Jesam.rida1976 wrote:Jesi li odradio restore?
Sent from my iPhone using Tapa
Jutros u 8 je bio na 100% a sada je na 20% tako da sa te strane je ok ali ja gledam sta pise pod "Usage" u settingsima.
Moderator: Benq
Jesam.rida1976 wrote:Jesi li odradio restore?
Kada sam ja imao iPhone morao sam ga 2x na dan da punim. To mi je baš smetalo.exampLe. wrote:Vozdrica.
Kupio sam polovan 6s i baterija mi traje jedno 4 sata aktivnog koristenja (tako pise na settingsima) sa upaljenim wirelesom, osvjetljenje na maksimumu i bez power saving modea.
Da li je to ok ili kod vas duze traje?
Kako se ja mogu sjetiti kod mene nije bilo nikakvog pucketanja. Čak mi je jedanput pao i na ćilim. Bio je ko' saliven.istiti wrote:Ljudi da vas pitam?
Dal se kod vas desava kada iphone orenete ekran npr na dislej prema kaucu i malo ga al malo tresnete o kauc ka da se cuje neko pucetanje u njemuu?ne sad da puca nego kao da je nesto u njemu? konkretno 6s plus
Probaj sa myMailprobook wrote:Da li se moze napraviti da gmail email ne radi sync automatski nego manuelno? Posto imam 4 email accounta na androidu sam dva stavio da dolazi odmah notofikacija kada email stigne, a za druga dva sam to iskljucio i stavio na maunelno, na ios ne mogu maci tu opciju nikako???
Kakav crni maksimum na ekranu, izgorit ce ti oci u mraku. Stavi na auto brightness na 70% otprilike. 7-8h usagea na 6S izvucem.exampLe. wrote:Vozdrica.
Kupio sam polovan 6s i baterija mi traje jedno 4 sata aktivnog koristenja (tako pise na settingsima) sa upaljenim wirelesom, osvjetljenje na maksimumu i bez power saving modea.
Ma mene samo interesuje je li mi baterija ok, lako cu ja nju optimizovati da duze traje.isx wrote:Kakav crni maksimum na ekranu, izgorit ce ti oci u mraku. Stavi na auto brightness na 70% otprilike. 7-8h usagea na 6S izvucem.exampLe. wrote:Vozdrica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
exampLe. wrote:Ma mene samo interesuje je li mi baterija ok, lako cu ja nju optimizovati da duze traje.isx wrote:Kakav crni maksimum na ekranu, izgorit ce ti oci u mraku. Stavi na auto brightness na 70% otprilike. 7-8h usagea na 6S izvucem.exampLe. wrote:Vozdrica.
I da, iOS 10 beta 2 mi je instalirana pa mozda i to utice.
Nativna ima push ali je Gmail ukinuo ActiveSync za free usere. Ako plaćaš radi super. Osim toga imaju rješenja i za free ako si Jailbreak-an. Kod mene Google Apps free i radi push normalno, naravno sa jailbreakom.isx wrote:Fali meni sve. Nema instant push na gmailu sto mi je najbitnije na mejlu. Ako nakon sat vremena vidim novu poruku ne trebam je ni čitati.
U cemu je prednost spark-a u odnosu na gmail app?rida1976 wrote:Tako je, nativna nema push nego samo periodicno da ti zadas da provjerava svako nekolko..probajte spark, ja sam zadovoljan
Gmail app je sve sto mi treba.Saka wrote:Nativna ima push ali je Gmail ukinuo ActiveSync za free usere. Ako plaćaš radi super. Osim toga imaju rješenja i za free ako si Jailbreak-an. Kod mene Google Apps free i radi push normalno, naravno sa jailbreakom.isx wrote:Fali meni sve. Nema instant push na gmailu sto mi je najbitnije na mejlu. Ako nakon sat vremena vidim novu poruku ne trebam je ni čitati.
Ja koliko znam downgrade se najlakse uradi preko restorea na iTunesu.probook wrote:Hocu da uradim dowmgrade sa ios 10 na 9.3.2. Po instrukcijama sa neta vidim da treba skinuti sa linkova IOS, ali mi nudi dvije verzije za 5s GSM i CDMA - koju ja da skinem?
Sta to znacikr0 0ss wrote:A sta nije u redu sa iOS 10?
Možeš to svaki put da uradiš sve dok Apple ne zaustavi signaturu tog firmware-a.
Stekni iPhone na iTunes, ubaci ga u dfu mod, sistem ce ti izbaciti sam poruku da moras uraditi restore jer je telefon u modu obnavljanja. Klikn na restore i gotovo.probook wrote:Ja sto sam trazio uputstva na internetu na svakom kazu da se treba skinuti iOS 9.3.2 IPSW fajl i onda preko itunes:?