svih kritika, ova je najgluplja :D most progressive character... women power... bla bla... ko govori na nekom antitrump skupu.

Ali scena njih dvojice jeste indikativna. Varys je bio jedan od najzajebanijih likova u seriji. sad ne da je sporedni lik, nego je haman u rangu Ghosta. Nije to stvar promjene price od spletka ka borbi s mrtvima, već njegov lik moraš napisat, ne možeš ga nadomjestiti vizelnim spektaklom.
tesko je odabrati najgluplju, konkurencija je jaka. jedni kukumavce nakon missandei sto se ubijaju nebijeli likovi i da dosta je vise tog rasizma. jedna je vikala da je scena male marmot kako ubija diva zapravo vizualna metafora ubitacne strijele u oko patrijahatu (!?!?). jedna je pridikovala kako je nedopustivo da jaime daje bri da pije prije seksa, fakticki je to priprema za silovanje. #metoo ostalo im je skroz okej, super hendlaju zatvaranje sage. :D
WOKE! :lol: :lol:
Kodi96

#17781 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kodi96 »

Scenu izmedju jaimija i briene mi je bilo mucno gledati. Toliko isforsirano, neprirodno i na kraju krajeva nepotrebno. Mislik da njihov odnos nikad nine iso u tom smjeru
MarlboroGold

#17782 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Ma fan service... isto kao za Mormontku kad probode diva itd.
Deriguz

#17783 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Deriguz »

https://www.esquire.com/entertainment/t ... LnCmlw4UZE

I ne znam sto svi toliko vole Missandei :O Ok, draga je, fina i sve to, ali wtf
pici

#17784 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pici

#17785 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

e ovo ja zovem krajem serije :mrgreen:
Mišo_Kovač

#17786 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Ako zadnja epizoda ne napravi od Daenerys drugog Arysa, ne znam šta će :P
pici

#17787 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:

ma ona ce popizditi kad se sazna za Jona jebo Missande i zmaja ode fotelja premijera u KS :mrgreen:
Gandalf

#17788 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Onog lika što glumi Eurona k'o da su pokupili iz iz neke sapunice, gdje tumačio lik nekog zlog brata blizanca glavnom, superfinom liku iz serije :lol:
Kakva gluma, kreveljenje, lafo on nešto lud, zajeban, nepredvidiv :lol: casting kauč je izgleda njega izabr'o za ovu ulogu :roll:
Kada se sjetim negativaca iz vremena kada je serija ličilo na nešto : Tivyna Lanistera, Rose Boltona pa čak i onog mrguda od starog Freya, jbt sada glavni negativac ubjedljiv u ulozi k'o Jago u Jagi.
drogon2

#17789 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Deriguz wrote:https://www.esquire.com/entertainment/t ... LnCmlw4UZE

I ne znam sto svi toliko vole Missandei :O Ok, draga je, fina i sve to, ali wtf
Pa zato sto je lik tu jos od trece sezone.Serija je ok,plot je ok i bio bi vjv fenomenalan samo da je propisno razvucen.Ovako je sve nabacano.Dosta ljudi je mislilo da je sedma sezona zbrzana sa teleportacijama,al ovo je haos jbt.Skontaj samo u par min Deneris dodje do White Harbora,odatle do Dragonstonea i do KL dole.Sad hoce da predstave rightful king Aegon i mad queen Dany sto je isto tako ok,pogotovo ovo prvo.Al brate Varis upozno lika,kroz 3 ep sazna njegovo pravo ime i sad mu je odjednom on glavni kandidat,a sjecam se u petoj il u sestoj sezoni se kleo u Deneris koja da opet napomenem nista lose nije uradila da bi se proglasila mad queenom.Ako nista slusala je savjete Tyriona i Varysa dosad.Da su makar proveli ove zadnje dvije sezone u takvom ozracju da Deneris uopste ne slusa nikoga i pali ljude iz zabave onda bi to bilo ok.
MarlboroGold

#17790 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Euron u knjizi je 10 puta bolje opisan i predstavljen nego ovaj...
omar little

#17791 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nije problem sto ce dany zavrsiti kao mad queen, sasvim prihvatljiv i logican kraj, problem je to uciniti u tri epizode. njen lik je gradjen kroz 4-5 sezona i isto toliko razlicitih svjetova da bi ju se isklesalo u ovo sto je sad; safunjarski u tri epizode to sad sve dekonstruirati i od nje praviti piromana preko cetiri dijaloga i tri dijete na tuti face emilia clarke je smijesno.
pici

#17792 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Missandei je pogubljena tragicno, lik koji je rob od kada pamti za sebe i oslobodjena od Dany kojoj je vjerna i nije nikad napravila nista lose... cak su u onoj epizodi kad prilazi djevojcicama na sjeveru prikazali kako je odbacuju i preziru jer je eto drugacija WTF... Tragican lik na samom kraju i tako su napisali, zato Tyrion preklinje Dany da ne spaljuje KL jer bi bila ista ko i Cersei ubijala bi nevine ljude.Isto je i preklinjao Cersei da ne ubija Missandre jer je nevina djevojka... ovoj je samo stalo da je isprovocira... NK je za nju mala maca.
Gandalf

