2 Markice puta broj domaćinstava recimo 100 000 to izađe 200 000 čiste love ni za šta i državi na to cca 30 000 PDV-a. Porez na porezjazzer wrote:Ako se boldirano ispostuje, ja cu mjesec dana gologuz hodati ispred zgrade vlade kantona saO'zone wrote:Experti gaze dalje
Plate idu gore u ViK-u a bogami i u SKS samo raji ostaju iste ako ne i manje.Nakon što Vlada prihvati mišljenje Neovisne komisije
Uz nove cijene vode i 2 KM mjesečno za vodomjere
Za potrošnju do pet kubika cijena neće biti mijenjana
...
Osim uvođenja nove tarifne politike, Vlada KS Sarajlijama planirana uvesti i plaćanje naknade za održavanje vodomjera koja bi građane dodatno koštala dvije marke mjesečno bez PDV-a.
- Tim novcem kasnije ćemo finansirati uvođenje pojedinačnih vodomjera u sve stanove i taj projekt bi trebao biti završen do 2017. godine. Jedino na taj način možemo građanima omogućiti da plaćaju onoliko koliko zaista i potroše - pojasnio je ministar.
natpisom ''Jeo sam govna i kritikovao vas, oprostite''!!
Nema jebene sanse. To je samo namet koji treba nekako opravdati, a te pare ce otici ili za plate uposlenika ili
neko drugo finansiranje (neki tender koji ce ''po zakonu'' dobiti onaj koji treba) ali da ce do 2017 svima ugraditi
vodomjere nema nikakve sanse. Do 2017 ce i oni zaboraviti zasto su taj namet uveli. Zivi bili pa vidjeli.
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- O'zone
- Globalni moderator
#1776 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
-
anonimus0007
#1777 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ako se boldirano ispoštuje onda vlasnici pravatnih objekata koji su uredno platili vodomjere trebaju blokirati vladu i zeljkovića. platio sam svoj sat i sad trebam plaćati reket kako bi ti dobio sat džaba. pa ovo ni u tunguziji nema.jazzer wrote:[qu
Ako se boldirano ispostuje, ja cu mjesec dana gologuz hodati ispred zgrade vlade kantona sa
natpisom ''Jeo sam govna i kritikovao vas, oprostite''!!
Nema jebene sanse. To je samo namet koji treba nekako opravdati, a te pare ce otici ili za plate uposlenika ili
neko drugo finansiranje (neki tender koji ce ''po zakonu'' dobiti onaj koji treba) ali da ce do 2017 svima ugraditi
vodomjere nema nikakve sanse. Do 2017 ce i oni zaboraviti zasto su taj namet uveli. Zivi bili pa vidjeli.
- Hemera
- akcid
#1779 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne treba se pretjerano brinuti za moguće redukcije vode zbog struje, uskoro će ministar Petrović pokrenuti prijedlog za dizanje cijene Sarajlijama za utrošenu vodu , biće para i za struju
- O'zone
- Globalni moderator
#1780 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja bih zamolio expertnog ministra Petrovića da razmisli o donošenju uredbe o avansnom plaćanju utroška vode za narednih tri mjeseca kako bi se izašlo iz ove teške situacije za ViK u koju su ga ugurale gladne guzice koje dođoše gore po stranačko familijarnoj liniji.akcid wrote:Ne treba se pretjerano brinuti za moguće redukcije vode zbog struje, uskoro će ministar Petrović pokrenuti prijedlog za dizanje cijene Sarajlijama za utrošenu vodu , biće para i za struju
- Cholina_Lokica
#1781 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Znaci odrzavanje vodomjera koje nemamo uopce cemo da placamo da bi te pare otisle za vodomjere onim delegatima koji nisu htjeli da plate kad i ja vodomjer i sad kukaju
Pa da li su oni normalni
- O'zone
- Globalni moderator
#1782 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A nek oni njima isključe vodu i bit će 1:1
-
miki.ba
#1783 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma ovi iz elektro privrede su pukli, ne zbog ovog slucaja nego inace.
Meni došao racun 04.04., a opomena pred iskljucenje 11.04...sjebo sam se, znaci opomenu sam dobio za samo 7 dana.
Naravno do tada su mi svi racuni bili uredno placeni.
Meni došao racun 04.04., a opomena pred iskljucenje 11.04...sjebo sam se, znaci opomenu sam dobio za samo 7 dana.
