Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#1776 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:otherside, je li i tebi konzum u ulici :D
Ja sam zobene prvi put jutros dala, a ovo na šakicama se pojavilo ima dva dana, tako da znam da nije od toga.
nije. ja sam blize robotu :D
Alhemicarkaa

#1777 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:Nego da ja uletim s nečim nigdje veze :D :D
Zvali me na razgovor za posao, imam višestruku tremu - valja ostaviti dijete nekome, a rastu mu zubi :D , valja obući nešto u što ne mogu stati, valaj pričati smisleno i povezanop s odraslim ljudima, i to sve uraditi najbolje što mogu :D
Sretno! :D

otherside, vi ste blizu moje mame, pa kad ti dosade djeca ti slobodno njoj, ona je onako luda za njima :D
safran

#1778 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

On-topic :lol: :lol: - džindas - možeš li uspostaviti vezu između zobenih posija i gospodinovog zatvora? Vlakna su dobra za stolicu ali uz njih treba obezbjediti i hidrataciju - ako fali tekućine hoće zapet.
Alhemicarkaa

#1779 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Kako ja ovu moju da dovedem u red da kaki dva puta dnevno, a ne četri? I to se fino nakaki i nije proliv. Dvaput uhvatim u tutu, dva puta ne, uvijek me prevari.
safran

#1780 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobra fora
putujucidzindas

#1781 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Alhemicarkaa wrote: Sretno! :D
Hvala
putujucidzindas

#1782 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:On-topic :lol: :lol: - džindas - možeš li uspostaviti vezu između zobenih posija i gospodinovog zatvora? Vlakna su dobra za stolicu ali uz njih treba obezbjediti i hidrataciju - ako fali tekućine hoće zapet.
Kako ti to samo izvodiš? Apsolutno sve zapamtiš :)
Ma mislim da nema veze jedno s drugim, zatvor je imao dosta duže i prije nego što ih je jeo. Meni se čak činilo da je bolje poslije njih. Stolica se sad uglavnom sredila. U svakom slučaju, prestala sam mu ih davati, prešla na ove blaže oblike pahuljica - kontam da, u želji da ga zdravo hranim, možda mu dajem stvari koje su njemu ipak previše...
putujucidzindas

#1783 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:Kako ja ovu moju da dovedem u red da kaki dva puta dnevno, a ne četri? I to se fino nakaki i nije proliv. Dvaput uhvatim u tutu, dva puta ne, uvijek me prevari.
Ja ovog više ne mogu upratiti. Ujutro se on prvi probudi, kaki pa tek onda plače, pa se i ja probudim. A to bude oko 5, tako da ga stvarno ne stignem :lol: A u toku dana više uopšte nema nikakav red...
otherside

#1784 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote: otherside, vi ste blizu moje mame, pa kad ti dosade djeca ti slobodno njoj, ona je onako luda za njima :D
vidim i ti si se stacionirala blizu mame :D ista sam ti tak'a, zgrada do zgrade :lol:
Alhemicarkaa

#1785 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Da ti još kažem da mi je na pola puta između mene i mame brat sa snahom (koja mi je super, ko sestra :))
otherside

#1786 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:Da ti još kažem da mi je na pola puta između mene i mame brat sa snahom (koja mi je super, ko sestra :))
ljubomorna sam, bolja si :oops:
safran

#1787 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

putujucidzindas wrote:
safran wrote:On-topic :lol: :lol: - džindas - možeš li uspostaviti vezu između zobenih posija i gospodinovog zatvora? Vlakna su dobra za stolicu ali uz njih treba obezbjediti i hidrataciju - ako fali tekućine hoće zapet.
Kako ti to samo izvodiš? Apsolutno sve zapamtiš :)
8-) Kod mene se ništa ne baca

Žene kod nas babine - okotila nam se Kiki - zečica. Ne znamo koliko ih je - ušuškani su u gnijezdu, ne smijemo ih dirati. Brine me ova hladnoća - puno je minusa za gole zeke ali opet kontam, ušuškali smo im kućicu, imaju hrane i vode.
Alhemicarkaa

#1788 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Pa čestitamo. Joj šta bi im moja malena uradila :lol: Kupila joj ja ono pile što se navije i kljuca, ona ga prati pogledom i čim joj se približi samo ga obori rukom i nastavi se igrati :D
niko_niko_kao_ja

#1789 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

nas je danas uhvatila prva prehladica :sad: nije nista strasno, slinimo i malo kisemo, nema temperature, nema kaslja, pa ga nisam vodila doktoru. kontam moze biti samo veci belaj po ovoj zimi. nosic cistimo baby vacom. e sad molim za savjet mame kako da noc preguramo? kako da mu olaksam pavanje sa nosicem koji je non-stop pun?
otherside

