Zlaja ima jezik...a ovi drugi ko da su nijemi ili su ga progutaliasker wrote:spreca wrote:Sta kaze Zlaja
Kako Zlaja kulturno zavuce komsijama "dogovarali smo 2002 g, tada sa Srbijom i Crnom Gorom, danas je BiH ista a SCG su dvije drzave"![]()
![]()
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- spreca
#17776 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
DonieBrasco
#17777 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja samo ne shvatam kako Covic ocekuje podrsku u vezi izbornog zakona ili bilo cega drugog kada daje drzavu na tacni Srbima sa ovje strane Drine ?
-
radostan dan
#17778 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ne bih rekao...mislim da pravite analogiju sa slučajem radišić, kada je tadašnji kameni spavač zaboravio da stopira tužbu, i da na osnovu toga zaključujete da je za pokretanje tužbe ili revizije dovoljno prosto preglasavanje u predsjednisvu.Maraschino wrote:dva...treci bi se koprcao preko veta i nsrs.radostan dan wrote:
za pokretanje revizije bila su neophodna 3 glasa.
al sve jedno, nije ni tema...
-
zrakomlat
#17779 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
asker wrote:spreca wrote:Sta kaze Zlaja
Kako Zlaja kulturno zavuce komsijama "dogovarali smo 2002 g, tada sa Srbijom i Crnom Gorom, danas je BiH ista a SCG su dvije drzave"![]()
![]()
- moa
#17780 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da nemas nista ionako nista nisu ispostovali sto god se dogovorilo sa HDZom, a i kako ces kad im je maticna stranka iz Hr ucestvovala u UZP i agresiju na drugu drzavu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta imamo od tog tzv. političkog saveza sa HDZ-om? Apsolutno ništa i mislim da se ta farsa što prije treba prekinuti.Škobo Habu wrote:Sve ovo zorno dokazuje kako će budući politički savezi između HDZ i SDA biti daleko od bilo kakvog partnerstva, i da obje stranke, koje su se smatrale prirodnim saveznicama, čije je partnerstvo čak, kao takvo, promatrao i izvjesni N.Raspudić, obnovitelj neo-bobanovskog koncepta politike u BiH, došle do ivice ambisa, jer ne postoji niti jedno krupno političko pitanje oko kojega se slažu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bakir baš neočekivano hrabar, otvoreno i bez ustezanja i lažnih floskula i dodvoravanja.
Zokret oko prijema u NATO je najbolji primjer da je sve ono, što je Čović govorio do presude tzv. haškim uznicima, bila samo retorička divna zavjesa.
Uglavnom, sve je ovo tipična "tuk na utuk" politika, Izetbegović vraća ono što je Čović minirao poput tužbe protiv Srbije, pisma u kojem navodi da je glavni problem ulaska u NATO integracije "islamski radikalizam", dok nigdje ne navodi da RS uopšte ne želi bilo kakve integracije po tom pitanju, što će, bojim se, odraziti na političko i ekonomsko stanje u FBiH.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17781 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa to je to, Hrvati u BiH najviše profitiraju upravo od Bošnjaka a ne obratno. Tu rupu koja bi eventualno nastala mogu popuniti sami Bošnjaci.moa wrote:Naravno da nemas nista ionako nista nisu ispostovali sto god se dogovorilo sa HDZom, a i kako ces kad im je maticna stranka iz Hr ucestvovala u UZP i agresiju na drugu drzavu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Šta imamo od tog tzv. političkog saveza sa HDZ-om? Apsolutno ništa i mislim da se ta farsa što prije treba prekinuti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17782 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izborni zakon je samo sredstvo za postizanje cilja. Cilj je razmontiranje ove zemlje zato se i ponaša kako se ponaša.DonieBrasco wrote:Ja samo ne shvatam kako Covic ocekuje podrsku u vezi izbornog zakona ili bilo cega drugog kada daje drzavu na tacni Srbima sa ovje strane Drine ?
-
LSD
#17783 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemaći pojma
Gledajte i slušajte šta kaže brat Mustafa
Pažljivo pratiti nastavu
34:27
Gledajte i slušajte šta kaže brat Mustafa
Pažljivo pratiti nastavu
https://www.youtube.com/watch?v=KEVAalzHpsc&t=2129s"Meni je beskrajno drago da je ovaj referendum dokazao da kod Srba u BiH imaju samo dva izvorna četnika. Svi su ovi ostali instant. Ovi bi mogli za dva sata preći u partizane i partijske knjižice ponovo vratiti, samo da dobiju položaje.
