SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kafanski_covjek

#17751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

amar1994 wrote:
kafanski_covjek wrote:
amar1994 wrote:Jos neko ce da plati glavom , sutra najavili -14 :shock: :run:
gdje!? u Sibiru!?
jutarnja :thumbup:
smanji ribu

https://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herz ... _hour.html
O'zone
Globalni moderator

#17752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... 71218108#4

"Ko si ti da meni isključuješ vodu koju ja nelegalno koristim? Što ne ideš isključivat guzonjama a ne nama sirotinji!!!"

Pa ga sve puc-puc onom skiricom a i onaj onom japijom iz ograde....
drunken tiger

#17753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

hrasno38 wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Čuj muda, frajer je idiot. Prvo što je ovo objavio da bi nešto dokazao ili pokazao, a član porodice mu je podlego.

Drugo, što ovako polugo na minusu ulazi.
I kao idiot trebas imati muda pa sad zagaziti u Bosnu!
Za ovo ne trebaju muda. Za ovo treba da nemaš mozga!!
O'zone
Globalni moderator

#17754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Evo recimo za ovim momkom isto treba žaliti

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171218028

iz komentara ispod
Poginuo je decko od 26 godina, inzinjer rudarstva. Najveca radost i ponos svojih roditelja a sad i najveca tuga.
drunken tiger

#17755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

Teško je razumjeti osjećaj gubitka voljene osobe. Ali ponašanje brata utopljenog pokazuje onu bahatost i tjeranje sile kao "niko kao mi, mi smo najbitniji, mi, mi, mi, mi, drugi su ka*ine, šta će nama ko bruda..." ista ona bahatost koja se vidi na slici za instagrama ovog specijalca s konopcem i bez majice, i ista ona bahatost zbog koje je bra ušao u vodu da bi pokazao da nije niko kao on, da njemu niko ništa ne može pa ni voda, da su drugi ka*ine, i šta će njemu Miljacka bruda? Bahato ponašanje koje može još ekoga koštati glave. FUCZ treba da se ogradi od ovih likova i da skine svu odgovornost sa sebe. A vi koji niste upoznati sa radom FUCZ, GSS-om, i ostalih službi koje se bave sličnim poslom i načinom na koji operiraju bolje nemojte ni kritikovati. NIje to isto kako pripremiti ona crijeva za dudlanje. ;)
Tercius

#17756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

O'zone wrote:Od vlasnika šiša bara do specijaliste za suha i mokra utapanja.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/porodic ... /171218077

Ovaj slučaj ovako tragičan sa dva izgubljena života pokazuje koliko smo prepotentno i neobrazovano društvo.

Jučer sam imao priliku da pratim pripadnike FCUZ i MUP-a na području Semizovca, Donje Vogošće i dalje do Ilijaša jer sam se potrefio na toj lokaciji. Kuda ti ljudi gaze, kroz kakvu šikaru, mulj, blato, po zimi, ne odustaju, kajacima se spuštaju niz Bosnu pretražujući dijelove do kojih nije moguće doći pješke i onda ti neko prigovara da ne radiš kako treba.

Šteta što u huji ljudi ne mogu dići ruke i reći "E haj ga sad eto ti traži". Ja bih.
Ovo je obicni sljam koji je dosao do nekih para pa glume gazde.To su ti oni sa X6 BMW zatamnjenih stakala,koji iz svoje obijesti realno predstavljaju prijetnju svakom normalnom covjeku na ulici, od toga da te zguzva u nekom porodicnom autu pri brzini od 180 km/h do onog da ti lupi pistoljem po sofersjabni jer ko gledas ga nesto, natezu ove mladjahne buduce doktorice napucenih zvalja itd itd.Da bude jos poraznije, masa ovih novih wi-fi policajaca visi po ovim nargila barovima, sa ovakvim likovima sklapa cudna prijateljstva iz nekog opet komplexa da budu vidjeni da spoje tu neku svoju subjektivnu zajebanost sa aktuelnim trendom.Helem cirkus jedan u kompletu kojem se daje mnogo medijskog prostora.
Klavikula

