To ti je proces kamere kojeg aktivira viber u pozadini i ostane često uključen i kad ne koristiš viber i pojede bateriju. Bug u samom viberu. Napisao sam gore, redovno praćenje koje aplikacije i procesi troše bateriju, nema druge. Ja sam to par puta dnevno radio, par sekundi posla da se provjeri.krakatoa wrote:A šta je to?? Ako je to nešto u vezi kamere, jucer sam slikao podosta i neke slike slao preko WTSAPP-aagent_zero wrote:Vjerovatno je i tebi camera daemon popapao taj ostatak baterije preko noći. I meni se to dešavalo na nexusu 5.
Android OS
Moderator: Benq
- agent_zero
#17751 Re: Android OS
- krakatoa
#17752 Re: Android OS
hehe problem je što nemem viber već sam slao Whtsappom slike a viber nikad nisam ni korisio niti ga imam instaliranogagent_zero wrote:To ti je proces kamere kojeg aktivira viber u pozadini i ostane često uključen i kad ne koristiš viber i pojede bateriju. Bug u samom viberu. Napisao sam gore, redovno praćenje koje aplikacije i procesi troše bateriju, nema druge. Ja sam to par puta dnevno radio, par sekundi posla da se provjeri.krakatoa wrote:A šta je to?? Ako je to nešto u vezi kamere, jucer sam slikao podosta i neke slike slao preko WTSAPP-aagent_zero wrote:Vjerovatno je i tebi camera daemon popapao taj ostatak baterije preko noći. I meni se to dešavalo na nexusu 5.
- Office_Kontrol
#17753 Re: Android OS
Ma kakav camera deamon na androidu 4.4.4. To si ti uništio bateriju onim prekomjernim punjenjem i sada samo zamjena dolazi u obzir. Imaš u univerzalnom originalnu bateriju za taj model i cijena je oko 80KM sa ugradnjom. Nemoj nositi u agram jer oni ugrađuju neorginalne klonirane dijelove.
- agent_zero
#17754 Re: Android OS
Office_Kontrol wrote:Ma kakav camera deamon na androidu 4.4.4. To si ti uništio bateriju onim prekomjernim punjenjem i sada samo zamjena dolazi u obzir. Imaš u univerzalnom originalnu bateriju za taj model i cijena je oko 80KM sa ugradnjom. Nemoj nositi u agram jer oni ugrađuju neorginalne klonirane dijelove.
- krakatoa
#17755 Re: Android OS
Ma ja,....Office_Kontrol wrote:Ma kakav camera deamon na androidu 4.4.4. To si ti uništio bateriju onim prekomjernim punjenjem i sada samo zamjena dolazi u obzir. Imaš u univerzalnom originalnu bateriju za taj model i cijena je oko 80KM sa ugradnjom. Nemoj nositi u agram jer oni ugrađuju neorginalne klonirane dijelove.
@agent i ostali, mogu li kako provjeriti šta je to pojelo. Strah me da nije aplikacija to uradila već da je sama baterija opala naglo bez razloga. Ne znam kako da provjerim potrošnju prije posljednjeg restarta telefona.
- Office_Kontrol
#17756 Re: Android OS
Eto nek ti znaš. Ja radim u servisu i takvih reklamacija imam po 20 dnevno. Ne može baterija opasti za 6 sati preko 20% ako se ništa ne koristi na telefonu. To je samo do baterije tj, otišla na vječna lovišta i potrebna je zamjena aa univerzalno jedini ima originalne baterije za sony E2105.agent_zero wrote:Office_Kontrol wrote:Ma kakav camera deamon na androidu 4.4.4. To si ti uništio bateriju onim prekomjernim punjenjem i sada samo zamjena dolazi u obzir. Imaš u univerzalnom originalnu bateriju za taj model i cijena je oko 80KM sa ugradnjom. Nemoj nositi u agram jer oni ugrađuju neorginalne klonirane dijelove.
Ti si se izvalio kada si spomenuo camera deamon na 4.4.4. To je bilo specifično samo za stock androide i to na nexus i motorola telefonima isključivo u verziji 4.4.2.
- Dr Kova
#17757 Re: Android OS
Office_Kontrol wrote:
Ti si se izvalio kada si spomenuo camera deamon na 4.4.4.
Imao sam ja na Noteu taj bug na 4.4.4, tako da nemoj molim te više trollati raju po temi.
- krakatoa
#17758 Re: Android OS
a postoji li mogućnost da provjerim jel baš to u pitanju, neki log u telefonu i sl.??
- Office_Kontrol
#17759 Re: Android OS
Ne postoji nista slicno. Kazem ti fino, zamjeni bateriju i miran si.krakatoa wrote:a postoji li mogućnost da provjerim jel baš to u pitanju, neki log u telefonu i sl.??
