Sirija

Locked
El_comadante

#1776 Re: Sirija

Post by El_comadante »

vrbas1979 wrote:
El_comadante wrote:
vrbas1979 wrote:Ovako to danas rade "oslobodioci", bez suđenja, ratne zarobljenika i ranjenike uz zid i streljanje.

Zvijeri su puštene s lanca i bojim se da će biti gore nego u Libiji. Klasični ratni zločin! Je li ovo bolja Sirija i sloboda i demokratija?

Baš me zanima šta bi na ovo mogli reći japin_mutapi, Opetja033 i slični.

Upozorenje, video sadržava uznemirujući materijal:

http://www.youtube.com/watch?v=ey-0H7Y3v_I
a da li pripadnici asadove milicije kad uhvate "pobunjenike" održe suđenje ili i oni ovako ubijaju ili još gore muče i tako to. to ti nije mrsko i problem ali jeste kada rade "pobunjenici".
Eh, bio sam uvjeren da ce se neko javiti s ovim pitanjem.

Da, i Assadove snage su cinile i cine zlocine, ali sam lijepo boldirao pitanje - Je li ovo bolja Sirija i sloboda i demokratija? Takvu podrzava zapad, Turska, pojedine arapske zemlje, pojedini ovdje na forumu. Da li zelimo ovakvu buducu Siriju?

Da li je ovo buducnost Sirije gdje ce svako ko je bio povezan sa vlasti/policijom/vosjkom ili se sumnja na to zavrsiti pred zidom i kisom metaka u tijelu? Pa ako su se dvojica nekada posvadjala oko međe ili mlade, primjera radi, a danas je jedan aktivista, drugi ce ni kriv ni duzan zavrsiti na prijekom sudu.

Revolucije, pobune, rusenja vlasti i sl. se cine da bi svima bilo bolje, a ne isto ili cak i gore, zato je jos veca odgovornost pobunjenika i njihovi potezi i djela imaju vecu tezinu.

Ako nista zlocine koje cine regularne snage je kasnije lakse eventualno procesuirati (komandna odgovornost, lanac zapovjedanja, raspored jedinica)... dok u slucaju pobunjenika to nije slucaj. Danas te u Siriji lola s puskom ili klinac od 14 godina hladno moze ubiti. Cisto onako, da vidi kakav je osjecaj.
a šta ti si vidovit pa znaš da če biti ovako kako ti kažeš ako pobjede "pobunjenici"? i kako ti znaš da ovi neče biti procesuirani nakon završetka rata? netreba unaprijed ništa preudicirati,
El_comadante

#1777 Re: Sirija

Post by El_comadante »

snaga_znanja wrote:
El_comadante wrote:
vrbas1979 wrote:Ovako to danas rade "oslobodioci", bez suđenja, ratne zarobljenika i ranjenike uz zid i streljanje.

Zvijeri su puštene s lanca i bojim se da će biti gore nego u Libiji. Klasični ratni zločin! Je li ovo bolja Sirija i sloboda i demokratija?

Baš me zanima šta bi na ovo mogli reći japin_mutapi, Opetja033 i slični.

Upozorenje, video sadržava uznemirujući materijal:

http://www.youtube.com/watch?v=ey-0H7Y3v_I
a da li pripadnici asadove milicije kad uhvate "pobunjenike" održe suđenje ili i oni ovako ubijaju ili još gore muče i tako to. to ti nije mrsko i problem ali jeste kada rade "pobunjenici".
opet mi neznamo ko če doći na vlast ako Assad ode i kako če biti uspostavljena država i pravo. i šta če biti za 5 genercaija neznamo mi. a treba naravno pustiti ljude da izaberu vlast pa da ta vlada vlada ali da oni sami izaberu ljude koji če njima upravljati a ne Assad.
Apsolutno ne. Ali valjda je razlika u tome što Asadovi kolju, ubijaju, siluju, dok se pobunjenici bore protiv toga. Ako ce i oni istim principima se voditi onda bolje Asada ostaviti na vlasti, ako nista imaju uspostavljene institicuije i kakav takav zivot. Dok ovi dodju na vlast, podmire 5 generacija, pokolju neprijatelje imacemo novog Asada i prica iz pocetka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1778 Re: Sirija

Post by Truba »

