nije. ja sam blize robotuAlhemicarkaa wrote:otherside, je li i tebi konzum u ulici![]()
Ja sam zobene prvi put jutros dala, a ovo na šakicama se pojavilo ima dva dana, tako da znam da nije od toga.
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- otherside
#1776 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- Alhemicarkaa
#1777 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sretno!putujucidzindas wrote:Nego da ja uletim s nečim nigdje veze![]()
![]()
Zvali me na razgovor za posao, imam višestruku tremu - valja ostaviti dijete nekome, a rastu mu zubi, valja obući nešto u što ne mogu stati, valaj pričati smisleno i povezanop s odraslim ljudima, i to sve uraditi najbolje što mogu
otherside, vi ste blizu moje mame, pa kad ti dosade djeca ti slobodno njoj, ona je onako luda za njima
-
safran
#1778 Re: Bebe - ALL ABOUT!
On-topic
- džindas - možeš li uspostaviti vezu između zobenih posija i gospodinovog zatvora? Vlakna su dobra za stolicu ali uz njih treba obezbjediti i hidrataciju - ako fali tekućine hoće zapet.
- Alhemicarkaa
#1779 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako ja ovu moju da dovedem u red da kaki dva puta dnevno, a ne četri? I to se fino nakaki i nije proliv. Dvaput uhvatim u tutu, dva puta ne, uvijek me prevari.
- putujucidzindas
#1781 Re: Bebe - ALL ABOUT!
HvalaAlhemicarkaa wrote: Sretno!
- putujucidzindas
#1782 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kako ti to samo izvodiš? Apsolutno sve zapamtišsafran wrote:On-topic![]()
- džindas - možeš li uspostaviti vezu između zobenih posija i gospodinovog zatvora? Vlakna su dobra za stolicu ali uz njih treba obezbjediti i hidrataciju - ako fali tekućine hoće zapet.
Ma mislim da nema veze jedno s drugim, zatvor je imao dosta duže i prije nego što ih je jeo. Meni se čak činilo da je bolje poslije njih. Stolica se sad uglavnom sredila. U svakom slučaju, prestala sam mu ih davati, prešla na ove blaže oblike pahuljica - kontam da, u želji da ga zdravo hranim, možda mu dajem stvari koje su njemu ipak previše...
- putujucidzindas
#1783 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja ovog više ne mogu upratiti. Ujutro se on prvi probudi, kaki pa tek onda plače, pa se i ja probudim. A to bude oko 5, tako da ga stvarno ne stignemAlhemicarkaa wrote:Kako ja ovu moju da dovedem u red da kaki dva puta dnevno, a ne četri? I to se fino nakaki i nije proliv. Dvaput uhvatim u tutu, dva puta ne, uvijek me prevari.
- otherside
#1784 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vidim i ti si se stacionirala blizu mameAlhemicarkaa wrote: otherside, vi ste blizu moje mame, pa kad ti dosade djeca ti slobodno njoj, ona je onako luda za njima
- Alhemicarkaa
#1785 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Da ti još kažem da mi je na pola puta između mene i mame brat sa snahom (koja mi je super, ko sestra
)
- otherside
#1786 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ljubomorna sam, bolja siAlhemicarkaa wrote:Da ti još kažem da mi je na pola puta između mene i mame brat sa snahom (koja mi je super, ko sestra)
-
safran
#1787 Re: Bebe - ALL ABOUT!
putujucidzindas wrote:Kako ti to samo izvodiš? Apsolutno sve zapamtišsafran wrote:On-topic![]()
![]()
Žene kod nas babine - okotila nam se Kiki - zečica. Ne znamo koliko ih je - ušuškani su u gnijezdu, ne smijemo ih dirati. Brine me ova hladnoća - puno je minusa za gole zeke ali opet kontam, ušuškali smo im kućicu, imaju hrane i vode.
- Alhemicarkaa
#1788 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa čestitamo. Joj šta bi im moja malena uradila
Kupila joj ja ono pile što se navije i kljuca, ona ga prati pogledom i čim joj se približi samo ga obori rukom i nastavi se igrati 
- niko_niko_kao_ja
#1789 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nas je danas uhvatila prva prehladica
nije nista strasno, slinimo i malo kisemo, nema temperature, nema kaslja, pa ga nisam vodila doktoru. kontam moze biti samo veci belaj po ovoj zimi. nosic cistimo baby vacom. e sad molim za savjet mame kako da noc preguramo? kako da mu olaksam pavanje sa nosicem koji je non-stop pun?