Samo su četnici, nemojte to nikad zaboraviti, samo su istinski četnici: Momčilo Krajišnik i Mladen Ivanić."
34:27
-
Novak20
#17784 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Izborni zakon je samo sredstvo za postizanje cilja. Cilj je razmontiranje ove zemlje zato se i ponaša kako se ponaša.DonieBrasco wrote:Ja samo ne shvatam kako Covic ocekuje podrsku u vezi izbornog zakona ili bilo cega drugog kada daje drzavu na tacni Srbima sa ovje strane Drine ?
Da, ratni i maksimalistički ciljevi BHS politika su prvi na listi prioriteta. Sve ostalo je sporedno. Pošto su maksimalistički ciljevi nerealni, ide se korak po korak sa parcijalnim političkim ciljevima i bitkama.
Izborni zakon jeste sredstvo za postizanje cilja hrvatskoj i bošnjačkoj politici. RS je mirna što se toga tiče ali ima interes koji nije prioritet da u Domu naroda bude što više Srba koji će raditi po diktatu iz RS. Čisto "onako" radi zabijanja kajli u F BiH.
Trenutni cilj hrvatske politike je onemogućiti Bošnjacima da Izbornim zakonom postave svoje plaćenike i otvore put ustavnim promjenama koje će dekonstutirati Hrvate, a BiH pretvoriti u državu sa dva entiteta sa Hrvatima kao uvijek nadglasanom manjinom u F BiH.
S druge strane, trenutni cilj bošnjačke politike je nametanje političkih ikebana mimo izborne volje većine Hrvata po sadašnjem ili sličnom Izbornom zakonu radi izmjena Ustava na štetu Hrvata.
Jesam li šta slagao ?
- mO k3
#17785 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@novak novog izbornog zakona nece biti nikada a mozda ni tada da ti je jasno , vidi poustili smo vas da izaberete covica pa radi protiv drzave , imali ste sansu propustili ste je . Ponovo preuzimamo u svoje ruke onako kkao stoji u ustavu i kako je legitimno
-
Novak20
#17786 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mO k3 wrote:@novak novog izbornog zakona nece biti nikada a mozda ni tada da ti je jasno , vidi poustili smo vas da izaberete covica pa radi protiv drzave , imali ste sansu propustili ste je . Ponovo preuzimamo u svoje ruke onako kkao stoji u ustavu i kako je legitimno
Koji si ti otrov i sveznalica/vidovnjak. Plaća li te neko tamo u Njemačkoj da visiš 24/7 na forumu ? Ili radiš u nekom našem konzulatu pa navijaš za svoj narod puna džepa i stomaka ?
Mi Bošnjaci, vi Hrvati ili Srbi. To je sve što imaš i znaš reći. Ne možeš pojmiti da čovjek može imati svoje mišljenje i da ima pravo da ga slobodno iznese kao JA. A ne kao mi i vi.
- mO k3
#17787 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Portir sam u ambasadi bih u njemackojNovak20 wrote:mO k3 wrote:@novak novog izbornog zakona nece biti nikada a mozda ni tada da ti je jasno , vidi poustili smo vas da izaberete covica pa radi protiv drzave , imali ste sansu propustili ste je . Ponovo preuzimamo u svoje ruke onako kkao stoji u ustavu i kako je legitimno![]()
![]()
![]()
![]()
Koji si ti otrov i sveznalica/vidovnjak. Plaća li te neko tamo u Njemačkoj da visiš 24/7 na forumu ? Ili radiš u nekom našem konzulatu pa navijaš za svoj narod puna džepa i stomaka ?
Mi Bošnjaci, vi Hrvati ili Srbi. To je sve što imaš i znaš reći. Ne možeš pojmiti da čovjek može imati svoje mišljenje i da ima pravo da ga slobodno iznese kao JA. A ne kao mi i vi.
Da te pitam hoce li taj treci ??
Ah da jos da te pitam znas li sta znaci UZP``??
-
Novak20
#17788 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vidi se.
Pitaj HDZ, HNS i Čovića kad će treći.
Izmjenama izbornog zakona se ne traži treći entitet nego mogućnost da Hrvati biraju svoje predstavnike u vlast.
UZP je udruženi zločinački poduhvat.
Izmjenama izbornog zakona se ne traži treći entitet nego mogućnost da Hrvati biraju svoje predstavnike u vlast.
- mO k3
#17789 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ne pitaju se oni ....Novak20 wrote:Vidi se.
-
megaman4
#17790 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Covicu jos jedino ostaje Dodik da se s njim lize. Bakir ga je definitivno skartirao kao politickog partnera.Novak20 wrote:Vidi se.