Obama pomaže pobunjenike :)
sve smo to znali
Maystor

#1779 Re: Sirija

Post by Maystor »

madner wrote:
Maystor wrote: Zaista je interesantno proanalizati našu percepciju rata u Siriji. Ljudi koji stvarno razumiju šta se tamo dešava pišu veoma pametno, argumentovano, neki od postova sa ovog foruma bi se mogli prenijeti kao novinski članci.
S druge strane oni koji podržavaju naoružane terorističke bande nisu u stanju ni rečenicu napisati gramatički ispravno, a da ne govorimo o nekom argumentu.
Kakav objektivan presjek :D
Objektivan do daske. Evo ti nekoliko dokaza:
El_comadante wrote:a da li pripadnici asadove milicije kad uhvate "pobunjenike" održe suđenje ili i oni ovako ubijaju ili još gore muče i tako to. to ti nije mrsko i problem ali jeste kada rade "pobunjenici".
---------------
a šta ti si vidovit pa znaš da če biti ovako kako ti kažeš ako pobjede "pobunjenici"? i kako ti znaš da ovi neče biti procesuirani nakon završetka rata? netreba unaprijed ništa preudicirati,
japin_mutapi wrote:štaš ...
irci razumiju patnje naroda sirije i bore se na pravoj strani a plačenici iz srbije i rusije na krivoj
zapravo i oni se bore na "pravoj" strani tj. na strani onih koji su isti kao i oni
--------------
nije tačno da nije bilo suđenja
sudio im je prijeki sud i osudio na osnovu dokaza i izjava svjedoka
svi strijeljani su bili zločinci i ubice i vođe paravojske poznate kao šebiha
oni koji nisu okrvavili ruke su živi i zdravi i njima če suditi posle pada assadovog režima i uspostave demokratije
i da ne nabrajam dalje.
Pa ti meni reci koliko argumenata, pismenosti i pameti možeš naći u citiranom tekstu.
madner

#1780 Re: Sirija

Post by madner »

S druge strane oni koji podržavaju naoružane terorističke bande nisu u stanju ni rečenicu napisati gramatički ispravno, a da ne govorimo o nekom argumentu
Dakle prvo predjudiciras sa terminologijom, drugo vrsis generalizaciju. Nisam siguran kakva mi je gramaticka ispravnost napisanog, ali sam siguran da imam jake argumente zasto bi svaki moralni gradjanin ove zemlje trebao biti protiv Assada.
Klavikula

#1781 Re: Sirija

Post by Klavikula »

posto vidim da se razbacujete Assadovim zlocinima za vrijeme ove "pobune" molio bih da se daju neki dokazi..evo vec godinu i po ih trazim, al ne mogu da nadjem, samo se povlace klasicne price, Assad je krvolok, ubija svoj narod i sl..dajte konkretan dokaz, neku potvrdu UN-a, ne zapadnih medija i ovih "osloboditelja"...
Zakalwe
Grijem se na: struju

#1782 Re: Sirija

Post by Zakalwe »

Ma raja, problem nije u demokratiji ili zapadu. Problem je u tome sto su ovo novokomponovane zemlje koje su za 50 godina stigle sa kamile na avion (usput preskakajuci sve sto su zapadne zemlje morale proci: akumulaciju kapitala, socialna previranja, industrijska revolucija, korupcija itd.) To su djecije bolesti drustva koje se ne mogu tek tako preskociti, bez obzira na tehnologiju

T.j. nije dovoljna demokratija da im da blagostanje....demokratija je samo jedan od uvjeta koji se mora ispuniti. To sto mogu birati svoje vladare ne znaci da ce birati pametno (vidi samo poglavice koje su narodi bivse Yu izabrali poslije pada komunizma).

Tako da ce i oni (a i Egipat, Libija, Irak) a bogami i mi morati proci kroz par desetljeca muka dok ne skontamo da biranje sitnih religijozno-zadrtih poglavica na slobodnim izborima ne vodi blagostanju...i ako su izbori slobodni. Ove zemlje sada prave prve korake. Bice jos problema...naravno, ali polako. Bice bolje. I Engleska je bila kao Sirija u toku industrijske revolucije ;)
zlajapravaraja

#1783 Re: Sirija

Post by zlajapravaraja »

Zakalwe wrote:
...I Engleska je bila kao Sirija u toku industrijske revolucije ;)
Znaci, i tada je Engleska poslala Engleze u Englesku da se prave Englezi i pomognu Englezima da svrgnu Engleze s vlasti...

