bhnapoleon1 wrote:Al scena kad Tormundu Jaime pokupi žensku prejako![]()
ja sam ocekivao da bi moglo biti neke svadje izmedju njih dvojice zbog toga,kad ono nista
Moderator: _BataZiv_0809
bhnapoleon1 wrote:Al scena kad Tormundu Jaime pokupi žensku prejako![]()
Ramzess Veliki wrote:Meni je ova zadnja epizoda na nivou filma "Moby Dick 2010"
Ima dva zmaja i leti a ne vidi brodove ... I kad ih je vidjela umjesto da se vine u visinu i izvede vertikalno obrusavanje da ih sprzi jer njihovi samostreli ne mogu da se postave okomito.
Onim strijelama realno nisu mogli nauditi brodovima, to prodje I rupu zatvoris vutom i plovis dalje, a ja gledam kako se brodovi raspadaju.
I nadam se da ce ona dva pedera dobit sidu i tesku upalu hemeroida jer su Melisandre odsjekli glavu.
Pa mozda su skorpioni rotirajuci i treba dzaba pogine. Ako cemo pricat o tome sta je trebala, sjetimo se da je mogla spalit Red Keep i prije nego se Qyburn sjetio napravit skorpione, al su je protiv toga savjetovali Varys i Tyrion. Inace nesto mislim da bi Varys nekako mogao doturit inf do GC da je Jon ustvari Aegon Targeryen. U knjizi je GC prekrsila ugovor sa Myrom i zaklela se na vjernost fake Aegonu xdlajkujMe wrote:Ne svidja mi se ni jedan "kralj" ogadila mi se Dany a John je preblag. Cersei vec se sve zna.
Napad na zmajeve glupo trebala ih je samo okruziti i s straznje strane napasti.
Ovo je ona strana prema Brgatu.omar little wrote:Lakat Jebić wrote:I otkad je kings landing u pustinji
Pa top je ako pričamo o španskoj sapunicisumirprimus wrote:ne znam samo cime ste nezadovoljni, sezona je vrh.
ona mala ubode diva ko velika, arija roknu nk. zmaj pade od morskog šimeta, djon s tetkom,buraz klepi vitezicu![]()
pa sta hocete vise za jednu seriju
a kako znas da nemaju one strijele i sa straznje strane? i ako ih nemaju, kako bi ona to znala?lajkujMe wrote:Ne svidja mi se ni jedan "kralj" ogadila mi se Dany a John je preblag. Cersei vec se sve zna.
Napad na zmajeve glupo trebala ih je samo okruziti i s straznje strane napasti.
Ti samo u sedam dana pređe iz velikog optimiste u velikog pesimistupici wrote:hvalim te boze jos dvije epizode
Jon Snow kao nekad Jose Armando iz EsmeraldeBoemica wrote:Pa top je ako pričamo o španskoj sapunicisumirprimus wrote:ne znam samo cime ste nezadovoljni, sezona je vrh.
ona mala ubode diva ko velika, arija roknu nk. zmaj pade od morskog šimeta, djon s tetkom,buraz klepi vitezicu![]()
Kodi96 wrote:Iz zadnje ep su sve pogodilipici wrote:rekli su da ce dosta laznih skripti postaviti, tako da su pale u vodu mnoge teorije i navodni leakovi kao direkt iz scenarija... samo jednom liku je uspjelo da napise leak to je neki tehnicar il montazer na seriji a sad su poostrili i izabrali probrane ekipe ... mozemo samo nagadjat i predpostavljat
MarlboroGold wrote:Ti samo u sedam dana pređe iz velikog optimiste u velikog pesimistupici wrote:hvalim te boze jos dvije epizode
Pa mislim stvarno, hajd neka igara, veselja, alkohola i seksa, al' da žena iz zraka sa zmaja ne vidi onoliku flotu, ....MarlboroGold wrote:Jon Snow kao nekad Jose Armando iz EsmeraldeBoemica wrote:Pa top je ako pričamo o španskoj sapunicisumirprimus wrote:ne znam samo cime ste nezadovoljni, sezona je vrh.
Ja se badam da su nekako dosli do ove prosle ep i da su tako znali sta ce bit, a za ostalo da nije tacnopici wrote:Kodi96 wrote:Iz zadnje ep su sve pogodilipici wrote:rekli su da ce dosta laznih skripti postaviti, tako da su pale u vodu mnoge teorije i navodni leakovi kao direkt iz scenarija... samo jednom liku je uspjelo da napise leak to je neki tehnicar il montazer na seriji a sad su poostrili i izabrali probrane ekipe ... mozemo samo nagadjat i predpostavljat
nisu sve... dodali su da arya govori houndu da je heroj a on na to da je beric istinski heroj kad spaljuju tijela, onda da davos i tormund idu po melisandrino tijelo i ne nalaze ga... da je zmaj pogodjen i ranjen ne ubijen itd
i ja mislim da su do ove dosle nepuno prije i da su ovo ostalo uzeli iz laznih skripti koje imas po internetu kolko hoces... ako je ista od onoga tacno dalje bas ce zakenjat al jebigaKodi96 wrote:pici wrote:
Ja se badam da su nekako dosli do ove prosle ep i da su tako znali sta ce bit, a za ostalo da nije tacno
Još kopljad ostadoše u zmaju a probiše brodove sa jedne strane i izađoše na drugoj kao da su ih pogodili laserima iz star warsaBoemica wrote: Pa mislim stvarno, hajd neka igara, veselja, alkohola i seksa, al' da žena iz zraka sa zmaja ne vidi onoliku flotu, ....