#17793 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

i sve one tvrdnje kako je Martin i dan danas uključen u seriju i kako je to sve u dogovoru sa njim fakat zvuče smiješno,

Martin je uključen u zadnje dvije-tri sezone koliko sam i ja
zilog

#17794 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

Gandalf wrote:i sve one tvrdnje kako je Martin i dan danas uključen u seriju i kako je to sve u dogovoru sa njim fakat zvuče smiješno,

Martin je uključen u zadnje dvije-tri sezone koliko sam i ja
Da je bio ukljucen, 8. sezonu bi gledali 2037.
pici

#17795 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

omar little wrote:nije problem sto ce dany zavrsiti kao mad queen, sasvim prihvatljiv i logican kraj, problem je to uciniti u tri epizode. njen lik je gradjen kroz 4-5 sezona i isto toliko razlicitih svjetova da bi ju se isklesalo u ovo sto je sad; safunjarski u tri epizode to sad sve dekonstruirati i od nje praviti piromana preko cetiri dijaloga i tri dijete na tuti face emilia clarke je smijesno.

ne treba zaboraviti da je Dany htjela spaliti gradove robovlasnika kad su ih ponovo osvojili i napali Meereen, Tyrion ju je odgovorio... Razapela je robovlansnike zbog djece razapete iako je medju njima bilo njih koji su se protivili razapinjanju djece, ubila je roba koji je ubio harpijinog sina i odrubila mu glavu, robovi su je skoro kamenovali zbog toga, Jorah nije uspjevao zaustaviti te njene krive nagone dok Tyrion jeste... cak je i u sedmoj sezoni htjela da spali KL kad je cula da je izgubila saveznike i nije htjela vise da slusa Tyriona i obratila se Jonu koji ju je smirio... ina kroz sezone ima te napade iskljucive pravde po svaku cijenu sto je i rekla za stolom u dragonstonu prije pogubljenja Missande... jedini ko bi je mogao urazumiti je Jon koji ce mozda i pokusati ali Varys je pokrenuo male pticice i krece ludilo
tuzlak1212

#17796 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

pici wrote:Image

e ovo ja zovem krajem serije :mrgreen:
Ovo sam vidio negdje ranije, toliko je jako da ne vjerujem da je ovo fan art... Mislim da su se namjerno slikali ovako :D
drogon2

#17797 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:Missandei je pogubljena tragicno, lik koji je rob od kada pamti za sebe i oslobodjena od Dany kojoj je vjerna i nije nikad napravila nista lose... cak su u onoj epizodi kad prilazi djevojcicama na sjeveru prikazali kako je odbacuju i preziru jer je eto drugacija WTF... Tragican lik na samom kraju i tako su napisali, zato Tyrion preklinje Dany da ne spaljuje KL jer bi bila ista ko i Cersei ubijala bi nevine ljude.Isto je i preklinjao Cersei da ne ubija Missandre jer je nevina djevojka... ovoj je samo stalo da je isprovocira... NK je za nju mala maca.
Pa i to je lose pisanje.Cuj Tyrion govori Daenerys da ne ubija nevine.Isto ko da ce treba namjerno doc i palit ljude jbt.Ne mozes osvojit neki grad bez zrtava.Cuj oni rekose postavit ce blokadu okolo grada,pa sta im je humanije pustit ljude da umru od gladi negoli da ih umre nekoliko stotina relativno brzom srmcu :-) Logicnije bi mi bilo da je Tyrion rekao Daenerys za wildfire ispod grada i da zbog toga ne napada.Nego evo dvije sezone prica njega i Varysa se svodi na to da ne napada jer bi mogla ubit nekog nevinog.Pa kako kontas da uzmes grad jbte :-) Haman ova treba cekat dok Tyrion ne napise dobru molbu za Cersei :lol:

Varys vam je ljudi hinja lik.Ne bori se taj za narod.Njemu je da stavi Jona zato sto bi mogao lakse manipulirat njim (rekao je u ovoj ep da bi Dany manipulisala Jonom ako se vjencaju ).Covjek je bio savjetnik Denerisinog oca i filovao ga informacijama od kojih je ovaj potpuno poludio .Regar je cak organizovao onaj turnir na kojemu je vidio Lianu prvi put kako bi se sastao sa lordovima Vesterosa da pokusa svrgnut svog oca s vlasti.Kad je Varis to cuo odmah je javio Mad Kingu koji je prvi put nakon par godina izasao iz dvorca i otisao na taj turnir kako ga Regar ne bi smijenio.A posto smo svi culi da je Regar bio dusa od covjeka,ocigledno bi bio bolji kraj od Mad Kinga.Zatim,covjek u knjigama na prijesto hoce da instalira fake Aegona za kojeg on filuje ljude informacijama da je pravi Targeryen iako zasad zna da je samo Daenerys true born.
drogon2

#17798 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Image

:lol:
AleksoMKD

#17799 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Varis je Jona upoznao na Dragonstonu, video da se odrice vlasti za visi cilj a kao spijun sigurno zna da su ga uvek birali ljudi oko njega. I na zidu i na severu.

Plus odgoj u Winterfelu pod Starkom.
tuzlak1212

#17800 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Ma meni je ovdje u svoj priči Danerys najveća žrtva sa najvećim gubicima.

Još će je proglasit ludom :-) :-)
Post Reply