:-)

No vratimo se na temu: evo ispod jedan jako interesantan clanak sa Deutsche Welle. Vjerujem da ste se svi vi koji svakodnevno gledate snimke iz ove jadne zemlje zapitali zasto niko u Siriji ne posjeduje barem nekakvu kameru iz 21. vijeka, i zasto je sve uvijek snimano iz jako velike daljine...

http://www.dw.de/dw/article/0,,16136313 ... 87-html-cb
Maystor

#1784 Re: Sirija

Post by Maystor »

madner wrote:
S druge strane oni koji podržavaju naoružane terorističke bande nisu u stanju ni rečenicu napisati gramatički ispravno, a da ne govorimo o nekom argumentu
Dakle prvo predjudiciras sa terminologijom, drugo vrsis generalizaciju. Nisam siguran kakva mi je gramaticka ispravnost napisanog, ali sam siguran da imam jake argumente zasto bi svaki moralni gradjanin ove zemlje trebao biti protiv Assada.
Na osnovu snimaka koje smo mogli vidjeti u posljednje vrijeme terminologija "terorističke bande" je sasvim opravdana. A ne vršim generalizaciju, to ti je statistika; činjenica je da je većina osoba ovdje koje podržavaju ove teroriste - nepismena. To se, naravno, za tebe ne može reći, ali meni se čini da si ti u zabludi oko Sirije. Daj nam konačno te argumente koje imaš, pa da prodiskutujemo. Ja ne branim Asada i smatram da je došlo vrijeme da on ode sa vlasti. Ali ne na ovakav način. Irak i Libija se ne smiju ponoviti. Ne može se država predati u ruke terorističkim divljacima. Tranzicioni proces mora uključivati sve narode Sirije, uključujući i pola stanovništva koje je još podržava Asada. Upravo teroristi odbijaju Ananov mirovni plan i svaki razgovor sa drugom stranom, nadajući se da će na krilima zapada napraviti libijski scenario. Ali to ovaj put neće tako ići.
El_comadante

#1785 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Maystor wrote:
madner wrote:
Na osnovu snimaka koje smo mogli vidjeti u posljednje vrijeme terminologija "terorističke bande" je sasvim opravdana. A ne vršim generalizaciju, to ti je statistika; činjenica je da je većina osoba ovdje koje podržavaju ove teroriste - nepismena. To se, naravno, za tebe ne može reći, ali meni se čini da si ti u zabludi oko Sirije. Daj nam konačno te argumente koje imaš, pa da prodiskutujemo. Ja ne branim Asada i smatram da je došlo vrijeme da on ode sa vlasti. Ali ne na ovakav način. Irak i Libija se ne smiju ponoviti. Ne može se država predati u ruke terorističkim divljacima. Tranzicioni proces mora uključivati sve narode Sirije, uključujući i pola stanovništva koje je još podržava Asada. Upravo teroristi odbijaju Ananov mirovni plan i svaki razgovor sa drugom stranom, nadajući se da će na krilima zapada napraviti libijski scenario. Ali to ovaj put neće tako ići.
e sa ovim se slažem što kažeš.... potpuno si upravu
madner

#1786 Re: Sirija

Post by madner »

Maystor wrote:
madner wrote:
Za mene je sasvim dovoljno da znam da postoje tri drzave koje su podrzale Milosevica onda kada je bilo najteze. Irak, Sirija i Libija. Jednog su objesili, drugom uvalali stap u guzicu a treci je sad na redu.

Ne znam po cemu Assada i njegove smatras civilizacijskim dostignucem, sta su isti uradili?

Tacno je da bi u slucaju Libijskog scenarija Asada pomeli sa scene, ali onda se malo zapitaj:
Srbi su stajali iza Milosevica, nisu iz zraka mogli nista napraviti. Uspjeli su zavladati Kosovom pod tim istim udarima. Sada, da stoji tih 50% Sirijaca iza Assada, zar on ne bi morao da se rjesi ovih ustanika u roku mjesec dana? Ima vojsku koja se nosila sa Izrealcima, ima tehnike ali ocito nema ljudi.
Billy the Kid

#1787 Re: Sirija

Post by Billy the Kid »

Klavikula wrote:posto vidim da se razbacujete Assadovim zlocinima za vrijeme ove "pobune" molio bih da se daju neki dokazi..evo vec godinu i po ih trazim, al ne mogu da nadjem, samo se povlace klasicne price, Assad je krvolok, ubija svoj narod i sl..dajte konkretan dokaz, neku potvrdu UN-a, ne zapadnih medija i ovih "osloboditelja"...
Sasvim bi ti morala biti dovoljna cinjenica da je Assad avijacijom i teskim naoruzanjem srusio drugi po velicini grad u Siriji -- pun zena, djece, staraca, da te podsjetim -- zbog "sacice" pobunjenika.
Zakalwe
Grijem se na: struju

#1788 Re: Sirija

Post by Zakalwe »

zlajapravaraja wrote:
Zakalwe wrote:
...I Engleska je bila kao Sirija u toku industrijske revolucije ;)
Znaci, i tada je Engleska poslala Engleze u Englesku da se prave Englezi i pomognu Englezima da svrgnu Engleze s vlasti...

