SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
r_faruk

#1776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

@BadBoy

koji qurac parkiras u zabrani pored ogromnog parkinga 50m odatle............ druga je stvar sto smo to poslije rijesili, pored cinjenice da nije izasao da lopata ispred zgrade gdje se hoda vec izadje da odlopata autic s kojim ne moze maknuti..........

ne kontam, sad vise policija ne smije pisati kazne ljudima u zabrani ili sta......... parkiras u zabranu i ja te molim da tu ne parkiras jer od tebe ni vatogasci ne mogu proci, nanu sam neki dan jedva do haustora doveo (vodio je iz bolnice) jer je kreten pred haustor parkirao........ ja je dovezao do jednog ulaza i odatle zena na stakama, 10 dana poslije operacije kuka, mora hodati jer se majmun tu parkirao. ja sam poslije toga odvezao svoj automobil na parking.

samo se nadam da ce policija jednog dana poceti pisati kazne za ovakve stvari.....
Last edited by r_faruk on 25/02/2012 00:30, edited 1 time in total.
r_faruk

#1777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

sto se tice pascadi, neka su ih pobili.

ovih sest srna je milion puta vrijednije od ovih kerova........... stetocina se rjesavamo, rjesavamo se i zohara u kuci i miseva, pa i zmije ubijamo na selu kad ih vidimo..... sta fali onda i ove pse potamaniti. eno jos malo pa ih u ukraini nece ni biti........
gilbert

#1778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Mikado wrote:Moguce je da je događaj u Hadžićima povezan sa ovim od prije 8 dana.

Image

To su lovci krivi , vidis lutalicu u lovistu samo ga umlati . Nije ovo novo jer je od ljetos lovci nalaze raskomadane srne po lovistima. :x
Svemirco

#1779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Svemirco »

Sve je ovo jako ironično s obzirom da su se ti dotični lovci naljutili na pse koji su u potreazi za hranom ubili srne.

Svi znamo da psi ne smiju da ubijaju srne da bi se prehranili jer su te iste srne rezervisane za te iste lovce da ih iz zabave i sporta pucaju i ubijaju.

Ljudi su nešto najgore što se moglo desiti ovoj planeti FUJ!
gilbert

#1780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Svemirko svako lutalicu kojeg nadjem na vikendici /lovistu ja cu umlatiti . To nisu lokalni psi nego kada se djeca izigraju donesu ih genijalci iz grada i puste po sistem priveza ce ga seljak :x :x a onda vise problema sa njima nego sa vukovima.

Upravo to je sport ali ne gravidne a i mi ih jedmo . kako je srnetina dobra.

Moja vikendica na mojoj zemlji i samo moji psi mogu tu biti , sta treba da mi lutalica izgrize djecu al bi mamu nekom :dance: zbog toga . :x
poznanik

#1781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Svemirco wrote:..Svi znamo da psi ne smiju da ubijaju srne da bi se prehranili jer su te iste srne rezervisane za te iste lovce da ih iz zabave i sporta pucaju i ubijaju.
:thumbup:

Poubijali pse iz ljubomore :oops:
kokuz_sa

#1782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

Svemirco wrote:Sve je ovo jako ironično s obzirom da su se ti dotični lovci naljutili na pse koji su u potreazi za hranom ubili srne.

Svi znamo da psi ne smiju da ubijaju srne da bi se prehranili jer su te iste srne rezervisane za te iste lovce da ih iz zabave i sporta pucaju i ubijaju.

zivota ti koja je razlika izmedju srne koju ubije lovac iz puske i pojede..i krave koju zakolje mesar i ti je pojedes?
muz66

#1783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muz66 »

gilbert wrote:Svemirko svako lutalicu kojeg nadjem na vikendici /lovistu ja cu umlatiti . To nisu lokalni psi nego kada se djeca izigraju donesu ih genijalci iz grada i puste po sistem priveza ce ga seljak :x :x a onda vise problema sa njima nego sa vukovima.