Mogu i to da razumijem, meso debeloMarlboroGold wrote:Još kopljad ostadoše u zmaju a probiše brodove sa jedne strane i izađoše na drugoj kao da su ih laserima iz star warsa pogodiliBoemica wrote: Pa mislim stvarno, hajd neka igara, veselja, alkohola i seksa, al' da žena iz zraka sa zmaja ne vidi onoliku flotu, ....
od svih kritika, ova je najglupljadrogon2 wrote:Post koji manje vise opisuje retardiranost situacije xd
After the last episode I just don't know what to think about Tyrion and Varys. We have them in one scene being all gung ho about starving King's Landing in a siege which is a terrible thing that used to be completely accepted in medieval times. Then a few scenes later they are replaced by time and dimension travellers from the 21st century since they're sitting there clutching pearls at the concept of peasants dying in a war. Excuse me? All it takes to win this war is taking one city - how are they going to do that if they unwilling to accept that even one innocent person is dying during it. Did any of them cry when Tywin ordered the Riverlands scorched?
Since when did someone like Tyrion start seeing peasants as people- he has no problems fucking impoverished women selling their bodies for money or being a lord which entails living off the blood sweat and tears of his own peasants. The guy was talking about "compromising" with the Slavers back in S6- he wanted to give them 20 more years of using people as cattle to ease them into not being monsters. Missandei and Grey Worm had to literally explain to him the POV of a slave to get him to understand how terrible it to be sold and used and abused (duh). Varys was egging the Mad King on and fueling civil wars but now he supposedly cares about people dying? Cersei is literally using innocents as a meat shield and they refuse to just deal with the problem switfly and save thousands. Sometimes you just have to accept that there is no easy solution and it's better to have hundreds die to save thousands.
And it's ridiculous because in the books Dany is all about that "every life is precious" message. She starts a whole campaign to free slaves because she just can't bare to turn and walk away while people are suffering. She is the most progressive thinking character in the series- trying to reform Mereeen with compromises, adopting their assbackwards traditions like the fighting pits to get them to fucking chill, proclaiming the Unsullied free men. To see her being setup to completely turn around on that development hurts. What's the message here- don't bother fighting injustice because you're going to have to make hard choices along the way?
But the worst line from the Tyrion/Varys meeting - "Cocks do matter." So I guess Westoros is this strange place where peasants dying during a sacking is completely unacceptable but being a woman is the bigger offense? So what happens when Varys has Daenerys killed and proclaims Jon king? Does Cersei open the gates and apologise? Does she let every innocent out? Is Jon Snow's cock so powerful he's gonna take KL and not kill a single soul? Who are these lords that are so into Cersei but Dany being cockless is just not good enough for them?
Did I just watch 8 seasons/read 5 books of a young girl start off completely powerless, sold and raped to see her claw her way to the top finding her inner strength, saving lives just because that's what she believes in, uniting Dothraki clans, refusing to get an easy win killing innocents, abandoning her war to go fight ice zombies only to see her lose everything and everyone and finally be brought down by the "I'm sorry maam, but the 18-35 male lord demographic does not find you relatable- they think you're too hysterical after watching your best friends die." argument. What a shit ride it's been. There's nothing bittersweet about this, it's just plain nihilism.
Upravo tako, jer su za poslednju postavljali skrinove iz epizode, a za ostalo su rekli da su dosli do scenarija kako je nagdje procita. A glumci su rekli da ove godine uopste nisu imali scenarij, ono standradno na papirima, nego da su imali aplikaciju iz koje se sve brisalo kad snime scenupici wrote:i ja mislim da su do ove dosle nepuno prije i da su ovo ostalo uzeli iz laznih skripti koje imas po internetu kolko hoces... ako je ista od onoga tacno dalje bas ce zakenjat al jebigaKodi96 wrote:pici wrote:
Ja se badam da su nekako dosli do ove prosle ep i da su tako znali sta ce bit, a za ostalo da nije tacno
Bran je sad u screensaver modu od kako nema NK-a. Šalje vrane da gleda gole ženeBoemica wrote:Mogu i to da razumijem, meso debeloMarlboroGold wrote:Još kopljad ostadoše u zmaju a probiše brodove sa jedne strane i izađoše na drugoj kao da su ih laserima iz star warsa pogodiliBoemica wrote: Pa mislim stvarno, hajd neka igara, veselja, alkohola i seksa, al' da žena iz zraka sa zmaja ne vidi onoliku flotu, ....i tako to
al' da im nije palo na pamet da mali svevideći pošalje svoje ravene da izvide situaciju

Njegovo i nije da ide okolo i izvidja pa smislja ratne taktike, njegovo je da gleda i pamti (kao neka knjiga citave istorije). Ni onaj prosli 3ER nije isao okolo i glumio izvidjaca u svrhu borbi za prijestolje, bio zakopan u nekim tunelima srastao s korijenima tako da ni od Brana ne treba ocekivati nekog mega - izvidjaca.sumirprimus wrote:bran jos nista nije reko sto je vidio.
sve je presutio, ubjedljivo najnekorisniji lik.