:-)
Pa ne bas. Engleskoj je Sirija isto sto im je bila, recimo, obala slonovace u toku industrijske revolucije: neka drzavica bogu iza nogu sa lokalnim diktatorom koji je mozda koristan, mozda nije. Kad nije koristan onda ga fino zbacis. Ukoliko je koristan ali pravi suvise belaja (sto nije dobar PR) onda ga isto zbacis.
Ali Kemal

#1789 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

Pobunjenici misle da ce ratom da nesto da rjese, a u stvari unistavaju vlastitu zemlju, tj vec su je unistili za narednih 50 godina. Siriju ceka samo haos, jad i bijeda i nista vise.
Nikako ne kontam kako je narod toliko glup da se odmah fata rata ???
Billy the Kid

#1790 Re: Sirija

Post by Billy the Kid »

Ali Kemal wrote:Pobunjenici misle da ce ratom da nesto da rjese, a u stvari unistavaju vlastitu zemlju, tj vec su je unistili za narednih 50 godina. Siriju ceka samo haos, jad i bijeda i nista vise.
Gdje si ti proveo posljednju godinu dana?
Nije se narod hvatao rata, nego je protestovao na ulicama. Assad je okrenuo puske, pa tenkove, pa avione na narod. Kao i svaki dobar vladar.

Stvarno mu je bilo jako stalo do vlasti. Ne moze Sirija bez Assada nikako.
Klavikula

#1791 Re: Sirija

Post by Klavikula »

madner wrote: Sada, da stoji tih 50% Sirijaca iza Assada, zar on ne bi morao da se rjesi ovih ustanika u roku mjesec dana? Ima vojsku koja se nosila sa Izrealcima, ima tehnike ali ocito nema ljudi.
da ovi "osloboditelji" ne bore gerilskim nacinom ratovanja vec bi bili sravnjeni sa zemljom u jednom napadu, al ovako je vrlo tesko za sirijsku vojsku..prodji malo kroz historiju ratovanja i primjetit ces da su i puno jace vojske muku mucile sa gerilcima..primjera je bezborj, Ameri u Afganistanu..
a takodjer pitanje je koliko je vojske u borbi protiv terorista, jer pored ove borbe sirijska vojska mora pokrivati u granicu prema Turskoj i prema Izraelu, sto joj odlaci jako velike snage...

Billy the Kid wrote:
Klavikula wrote:posto vidim da se razbacujete Assadovim zlocinima za vrijeme ove "pobune" molio bih da se daju neki dokazi..evo vec godinu i po ih trazim, al ne mogu da nadjem, samo se povlace klasicne price, Assad je krvolok, ubija svoj narod i sl..dajte konkretan dokaz, neku potvrdu UN-a, ne zapadnih medija i ovih "osloboditelja"...
Sasvim bi ti morala biti dovoljna cinjenica da je Assad avijacijom i teskim naoruzanjem srusio drugi po velicini grad u Siriji -- pun zena, djece, staraca, da te podsjetim -- zbog "sacice" pobunjenika.
naravno da nije dovoljna, on nije gadjo civile nego teroriste, ne vidim sta je problem sto on ima bolje naoruzanje i koristi ga..opet nema konkretnih dokaza da je sirijska armija pocinila zlocin..sve rekla kazala, prenijela Al Jazeera, reko sirijski observatoriji za ljudska prava i sl. gluposti
Ali Kemal

#1792 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

Bil ti volio da zivis bolje ili gore ?
Rezultat svega je da ce zivjeti gore, i to mnogo gore, plus sto su na hiljade izgubile glave ili ostali osakaceni.
Bio na vlasti Asad, Kurta ili Murta. je tu najmanje vazno, jer je konacni rezultat katastrofalan za narod Sirije.
Klavikula

#1793 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Billy the Kid wrote:
Ali Kemal wrote:Pobunjenici misle da ce ratom da nesto da rjese, a u stvari unistavaju vlastitu zemlju, tj vec su je unistili za narednih 50 godina. Siriju ceka samo haos, jad i bijeda i nista vise.
Gdje si ti proveo posljednju godinu dana?
Nije se narod hvatao rata, nego je protestovao na ulicama. Assad je okrenuo puske, pa tenkove, pa avione na narod. Kao i svaki dobar vladar.

