FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#17751 Re: FC Barcelona
ja ko će,da nece ronaldo slucajno? 
- tendzera
#17752 Re: FC Barcelona
DAultima_palabra wrote:Hipotetičko pitanje... Messi odigra još jednu sličnu utakmicu u revanšu, Barcelona ispadne... osvoje Ligu, Messi zabije oko 100 golova u ligi, kupu, kupu Katalonije i prijateljskim utakmicama Argentine sa zemljama trećeg svijeta![]()
Da li zaslužuje još jednu zlatnu loptu?
-
fixer
#17753 Re: FC Barcelona
Jebo zlatnu loptu. Neka mu ih daju 100.ultima_palabra wrote:Hipotetičko pitanje... Messi odigra još jednu sličnu utakmicu u revanšu, Barcelona ispadne... osvoje Ligu, Messi zabije oko 100 golova u ligi, kupu, kupu Katalonije i prijateljskim utakmicama Argentine sa zemljama trećeg svijeta![]()
-
LSD
#17754 Re: FC Barcelona
burek_in_space wrote:Kurchenje je prejak izraz, ali ici 7-strukom prvaku Evrope na noge, a vodi te pomocni trener sa mobitelom u ruci, dok sa druge strane imash mladu ekipu zheljnu velikog skalpa, da se dokazhe...pa eto, recimo da je pomalo podcjenjivachki.sumirprimus wrote: pa nije baš da se kurče,tako trenutno grah pao..
a sve ostalo stoji...
ja sam mislio ode čova u njujork u šoping,a koliko ga već nema??2 mjeseca*????
ovako,ne znam da je barsa ikad vratila u LP 2 gola razlike..možda i jest...al više ovih rezultata gdje su popušili na kraju...
-
fixer
#17755 Re: FC Barcelona
Zanimljivosti:
Messi nije pucao u okvir protiv Milana
Zadnji put Messi je ostao bez udarca u okvir protiv Reala
Barcelona je pucala samo jednom u okvir gola
Barca je zadnji put imala jedan udarac u okvir 2009. protiv Chelseaja
Boateng je četvrti Milanov igrač koji je zabio dva gola Barci
- ultima_palabra
#17756 Re: FC Barcelona
Oba gola su dali bivši igrači Portsmouthafixer wrote:Zanimljivosti:
-
fixer
#17757 Re: FC Barcelona
osveta
- skenderija04
#17758 Re: FC Barcelona
Izvlaciti zakljucke nakon jedne utakmice je bezveze
- Stavlja se pod upitnik sistem. U redu, svako ima pravo da iznese svoje misljenje ali kad se osporava sistem spominju se TRI UTAKMICE U PET GODINA
. E sad sto je taj sistem donio tri lige (cetvrta na pomolu) dvije L.S. , i kamaru limarije to nije bitno. Bitno je da su procitani i da tiki taka ne pije vode.
- Prica sa trenerom . Tacno, lakse je kad je prvi trener na klupi ali sta sad. Da li treba covjeka nabiti nogom u guzicu? Ako su ova dva mjeseca bitna da se Vilanova oporavi i pripremi sljedecu sezonu, kao zdrav covjek, vaznije je od jedne sezone koja ce na kraju biti uspjesna
- Ima li Barcelona pravo na losu utakmicu? Naravno da ima. Kada uz to dodas sjajnog protivnika onda je poraz prihvatljiv. Cestitas i pripremis revans.
- Moze li Barcelona proci dalje? Tesko ali moze. Stanite malo, koliko godina Barcelona nije dogurala manje od polufinala? Mnogo. Kao niti jedan drugi klub u Evropi. A ima ih sa vecom istorijom i vecim parama pa nisu u stanju to napraviti. Ovo sto radi Barcelona NIJE NORMALNO.Normalno je da se izgubi u Milanu. Normalno je tuci se sa Realom za ligu, NIJE NORMALNO ici u Milano kao favorit, NIJE NORMALNO imati Madrida na 16 bodova,NIJE NORMALNO ne izgubiti na Bernabeu u ligi cetiri godine....
Na kraju, uzivajte dok mozete. Ovo ce jednom biti dio istorije i pricacete da ste gledali ovu generaciju. Ne treba traziti hljeba preko pogace.