#17757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Klavikula »

hrasno38 wrote:
bingov buraz wrote:@hrasno38
jasno je to nego mislim da odabir rijeci nije pravi,ispada da odbija zbog ponosa ovako a to je najgori od svih razloga
Pa naravno stiti integritet i ozbiljnost posla koji obavlja. Taj posao ne pravi sarafe nego spasava ljude, pomaze ljudima....i odlicno je rekao bar sto se mene tice. I jeste ponizenje jer u prevodu znaci"dajte nama opremu jer vi kurcu ne vrijedite". Doduse opet da budem brutalan mislim ali ne tvrdim da su u samom pocetku spasilacke sluzbe napravile jednu ogromnu gresku jer su se bazirale iskljucivo skoro citav dan na ovom potezu Miljacke od Hrasnog do ne znam bazena Otoka gdje opet kazem po mom misljenju nije bilo teoretskih sansi sa onolikom vodom da bude tijelo a sto je i pokazao pronalazak tijela hrabrog spasioca. Po meni momentalno su trebali poslati 2-3 ekipe:jednu na mjesto dogadjaja....drugu na usce Miljacke u Bosnu a trecu tamo negdje Visoko pa cak mozda i Kakanj. Cisto osmatracke misije koje po mogucnosti su sposobne da reaguju ako se ugleda tijelo. Za 5 sati nakon tragedije mislim da bi to bio vrlo realno pokrivnen teren koji ne bi dao sansi da ako je tijelo na povrsini prodje neprimjeceno. Izmedju tih ekipa su trebale mobilne ekipe raditi svoja posao pretrazivanja a opet cu ponoviti u sve to ukljuciti i helikopter koji bi spartao tokom Miljacke...pa i Bosne jer to za njega nije velika kilometraza. Ne tvrdim da sam u pravu ali ovo je nekakva cista logika za sta ti ne treba nista posebno osim neko osnovno obrazovanje i to kako se tijelo utopljenika ponasa u vodi tj u skladu sa kolicinom vode.
ovo ti nije tacno. vec prvi dan, rano ujutru, ekipe su pocele sa pretrazivanjem Bosne.

a ovog debila hitno treba zaustaviti. neko ce glavu izgubiti zbog kockaste usijane glave. necije dijete ce stradati.
vrijeme je da se izadje sa saopstenjem da se civilima strogo zabranjuje potraga, dok ovo nije otislo u tri lijepe.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

O'zone wrote:Evo recimo za ovim momkom isto treba žaliti

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171218028

iz komentara ispod
Poginuo je decko od 26 godina, inzinjer rudarstva. Najveca radost i ponos svojih roditelja a sad i najveca tuga.
Bas tako...boreci se za svoju egzistenciju izgubio zivot. To je bas tuga :(
hrasno38

#17759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Tercius wrote:

Ovaj slučaj ovako tragičan sa dva izgubljena života pokazuje koliko smo prepotentno i neobrazovano društvo.

Jučer sam imao priliku da pratim pripadnike FCUZ i MUP-a na području Semizovca, Donje Vogošće i dalje do Ilijaša jer sam se potrefio na toj lokaciji. Kuda ti ljudi gaze, kroz kakvu šikaru, mulj, blato, po zimi, ne odustaju, kajacima se spuštaju niz Bosnu pretražujući dijelove do kojih nije moguće doći pješke i onda ti neko prigovara da ne radiš kako treba.

Šteta što u huji ljudi ne mogu dići ruke i reći "E haj ga sad eto ti traži". Ja bih.
Ovo je obicni sljam koji je dosao do nekih para pa glume gazde.To su ti oni sa X6 BMW zatamnjenih stakala,koji iz svoje obijesti realno predstavljaju prijetnju svakom normalnom covjeku na ulici, od toga da te zguzva u nekom porodicnom autu pri brzini od 180 km/h do onog da ti lupi pistoljem po sofersjabni jer ko gledas ga nesto, natezu ove mladjahne buduce doktorice napucenih zvalja itd itd.Da bude jos poraznije, masa ovih novih wi-fi policajaca visi po ovim nargila barovima, sa ovakvim likovima sklapa cudna prijateljstva iz nekog opet komplexa da budu vidjeni da spoje tu neku svoju subjektivnu zajebanost sa aktuelnim trendom.Helem cirkus jedan u kompletu kojem se daje mnogo medijskog prostora.
Hahahahah ni jedan pisac ih ne bi bolje opisao :thumbup:
hrasno38

