Burđu Ozkan (HDP)-parlamentarka iz Muša privedena od strane snaga sigurnosti Republike Turske na rutinsko ispitivanje

sunceKOtepsija wrote:pa kad je napravljena, cuj zive turski PredsjedniciElRe wrote:Tu ne zivi Erdoan, vec turski predsjednici. Erdoan tu privremeno boravi.
aBd bice napravljena jos bolja, ljepsa i veca.

Sara03 wrote:

Da neko ne pomisli, nisu ih Turci prevarili. Prevarili su ih Francuzi, Englezi...Kikibombona wrote:
Proguglaj -treaty of Sevres-
Turski nacionalisti, mladoturci, su odbili potpisan dokument i od tada pocinje agonija kurdskog naroda. Prevareni su i izdani.
Dakle, ugovor je potpisan 1920. 1922 se Kurdistanu trebao prikljuciti i -Juzni Kurdistan- (Bashur), danasnji Irak.
I to nije prvi i posljednji put da su prevareni. Desavalo se prije i poslije toga, u Iranu i Iraku.
Nema ko ih nije zajebao.Haris.ba wrote:Da neko ne pomisli, nisu ih Turci prevarili. Prevarili su ih Francuzi, Englezi...Kikibombona wrote:
Turski nacionalisti, mladoturci, su odbili potpisan dokument i od tada pocinje agonija kurdskog naroda. Prevareni su i izdani.
Dakle, ugovor je potpisan 1920. 1922 se Kurdistanu trebao prikljuciti i -Juzni Kurdistan- (Bashur), danasnji Irak.
I to nije prvi i posljednji put da su prevareni. Desavalo se prije i poslije toga, u Iranu i Iraku.
Turci su se borili - i uspjeli borbom anulirati taj dogovor. Isto ko što Kurdi danas borbom (stanjem na terenu) biće sutra faktor u pregovorima.
A što je zanimljivo, i mi smo kroz Kraljevinu SHS bili potpisnici Ugovora iz Lozane. Jerbo, i mi smo prevarili Kurde.

Ma nikad ja ne kazem da sam upravu. I uvijek sam spreman promjeniti misljenje ako se pojavi nesto bolje i ako se pokaze da je nesto drugo tacno i da sam ja ukrivu.raskoljnikov06 wrote:Vizionar 1985 wrote:]Code: Select all
[quote="Kikibombona"] Proguglaj -treaty of Sevres- Ovo su granice Kurdistana definisane nakon 1SR! https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Kurdistan1920.png Turski nacionalisti, mladoturci, su odbili potpisan dokument i od tada pocinje agonija kurdskog naroda. Prevareni su i izdani. Dakle, ugovor je potpisan 1920. 1922 se Kurdistanu trebao prikljuciti i -Juzni Kurdistan- (Bashur), danasnji Irak. I to nije prvi i posljednji put da su prevareni. Desavalo se prije i poslije toga, u Iranu i Iraku.[/quote] Pa sta su Turci krivi. Zar nije onda Amerika, Rusija, Britanija, Francuska, Grcka, Armenija, Italija, Japan, Srbija, itd. krive sto se sporazum nije ispostovao. Sto Kurdi ne traze da se sporazum ispostuje, sto ne tuze za krsenje sporazuma, i nepostovanje sporazuma. Zar nisu i Kurdi ili barem njihove elite, mocnici za to krivi sto se sporazum ne postuje. Sto elite, mocnici Kurda ne tuze i ne traze da se sporazum ispostuje. Nije Turska [da ne kazem Turci] ni prvi ni zadnji koji sporazum ne postuju. Da mi je znati koja to drzava neki sporazum nije nekada prekrsila, hajde da ne kazem neki narod ili vojska, ali eto drzava. Evo meni Bosna stalno sporazum koji je sama donijela krsi i ne postuje. Nije mi dala socijalnu pomoc ni invalidninu nikad iako po sporazumu, zakonu na to imam pravo.
Mozda narodu, koji je vjecito u nekoj borbi, ne pada na pamet sudski proces. Ko zna. Imaju protiv sebe velike igrace. Jedina nada je da Konstantinopolj proglasi nezavisnost, sto u buducnosti i nije nezamislivo. Kako god okrenes, uvijek je rijec o sekelima.
Inace ti je komentar sasvim ok.