- Stavlja se pod upitnik sistem. U redu, svako ima pravo da iznese svoje misljenje ali kad se osporava sistem spominju se TRI UTAKMICE U PET GODINA
- Prica sa trenerom . Tacno, lakse je kad je prvi trener na klupi ali sta sad. Da li treba covjeka nabiti nogom u guzicu? Ako su ova dva mjeseca bitna da se Vilanova oporavi i pripremi sljedecu sezonu, kao zdrav covjek, vaznije je od jedne sezone koja ce na kraju biti uspjesna
- Ima li Barcelona pravo na losu utakmicu? Naravno da ima. Kada uz to dodas sjajnog protivnika onda je poraz prihvatljiv. Cestitas i pripremis revans.
- Moze li Barcelona proci dalje? Tesko ali moze. Stanite malo, koliko godina Barcelona nije dogurala manje od polufinala? Mnogo. Kao niti jedan drugi klub u Evropi. A ima ih sa vecom istorijom i vecim parama pa nisu u stanju to napraviti. Ovo sto radi Barcelona NIJE NORMALNO.Normalno je da se izgubi u Milanu. Normalno je tuci se sa Realom za ligu, NIJE NORMALNO ici u Milano kao favorit, NIJE NORMALNO imati Madrida na 16 bodova,NIJE NORMALNO ne izgubiti na Bernabeu u ligi cetiri godine....
Na kraju, uzivajte dok mozete. Ovo ce jednom biti dio istorije i pricacete da ste gledali ovu generaciju. Ne treba traziti hljeba preko pogace.
- veljaca
#17759 Re: FC Barcelona
Hipoteticki odgovor:ultima_palabra wrote:Hipotetičko pitanje... Messi odigra još jednu sličnu utakmicu u revanšu, Barcelona ispadne... osvoje Ligu, Messi zabije oko 100 golova u ligi, kupu, kupu Katalonije i prijateljskim utakmicama Argentine sa zemljama trećeg svijeta![]()
Zavisi kako ce igrati njegovi glavni konkurentni ?
A po meni su to: Iniesta i C.Ronaldo.
Ako budu losiji od njega, MESSI ce dobiti zlatnu loptu .....
- veljaca
#17760 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:Izvlaciti zakljucke nakon jedne utakmice je bezveze
- Stavlja se pod upitnik sistem. U redu, svako ima pravo da iznese svoje misljenje ali kad se osporava sistem spominju se TRI UTAKMICE U PET GODINA. E sad sto je taj sistem donio tri lige (cetvrta na pomolu) dvije L.S. , i kamaru limarije to nije bitno. Bitno je da su procitani i da tiki taka ne pije vode.
RESPECT.
Samo bih dodao, da vecina kriticara nisu simpatizeri, navijaci ili oni koji vole Barcelonu .... Najvise ih je onih koji simpatiziraju, navijaju ili vole Real, pa je to razumljivo ....
- Distortion
#17761 Re: FC Barcelona
skenderija je to sve fino objasio i slažem se s njim
Uzvrat je prilika za nova dokazivanja, nemaju više šta čekati i kalkulisati. Imaju 90 minuta i 90+ hiljada navijača da ih podrže. Moraju žestoko krenuti od prve minute i imaju dovoljno vremena da spreme taktiku za uzvrat (Villanova+Pep u NYC
)
Ako je Arsenal dao 3 gola Milanu u uzvratu, mada je uvijek glupo porediti na taj način, može i Barcelona i više od toga ako se neke stvari poklope. Sve je do njih...
Ovako lošu utakmicu neće ponoviti, samo je pitanje koliko dobru utakmicu će odigrati...
Uzvrat je prilika za nova dokazivanja, nemaju više šta čekati i kalkulisati. Imaju 90 minuta i 90+ hiljada navijača da ih podrže. Moraju žestoko krenuti od prve minute i imaju dovoljno vremena da spreme taktiku za uzvrat (Villanova+Pep u NYC
Ako je Arsenal dao 3 gola Milanu u uzvratu, mada je uvijek glupo porediti na taj način, može i Barcelona i više od toga ako se neke stvari poklope. Sve je do njih...
Ovako lošu utakmicu neće ponoviti, samo je pitanje koliko dobru utakmicu će odigrati...