Covic sto je uslovljavao, uslovljavao je. Hrvati trebaju poceti traziti novog lidera, jer za Bosnjake Covic je postao proslost.
Za dobrobit jednih i drugih, i buducnost, trebaju novi ljudi, a ne bivsi komunisticki kadrovi koji njeguju kult licnosti kao sto je Dragan.
Demokratija trazi normalne lidere sto ovi nisu, niti ce ikada biti.
- horkesh
#17791 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To bi bilo u redu da nisi prethodno davao izjave poput:Novak20 wrote:mO k3 wrote:@novak novog izbornog zakona nece biti nikada a mozda ni tada da ti je jasno , vidi poustili smo vas da izaberete covica pa radi protiv drzave , imali ste sansu propustili ste je . Ponovo preuzimamo u svoje ruke onako kkao stoji u ustavu i kako je legitimno![]()
![]()
![]()
![]()
Prozivaš njega, a ti prvi, vrlo rado i vrlo često koristiš to "vi Bošnjaci".S druge strane, trenutni cilj bošnjačke politike je nametanje političkih ikebana mimo izborne volje većine Hrvata po sadašnjem ili sličnom Izbornom zakonu radi izmjena Ustava na štetu Hrvata.
Je li to bio neki sabor na kojem su odlučeni svebošnjački ciljevi? Je li ikada, igdje, iko, iznio te svebošnjačke ciljeve, barem usmeno, ako ne i pismeno? Jer, vjeruj mi, to nije moj cilj. Ili si, možebiti, potpao pod HDZ-ovsku propagandu prepadanja tim strašnim Bošnjacima koji samo hoće da majoriziraju. Pa dokle, više, idu ta čitanja misli protivnika? Eto, mi (HDZ), zahvaljujući našim tajnim moćima, tačno znamo šta protivnik hoće i, srećom, znamo kako da ih spriječimo.
S druge strane, svehrvatski stavovi su dobro poznati. Hvala ti, Tuđmane, što si se volio snimati onoliko.
-
Mirza007
#17792 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jesi itekako.Novak20 wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Izborni zakon je samo sredstvo za postizanje cilja. Cilj je razmontiranje ove zemlje zato se i ponaša kako se ponaša.DonieBrasco wrote:Ja samo ne shvatam kako Covic ocekuje podrsku u vezi izbornog zakona ili bilo cega drugog kada daje drzavu na tacni Srbima sa ovje strane Drine ?
Da, ratni i maksimalistički ciljevi BHS politika su prvi na listi prioriteta. Sve ostalo je sporedno. Pošto su maksimalistički ciljevi nerealni, ide se korak po korak sa parcijalnim političkim ciljevima i bitkama.
Izborni zakon jeste sredstvo za postizanje cilja hrvatskoj i bošnjačkoj politici. RS je mirna što se toga tiče ali ima interes koji nije prioritet da u Domu naroda bude što više Srba koji će raditi po diktatu iz RS. Čisto "onako" radi zabijanja kajli u F BiH.
Trenutni cilj hrvatske politike je onemogućiti Bošnjacima da Izbornim zakonom postave svoje plaćenike i otvore put ustavnim promjenama koje će dekonstutirati Hrvate, a BiH pretvoriti u državu sa dva entiteta sa Hrvatima kao uvijek nadglasanom manjinom u F BiH.
S druge strane, trenutni cilj bošnjačke politike je nametanje političkih ikebana mimo izborne volje većine Hrvata po sadašnjem ili sličnom Izbornom zakonu radi izmjena Ustava na štetu Hrvata.
Jesam li šta slagao ?
Prvo i osnovno. Kreni od ustava i vidi da gradjani (ne narodi) biraju tri clana predsjednistva: iz reda bosnjackog naroda, iz reda hrvatskog naroda te iz reda srpskog naroda. Tu je zadovoljeno osnovno demokratsko pravo birati i biti biran.
Ovaj rasisticki izborni zakon koji predlazete mozete objesiti macku o rep i vec jednom shvatiti da niste superrasa u odnosu na druge narode u Bosni. 10% bi da upravlja vecinom gradjana ove zemlje. Bilo nekada u Juznoj Africi mozda, ovdje nece sigurno.