Moja vikendica na mojoj zemlji i samo moji psi mogu tu biti , sta treba da mi lutalica izgrize djecu al bi mamu nekom :dance: zbog toga . :x
lutalice-kvrc :D
poznanik

#1784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

gilbert wrote:Svemirko svako lutalicu kojeg nadjem na vikendici /lovistu ja cu umlatiti . To nisu lokalni psi nego kada se djeca izigraju donesu ih genijalci iz grada i puste po sistem priveza ce ga seljak :x :x a onda vise problema sa njima nego sa vukovima.

@gilberte, ti prijetiš, djeluješ agresivno, djeluješ opasno tako da se ljudi ne osjećaju ugodno u tvom društvu, plaše se, i za sebe i svoju djecu...iako nikad nikom ništa fizički loše nisi počinio, ali - ko ima pravo tebe da ubije u svojoj blizini zbog sopstvenog straha od tebe, prevencije radi?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

Svemirco wrote:Sve je ovo jako ironično s obzirom da su se ti dotični lovci naljutili na pse koji su u potreazi za hranom ubili srne.

nevezano za lutalice i ovaj odstrijel pasa, meni ovo sa srnama nikakve logike nema, sve se bojim da su to lovacke price ovog drustva. Ubili ih negdje i lafo psi ih razderali :roll: lutalice koliko znam uopste ne zalaze u planine, a da ce 5 srni doci u selo i tako lako da sve nastradaju, nema mi nikakve logike. Ovde kod nas u naselju nedavno zalutao neki konj i lutalice na 20metara stoje i laju, niko se smije prici, a konj mirno pase :-D
BadBoy

#1786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BadBoy »

Admir_1984 wrote:

nevezano za lutalice i ovaj odstrijel pasa, meni ovo sa srnama nikakve logike nema, sve se bojim da su to lovacke price ovog drustva. Ubili ih negdje i lafo psi ih razderali :roll: lutalice koliko znam uopste ne zalaze u planine, a da ce 5 srni doci u selo i tako lako da sve nastradaju, nema mi nikakve logike. Ovde kod nas u naselju nedavno zalutao neki konj i lutalice na 20metara stoje i laju, niko se smije prici, a konj mirno pase :-D
Ma konj lud, haj mu ti priđi :D Ozbiljno sada, malo je ovo sumnjivo da bi baš 5 srna stigli da ubiju. Jedna-dvije je mnogo vjerovatnije, ostale bi se sve razbježale, pa nisu toliki levati valjda :D
Mikado

#1787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Da to nije ovaj konj ? :D

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /111025040

Šta na kraju bi sa ovim slučajem ?
Admir_1984

#1789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

Meni logika govori da postoje lovacki kerovi, koji su izdrzljiviji, brzi i koji imaju njuh za divljac i pomazu lovcima u lovu. A da lutalica moze da se nosi trkacki sa srnom to mi stvarno nije jasno, jos plus po ovome snijegu. Ja sam nalazio tragove srne, pa u jednom skoku predje više od 5 metara, nema tog kera koji je moze uloviti :roll:

a za ovaj slucaj stvarno nisam pametan, sve je moguce, al mimo svake logike
Mikado

#1790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Ovo je slučaj iz istočnog komšiluka od prije godinu dana.

a ovaj s kraja prošle godine iz Travnika

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... unica.html

Meni je žao ovih lutalica, ali činjenica jest da okupljeni u čopore predstavljaju veliki problem. Slucaj iz Hadzica, kao ni ostali slicni slucajevi me ne iznenadjuju jer je jasno da ce u sukobu s ljudima na kraju psi lutalice biti ti koji ce izvuci deblji kraj.
Admir_1984

#1791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

za ovce mi ima logike, nemaju mogucnost bjezanja, stalnu su tu, ovi gladni i eto belaja. al za srne mi fakat nema logike

sta reci onda za divljinu i odnose vuka i srni, pa po toj logici bi srne vec odavno bile istrebljene, vuk je mnogo jaca, brza, krvolocnija zivotinja od psa lutalice :roll:
kokuz_sa