- krakatoa
#17760 Re: Android OS
Izvinjavam se ostalim, na svaki post on meni reklamu puca
- Office_Kontrol
#17761 Re: Android OS
Ovo je prijavljeno, piši nam iz Banovićakrakatoa wrote:ODJEBI VIŠE OD MOJIH POSTOVA!!!! KOJI TI JE KURAC, JESI LI SE TO PRETPLATIO ZA MENE. JEBAO TE UNIVERZALNO I SVI KOJI RADE U NJEMU. PUSTI ME DA RIJEŠIM PROBLEM, AKO HOČEŠ REKLAMU TE LOPOVSKE FIRME, UPLATI NA KLIKSU I ZAVRŠI STVAR POPUSTI MENE VIŠEE!!!!!Office_Kontrol wrote:Ne postoji nista slicno. Kazem ti fino, zamjeni bateriju i miran si.krakatoa wrote:a postoji li mogućnost da provjerim jel baš to u pitanju, neki log u telefonu i sl.??
- hakazvaka
#17762 Re: Android OS
Korisnik Office_Kontrol trajno iskljucen.Office_Kontrol wrote:Ovo je prijavljeno, piši nam iz Banovićakrakatoa wrote:ODJEBI VIŠE OD MOJIH POSTOVA!!!! KOJI TI JE KURAC, JESI LI SE TO PRETPLATIO ZA MENE. JEBAO TE UNIVERZALNO I SVI KOJI RADE U NJEMU. PUSTI ME DA RIJEŠIM PROBLEM, AKO HOČEŠ REKLAMU TE LOPOVSKE FIRME, UPLATI NA KLIKSU I ZAVRŠI STVAR POPUSTI MENE VIŠEE!!!!!Office_Kontrol wrote: Ne postoji nista slicno. Kazem ti fino, zamjeni bateriju i miran si.
Korisnik krakatoa 7 dana iskljucen.
- Maharadza
#17764 Re: Android OS
Meni se je isto tako dešavalo u par navrata da preko noći baterija spadne za 40% i više a lično koristim wakelock detector da otkrijem koji app/proces je "poludio" pa mi vuče bateriju; https://play.google.com/store/apps/deta ... ctor&hl=hr i pobrišem ga (zadnji put mes'čini da mi je vine app pravio probleme)!krakatoa wrote:Ma ja,....Office_Kontrol wrote:Ma kakav camera deamon na androidu 4.4.4. To si ti uništio bateriju onim prekomjernim punjenjem i sada samo zamjena dolazi u obzir. Imaš u univerzalnom originalnu bateriju za taj model i cijena je oko 80KM sa ugradnjom. Nemoj nositi u agram jer oni ugrađuju neorginalne klonirane dijelove.
@agent i ostali, mogu li kako provjeriti šta je to pojelo. Strah me da nije aplikacija to uradila već da je sama baterija opala naglo bez razloga. Ne znam kako da provjerim potrošnju prije posljednjeg restarta telefona.
Taj app zahtjeva root i napredniji je ali realno sve to možeš provjeriti i preko "stock" prikaza potrošnje baterije: samo napuni telefon na 100% i ostavi ga 2-3h i nasumično provjeravaj stanje baterije, pa čim primjetiš da je opala baš brzo odeš u taj meni i trebalo bi prikazati koji app/proces je najviše crpio bateriju! Imaš i alternativa: https://play.google.com/store/apps/deta ... r_en&hl=hr - upali i ostavi da radi u pozadini, nakon nekog vremena pod "rank" bi trebalo da izbaci također listu app-ova koji najviše troše bateriju! Sretno!
-
channel10
#17765 Re: Android OS
Ima li neki program koji skida muziku sa youtube-a, pa da sebi napravim kakvu playlistu na telefonu? Da li drzite update ukljucen non stop za sve programe na telefonu, jer vidim da non stop se rade kojekakvi update za programe? Ukoliko se ovako nastavi za par mjeseci necu imati slobodnog prostora na telefonu zbog silnih update-a
- Maharadza
#17766 Re: Android OS
http://tubemate.net/ - najbolji youtube downloader!channel10 wrote:Ima li neki program koji skida muziku sa youtube-a, pa da sebi napravim kakvu playlistu na telefonu? Da li drzite update ukljucen non stop za sve programe na telefonu, jer vidim da non stop se rade kojekakvi update za programe? Ukoliko se ovako nastavi za par mjeseci necu imati slobodnog prostora na telefonu zbog silnih update-a
https://play.google.com/store/apps/deta ... a.YTplayer - youtube player pomoću kojeg možeš slušati muziku i kada je telefon zaključan/ekran ugašen!
-
channel10
#17767 Re: Android OS
Hvala na linkovima
. To sutra skidam cim nadjem vremena.
-
Dzontra_Volta
#17768 Re: Android OS
Ja za skidanje muzike koristim vrlo jednostavnu app. "Simple mp3": ukucaš ime pjesme ili izvođača i downloaduješ.