-
fixer
#17762 Re: FC Barcelona
Ja nikad ne bih udustao od ovog sistema. Osim eventualno kad ode Iniesta i Messi. Xavi je vec u silaznoj putanji. Najveci problem ove Barcelone je to sto zbog starosti Xavija i pojedinaca ne mogu vise igrat pressing. Ova igra bez pressinga ima manu.
-
sumirprimus
#17763 Re: FC Barcelona
I Ja recmo niokad ne bih ovoliko analizirtao real,jerbo sam sipmatizer barcelone...
AL eto nismo svi isti...
@skenderija... sistem,koji barca fura je bog bogova,nema dalje i bolje...
ja i dalje uzivam u njihovim partijama,istina sa povremenim hik apovima,tipa ovog u milanu..al jebga zato fudbal i je najzanimljivija sporedna stvar na sveiijtu...sto je nepredvidiva...
i tačno,faliće svima nama(bar većini) ova i ovakva barcelona,kad jednog dana dođe do smjene generacija...
AL eto nismo svi isti...
@skenderija... sistem,koji barca fura je bog bogova,nema dalje i bolje...
ja i dalje uzivam u njihovim partijama,istina sa povremenim hik apovima,tipa ovog u milanu..al jebga zato fudbal i je najzanimljivija sporedna stvar na sveiijtu...sto je nepredvidiva...
i tačno,faliće svima nama(bar većini) ova i ovakva barcelona,kad jednog dana dođe do smjene generacija...
- Distortion
#17764 Re: FC Barcelona
Roura je rekao da je ono sinoc bila oranica o terena, što se moglo vidjeti i na malim ekranima. Nije nikakav izgovor teren ali ni prošli put nisu pripremili teren za odigravanje ovakve utakmice na ovom nivou. Mislim da je to jedino bilo šupački s njihove strane i u navrate nepotrebna izležavanja Montoliva kad je vidio da Barcelona ide u kontru a sudija zaustavlja meč
Bez obzira na sve, Milan je svojim zalaganjem, borbom i požrtvovanošću zaslužio pobjedu. Ne može se dobiti utakmica tek tako, bez one agresivnosti...jednostavno to tako ne ide...
Bez obzira na sve, Milan je svojim zalaganjem, borbom i požrtvovanošću zaslužio pobjedu. Ne može se dobiti utakmica tek tako, bez one agresivnosti...jednostavno to tako ne ide...
- HB_BHF
#17765 Re: FC Barcelona
Zar treba odustajati od ovog sistema?
I kad odu Xavi i Iniesta, mogu se tu dovesti novi "nenormalni" veznjaci. Zašto ne bi mogao i naš Mire?
Jučer jednostavno su morali izgubiti jer nije bio njihov dan i tačka.
Možda sad u uzvratu primjeniti onu Pepovu 3-4-3 formaciju...
I kad odu Xavi i Iniesta, mogu se tu dovesti novi "nenormalni" veznjaci. Zašto ne bi mogao i naš Mire?
Jučer jednostavno su morali izgubiti jer nije bio njihov dan i tačka.
Možda sad u uzvratu primjeniti onu Pepovu 3-4-3 formaciju...
-
motorola01
#17766 Re: FC Barcelona
Tezak poraz, ali mislim da je nadoknadiv u uzvratu. Bice tesko, ali sumnjam da ce ispasti iz takmicenja.
-
LSD
#17767 Re: FC Barcelona
pa što se onda prica o nekakvom planu Bfixer wrote:Ja nikad ne bih udustao od ovog sistema. Osim eventualno kad ode Iniesta i Messi. Xavi je vec u silaznoj putanji. Najveci problem ove Barcelone je to sto zbog starosti Xavija i pojedinaca ne mogu vise igrat pressing. Ova igra bez pressinga ima manu.
Samo taj operativni sistem pada ako nije podmazan (ako su igraci van forme, roviti, stari, ne mogu trcati itd).
Nema prepoznatljivog presinga kad se zijani lopta, kao prije i odmah protivnik dahne i živne...i eto kontri i golova u mreži Valdesa.
Sinoc se jest igralo na polovini Milana, jer ce svaku ekipu sabiti na njenu polovinu - ali nije bilo tempa, intenziteta igre, pa jbt nisu šanse stvorili za 90 minuta
Kažete Xavi
Last edited by LSD on 21/02/2013 13:10, edited 1 time in total.