Stvarno mu je bilo jako stalo do vlasti. Ne moze Sirija bez Assada nikako.
mala ispravka, nenaoruzan narod :skoljka:
glockov kolac

#1794 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

Samo mi nije jasno odakle u Bosni i Hercegovini ovoliko ljubitelji lika i djela Assada, alevije koji je ašćare u kufru?!
bogoljub

#1795 Re: Sirija

Post by bogoljub »

glockov kolac wrote:Samo mi nije jasno odakle u Bosni i Hercegovini ovoliko ljubitelji lika i djela Assada, alevije koji je ašćare u kufru?!
Nek je tvoj Ben ki mon i Obama,MMF, Britanske vođe i Izrael u Imanu. Mućni glavom nije teško vjeruj mi!
Ali Kemal

#1796 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

Nije stvar u tome da li je neko ljubitelj Asada, nego prosta cinjenica da je ovakvom revulicijom napravljena 100 puta veca steta nego korist.
Isto kao npr da ti iz nekog nezadovoljstva demoliras svoj stan, ostanes bez posla i moras da spavas na podu, nemas para vise za namjestaj.
bogoljub

#1797 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Prema najnovijoj informaciji koja je upravo objavljena na službenim stranicama Ujedinjenih Naroda - glavni UN izaslanik za mirovni proces i tvorac "plana od 6 točaka", Kofi Annan - podnio je ostavku. Informacije je potvrđena od strane Generalnog tajnika u izjavi u kojoj se navodi: "S velikim žaljenjem moram objaviti ostavku specijalnog izaslanika UN-a i Arapske Lige za mirovni proces u Siriji, gospodina Kofi Annana.
Gospodin Annan me obavijestio kako neće obnoviti svoj mandat koji ističe 31. kolovoza 2012. Želim izraziti duboku zahvalnost gospodinu Annanu za predanost i hrabri doprinos koji je dao kao specijalni izaslanik za Siriju".

U izvještaju se ističe kako je Kofi Annanov "plan od 6 točaka" i dalje najbolje rješenje za rješavanje sirijskog konflikta, no "obje strane, vlada i opozicija odlučile su se sa sve više nasilja", stoji u službenoj izjavi.

Podsjetimo, Kofi Annan je predložio svoj plan u ožujku ove godine i isti je prihvaćen od strane sirijske vlade, ali nikada od strane pobunjenika. Na temelju istog plana pokrenuta je i mirovna promatračka misija koja, osim što je zabilježila nekoliko sukoba, nije uspjela dovesti do pokretanja dijaloga. Pritom je važno istaknuti kako je samo jedna strana pristala na dijalog - sirijska vlada. Pripadnici pobunjenika od samog početka su istaknuli kako neće pregovarati s vlastima sve dok je na čelu predsjednik Bashar al-Assad. Zapadne sile sve su redom izrazile potporu Kofi Annanovom planu kojime se predlaže mirno rješenje zasnovano na prekidu vatre i pokretanju dijaloga, no, mnogi se slažu kako je zapad podržao Kofi Annana isključivo "za javnost", dok su u stvarnosti nastavili s intenzivnim naoružavanjem i financiranjem opozicije.

Aktualna ostavka Kofi Annana svakako je snažan udarac za mirovnu inicijativu i nedvojbeno je da će se taj čin iskoristiti za pokretanje još veće militarizacije sirijskog konflikta. Sirijska vlada, Rusija, Kina i Iran izrazili su veliku potporu prema inicijativi i radu Kofi Annana tvrdeći kako apsolutno stoje iza njegovih prijedloga. Današnja ostavka nikako ne ide u prilog mirovnom rješenju. Iz izjave Generalnog tajnika UN-a nije jasno koji je konkretan razlog ostavke, no, zasigurno će zapadni mediji sada konstatirati kako je mir u Siriji nemoguć i kako jedino rješenje koje preostaje je dodatno naoružavanje opozicije ili čak strana vojna intervencija.

