smanji ribuamar1994 wrote:jutarnjakafanski_covjek wrote:gdje!? u Sibiru!?amar1994 wrote:Jos neko ce da plati glavom , sutra najavili -14![]()
https://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herz ... _hour.html
smanji ribuamar1994 wrote:jutarnjakafanski_covjek wrote:gdje!? u Sibiru!?amar1994 wrote:Jos neko ce da plati glavom , sutra najavili -14![]()
Za ovo ne trebaju muda. Za ovo treba da nemaš mozga!!hrasno38 wrote:I kao idiot trebas imati muda pa sad zagaziti u Bosnu!studiorum_tuzlaensis wrote:Čuj muda, frajer je idiot. Prvo što je ovo objavio da bi nešto dokazao ili pokazao, a član porodice mu je podlego.
Drugo, što ovako polugo na minusu ulazi.
Poginuo je decko od 26 godina, inzinjer rudarstva. Najveca radost i ponos svojih roditelja a sad i najveca tuga.
Ovo je obicni sljam koji je dosao do nekih para pa glume gazde.To su ti oni sa X6 BMW zatamnjenih stakala,koji iz svoje obijesti realno predstavljaju prijetnju svakom normalnom covjeku na ulici, od toga da te zguzva u nekom porodicnom autu pri brzini od 180 km/h do onog da ti lupi pistoljem po sofersjabni jer ko gledas ga nesto, natezu ove mladjahne buduce doktorice napucenih zvalja itd itd.Da bude jos poraznije, masa ovih novih wi-fi policajaca visi po ovim nargila barovima, sa ovakvim likovima sklapa cudna prijateljstva iz nekog opet komplexa da budu vidjeni da spoje tu neku svoju subjektivnu zajebanost sa aktuelnim trendom.Helem cirkus jedan u kompletu kojem se daje mnogo medijskog prostora.O'zone wrote:Od vlasnika šiša bara do specijaliste za suha i mokra utapanja.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/porodic ... /171218077
Ovaj slučaj ovako tragičan sa dva izgubljena života pokazuje koliko smo prepotentno i neobrazovano društvo.
Jučer sam imao priliku da pratim pripadnike FCUZ i MUP-a na području Semizovca, Donje Vogošće i dalje do Ilijaša jer sam se potrefio na toj lokaciji. Kuda ti ljudi gaze, kroz kakvu šikaru, mulj, blato, po zimi, ne odustaju, kajacima se spuštaju niz Bosnu pretražujući dijelove do kojih nije moguće doći pješke i onda ti neko prigovara da ne radiš kako treba.
Šteta što u huji ljudi ne mogu dići ruke i reći "E haj ga sad eto ti traži". Ja bih.
ovo ti nije tacno. vec prvi dan, rano ujutru, ekipe su pocele sa pretrazivanjem Bosne.hrasno38 wrote:Pa naravno stiti integritet i ozbiljnost posla koji obavlja. Taj posao ne pravi sarafe nego spasava ljude, pomaze ljudima....i odlicno je rekao bar sto se mene tice. I jeste ponizenje jer u prevodu znaci"dajte nama opremu jer vi kurcu ne vrijedite". Doduse opet da budem brutalan mislim ali ne tvrdim da su u samom pocetku spasilacke sluzbe napravile jednu ogromnu gresku jer su se bazirale iskljucivo skoro citav dan na ovom potezu Miljacke od Hrasnog do ne znam bazena Otoka gdje opet kazem po