Naravno do tada su mi svi racuni bili uredno placeni.
-
anonimus0007
#1784 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
u zemlji dembeliji i tako nešto je moguće, ili čak šta više izvjesno.Cholina_Lokica wrote:Znaci odrzavanje vodomjera koje nemamo uopce cemo da placamo da bi te pare otisle za vodomjere onim delegatima koji nisu htjeli da plate kad i ja vodomjer i sad kukaju![]()
![]()
Pa da li su oni normalni
- karanana
#1785 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ovo je zesca ubleha. sve i da se ostvari ovo i da ove dvije marke zaista idu u ugradnju vodomjera, o tome ugradnja ne ovisi jer se mjeraci ugradjuju u cijev na ulazu u stan do koje se mora kopati u banji da se dodje do nje.
-
anonimus0007
#1786 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
pa ko će to odbiti dažbni vodomjer? naravno, ako do toga dođe, siguran sam da većina koja je sama platila vodomjere neće tek tako prihvatiti da sada plaćaju vodomjere za povlaštenu gospodu.karanana wrote:ovo je zesca ubleha. sve i da se ostvari ovo i da ove dvije marke zaista idu u ugradnju vodomjera, o tome ugradnja ne ovisi jer se mjeraci ugradjuju u cijev na ulazu u stan do koje se mora kopati u banji da se dodje do nje.
dovoljno je što ministarstvo iz budžeta kojeg svi punimo, plaća popravke fasada, liftova i sl. povlaštenoj gospodi, dok vlasnicima kuća i sl. ne daje ni feninga.
- karanana
#1787 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
pa ja ne bih trosio lovu na majstore i keramicare i rusio halu ponovo i sakupljo onu shutu i baco je u smetlje a tek renoviro halu prije godinu-dvije, a sve to radi ugradnje vodomjera.
- Cholina_Lokica
#1788 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kod mene u haustoru pola ih nije htjelo uvesti, mi fino platili oko 4 stoje uveli, i sad se ovi zale sto i oni nemaju a nece da plate, i sad trebam ja opet da iskesiram i za njih, ma da nekome bombu bacimanonimus0007 wrote:pa ko će to odbiti dažbni vodomjer? naravno, ako do toga dođe, siguran sam da većina koja je sama platila vodomjere neće tek tako prihvatiti da sada plaćaju vodomjere za povlaštenu gospodu.karanana wrote:ovo je zesca ubleha. sve i da se ostvari ovo i da ove dvije marke zaista idu u ugradnju vodomjera, o tome ugradnja ne ovisi jer se mjeraci ugradjuju u cijev na ulazu u stan do koje se mora kopati u banji da se dodje do nje.
dovoljno je što ministarstvo iz budžeta kojeg svi punimo, plaća popravke fasada, liftova i sl. povlaštenoj gospodi, dok vlasnicima kuća i sl. ne daje ni feninga.
- O'zone
- Globalni moderator
#1789 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Realno da ViK naplaćuje potrošnju vode po stvarno utrošenom a ne paušalno kako to radi u većini stambenih zgrada, dano bi propao.anonimus0007 wrote:pa ko će to odbiti dažbni vodomjer? naravno, ako do toga dođe, siguran sam da većina koja je sama platila vodomjere neće tek tako prihvatiti da sada plaćaju vodomjere za povlaštenu gospodu.karanana wrote:ovo je zesca ubleha. sve i da se ostvari ovo i da ove dvije marke zaista idu u ugradnju vodomjera, o tome ugradnja ne ovisi jer se mjeraci ugradjuju u cijev na ulazu u stan do koje se mora kopati u banji da se dodje do nje.
Ja uopšte ne mogu da vidim kako je u interesu ViK-u da ugrađuje vodomjere
I sa ovakvom privilegijom pljačkanja stanovništa (da fakturišu paušalno a ne po utrošku) opet propadaju
Petrovicu znaš već šta i tebi i tvojim kompanjonima iz ViK-a
- jazzer
#1790 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
A gdje je nestala medjuljudska solidarnost, simpatija pa da i mi, koji nemamo, dobijemo vodomjer?Cholina_Lokica wrote: Kod mene u haustoru pola ih nije htjelo uvesti, mi fino platili oko 4 stoje uveli, i sad se ovi zale sto i oni nemaju a nece da plate, i sad trebam ja opet da iskesiram i za njih, ma da nekome bombu bacim
Tebi je to marka, dvije mjesecno a nama bi puno znacilo.
