Ukrajina

Post Reply
llull

#17776 Re: Ukrajina

Post by llull »

Ovdje se bas pretjeruje, od idolopoklonstva rusofila koji obozavaju sve sto je rusko do iskompleksiranosti fanova ukrajinske vlasti i naravno hejtera svega sto je rusko.
Zanima me kako se gleda na srbe i sa jedne i sa druge strane :D Hoce li i oni koji su placenici u UA stici do Moskve brzo kao i oni sto ce doci do Kijeva sa proruskim pobunjenicima :D

Ukrajinska vojska ima debele probleme sa organizacijom i komandom... ok vjerovatno ruje imaju dobar medijski rat, ali evidentno je da ih pobunjenici dobro prase ( iako i oni imaju masala broj poginulih ).

Gledam one brojne kolone nastradalih ukrajinaca, hmmm i gledam ovaj video i sve mi je jasno... kako neko ovo moze da izdrzi na otvorenom ...
https://www.youtube.com/watch?v=cji6jx0R_uA
video

#17777 Re: Ukrajina

Post by video »

Samo za onog plavog shtrumpfa

Image

Ubise ih ovi Ukrajinci ko mraz paprike !!!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17778 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

ROOOKAAAJJ SAAAMOOOO ROOOKAAJJJ !!!

Image
Avetinho

#17779 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Pravna pozicija Slovenije i Krima je IDENTIČNA.

_____
Previse mi boravis na mycity.
Lincoln-Burrows

#17780 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

pici wrote:
Image
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17781 Re: Ukrajina

Post by pici »

Avetinho wrote:
Challenger__ wrote:Pravna pozicija Slovenije i Krima je IDENTIČNA.

_____
Previse mi boravis na mycity.
:thumbup: :mrgreen: ne silaze on i kaligula jedinac s tog fHoruma...samo copy-paste :mrgreen:
dragma
Vozim: Pješe

#17782 Re: Ukrajina

Post by dragma »

Član ruskog parlamenta Vitaly Milonov, poznat po svojim anti-gay izjavama, pristupio snagama odbrane.

Image

https://twitter.com/arabthomness/status ... 36/photo/1
dudlov

#17783 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

dragma wrote:Član ruskog parlamenta Vitaly Milonov, poznat po svojim anti-gay izjavama, pristupio snagama odbrane.

Image

Tako se to radi. Znači laješ javno, bujrum na front i tamo nastavi sa raspravom.
insomnia78

#17784 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Mislis da ce ovaj stvarno vidjeti fronta?
Pucace negdje sa daljine, malo maltretirati zarobljenike i nazad
Original vikend četnik
General War

#17785 Re: Ukrajina

Post by General War »

AleksoMKD wrote:Izgleda da su u zadnjih nekoliko dana borbe nadmasile zestinu koju smo videli do sada.

https://www.youtube.com/watch?v=cji6jx0R_uA#t=29
Artiljeriski udar (valjda Grad) na Ukrajinske pozicije oko Saur Mogile koju su zauzele Ukrajinske snage posle zestokih borbi.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ostatci kolone Ukrajinske vojske koja je jucer nastradala kod Rovenke.

Image
Interesantno, tehnika zapaljena celik gorio...ali boja na unistenoj tehnici (bijela) izgleda netaknuto... :oops:
dragma

#17786 Re: Ukrajina

Post by dragma »

insomnia78 wrote:Mislis da ce ovaj stvarno vidjeti fronta?
Original vikend četnik
Njegova zadaća i nije da bude na frontu, prije bih rekao poruka simpatizerima (njega lično ili stranke kojoj pripada) da se povedu njegovim primjerom.
General War

#17787 Re: Ukrajina

Post by General War »

Klavikula wrote:silu prava zamijenilo pravo sile. SAD izvrsila drzavni udar, Rusija aneksirala Krim. Ukrajinci najebali.
Molit cu neki dokumenat gdje su to SAD imale aktivnu ulogu u drzavnom udaru osim u tvrdnjama poznatih i nama dragih sizofrenih osoba na ovom forumu.( ne mislim na tebe)...blagodarim unaprijed.
Avetinho

#17788 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

dragma wrote:
Original vikend četnik
Njegova zadaća i nije da bude na frontu, prije bih rekao poruka simpatizerima (njega lično ili stranke kojoj pripada) da se povedu njegovim primjerom.
A koji je njegov primjer ako nije na frontu?
Kikibombona

#17789 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

dragma wrote:Član ruskog parlamenta Vitaly Milonov, poznat po svojim anti-gay izjavama, pristupio snagama odbrane.

Image

Uvijek se nadje sljam koji jedva doceka da se lati puske i ide pucati ma gdje bilo.