-
fixer
#17768 Re: FC Barcelona
Licite na Real. Puno pasova, mlacenja prazne slame, i onda GranaTla opali kontru. Preko RonaldaLSD wrote: pa što se onda prica o nekakvom planu Bovaj sistem nema alternative, jer je perfektno razrađen....on nema plana ni B, ni C, ni D - jer mu i ne trebaju....samo jedan sistem koji baš za to i napravljen- da nema potrebu za drugim planovima.
Samo taj operativni sistem pada ako nije podmazan (ako su igraci van forme, roviti, stari, ne mogu trcati itd).
Nema prepoznatljivog presinga kad se zijani lopta, kao prije i odmah protiv dahne i živne...i eto kontri i golova u mreži Valdesa.
Sinoc se jest igralo na polovini Milana, jer ce svaku ekipu sabiti na njenu polovinu - ali nije bilo tempa, intenziteta igre, pa jbt nisu šanse stvorili za 90 minuta![]()
ja ne pamtim takvu Barcu, a igrala i igra godinama protiv raznih bunkera.
Kažete Xaviwtf
pa Xavijeva igra zavisi od suigraca i njihovih kretnji, da im može zašiljiti pas u prostor....a kome je on imao šta dodati sinoc , kad je svaki dio terena bio pokriven i zacepljen
a krila i bekovi beskorisni bez probijanja po strani....pokušavali kroz sredinu probiti, a tu najjaci bedem.
-
sumirprimus
#17769 Re: FC Barcelona
misliš da je realu,da ima barsinu igru...
-
Madrid
#17770 Re: FC Barcelona
Neki spominju plan B protiv bunkera itd... Pa Barca protiv 95% ekipa razbija taj bunker, onda bi plan B postao plan A
Sinoc jesu zakazali i zasluzeno izgubili, ali ne spominjite brate Chelsea, pa ni oni sami ne znaju kako nisu primili gol, obrana Milana je pokazala kako se igra obrana, dok se Chelsea moze zahvalit Cechu i Messiu...
@sumirprimus nije svakomme od nas isto lijepo, ja licno ne mogu gledat 95% utakmica Barce, ni Real ove godine ne igra lijepo, ali proslogodisnji Real je bio meni odmor i uzivancija poslije utakmica Barce...
Sinoc jesu zakazali i zasluzeno izgubili, ali ne spominjite brate Chelsea, pa ni oni sami ne znaju kako nisu primili gol, obrana Milana je pokazala kako se igra obrana, dok se Chelsea moze zahvalit Cechu i Messiu...
@sumirprimus nije svakomme od nas isto lijepo, ja licno ne mogu gledat 95% utakmica Barce, ni Real ove godine ne igra lijepo, ali proslogodisnji Real je bio meni odmor i uzivancija poslije utakmica Barce...
-
sumirprimus
#17771 Re: FC Barcelona
kako se zove tema?fc barcelona,gdje sam ja pisao?
sve jasno...
sve jasno...
-
Madrid
#17772 Re: FC Barcelona
Pa sto onda spominjes Real u temi o Barceloni?sumirprimus wrote:kako se zove tema?fc barcelona,gdje sam ja pisao?
sve jasno...
Ipak nisam znao da je ovo neka fan tema na kojoj ne mozes reci svoje misljenje, nego moras samo lijepo pisat, vjerovatno onda i oni u politici pisu samo ljepote na temama o strankama i politicarima, morat cu to provjerit...
-
sumirprimus
#17773 Re: FC Barcelona
majka mu stara, de malo vrat se unazad ako ti nije mrsko,a ako ti je mrsko,onda da ti velim, zarad kolege forumasa fixera...vise sam se njemu obracao...al eto ode dalje nego sto sam mislio...Madrid wrote:Pa sto onda spominjes Real u temi o Barceloni?sumirprimus wrote:kako se zove tema?fc barcelona,gdje sam ja pisao?
sve jasno...
Ipak nisam znao da je ovo neka fan tema na kojoj ne mozes reci svoje misljenje, nego moras samo lijepo pisat, vjerovatno onda i oni u politici pisu samo ljepote na temama o strankama i politicarima, morat cu to provjerit...
nevermind...roljaj care...