Pis of kejk.
Pis of kejk.
- Dr Kova
#17769 Re: Android OS
brazzo19 wrote:
Ma neam ja problema sa kamerom jer kamera je ok radila na 4.4.2 i nije ovako zezala, problem je u ovom bagovitom lolipop.u jer ovo mi se nista nije desavalo na 4.4.2
P.S Vratio sam na Kit Kat al gledajte sad ovog sranja, ja fino ga uradim wipe vratim na kit kat onda opet uradim oba wipa i chace i factory reset poslije kit kat.a kada da sto bolje "primi" stari softweral cim se konektujem na wi fi automatski mi skine tamo na aktualizaciji softwera 5.0 lolipop i ponudi da ga instaliram bez da sam ja kliknuo da hocu da pretrazujem ima li novih aktualiziranja, eh sad ja opet odradim wipe data i prije nego se konektujem na wi fi odem tamo na postavke i iskljucim automatsku aktualizaciju ni da mi ne azurira i ne pretrazuje ni preko wi fi ni nista al prc milojka ja to sve poiskljucujem i opet cim se spojim prvi put na wi fi on autmatski sam skida novi tj. 5.0 lolipop IAKO GA JA NECU I NE ZELIM !!! i onda kad ga skine ponudi mi da ga instaliram i ja naravno necu i onda mi citavo vrijeme gore stoji kod sata u notifikacijama da je spremno za instaliranje i sad cim kliknes na instaliraj odmah se mob resetuje i digne mi ponovo lolipop, ima li kakva mogucnost da mi se ne pojavljuje gore ona ikonica da je frimware skinut i da je spreman za instalaciju uzasno me to nervira i nemoze da se ukloni a kad se resetuje mob i upali opet nakon minutu mi se odmah gore pojavi i stoji citavo vrijeme nit moze na ono "ocisti" nit se moze uklonit nit sakrit ni nista, sve u svemu sranje u bojama, da mi je kako vratit na 4.4.2 ovaj telekomov sto mi je bio kad sam uzo telefon i nije bilo ni jedne greskice al da mi se ovo automatski ne aktualizira nit da mi stoji gore ikonica da se instalira ....
EE majstore, uradio sam i ja ovo sve na Note-u 4 i odmah ugasio ažuriranja. Flashao sam 4.4.4 ali mi on kako god okrenem skine lollipop koji ja ja necu. Jesi li skontao kako sklonis ikonu iz coska, jer me fakat nervira... Hvala ti
- supercali
#17770 Re: Android OS
Settings
Personalisation
Manage notification
I odstrihiras system update ili kako vec pise o nema vise ikone te gore
Personalisation
Manage notification
- Dr Kova
#17771 Re: Android OS
supercali wrote:Settings
Personalisation
Manage notification
Sve sam to uradio, nakon flashanja 4.4.4. sve to pogasim prije spajanja na wi-fi, ali on opet skida 5.0.1. fakat ono nevjerovatno...
- supercali
#17772 Re: Android OS
Pa ovo sto sam napisao nije za prestanak skidanja nego samo da sklonis ikonu jer sam ja tako skontao
A sad cu ti napisati kako to da iskljucis
Ps ako imas root
Skini disable service sa stora
Udjes u aplikaciju kliknes system app
Nadjes google sevices framework i odstrihiras systemupdateservices restart i to je to
Ps ako imas root
Nadjes google sevices framework i odstrihiras systemupdateservices restart i to je to
- Dr Kova
#17773 Re: Android OS
supercali wrote:Pa ovo sto sam napisao nije za prestanak skidanja nego samo da sklonis ikonu jer sam ja tako skontao
Ps ako imas root
Hvala ti. Evo googlam čitavo jutro. Nemam root, vjer sam zato i najebao pa ne mogu ugasiti. Sve što sam našao zahtjeva root... Izgleda da mi ne gine opet 5.01.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#17774 Re: Android OS
Moze pomoc oko gmaila na androidu.
Zasto mi pokazuje da imam neprocitan mail na gmail aplikaciji na telefonu a taj isti mail sam vec otvorio na desktopu. Obrnuto funkcionise besprijekorno.
Zasto mi pokazuje da imam neprocitan mail na gmail aplikaciji na telefonu a taj isti mail sam vec otvorio na desktopu. Obrnuto funkcionise besprijekorno.
- supercali
#17775 Re: Android OS
Pokusaj da disable google services framework pa vidi kako se ponasaBuckethead wrote:supercali wrote:Pa ovo sto sam napisao nije za prestanak skidanja nego samo da sklonis ikonu jer sam ja tako skontao
Ps ako imas root
Hvala ti. Evo googlam čitavo jutro. Nemam root, vjer sam zato i najebao pa ne mogu ugasiti. Sve što sam našao zahtjeva root... Izgleda da mi ne gine opet 5.01.Hvala još jednom