#1792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

Admir_1984 wrote:za ovce mi ima logike, nemaju mogucnost bjezanja, stalnu su tu, ovi gladni i eto belaja. al za srne mi fakat nema logike

sta reci onda za divljinu i odnose vuka i srni, pa po toj logici bi srne vec odavno bile istrebljene, vuk je mnogo jaca, brza, krvolocnija zivotinja od psa lutalice :roll:
znas li ti kolisno vukova ima u BiH
1991g ih je bilo na podruciju nase drzave samo 98(nasao nekad podatak iz jugoslovenskog lovackog udruzenja)
uzmi npr Hrvatsku koja jako dobro prati populaciju vukova..i trenutno imaju smao 6 copora od kojih ni jedan ne broji vise od 7 jedinki..satelitski prate copore vukova pomocu ogrlica i u svakom trenutku znaku gdje su i koliko ih ima
pracenje legla kod copora je jako lagano jer u jednom coporu pravo na potomstvo ima samo alfa muzijak i alfa zenka..ostale zenke nemaju potomstvo..

i sada mi kazi kako ce srne biti istrebljene ako svake god mogu donijeti po 2 mala laneta..jos povrh svega svako lovacko drustvo u divljinu pusti odredjen broj srna,od toga neke zavrse kao trofeji..ali u 90% slucajeva lovci odstreljuju muske primjerke bilo koje zivotinje..dok stede zenske primjerke radi reprodukcije..to je slucaj i sa divljim svinjama i sa srnama
Admir_1984

#1793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

kokuz_sa wrote:
Admir_1984 wrote:za ovce mi ima logike, nemaju mogucnost bjezanja, stalnu su tu, ovi gladni i eto belaja. al za srne mi fakat nema logike

1991g ih je bilo na podruciju nase drzave samo 98(nasao nekad podatak iz jugoslovenskog lovackog udruzenja)
uzmi npr Hrvatsku koja jako dobro prati populaciju vukova..i trenutno imaju smao 6 copora od kojih ni jedan ne broji vise od 7 jedinki..satelitski prate copore vukova pomocu ogrlica i u svakom trenutku znaku gdje su i koliko ih ima
pracenje legla kod copora je jako lagano jer u jednom coporu pravo na potomstvo ima samo alfa muzijak i alfa zenka..ostale zenke nemaju potomstvo..

i sada mi kazi kako ce srne biti istrebljene ako svake god mogu donijeti po 2 mala laneta..jos povrh svega svako lovacko drustvo u divljinu pusti odredjen broj srna,od toga neke zavrse kao trofeji..ali u 90% slucajeva lovci odstreljuju muske primjerke bilo koje zivotinje..dok stede zenske primjerke radi reprodukcije..to je slucaj i sa divljim svinjama i sa srnama
Pored ovoliko brda i planina u bh da ima samo 100 vukova :roll:
kokuz_sa

#1794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

Admir_1984 wrote:
kokuz_sa wrote:

Pored ovoliko brda i planina u bh da ima samo 100 vukova :roll:
evo nadjoh podatak iz 2007

http://www.wolf.org/wolves/learn/wow/re ... govina.asp

600 komada vukova u BiH..
znac od 1991g do 2007 samo 500 novih komada u 16 godina..toliko cuka/lutalica se okoti u 1 mjesecu u BiH
zlajapravaraja

#1795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zlajapravaraja »

...
Last edited by zlajapravaraja on 26/02/2012 12:28, edited 1 time in total.
plejka2

#1796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

zlajapravaraja wrote:Nadjoh nesto pukim slucajem:

150.000 potpisa od strane "animal lovers" koji zahtijevaju pravdu za onog psa kojem su stavili petardu u njusku.

http://www.thepetitionsite.com/441/peti ... and-later/

Procitajte neke od komentara :roll: - ima da vam se sledi krv u zilama sta ovi ljudi sada misle o BiH, a uopste ne znaju sta se desava u nasem glavnom gradu.