Judeokršćanski fašisti i genocidaši još jednom pokazuju svu zlobu prema matici i muslimanima. Ne brinem se ja, to je sića za nas, ne gušimo se mi u dugovima kao pojedine države tog krstaškog saveza. Hoće li ikada dočekati da posuđuju pare MMF-u? Sve se bojim da hoće.sunceKOtepsija wrote:krstasi i evropski fasisti kaznili Besiktas sa cak 100 000 eura zbog nereda u Lyonu
Lyon s druge strane kaznjen sa samo 100 000 eura
Pa to i pisem, govorim. Sta su Turci i Turska krivi. Pobjednici iz 1 svjetskog rata su krivi. A Turska i Turci ni prvi ni zadnji da krse neki sporazum, zakon. Cisto sumnjam da nema nekih Kurda koji ne krse sporazume, zakone.Haris.ba wrote: Da neko ne pomisli, nisu ih Turci prevarili. Prevarili su ih Francuzi, Englezi...
Turci su se borili - i uspjeli borbom anulirati taj dogovor. Isto ko što Kurdi danas borbom (stanjem na terenu) biće sutra faktor u pregovorima.
A što je zanimljivo, i mi smo kroz Kraljevinu SHS bili potpisnici Ugovora iz Lozane. Jerbo, i mi smo prevarili Kurde.
Ne ide im dobro ni u Iraku ni u Siriji.Amerika im nije saveznik već ih samo iskorištava, topovsko meso, a kasnije će vjerovatno prihvatiti sve što im se ponudi a to će biti gdje si tu si, neposlušne će avionima bombardovati, gdje budu snažniji moguć je rat između Kurda i to je to.Kikibombona wrote:Nema ko ih nije zajebao.Haris.ba wrote:Da neko ne pomisli, nisu ih Turci prevarili. Prevarili su ih Francuzi, Englezi...Kikibombona wrote:
A što je zanimljivo, i mi smo kroz Kraljevinu SHS bili potpisnici Ugovora iz Lozane. Jerbo, i mi smo prevarili Kurde.Sovjeti su ih brutalno naguzili u Iranu. Pomogli im da proglase Republiku Kurdistan i onda ih ostavili na cjedilu.
A ovako je zavrsio legendarni Kazi Muhamed, predsjednik Kurdistana, nakon sto je perzijska vojska slomila mladu kurdsku republiku...
U Iraku su ih naguzili Britanci nakon sto su 1922., nakon sto su ispaljeni u Lozani, progasili Kraljevinu Kurdistan pod vodstvom Mahmuda Barzanjija. Protiv kurdske vojske zajedno su se borili Britanci i Iracani predvodjeni kraljem Fejsalom. Nakon sto je kurdska vojska porazena, Mahmud Barzanji se povukao na planine gdje je vodio gerilske borbe za okupatorima. 'Nemamo prijatelje osim planina'. Neprestana borba za slobodu i nezavisnost koju su skupo placali, u Turskoj, Siriji, Iraku i Iranu. Borbeni duh ih nikada nije izdao, iako su ih izdale i prevarile gotovo sve velike sile.
Sada je saveznik Amerika i ide im veoma dobro u Iraku i Siriji.
Zanimljivo je kako se ovdje Republika Turska predstavlja kao nekakva svetinja, sta li!?? Turska je mlada drzava, nastala na okupiranoj zemlji Kurda, Armena i drugih naroda. Nastala na genocidu, masovnim zlocinima i asimilaciji. Prije su bile poznate granice Kurdistana nego danasnje Turske. Otomani su te granice priznali u Servesu, da bi poslije mladoturci izigrali sporazum. I za Kurde je dobro sto je tako. Sada zive na znatno vecem teritoriju i u buducnosti ce od sadasnje Turske odvaliti puno veci komad zemlje. Sto Turci vise cekaju, to se Kurdi vise sire, prema Ankari.
I zbog toga je rat. A ne kako govoris. Zbog teritorija. Gladni teritorija. Hoce sto vise teritorija.Kikibombona wrote:Sada zive na znatno vecem teritoriju i u buducnosti ce od sadasnje Turske odvaliti puno veci komad zemlje. Sto Turci vise cekaju, to se Kurdi vise sire, prema Ankari.
Ma puknut ce demografski zbog rata ko i mi ovdje mozda. I mi smo imali veliki natalite ovdje i sada smo pukli. Upravo zbog rata mozda. I prepolovit cemo se svi populacijski.sarajevoxxxx wrote: Ne ide im dobro ni u Iraku ni u Siriji.Amerika im nije saveznik već ih samo iskorištava, topovsko meso, a kasnije će vjerovatno prihvatiti sve što im se ponudi a to će biti gdje si tu si, neposlušne će avionima bombardovati, gdje budu snažniji moguć je rat između Kurda i to je to.
