shalla wrote:Napisah ovo sinoć na FB a i nakon prospavane noći mislim isto:
Jebeš ekipu koja nema plan B, lako je tikatakati protiv Granade ili Osasune, kad treba drugačiji pristup (inter, chelsea, milan) odjednom postaju itekako ranjivi...
Da se razumijemo, po meni su i dalje favoriti za osvajanje LP, ali Bogami im je Allegri večeras očitao lekciju...
sinoc nisu bas bili u tika taka raspolozenju niti je u jednom trenutku bilo onog kruzenja oko 16erca do iznemoglosti s obzirom da su se milanovi igraci fenomenalno kretali a kljuc uspjeha je bio udvojiti messija, zatvoriti alvesa da ulazi prema unutra a pustati ga trci uz aut liniju do mile volje jer centrirati nece, na albu flastera cim predje centar i ne odmicati se od inieste i xavija gdje god se kretali... pedro i fabregas u toj varijanti su odsjeceni i dovoljno je da je odbrana postavljena koliko toliko da oni nemaju nikakve uloge u kreaciji napada... a uz to je i citava ekipa djelovala tako bezvoljno da je to smijesno... pratim svaku tekmu barce vec godinama i fkt sam ih gledao i u losim tekmama ali su imali igru i vrsili su pritisak i bilo je zelje al ono sinoc

i ne znam kakav drugaciji pristup i zasto navodis tekme protiv intera i celzija ? te tekme je barca razbila protivnika na paramparcad u svakom pogledu a pogotovo celzija ali lopta nije htjela u gol i Boze moj... i kakav drugaciji pristup da primjenis ? da se povuces ti i da parkiras autobus i da pustis protivnika koji je parkirao autobus da tebe napada ? ne kontam... protiv intera u milanu je bila tu i tamo tekma podjednaka uz gresku sudija kod militovog gola i da je taj gol bio ponisten inter bi primio 5 na nou campu s obzirom da bi primili 1 i morali bi se otvoriti

a ono protiv milana sinoc je zasluga alegrija 100% i ne moze se kriviti pomocni trener niti bilo ko drugi vec se trebaju dati zasluge odlicnoj taktici stratega milana uz naravno 100% disciplinu citavog tima milaneza

svidjelo mi se jer milan nije igrao kukavicki bunker vec su imali ljudi jednostavno napadacku i odbrambenu formaciju i nisu pokusavali samo izbijati lopte pa sta bude. dok barca npr zadnjih godinu-godinu i po u odbrani izgleda ko svicarski sir... ne zna se ko sta radi niti ko je na kojoj poziciji... ne suradjuju dovoljno a sve to je zbog prevelikog broja povreda u zadnje vrijeme pa su se smjenjivali stoperski parovi song-maskerano, maskerano pujol, maskerano-pique, pique-song... a da ne pricam o zadnjoj liniji maskerano lijevi bek, stoperi bartra i song i desni bek montoya

odbrana jednostavno nije uigrana jer su najmanje ove sezone igrali skupa oni koji cine prvi tim... a tome ide u prilog i to sto je barca samo na 5 tekmi u primeri ove sezone uspjela da ne primi gol sto je katastrofalan podatak jer je obicno bila varijanta sto protivnik osuta ozbiljnije po golu to i udje...
ultima_palabra wrote:Hipotetičko pitanje... Messi odigra još jednu sličnu utakmicu u revanšu, Barcelona ispadne... osvoje Ligu, Messi zabije oko 100 golova u ligi, kupu, kupu Katalonije i prijateljskim utakmicama Argentine sa zemljama trećeg svijeta
Da li zaslužuje još jednu zlatnu loptu?
pa nece je zasluziti samo u slucaju da ronaldo zabije do 15-20 golova manje od messija ali da osvoji ligu prvaka ili ako united osvoji ligu prvaka i prvenstvo ... to su jedine dvije mogucnosti s obzirom da su sljedece opcije za osvajanje lige prvaka dortmund,juve i bajern a prva dva nemaju nekog ko se bas istice po broju golova a mandza sumnjam da moze zabiti 60-70 golova u sezoni pa da bude u konkurenciji za zlatnu loptu

tako da messi po meni gubi zlatnu loptu samo u slucaju da zabije 70+ golova i osvoji ligu a vamo kiki zabije 60+ i osvoji ligu prvaka ili Robin osvoji ligu prvaka+prvenstvo (s koliko god golova)

to je moje vidjenje
i sad malo o uzvratu

barca ako prodje znamo kakve ce price biti sta god da se bude desavalo na terenu, a milan sumnjam da moze opet odigrati ovakvu tekmu protiv barce. ocekujem svega i svacega na toj tekmi da ce biti i ocekujem prolaz barce a ako milan prodje , kakav god scenario na nou campu bio bice zasluzeno jer su u prvoj tekmi razbili i zaustavili barcu i po tome su i zasluzili prolaz pa makar u barceloni bilo milion prilika pred golom abbiatija

nadam se dobroj tekmi jer ona sinoc mi nije bila toliko zanimljiva s obzirom da je bilo samo 3-4 uzbudjenja i to je sve... jos ona dvojica unistise komentarisanjem tekmu

da nije adrijane na poluvremenu ne znam kako bih izdrzao