Ovo je katastrofa !!! Dzaba nam Andjin film i sve...
Nisam procitao sto pisu na tom sajtu al sta god da pisu u kontekstu osuđivanja razumijem ih.Sto se filma tice koliko sam do sad vidio opisuje ratnu situaciju sto nema veze sa danasnjicom.Ovo se sa psom skoro desilo i svako normalan ce osuditi ovo.
Ovaj grad polako postaje grad maloumnika.Sto svjedoce i desavanja sa kojim se svakodnevno susrecemo.....
blue033

#1797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by blue033 »

150.000 potpisa od strane "animal lovers" koji zahtijevaju pravdu za onog psa kojem su stavili petardu u njusku.

Procitajte neke od komentara :roll: - ima da vam se sledi krv u zilama sta ovi ljudi sada misle o BiH, a uopste ne znaju sta se desava u nasem glavnom gradu.

A šta li misle o Ukrajini
sa jednog od portala:
BOJKOTIRAJTE Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini! Ovaj poziv svojim članovima već neko vrijeme upućuju brojne organizacije za zaštitu životinja diljem svijeta. Razlog pobuni protiv Eura 2012. je odluka ukrajinskih vlasti da uoči prvenstva "očiste" ulice svojih gradova od pasa lutalica.

"Pripreme" su započele prije nešto više od godinu dana, a u tom razdoblju u Ukrajini je navodno ubijeno oko 80.000 pasa lutalica!

"Borit ćemo se protiv vašeg narušavanja ljudskih prava i prava životinja. Nećemo vam oprostiti holokaust nad psima lutalicama niti ćemo oprostiti cenzuru koju namećete narodu", poručuju Anonymousi, koji tvrde da će ukrajinske vlasti, ukoliko ih se ne zaustavi, u narednim mjesecima poklati još više od 200.000 pasa lutalica.
A kako to rade:
Živu životinju spale na 900 stupnjeva Celzijevih

Ranije su ih ubijali ditilinom, otrovom koji napada respiratorni sustav životinje. Kako se približava veliko sportsko natjecanje, a problem nije riješen, vlasti su krenule sa još brutalnijim ubojstvima životinja koje svoje živote završavaju u "pokretnim krematorijima" u kojima ih žive spaljuju.

U "pokretnom krematoriju" rade vozač, tehničar i "lovac". Nakon što je ulove, životinju paraliziraju i bace je u kontejner. Kada skupe 40 kilograma, tada spale paralizirane pse i mačke koje su još žive. Drugim riječima, uhvate žive životinje i spale ih pod temperaturom od 900 stupnjeva Celzijevih.
solidsnake

#1798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by solidsnake »

odavno me ne interesuje sta ko misli o nama ;-)
Pasiflora

#1799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Pasiflora »

kokuz_sa wrote:

...ali u 90% slucajeva lovci odstreljuju muske primjerke bilo koje zivotinje..dok stede zenske primjerke radi reprodukcije..to je slucaj i sa divljim svinjama i sa srnama
Slazem se sa @Admirom. Ni meni nije logicno da su lutalice u pitanju. Gotovo sam sigurna da su vukovi u pitanju.
@kokuze - vjerujes li ti zaista u ovo gore? Znam da je po zakonu tako - odnosno da tako treba biti, ali nazalost - nije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

blue033 wrote:
Živu životinju spale na 900 stupnjeva Celzijevih

Ranije su ih ubijali ditilinom, otrovom koji napada respiratorni sustav životinje. Kako se približava veliko sportsko natjecanje, a problem nije riješen, vlasti su krenule sa još brutalnijim ubojstvima životinja koje svoje živote završavaju u "pokretnim krematorijima" u kojima ih žive spaljuju.

U "pokretnom krematoriju" rade vozač, tehničar i "lovac". Nakon što je ulove, životinju paraliziraju i bace je u kontejner. Kada skupe 40 kilograma, tada spale paralizirane pse i mačke koje su još žive. Drugim riječima, uhvate žive životinje i spale ih pod temperaturom od 900 stupnjeva Celzijevih.
Boze sacuvaj :cry:
Ja ne vjerujem da je ovo istina :-)
Locked