#17760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Klavikula wrote:
hrasno38 wrote:
bingov buraz wrote:@hrasno38
jasno je to nego mislim da odabir rijeci nije pravi,ispada da odbija zbog ponosa ovako a to je najgori od svih razloga
Pa naravno stiti integritet i ozbiljnost posla koji obavlja. Taj posao ne pravi sarafe nego spasava ljude, pomaze ljudima....i odlicno je rekao bar sto se mene tice. I jeste ponizenje jer u prevodu znaci"dajte nama opremu jer vi kurcu ne vrijedite". Doduse opet da budem brutalan mislim ali ne tvrdim da su u samom pocetku spasilacke sluzbe napravile jednu ogromnu gresku jer su se bazirale iskljucivo skoro citav dan na ovom potezu Miljacke od Hrasnog do ne znam bazena Otoka gdje opet kazem po mom misljenju nije bilo teoretskih sansi sa onolikom vodom da bude tijelo a sto je i pokazao pronalazak tijela hrabrog spasioca. Po meni momentalno su trebali poslati 2-3 ekipe:jednu na mjesto dogadjaja....drugu na usce Miljacke u Bosnu a trecu tamo negdje Visoko pa cak mozda i Kakanj. Cisto osmatracke misije koje po mogucnosti su sposobne da reaguju ako se ugleda tijelo. Za 5 sati nakon tragedije mislim da bi to bio vrlo realno pokrivnen teren koji ne bi dao sansi da ako je tijelo na povrsini prodje neprimjeceno. Izmedju tih ekipa su trebale mobilne ekipe raditi svoja posao pretrazivanja a opet cu ponoviti u sve to ukljuciti i helikopter koji bi spartao tokom Miljacke...pa i Bosne jer to za njega nije velika kilometraza. Ne tvrdim da sam u pravu ali ovo je nekakva cista logika za sta ti ne treba nista posebno osim neko osnovno obrazovanje i to kako se tijelo utopljenika ponasa u vodi tj u skladu sa kolicinom vode.
ovo ti nije tacno. vec prvi dan, rano ujutru, ekipe su pocele sa pretrazivanjem Bosne.

a ovog debila hitno treba zaustaviti. neko ce glavu izgubiti zbog kockaste usijane glave. necije dijete ce stradati.
vrijeme je da se izadje sa saopstenjem da se civilima strogo zabranjuje potraga, dok ovo nije otislo u tri lijepe.
Koliko sam ja nacuo ali ne od ovih kockastih glava nisu ali izvinjavam se ako je pogresna informacija.
Niemand

#17761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Niemand »

Meni je iskreno cudno kako se niko dosad nije osugo i razbolio ulazeci u tu kanalizaciju bez ikakve zastite. :-)
drunken tiger

#17762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

Niemand wrote:Meni je iskreno cudno kako se niko dosad nije osugo i razbolio ulazeci u tu kanalizaciju bez ikakve zastite. :-)
Ima period inkubacije. Treba sačekati malo.
Klavikula

#17763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Klavikula »

hrasno38 wrote:Koliko sam ja nacuo ali ne od ovih kockastih glava nisu ali izvinjavam se ako je pogresna informacija.
bili 100%
drugi dan potrage mi momci koji su pretrazivali taj teren rekose da isli dole nizvodno.
karanana

#17764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

hrasno38 wrote:
Tercius wrote:

Hahahahah ni jedan pisac ih ne bi bolje opisao :thumbup:
da. i ja sam ranije trazio nekih par recenica da opisem ovog brudera i njegovu svitu. nisam mogao staviti nista ukratko, ali ovo gore je veoma dobro opisano.
bersK

#17765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

Grob te jebo koliko je halabuku na državu digo ko da mu je buraz izgino u protestima, a ne u kurčenju.
kafanski_covjek

#17766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

karanana wrote:
hrasno38 wrote: da. i ja sam ranije trazio nekih par recenica da opisem ovog brudera i njegovu svitu. nisam mogao staviti nista ukratko, ali ovo gore je veoma dobro opisano.
Image
vješalica

#17767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

konobar mu prisao sa ljudske strane i ostavio zivot
a.doticni nargilomud palamudi o tome koliko je ko sposoban a nek prvi ode u vodu sta druge gura na nekakvu supljanciju,razmazeni novokomponovani gazdica
a narod ko narod glup ko guzica
voli lizat njima guzice nema da kupi gaca za guzicu al ima njima da ostavlja po tim bezveznim pušibarovima
jebes ljude koji svoj komfor i kvalitet zivota se odricu da bi njima dali canju a da se oni grade
bersK