Hehe dobar primjer.Vizionar 1985 wrote:Ma puknut ce demografski zbog rata ko i mi ovdje mozda. I mi smo imali veliki natalite ovdje i sada smo pukli. Upravo zbog rata mozda. I prepolovit cemo se svi populacijski.sarajevoxxxx wrote: Ne ide im dobro ni u Iraku ni u Siriji.Amerika im nije saveznik već ih samo iskorištava, topovsko meso, a kasnije će vjerovatno prihvatiti sve što im se ponudi a to će biti gdje si tu si, neposlušne će avionima bombardovati, gdje budu snažniji moguć je rat između Kurda i to je to.
To ce se i njima desiti nakon rata mozda. I to sam i ja pisao da su topovsko meso protiv Turske i Turaka i da ih koriste kao one sve u Jemenu isto tako.
Nece direktno da ratuju navedene drzave pa ratuju preko proksija. Koriste druge da ratuju za njih i druge huskaju i koriste za njihove interese. Pisao sam o tome. Ko kada su stariji momci zavadzali djecu ko pljune u moj prst taj je jaci itd.
Te riječi su vrhunac Erdoganovog cinizma...ElRe wrote:Erdogan: Da li čovjek, koji može svakoga trenutka umrijeti, može pripremati ovakav sistem za sebe?
http://www.trt.net.tr/bosanski/turska-1 ... ebe-715972
Onaj ko nije musliman i ko mrzi islam, ne moze ni razumjeti ove rijeci!
Ma nije on to za sebe pravio... On može svakog momenta umrijeti...Nadzornik wrote:Pogledajte gdje zivi Erdogan.
Predsjednicka palata Redzepa Tajipa Erdogana 30 puta je veca od Bijele kuce, a vjeruje se i da je najveca palata na svjetu izgradjena u zadnjih 100 godina.
Jebote, Evropa se zbog ovih stvari naglavačke okrenula, a ovaj tvrdi: "niko ne pravi problem od toga"ElRe wrote:Za izlazak GB iz tvorevine EU glasalo je 51.8% biraca, a za ostanak 48.2 i niko nije pravio problem oko toga. To isto znaci da je GB drustvo duboko podijeljeno.
Za austrijskog fasistu je glasalo 48% austrijanaca, sto znaci da je toliko i fasista u Austriji i opet niko ne pravi problem oko toga.
Jos preciznije nije niko njih prevario - nisu se borili za svoje - borili su se za Turke, bas kao i Albanci recimo na Balkanu.Haris.ba wrote:Da neko ne pomisli, nisu ih Turci prevarili. Prevarili su ih Francuzi, Englezi...Kikibombona wrote:
A sta tebe boli za moju "zluradu frustriranost"? Pjevaj Tursku himnu, uci svako jutro po jedan dzuz za zadravlje sultana Erdogan-hana, a mene pusti da diktaturu zovem diktaturom.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A šta tebe toliko boli šta i kako Turska gradi? Fakat ne kontam tu zluradu frustriranost Turskom.seln wrote:Hocete li se uzeti na kraju?japin_mutapi wrote:volim tursku
Nije dobro ni po tebe ni po tvoju okolinu. Turska nije ništa manja ili veća diktatura od recimo Rusije ili manjeg nam BH entiteta pa ne vidim da se buniš protiv njih već samo protiv Turske a to mnogo govori. Na kraju Tursku će kreirati narod Turske a ne neki nadrkani i zloradi anonimu na KLIX forumu.seln wrote:A sta tebe boli za moju "zluradu frustriranost"? Pjevaj Tursku himnu, uci svako jutro po jedan dzuz za zadravlje sultana Erdogan-hana, a mene pusti da diktaturu zovem diktaturom.Drvosjeca iz Dejcica wrote: A šta tebe toliko boli šta i kako Turska gradi? Fakat ne kontam tu zluradu frustriranost Turskom.
Ma teška tema. Isto ko da neko kaže što BiH nije bila samostalna poslije 1918. Turci uspjeli potpisani međunarodni ugovor zamijeniti drugim.Vizionar 1985 wrote:
Ne znam ko je taj ugovor sve potpisao. I kako vidim obecali su im i u Iraku, Iranu, Siriji itd. ne samo u Turskoj i mogli su im dati jer su i Tursku, Iran, Irak, Siriju itd. oni kontrolirali tada i drzali pod okupacijom.
Da su samo Kurdi problem pao bi taj dil. Da su Turski i Iranski interesi lako bi se to resilo, Kurdi su samo alat za resavanjemadner wrote:Medju drugoligaskim narodima BI Kurdi su treca liga.
Turci su prva liga, tako da ce biti zanimljivo svakako.
Kurdi su sada dobri jer mogu preko njih ucjenjivati Tursku Iran i Irak.
Samo kada padne Tursko Iranski dil...
sunceKOtepsija wrote:krstasi i evropski fasisti kaznili Besiktas sa cak 100 000 eura zbog nereda u Lyonu
Lyon s druge strane kaznjen sa samo 100 000 eura