- otherside
#1790 Re: Bebe - ALL ABOUT!
stavi neki tanki jastucic pod glavu, meni je i ono etericno ulje eukaliptusa pomoglo, nekako se lakse dise.niko_niko_kao_ja wrote:nas je danas uhvatila prva prehladicanije nista strasno, slinimo i malo kisemo, nema temperature, nema kaslja, pa ga nisam vodila doktoru. kontam moze biti samo veci belaj po ovoj zimi. nosic cistimo baby vacom. e sad molim za savjet mame kako da noc preguramo? kako da mu olaksam pavanje sa nosicem koji je non-stop pun?
prije spavanja ocisti dobro nosic, izvuci sve zlocaste slinice
safran ce ti reci da stavis luk iznad glave. garant pomaze ali smrdi
- niko_niko_kao_ja
#1791 Re: Bebe - ALL ABOUT!
a jel' samo onako nakapam ulje negdje oko glave ili ima neka posebna proceduraotherside wrote:stavi neki tanki jastucic pod glavu, meni je i ono etericno ulje eukaliptusa pomoglo, nekako se lakse dise.niko_niko_kao_ja wrote:nas je danas uhvatila prva prehladicanije nista strasno, slinimo i malo kisemo, nema temperature, nema kaslja, pa ga nisam vodila doktoru. kontam moze biti samo veci belaj po ovoj zimi. nosic cistimo baby vacom. e sad molim za savjet mame kako da noc preguramo? kako da mu olaksam pavanje sa nosicem koji je non-stop pun?
prije spavanja ocisti dobro nosic, izvuci sve zlocaste slinice![]()
safran ce ti reci da stavis luk iznad glave. garant pomaze ali smrdi
a mogla bi i luk staviti, pa cu se furati da jedem cevape, lakse ce mi pasti smrad.
- otherside
#1792 Re: Bebe - ALL ABOUT!
joj ja taj luk ne mogu nikako...postala sam nekako muhanata u zadnje vrijeme pravo
ja sam uzela jednu tacnicu (od solje za kafu), nakapala 3-4 kapi, dodala malo vode i stavila na prozor.
u pocetku bude jaci miris al' vec nakon 5 minuta postane prijatno.
ja sam uzela jednu tacnicu (od solje za kafu), nakapala 3-4 kapi, dodala malo vode i stavila na prozor.
u pocetku bude jaci miris al' vec nakon 5 minuta postane prijatno.
- niko_niko_kao_ja
#1793 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ma ne mogu ni ja miris luka, odmah mi se povraca, ali ova opcija sa uljem eukaliptusa je odlicna
hvala na savjetu.
hvala na savjetu.
-
safran
#1794 Re: Bebe - ALL ABOUT!
E jeste muhanate
meni je crveni luk od prošle godine najbolji prijatelj.
- otherside
#1795 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kod mene od sinoc obje zacepljenog nosa, slabo spavaju...i obje placu
glavna alatka u kuci aspirator za vadjenje slina
eukaliptus ce mi pustiti korijenje u stanu
a sinoc su obje vristale u vise navrata tokom operacije vadjenja slina, evo cekam zabrinute face iz komsiluka.
glavna alatka u kuci aspirator za vadjenje slina
eukaliptus ce mi pustiti korijenje u stanu
a sinoc su obje vristale u vise navrata tokom operacije vadjenja slina, evo cekam zabrinute face iz komsiluka.
- niko_niko_kao_ja
#1796 Re: Bebe - ALL ABOUT!
nama je noc relativno mirno prosla, u dva navrata je bilo placa, i nije se smirio dok ga nisam uzela u ruke i pomazila, ali sve u svemu dobro je.
ovaj moj pravo voli baby vac, cim ga vidi crce od sege. a ja cekam nekog iz komsiluka da dodje da vidi sto usisavam po noci 
- South Blue Mama
#1797 Re: Bebe - ALL ABOUT!
da se i ja ovdje prijavim mada je moja Shmizla vec velika (6 godina)
vezano za zacepljene nosice i spavanje, meni je kolegica dala cistu (nesoljenu) svinjsku mast kojom bih ja namazala nosnice sa vanjske strane i djete bi prodisalo normalno, samo malkice znaci namazati naravno ako vam ne smeta
vezano za zacepljene nosice i spavanje, meni je kolegica dala cistu (nesoljenu) svinjsku mast kojom bih ja namazala nosnice sa vanjske strane i djete bi prodisalo normalno, samo malkice znaci namazati naravno ako vam ne smeta
- Alhemicarkaa
#1798 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ljudi kakvo je stanje u ambulanti u Vrazovoj. Ne znam da li da vodim ovu moju na kontrolu ili ne, da ne pokupi šta. A i brine me ono crvenilo na šakama.
- krompir i riza
#1799 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja jutros bila tamo, nema gužve, dvoje-troje djece samo i jako brzo ide, nisu se zadržavali više od par minuta. Jedino što čuh u čekaonici da je epidemija pljuskavica, ovih par je zbog toga i došlo, pa možda da malo pripaziš na to ako odeš.
- putujucidzindas
#1800 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nije joj još prošlo? Nije se nigdje više pojavilo, samo na šakicama?Alhemicarkaa wrote: A i brine me ono crvenilo na šakama.