Pogledajmo svi!
Ovdje se uopšte ne saopštava koji je razlog ostavke Ananove.
Zašto bi dao ostavku?? Ovo je neka prijetnja bila u igri 100%.
bogoljub

#1798 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Novinska agencija Reuters prenosi ekslkuzivne informacije koje govore kako je Obama još ranije ove godine potpisao tajni dokument kojime se daje sveobuhvatna potpora sirijskim pobunjenicima uključujući i direktni angažman CIA-e i "drugih američkih agencija".

Po svemu sudeći odluka SAD-a je donijeta čim su uvidjeli da njihov plan ulaska u Siriju neće proći pod pokroviteljstvom UN Vijeća Sigurnosti zbog ruskog i kineskog veta. Izvještaj Reuters-a ističe kako "nije jasno kakve sve tajne operacije agencije poput CIA-e izvode", drugim riječima - ovim izvještajem potvrđene su sumnje brojnih analitičara kao što je Dr. Webster Tarpley koji ističe da u Siriji operairaju NATO-ovi "odredi smrti".

Izvještaj također ističe kako direktnom odredbom predsjednika, SAD je angažiran na radu tajnog zapovjednog centra kojime upravljaju Turska i regionalni saveznici (vidi: Turska na svom teritoriju otvorila bazu zajedno s Katarom i Saudijskom Arabijom za treniranje sirijskih pobunjenika).

Reuters također navodi kako je dokument iste vrste kao i onaj kojega je Obama potpisao prošle godine "nakon što su se pobunjenici počeli organizirati protiv vlasti libijskog vođe Muammara Gaddafija".
Sve veći broj informacija s terena govori kako je u borbu protiv sirijske vlasti uključen znatan broj skupina povezanih s terorističkom organizacijom al-Qaeda i još veći broj simpatizera istih.

Gdje Al-Qaeda tu je dernek!
jefferson

#1799 Re: Sirija

Post by jefferson »

bogoljub wrote:Novinska agencija Reuters prenosi ekslkuzivne informacije koje govore kako je Obama još ranije ove godine potpisao tajni dokument kojime se daje sveobuhvatna potpora sirijskim pobunjenicima uključujući i direktni angažman CIA-e i "drugih američkih agencija".

Po svemu sudeći odluka SAD-a je donijeta čim su uvidjeli da njihov plan ulaska u Siriju neće proći pod pokroviteljstvom UN Vijeća Sigurnosti zbog ruskog i kineskog veta. Izvještaj Reuters-a ističe kako "nije jasno kakve sve tajne operacije agencije poput CIA-e izvode", drugim riječima - ovim izvještajem potvrđene su sumnje brojnih analitičara kao što je Dr. Webster Tarpley koji ističe da u Siriji operairaju NATO-ovi "odredi smrti".

Izvještaj također ističe kako direktnom odredbom predsjednika, SAD je angažiran na radu tajnog zapovjednog centra kojime upravljaju Turska i regionalni saveznici (vidi: Turska na svom teritoriju otvorila bazu zajedno s Katarom i Saudijskom Arabijom za treniranje sirijskih pobunjenika).
Reuters također navodi kako je dokument iste vrste kao i onaj kojega je Obama potpisao prošle godine "nakon što su se pobunjenici počeli organizirati protiv vlasti libijskog vođe Muammara Gaddafija".
Sve veći broj informacija s terena govori kako je u borbu protiv sirijske vlasti uključen znatan broj skupina povezanih s terorističkom organizacijom al-Qaeda i još veći broj simpatizera istih.

Gdje Al-Qaeda tu je dernek!
Cek, jel ti stvarno mislis da su amerikanci mislili uci u Siriju?
Ako mislis, onda ti fakat fali elementarno znanje o americkoj politici.
glockov kolac

#1800 Re: Sirija

Post by glockov kolac »

bogoljub wrote:
glockov kolac wrote:Samo mi nije jasno odakle u Bosni i Hercegovini ovoliko ljubitelji lika i djela Assada, alevije koji je ašćare u kufru?!
Nek je tvoj Ben ki mon i Obama,MMF, Britanske vođe i Izrael u Imanu. Mućni glavom nije teško vjeruj mi!
A da ti malo mućneš glavom? Vjeruj ti meni, nije teško... ako su tebi alevije u imanu, nemam ja šta s tobom raspravljati.

Bez obzira na sve političke i diplomatske igre i igrice, musliman uvijek mora podržati muslimane, a ne kjafire.
Locked