#1790 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote:nas je danas uhvatila prva prehladica :sad: nije nista strasno, slinimo i malo kisemo, nema temperature, nema kaslja, pa ga nisam vodila doktoru. kontam moze biti samo veci belaj po ovoj zimi. nosic cistimo baby vacom. e sad molim za savjet mame kako da noc preguramo? kako da mu olaksam pavanje sa nosicem koji je non-stop pun?
stavi neki tanki jastucic pod glavu, meni je i ono etericno ulje eukaliptusa pomoglo, nekako se lakse dise.
prije spavanja ocisti dobro nosic, izvuci sve zlocaste slinice :D
safran ce ti reci da stavis luk iznad glave. garant pomaze ali smrdi :D
niko_niko_kao_ja

#1791 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:nas je danas uhvatila prva prehladica :sad: nije nista strasno, slinimo i malo kisemo, nema temperature, nema kaslja, pa ga nisam vodila doktoru. kontam moze biti samo veci belaj po ovoj zimi. nosic cistimo baby vacom. e sad molim za savjet mame kako da noc preguramo? kako da mu olaksam pavanje sa nosicem koji je non-stop pun?
stavi neki tanki jastucic pod glavu, meni je i ono etericno ulje eukaliptusa pomoglo, nekako se lakse dise.
prije spavanja ocisti dobro nosic, izvuci sve zlocaste slinice :D
safran ce ti reci da stavis luk iznad glave. garant pomaze ali smrdi :D
a jel' samo onako nakapam ulje negdje oko glave ili ima neka posebna procedura :D
a mogla bi i luk staviti, pa cu se furati da jedem cevape, lakse ce mi pasti smrad. :lol:
otherside

#1792 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

joj ja taj luk ne mogu nikako...postala sam nekako muhanata u zadnje vrijeme pravo :roll:
ja sam uzela jednu tacnicu (od solje za kafu), nakapala 3-4 kapi, dodala malo vode i stavila na prozor.
u pocetku bude jaci miris al' vec nakon 5 minuta postane prijatno.
niko_niko_kao_ja

#1793 Re: Bebe - ALL ABOUT!

ma ne mogu ni ja miris luka, odmah mi se povraca, ali ova opcija sa uljem eukaliptusa je odlicna :)

hvala na savjetu. :-D
safran

#1794 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

E jeste muhanate :lol: meni je crveni luk od prošle godine najbolji prijatelj.
otherside

#1795 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

kod mene od sinoc obje zacepljenog nosa, slabo spavaju...i obje placu :sad:
glavna alatka u kuci aspirator za vadjenje slina :roll:
eukaliptus ce mi pustiti korijenje u stanu :D
a sinoc su obje vristale u vise navrata tokom operacije vadjenja slina, evo cekam zabrinute face iz komsiluka.
niko_niko_kao_ja

#1796 Re: Bebe - ALL ABOUT!

nama je noc relativno mirno prosla, u dva navrata je bilo placa, i nije se smirio dok ga nisam uzela u ruke i pomazila, ali sve u svemu dobro je. :) ovaj moj pravo voli baby vac, cim ga vidi crce od sege. a ja cekam nekog iz komsiluka da dodje da vidi sto usisavam po noci :-)
South Blue Mama

#1797 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by South Blue Mama »

da se i ja ovdje prijavim mada je moja Shmizla vec velika (6 godina)

vezano za zacepljene nosice i spavanje, meni je kolegica dala cistu (nesoljenu) svinjsku mast kojom bih ja namazala nosnice sa vanjske strane i djete bi prodisalo normalno, samo malkice znaci namazati naravno ako vam ne smeta
Alhemicarkaa

#1798 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ljudi kakvo je stanje u ambulanti u Vrazovoj. Ne znam da li da vodim ovu moju na kontrolu ili ne, da ne pokupi šta. A i brine me ono crvenilo na šakama.
krompir i riza

#1799 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by krompir i riza »

Ja jutros bila tamo, nema gužve, dvoje-troje djece samo i jako brzo ide, nisu se zadržavali više od par minuta. Jedino što čuh u čekaonici da je epidemija pljuskavica, ovih par je zbog toga i došlo, pa možda da malo pripaziš na to ako odeš.
putujucidzindas

#1800 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote: A i brine me ono crvenilo na šakama.
Nije joj još prošlo? Nije se nigdje više pojavilo, samo na šakicama?
Post Reply