Mozda sam u krivu ali ja vjerujem da se sad radi na skidanju Dodika sa vlasti. Ova predstava proslog vikenda je prvenstveno radi toga napravljena. Koalicija DF-HDZ-SDA je dogovorena i samo je trebalo vremena da se glasaci "omeksaju". Ishitrenim pokusajem pravljenja koalicije sa SNSDom Covic pravi gresku, tako da Izetbegovic i Komsic - ako zele druge partnere iz RSa - moraju pozuriti. Ipak medji nisu nevazno sredstvo prisile.Banksy wrote:Ako Dodik napravi vlast u RS-u, Čović ode s njim, SDA će se priključiti, a DF postaje šupalj Cmokvin list.vee-jay wrote:Mr. Yes je pisao o toj izjavi Komsica.VjecitiStudent wrote: quote="Banksy"
Jesu nas preveslali, ali ako ništa, biće zabavno pratiti ovaj igrokaz narednih mjeseci ...
Niko ne komentira Komšićevu izjavu o poklanjanju svih hrvatskih pozicija Čoviću?
/quote
SDP-u se mora priznati da je uspio odgojiti čitavu generaciju vrhunskih komedijaša.
Sada barem znamo sta su Komsic i Covic dogovorili prije izbora: Covic dobija mjesto u predsjednistvu i sve "hrvatske" fotelje. Koalicija sa HDZom je vec unaprijed dogovorena. Jedino sto nije bilo dogovoreno je ko ce iz RSa u veliku koaliciju, tako da su Dodik i Covic pokusali Komsica i Izetbegovica dovesti pred savrsen cin.
Ovdje dakla uopste nije tema: da li ce DF na vlast ili ne - nego ko ce iz RSa na vlast.
Nego, jasno je nama ko šta dobija, ali nam nije jasno šta je dobio DF, za čiju fotelju smo dali glasove?
Za ciju fotelju ste dali glasove? Pa za koaliciju DF-SDA-HDZ. Ali kao sto napisah, hadje da se ne lazemo: cilj svakog glasaca DFa je bio skidanje SDPa sa vlasti. Cilj glasaca SBBa je bio skidanje SDA sa vlasti. Jedni su uspjeli, drugi nisu. Ovi koji su uspjeli idu u vlast.
Samo ne znam zasto svi od SDA prave nedodirljive superheroje koji svakog mogu "zahebati" kada i kako hoce.