-
Novak20
#17793 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Generalno, pravim razliku između bošnjačke politike i Bošnjaka i pazim na to kad pišem. Kad sam rekao vi Bošnjaci ? Ja sa Bošnjacima nemam nikakvih problema. S pojedincima možda ali i to je banalno. To što se neko identifikuje u pisanju ili razmišljanju sa kompletnim narodom mi ide na živce. Kao i etiketiranje.horkesh wrote:To bi bilo u redu da nisi prethodno davao izjave poput:Novak20 wrote:mO k3 wrote:@novak novog izbornog zakona nece biti nikada a mozda ni tada da ti je jasno , vidi poustili smo vas da izaberete covica pa radi protiv drzave , imali ste sansu propustili ste je . Ponovo preuzimamo u svoje ruke onako kkao stoji u ustavu i kako je legitimno![]()
![]()
![]()
![]()
Prozivaš njega, a ti prvi, vrlo rado i vrlo često koristiš to "vi Bošnjaci".S druge strane, trenutni cilj bošnjačke politike je nametanje političkih ikebana mimo izborne volje većine Hrvata po sadašnjem ili sličnom Izbornom zakonu radi izmjena Ustava na štetu Hrvata.
Je li to bio neki sabor na kojem su odlučeni svebošnjački ciljevi? Je li ikada, igdje, iko, iznio te svebošnjačke ciljeve, barem usmeno, ako ne i pismeno? Jer, vjeruj mi, to nije moj cilj. Ili si, možebiti, potpao pod HDZ-ovsku propagandu prepadanja tim strašnim Bošnjacima koji samo hoće da majoriziraju. Pa dokle, više, idu ta čitanja misli protivnika? Eto, mi (HDZ), zahvaljujući našim tajnim moćima, tačno znamo šta protivnik hoće i, srećom, znamo kako da ih spriječimo.
S druge strane, svehrvatski stavovi su dobro poznati. Hvala ti, Tuđmane, što si se volio snimati onoliko.
Bila su dva Bošnjačka sabora na kojima su donešene određene političke odluke. Da ne iščitavam i ne piskaram preopširno u ove kasne sate koje su to odluke. Prave karte u politici ne otkriva niko ali se vidi šta ko radi i čemu sve vodi. Jbg. kao partija šaha sa ljudima umjesto figura, a mi kibiceri.
Za svo to vrijeme koliko traju politička prepucavanja, običan čovjek nema posla, slabo je plaćen ako radi, nema pravnu sigurnost u ostvarivanju svojih prava, 1% stanovništva se bogati, drugi siromaše, srednja klasa gotovo pa uništena, masa se iseljava, infrastruktura i usluge nazaduju....
Koga briga.
-
Novak20
#17794 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I tvoj je problem razmišljanje na Vi i Mi. Kakva superrasa ? U BiH je Ustav diskriminatorski (ne rasistički), kamo li izborni zakon. Pa gdje na svijetu ima kategorija "ostali" ???Mirza007 wrote:Jesi itekako.Novak20 wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Izborni zakon je samo sredstvo za postizanje cilja. Cilj je razmontiranje ove zemlje zato se i ponaša kako se ponaša.
Jesam li šta slagao ?
Prvo i osnovno. Kreni od ustava i vidi da gradjani (ne narodi) biraju tri clana predsjednistva: iz reda bosnjackog naroda, iz reda hrvatskog naroda te iz reda srpskog naroda. Tu je zadovoljeno osnovno demokratsko pravo birati i biti biran.
Ovaj rasisticki izborni zakon koji predlazete mozete objesiti macku o rep i vec jednom shvatiti da niste superrasa u odnosu na druge narode u Bosni. 10% bi da upravlja vecinom gradjana ove zemlje. Bilo nekada u Juznoj Africi mozda, ovdje nece sigurno.
Što se ne provede presuda Sejdić-Finci ? što se ne spriječe zloupotrebe Izbornog zakona tipa danas sam Bošnjak sutra sam Srbin da upadnem u Dom naroda ili neko kantonalno tijelo ?
Neće se promijeniti ništa jer sve ovo odgovara političkim elitama koje su na vlasti.
-
Mirza007
#17795 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobra ideja. Postojece diskriminacije cemo uvesti tako sto cemo stvoriti nove (HDZovim prijedlogom Izbornog zakona).Novak20 wrote:I tvoj je problem razmišljanje na Vi i Mi. Kakva superrasa ? U BiH je Ustav diskriminatorski (ne rasistički), kamo li izborni zakon. Pa gdje na svijetu ima kategorija "ostali" ???Mirza007 wrote: Jesi itekako.
Što se ne provede presuda Sejdić-Finci ? što se ne spriječe zloupotrebe Izbornog zakona tipa danas sam Bošnjak sutra sam Srbin da upadnem u Dom naroda ?
Neće se promijeniti ništa jer sve ovo odgovara političkim elitama koje su na vlasti.