- Cholina_Lokica
#1791 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nestala dolaskom kapitalizma i deranja sa svih stranajazzer wrote:A gdje je nestala medjuljudska solidarnost, simpatija pa da i mi, koji nemamo, dobijemo vodomjer?Cholina_Lokica wrote: Kod mene u haustoru pola ih nije htjelo uvesti, mi fino platili oko 4 stoje uveli, i sad se ovi zale sto i oni nemaju a nece da plate, i sad trebam ja opet da iskesiram i za njih, ma da nekome bombu bacim
Tebi je to marka, dvije mjesecno a nama bi puno znacilo.
- jazzer
#1792 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Salim se, naravno. Kupio bi i ja vodomjer ali ne daju, bar tako kaze predsjednik mog kucnog savjeta.Cholina_Lokica wrote:Nestala dolaskom kapitalizma i deranja sa svih stranajazzer wrote:A gdje je nestala medjuljudska solidarnost, simpatija pa da i mi, koji nemamo, dobijemo vodomjer?Cholina_Lokica wrote: Kod mene u haustoru pola ih nije htjelo uvesti, mi fino platili oko 4 stoje uveli, i sad se ovi zale sto i oni nemaju a nece da plate, i sad trebam ja opet da iskesiram i za njih, ma da nekome bombu bacim
Tebi je to marka, dvije mjesecno a nama bi puno znacilo.Platite k'o i ja
Ovako sigurno placam vise nego sto trosim, u to sam ubjedjen. Al' sta cu, dosla demokratija pa to valjda tako treba.
- Cholina_Lokica
#1793 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Moraju dati, znam da su nedavno oni iz mog ulaza to kontali, i uglavnom treba sakupiti vecinu potpisa da se stanari slazu i onda da se uvede. Ili tako neka procedura imajazzer wrote:
Salim se, naravno. Kupio bi i ja vodomjer ali ne daju, bar tako kaze predsjednik mog kucnog savjeta.
Ovako sigurno placam vise nego sto trosim, u to sam ubjedjen. Al' sta cu, dosla demokratija pa to valjda tako treba.
- jazzer
#1794 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Spominjao je on to al kaze da nemamo ''kvorum''. Neki nece ni vrata da mu otvori kada ga vide, valjda misleCholina_Lokica wrote:Moraju dati, znam da su nedavno oni iz mog ulaza to kontali, i uglavnom treba sakupiti vecinu potpisa da se stanari slazu i onda da se uvede. Ili tako neka procedura imajazzer wrote:
Salim se, naravno. Kupio bi i ja vodomjer ali ne daju, bar tako kaze predsjednik mog kucnog savjeta.
da je dosao da ima naplati grijanje, upravitelja..
- Hemera
#1795 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
preko puta unionkomerca su kopali cijevi i ostavili su zagrnuto onako da stoji
i da stvar bude gora
pukla je cijev i sada voda ko luda ljeva na ulicu......
i da stvar bude gora
- Hajlac
#1796 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vidjeh i jaHemera wrote:preko puta unionkomerca su kopali cijevi i ostavili su zagrnuto onako da stoji
i da stvar bude gora
majmunska posla.
Ovako ce "opravdavati" kredit EBRDa za obnovu infrastrukture, koje li ce tu pare zemlja progutati
- Hemera
#1797 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
nije to prvi slucaj da u gradu danima ljeva voda iz puknutih cijevi
to je sasvim uobicajna pojava
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... nje-cijena
to je sasvim uobicajna pojava
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... nje-cijena
- mali Ninja
#1798 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jel realno da cetveroclana porodica trosi dnevno kubik vode (mjesecno mi dolazi racun 29-30kubika)?
- perfect_guy
#1799 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ako ste u zgradi na zajedničkom mjerilu, ništa nije čudnomali Ninja wrote:jel realno da cetveroclana porodica trosi dnevno kubik vode (mjesecno mi dolazi racun 29-30kubika)?
- akcid
#1800 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mali Ninja wrote:jel realno da cetveroclana porodica trosi dnevno kubik vode (mjesecno mi dolazi racun 29-30kubika)?
Nije, prosjek je oko 5 m3 po odrasloj osobi, mjesečno.