- kisni indijanac
#17774 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:Izvlaciti zakljucke nakon jedne utakmice je bezveze
- Stavlja se pod upitnik sistem. U redu, svako ima pravo da iznese svoje misljenje ali kad se osporava sistem spominju se TRI UTAKMICE U PET GODINA. E sad sto je taj sistem donio tri lige (cetvrta na pomolu) dvije L.S. , i kamaru limarije to nije bitno. Bitno je da su procitani i da tiki taka ne pije vode.
- htcxone
#17775 Re: FC Barcelona
prvo su se razgalamili kako je ono ruka bila ... pa na kkraju ispade da nije (padose price odjednom o "talijanskoj" mafiji)
Drugo, milan je odigrao savrsenu odbranu, sjasjno su se kretali, jos da su balonju imali naprijed pred kraj tekme, pao bi i treći ja mislim...
trece, barsina igra je kazete procitana ? ja mislim da svako svaciju igru moze procitati, ali realno, osim par evropskih klubova (real,man.,bajern,juve a evo vidimo i milan)rijetko ko moze da ih zaustavi... koliko ja pratim, njima je najvaznije zaustaviti igru na 20-ak metara kroz sredinu da podvale loptu
to ko uspije napravio je 70% posla...cak i lopte za bekove koji se ubacuju iza odbrane idu kroz sredinu... i to je milan uspio veceras...
mislim da ce barseloni biti teskko u uzvratu...
razlog je psihicke prirode, posebno ako ne uspiju u prvih 15-20 minuta da postignu gol, a nije lahko uci u utakmicu stabilan psihicki ako znas da te ceka misija da zabijes Milanu 3 gola da bi prosao dalje...
Milan ako ponovi jos jednom ovakvu utakmicu milsim da je blizu prolaska dalje
barsa ce osovjiti kup kralja i Špansku ligu, i mislim da je to dobra sezona za trenera koji je tek preuzeo tim.
sto se tice odlaska ovih starijih igraca.. istina tesko je sad nadomjestiti njih, ima tu talenata ali npr igraca kao Pjanic da kupe trebat ce im love jer ako je barsa zagrizla vjerovatno ce zagristi i drugi timovi koji imaju pare... to vrijedi i za druge igrace, a znamo da talenat na kraju ne znaci nuzno i dobar igrac, to se pokazalo na nekoliko igraca barse iz mladog pogona... zato mislim da ce Barsu pogoditi smjena generacije jer ova tesko da se moze ponoviti...
na kraju, nista mi nema mrze i gore od navijca barse od 2007+
tacno ih ocima ne mogu
Drugo, milan je odigrao savrsenu odbranu, sjasjno su se kretali, jos da su balonju imali naprijed pred kraj tekme, pao bi i treći ja mislim...
trece, barsina igra je kazete procitana ? ja mislim da svako svaciju igru moze procitati, ali realno, osim par evropskih klubova (real,man.,bajern,juve a evo vidimo i milan)rijetko ko moze da ih zaustavi... koliko ja pratim, njima je najvaznije zaustaviti igru na 20-ak metara kroz sredinu da podvale loptu
mislim da ce barseloni biti teskko u uzvratu...
razlog je psihicke prirode, posebno ako ne uspiju u prvih 15-20 minuta da postignu gol, a nije lahko uci u utakmicu stabilan psihicki ako znas da te ceka misija da zabijes Milanu 3 gola da bi prosao dalje...
Milan ako ponovi jos jednom ovakvu utakmicu milsim da je blizu prolaska dalje
barsa ce osovjiti kup kralja i Špansku ligu, i mislim da je to dobra sezona za trenera koji je tek preuzeo tim.
sto se tice odlaska ovih starijih igraca.. istina tesko je sad nadomjestiti njih, ima tu talenata ali npr igraca kao Pjanic da kupe trebat ce im love jer ako je barsa zagrizla vjerovatno ce zagristi i drugi timovi koji imaju pare... to vrijedi i za druge igrace, a znamo da talenat na kraju ne znaci nuzno i dobar igrac, to se pokazalo na nekoliko igraca barse iz mladog pogona... zato mislim da ce Barsu pogoditi smjena generacije jer ova tesko da se moze ponoviti...
na kraju, nista mi nema mrze i gore od navijca barse od 2007+