Znaci malo je to sto Bosna (mozda jedina na svijetu) ima tri jednakopravna clana predsjednistva nego sada treba da 10% stanovnika bira jednog, 50% stanovnika drugog i 30% treceg. I to bi bilo u redu? To je ravnopravnost?
Sto se Sejdic-Finci presude tice, pitaj Cirila sto se ne provodi.
A zloupotrebe se mogu sprijeciti tako da se ukine Dom Naroda. Ili da se svede na zastitu kolektivnih prava (sto mu je i uloga) a ne da svaki zakon iz predstavnickog ide u Dom Naroda gdje ga 10% glasaca moze blokirati kad god im se digne k.... . Bez da ikome ista objasnjavaju.
Uostalom, kao kompromis bih opet predlozio: sva rjesenja iz PC koja se ticu izbora u Vijece naroda te izbora za potpredsjednika PC treba preopirati na federaciju i na drzavni nivo. Koliko imam prilike primjetiti tamo za Hrvate tece med i mlijeko.
-
Cavali
#17796 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma sve je to ok ali ja nesta imam zelju opet hrvatima birati presidenta
a kako stvari stoje izborni zakon se nece mijenjati...idemo
kad vidis sta Covic radi prosto ga pozelis pristaviti i ne vaditi 
- Maraschino
#17797 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mirza007 wrote:Dobra ideja. Postojece diskriminacije cemo uvesti tako sto cemo stvoriti nove (HDZovim prijedlogom Izbornog zakona).Novak20 wrote:I tvoj je problem razmišljanje na Vi i Mi. Kakva superrasa ? U BiH je Ustav diskriminatorski (ne rasistički), kamo li izborni zakon. Pa gdje na svijetu ima kategorija "ostali" ???Mirza007 wrote: Jesi itekako.
Što se ne provede presuda Sejdić-Finci ? što se ne spriječe zloupotrebe Izbornog zakona tipa danas sam Bošnjak sutra sam Srbin da upadnem u Dom naroda ?
Znaci malo je to sto Bosna (mozda jedina na svijetu) ima tri jednakopravna clana predsjednistva nego sada treba da 10% stanovnika bira jednog, 50% stanovnika drugog i 30% treceg. I to bi bilo u redu? To je ravnopravnost?
Sto se Sejdic-Finci presude tice, pitaj Cirila sto se ne provodi.
A zloupotrebe se mogu sprijeciti tako da se ukine Dom Naroda. Ili da se svede na zastitu kolektivnih prava (sto mu je i uloga) a ne da svaki zakon iz predstavnickog ide u Dom Naroda gdje ga 10% glasaca moze blokirati kad god im se digne k.... . Bez da ikome ista objasnjavaju.
Uostalom, kao kompromis bih opet predlozio: sva rjesenja iz PC koja se ticu izbora u Vijece naroda te izbora za potpredsjednika PC treba preopirati na federaciju i na drzavni nivo. Koliko imam prilike primjetiti tamo za Hrvate tece med i mlijeko.
-
asker
#17798 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neku noc Komsic na Posteno, zajedno sa Cvitanovicem u studiju, prica o sastanku sa Hahnom svih lidera stranaka, kaze gledam po sobi, svi smo bivsi komunisti, ukljucujuci i mene, jedino za koga znam da nije bio komunista je Bakir Izetbegovicmegaman4 wrote: Za dobrobit jednih i drugih, i buducnost, trebaju novi ljudi, a ne bivsi komunisticki kadrovi koji njeguju kult licnosti kao sto je Dragan.
- Sanjarko
#17799 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tacno tako. Ja se kao nemusliman, nekatolik, nepravoslavac, i ne Srbin i ne Hrvat i ne Boshnjak mogu se izjasniti kao Srbin, Hrvat, Boshnjak i mogu se kandidirati za bilo koju poziciju kao sto to vec odavno neki rade i sve po zakonu kako je Brankovic rekao.Mirza007 wrote:Jesi itekako.Novak20 wrote:
Jesam li šta slagao ?
- Sanjarko
#17800 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
PS. Samo da se zna i Boshnjak sam ali vise sam Bosanac.Vizionar 1985 wrote:Tacno tako. Ja se kao nemusliman, nekatolik, nepravoslavac, i ne Srbin i ne Hrvat i ne Boshnjak mogu se izjasniti kao Srbin, Hrvat, Boshnjak i mogu se kandidirati za bilo koju poziciju kao sto to vec odavno neki rade i sve po zakonu kako je Brankovic rekao.Mirza007 wrote:Jesi itekako.Novak20 wrote:
Jesam li šta slagao ?