#17768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

Zali se na drzavu, a ja mislim da bi puco u koljena svakom ko pita koliko mu je puta inspekcija dosla. Djes me to pitat rodzak hehe
JThomas

#17769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

šta da vam kažem, ne može on sam sebi puniti džep i biti neko od nargila bara. nego je to vladajući sistem vrijednosti.
meteorit135531

#17770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Ovi dzipovi vrijede po 150 hiljada svaki minimum.
Je li vi stvarno mislite da ovakva auta vozi neko ko zivi posteno od plate ? :oops:
Po prici ljudi , ispada da su on , burazer , i kompanjoni zaduzili knjige u biblioteci i da se sve ovo desava zbog prokletstva jer su zakasnili da ih vrate na vrijeme.
Znate li kako se ponasa covjek koji je pijan i nadrogiran?

Evo vam podsjetnik.

http://net.hr/danas/svijet/smrt-u-polic ... -u-zenici/

Nek burazer pusti videosnimak iz Argelinija pa da se vidi kako je sve to bilo. (Ako smije da ljudi vide)
Ljudi u Sarajevu stvarno uzdizu ovakve likove , da im se dodvore , a sve go kriminalac i diler.

Pogledaj samo trenerke , tene , i taj prepotentni bahat stav. Svaki komentar je suvisan.
Dig'o je frku ko da je jedini kome se neko utopio.
A burazer mu se utopio samo svojom krivicom
Ako bi uradili toksikoloski nalaz krvi , sigurno bi nasli prisustvo raznih opijata zbog cega i nije bio svjestan sta radi
Daj bolan , to se zanemaruje , sve je ovo fina gradska raja , jel ? :run:

Onaj momak iz Lasve nikad nije nadjen.
Zasto niko ne vrsi potragu za njim ? Kakvi su to kriteriji da je ovaj vise vrijedan pa se ovoliko forsira u medijima

Znaci jedan zivot vrijedi vise od drugog :skoljka:
Aldina cemo traziti jer bruda vozi dzipove , i drzi kafane
Skupili se svi , navijaci Zelje i Sarajeva , volonteri i citava civilna zastita
A momka iz Lasve cemo ostaviti po strani , kome je on vise bitan. Pisaj po sirotinji
Hajd recite ima li imalo smisla ovo sto se radi
supercali

#17771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Problem ovdje je kad kazes istinu i kako stvari stoje
Kao ma ne treba sve reci sta se misli
Ma treba i to sve ponavljati da debilu u nargila baru dodje do mozga ta informacija jer inace izlapi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

zanima me kako zakon prepoznaje ovaj slucaj i organizaciju grupe civila za potragu, neobucenih i neopremljenih, gdje poduzimaju opasne radnje izlazuci sebe i druge opasnosti po zivot i zdravlje

ima li neko da napise nesto vise u tom smislu, moze li im policija zabraniti ili ograniciti aktivnosti i ima li organizator potrage krivicne odgovornosti u slucaju da se neko od tragaca razboli ili strada

jos jedno pitanje, zapravo pojasnjenje, ko zna konkretno - da li ovi profesionalni tragaci i spasioci imaju neki nalog, naredbu ili slicno za potragu i radnje koje vrse
salik79

#17773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

kafanski_covjek wrote:
karanana wrote:
hrasno38 wrote: da. i ja sam ranije trazio nekih par recenica da opisem ovog brudera i njegovu svitu. nisam mogao staviti nista ukratko, ali ovo gore je veoma dobro opisano.
Image

Najporaznije je sto do njihovih stoji parkirano i policijsko vozilo. :mrgreen: :skoljka:
Tercius

#17774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

japin_mutapi wrote:
jos jedno pitanje, zapravo pojasnjenje, ko zna konkretno - da li ovi profesionalni tragaci i spasioci imaju neki nalog, naredbu ili slicno za potragu i radnje koje vrse
Da li vatrogasac ima nalog,naredbu da gasi vatru?
drunken tiger

#17775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

http://source.ba/clanak/Admir/455102/Ro ... a-to-znati
Kad pomisliš da debilizam bruda nema granica oni te uvjere u suprotno!!
Post Reply