mom misljenju nije bilo teoretskih sansi sa onolikom vodom da bude tijelo a sto je i pokazao pronalazak tijela hrabrog spasioca. Po meni momentalno su trebali poslati 2-3 ekipe:jednu na mjesto dogadjaja....drugu na usce Miljacke u Bosnu a trecu tamo negdje Visoko pa cak mozda i Kakanj. Cisto osmatracke misije koje po mogucnosti su sposobne da reaguju ako se ugleda tijelo. Za 5 sati nakon tragedije mislim da bi to bio vrlo realno pokrivnen teren koji ne bi dao sansi da ako je tijelo na povrsini prodje neprimjeceno. Izmedju tih ekipa su trebale mobilne ekipe raditi svoja posao pretrazivanja a opet cu ponoviti u sve to ukljuciti i helikopter koji bi spartao tokom Miljacke...pa i Bosne jer to za njega nije velika kilometraza. Ne tvrdim da sam u pravu ali ovo je nekakva cista logika za sta ti ne treba nista posebno osim neko osnovno obrazovanje i to kako se tijelo utopljenika ponasa u vodi tj u skladu sa kolicinom vode.bingov buraz wrote:@hrasno38
jasno je to nego mislim da odabir rijeci nije pravi,ispada da odbija zbog ponosa ovako a to je najgori od svih razloga
Bas tako...boreci se za svoju egzistenciju izgubio zivot. To je bas tugaO'zone wrote:Evo recimo za ovim momkom isto treba žaliti
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171218028
iz komentara ispod
Poginuo je decko od 26 godina, inzinjer rudarstva. Najveca radost i ponos svojih roditelja a sad i najveca tuga.
Hahahahah ni jedan pisac ih ne bi bolje opisaoTercius wrote:Ovo je obicni sljam koji je dosao do nekih para pa glume gazde.To su ti oni sa X6 BMW zatamnjenih stakala,koji iz svoje obijesti realno predstavljaju prijetnju svakom normalnom covjeku na ulici, od toga da te zguzva u nekom porodicnom autu pri brzini od 180 km/h do onog da ti lupi pistoljem po sofersjabni jer ko gledas ga nesto, natezu ove mladjahne buduce doktorice napucenih zvalja itd itd.Da bude jos poraznije, masa ovih novih wi-fi policajaca visi po ovim nargila barovima, sa ovakvim likovima sklapa cudna prijateljstva iz nekog opet komplexa da budu vidjeni da spoje tu neku svoju subjektivnu zajebanost sa aktuelnim trendom.Helem cirkus jedan u kompletu kojem se daje mnogo medijskog prostora.O'zone wrote:Od vlasnika šiša bara do specijaliste za suha i mokra utapanja.
Ovaj slučaj ovako tragičan sa dva izgubljena života pokazuje koliko smo prepotentno i neobrazovano društvo.
Jučer sam imao priliku da pratim pripadnike FCUZ i MUP-a na području Semizovca, Donje Vogošće i dalje do Ilijaša jer sam se potrefio na toj lokaciji. Kuda ti ljudi gaze, kroz kakvu šikaru, mulj, blato, po zimi, ne odustaju, kajacima se spuštaju niz Bosnu pretražujući dijelove do kojih nije moguće doći pješke i onda ti neko prigovara da ne radiš kako treba.
Šteta što u huji ljudi ne mogu dići ruke i reći "E haj ga sad eto ti traži". Ja bih.