Nema gore sorte od vjerskih fanatika!
jastuk1

#17790 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:
Klavikula wrote:silu prava zamijenilo pravo sile. SAD izvrsila drzavni udar, Rusija aneksirala Krim. Ukrajinci najebali.
Molit cu neki dokumenat gdje su to SAD imale aktivnu ulogu u drzavnom udaru osim u tvrdnjama poznatih i nama dragih sizofrenih osoba na ovom forumu.( ne mislim na tebe)...blagodarim unaprijed.
:lol: :lol: :roll: :-) :lol:

Ovo je ili cinizam ili neupućenost ili hrakanje po sebi zbog potpunog nedostatka digniteta. Četvrto nema.
dragma

#17791 Re: Ukrajina

Post by dragma »

Avetinho wrote:
dragma wrote:
Original vikend četnik
A koji je njegov primjer ako nije na frontu?
Ma malo iz daljine kao sto insomnia kaže, više predstava za medije, a kasnije će se mirno vratiti svojim (debelo plaćenim) obavezama parlamentarca dok će druge naivčine i lakomislenici ginuti na frontu ne znajući niti za šta se bore niti zbog čega ginu.
AleksoMKD

#17792 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

sanjin_1 wrote:Mene interesuje koliko Armija ima ta jebena Ukraina? Do sada su ih pohvatali i pozarobljavali najmanje 15..
Mislis brigada?

Meni se cini da su Ukrajinske "brigade" sastavljene od po nekoliko stotina vojnika. A sto se tice unistavanja i zarobljavanja do sad znamo 100% da su 2 brigade unistene/zarobljene/raspale se (iako pro-Rusi tvrde puno vise ko sto kazes) a izgleda da je u zadnjih par dana nastradala gadno jos jedna brigada (30-ta ako je tocno)

Evo slika od zadnjih 3-4 dana od vozila 30-te Brigade.

Navodno ova brigada je ucestvovala u zauzimanju Saur-Mogile ali je nakon nastavljanja ofanzive odvojena, opkoljena i unistena nekoliko kilometara od Saur Mogile.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Mada, na jednom stranom forumu je neka budala sa previse vremena sastavljala listu poginulih po izjavama suprotnih strana i ispada da su dosada desetine hiljada vojnika i stotine tenkova izgubljeni na obje strane :-)
Challenger__

#17793 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

O gubicima ukrajinskih brigada, iz prve ruke: svjedočenje ukrajinskih vojnika (sa prevodom na engleski):

AleksoMKD

#17794 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

General War wrote: Interesantno, tehnika zapaljena celik gorio...ali boja na unistenoj tehnici (bijela) izgleda netaknuto... :oops:
I meni je zapalo za oci.

Ko da su dovuceni kamioni i na njima naslikane trake kako bi izgledalo da je vise zrtava nego stvarno. Ali jebiga, propaganda ne bira sredstva.

Mada je unistavanje one 2 Ukrajinske brigade pre osvajanja Saur Mogile i ove sada posle definitivno tacno.
Challenger__

#17795 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nema mjesta nagađanju. Ukrajinski vojnici (video gore) sve sami govore.
General War

#17796 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
General War wrote:
:lol: :lol: :roll: :-) :lol:

Ovo je ili cinizam ili neupućenost ili hrakanje po sebi zbog potpunog nedostatka digniteta. Četvrto nema.
Dobro haj ti sa "dignitetom" objasni...ili si krenuo chalengerovim putem revolucije da bezveze prozivas u nedostatku argumenata :-)
AleksoMKD

#17797 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Challenger__ wrote:Nema mjesta nagađanju. Ukrajinski vojnici (video gore) sve sami govore.
Jasno, ako se ne varam ovi su iz 79-te brigade koja je propatila mozda najvise, danima su bili bez vode a kada je nestalo goriva tukli su ih neprekidno VBR-ima.

Po pisanju Ukrajinskih clanova na stranim forumima, regularna vojska i bataljoni desnog sektora (Donbas i slicno) se ne podnose i ne pomazu jedni drugima kada su pod pritiskom.
Navodno su barem jednom clanovi Donbasa upali u zasjedu za koju je znala obliznja jedinica regularne Ukrajinse vojske ali ih niko nije opomenuo.
General War

#17798 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Nema mjesta nagađanju. Ukrajinski vojnici (video gore) sve sami govore.
"Zarobljeni" ukrajinski vojnici :roll:
AleksoMKD

#17799 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

General War wrote:
Istini za volju, pre 20-30 stranica (ili nesto vise) sam postavio snimak sa Ukrajinske televizije gde preziveli vojnici 79-te brigade otvoreno govore o paklu kroz koji su prosli, o netrpeljivosti sa bataljonom Donbas i o slaboj koordinaciji izmedju rodova vojske i konstantnim malim napadimi i zasedama na kolone snabdevanja.
General War

#17800 Re: Ukrajina

Post by General War »

AleksoMKD wrote:
General War wrote:
Istini za volju, pre 20-30 stranica (ili nesto vise) sam postavio snimak sa Ukrajinske televizije gde preziveli vojnici 79-te brigade otvoreno govore o paklu kroz koji su prosli, o netrpeljivosti sa bataljonom Donbas i o slaboj koordinaciji izmedju rodova vojske i konstantnim malim napadimi i zasedama na kolone snabdevanja.
Ne kazem ja...ali ljudi koi su stavljeni u takvu poziciju naravno da su im svi krivi ili da ce biti upotrebljeni u medijskom ratu, mogu kaciti i primjere iz blize ili dalje proslosti ako treba...
Post Reply