Koliko sam ja nacuo ali ne od ovih kockastih glava nisu ali izvinjavam se ako je pogresna informacija.Klavikula wrote:ovo ti nije tacno. vec prvi dan, rano ujutru, ekipe su pocele sa pretrazivanjem Bosne.hrasno38 wrote:Pa naravno stiti integritet i ozbiljnost posla koji obavlja. Taj posao ne pravi sarafe nego spasava ljude, pomaze ljudima....i odlicno je rekao bar sto se mene tice. I jeste ponizenje jer u prevodu znaci"dajte nama opremu jer vi kurcu ne vrijedite". Doduse opet da budem brutalan mislim ali ne tvrdim da su u samom pocetku spasilacke sluzbe napravile jednu ogromnu gresku jer su se bazirale iskljucivo skoro citav dan na ovom potezu Miljacke od Hrasnog do ne znam bazena Otoka gdje opet kazem po mom misljenju nije bilo teoretskih sansi sa onolikom vodom da bude tijelo a sto je i pokazao pronalazak tijela hrabrog spasioca. Po meni momentalno su trebali poslati 2-3 ekipe:jednu na mjesto dogadjaja....drugu na usce Miljacke u Bosnu a trecu tamo negdje Visoko pa cak mozda i Kakanj. Cisto osmatracke misije koje po mogucnosti su sposobne da reaguju ako se ugleda tijelo. Za 5 sati nakon tragedije mislim da bi to bio vrlo realno pokrivnen teren koji ne bi dao sansi da ako je tijelo na povrsini prodje neprimjeceno. Izmedju tih ekipa su trebale mobilne ekipe raditi svoja posao pretrazivanja a opet cu ponoviti u sve to ukljuciti i helikopter koji bi spartao tokom Miljacke...pa i Bosne jer to za njega nije velika kilometraza. Ne tvrdim da sam u pravu ali ovo je nekakva cista logika za sta ti ne treba nista posebno osim neko osnovno obrazovanje i to kako se tijelo utopljenika ponasa u vodi tj u skladu sa kolicinom vode.bingov buraz wrote:@hrasno38
jasno je to nego mislim da odabir rijeci nije pravi,ispada da odbija zbog ponosa ovako a to je najgori od svih razloga
a ovog debila hitno treba zaustaviti. neko ce glavu izgubiti zbog kockaste usijane glave. necije dijete ce stradati.
vrijeme je da se izadje sa saopstenjem da se civilima strogo zabranjuje potraga, dok ovo nije otislo u tri lijepe.
Ima period inkubacije. Treba sačekati malo.Niemand wrote:Meni je iskreno cudno kako se niko dosad nije osugo i razbolio ulazeci u tu kanalizaciju bez ikakve zastite.
bili 100%hrasno38 wrote:Koliko sam ja nacuo ali ne od ovih kockastih glava nisu ali izvinjavam se ako je pogresna informacija.
da. i ja sam ranije trazio nekih par recenica da opisem ovog brudera i njegovu svitu. nisam mogao staviti nista ukratko, ali ovo gore je veoma dobro opisano.hrasno38 wrote:Hahahahah ni jedan pisac ih ne bi bolje opisaoTercius wrote:Ovo je obicni sljam koji je dosao do nekih para pa glume gazde.To su ti oni sa X6 BMW zatamnjenih stakala,koji iz svoje obijesti realno predstavljaju prijetnju svakom normalnom covjeku na ulici, od toga da te zguzva u nekom porodicnom autu pri brzini od 180 km/h do onog da ti lupi pistoljem po sofersjabni jer ko gledas ga nesto, natezu ove mladjahne buduce doktorice napucenih zvalja itd itd.Da bude jos poraznije, masa ovih novih wi-fi policajaca visi po ovim nargila barovima, sa ovakvim likovima sklapa cudna prijateljstva iz nekog opet komplexa da budu vidjeni da spoje tu neku svoju subjektivnu zajebanost sa aktuelnim trendom.Helem cirkus jedan u kompletu kojem se daje mnogo medijskog prostora.O'zone wrote:Od vlasnika šiša bara do specijaliste za suha i mokra utapanja.
karanana wrote:hrasno38 wrote: da. i ja sam ranije trazio nekih par recenica da opisem ovog brudera i njegovu svitu. nisam mogao staviti nista ukratko, ali ovo gore je veoma dobro opisano.

kafanski_covjek wrote:karanana wrote:hrasno38 wrote: da. i ja sam ranije trazio nekih par recenica da opisem ovog brudera i njegovu svitu. nisam mogao staviti nista ukratko, ali ovo gore je veoma dobro opisano.
Da li vatrogasac ima nalog,naredbu da gasi vatru?japin_mutapi wrote:
jos jedno pitanje, zapravo pojasnjenje, ko zna konkretno - da li ovi profesionalni tragaci i spasioci imaju neki nalog, naredbu ili slicno za potragu i radnje koje vrse