Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
neo7

#1776 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Svaka cast ;) Barem cete pomutit racune telecomu,telemachu i HS-u u Sarajevu :) Tu prvenstveno mislim natelecom koji bi trebao da se malo razbudi i pocne gledati u buducnost racionalnije. Mada, mozda to i rade jer kako vidim na drugoj temi zadali su se u narucivanje modema od kojih je 10.000 koji pordrzavaju VDSL i set-boxova.

Mada, evo ja sa 12Mb/s na telemachu i nemam potrebe za tom brzinom, 6Mb/s sa 2Mb/s upload bi bilo savrseno, barem za mene :D
TwistedX

#1777 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Pricao sam sa podrskom i receno mi je da ce se prvo ici sa mijenjanjem modema i prebacivanjem na VDSL kartice Trio + korisnika koji imaju vece probleme i ici ce postepeno.
drugtito2011

#1778 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Jeli brzina 40Mbps, ono sto ce mo imati bez obzira da li se gleda hd ili ne, ili se od ovih 40Mbps odbija ono sto koristi hd ili drugi stb, pa sta nam ostane (cca 20Mbps).
nino90

#1779 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

odlicna vijest za vdsl
Nadam se da ce onda i ovim sa trio paketima povecati down i uplaod :D
ala7

#1780 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ala7 »

Lud i ponosan wrote:Gdje nam ja Pingvinko? :lol: :lol: :lol:

40/4 za 70km+pdv...

Opet su prvi u BiH, kao i godinama do sada. Sretan nam VDSL (iako od njega i nemam neke koristi trenutno :D ). :D
opet ce nesto njemu faliti :)
novi.dan.nova.nafaka

#1781 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

reni-90 wrote:odlicna vijest za vdsl
Nadam se da ce onda i ovim sa trio paketima povecati down i uplaod :D
Pa zar postojeća brzina na Trio paketu nekome nije dovoljna ? :roll:
Image
nino90

#1782 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

i to sto kazes
Ali et ipak, kad dolazi nova tehnologija da se pocastimo :)

Ma dovoljno je u sustini i ovo, jedino sto bih volio kad bi mogao jednokratno jos jedan stb uzeti, ovako mjesecno ne volim. Cim vidim na onom racunu dodatnih 7-8KM+pdv, vjerovatno je to u psihi covjeka.
zilog

#1783 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Cica mica, gotova prica... :lol: :lol: :lol:

Zivio VDSL!
TRANCE

#1784 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

Ok, svaka čast Logosoftu na uvođenju novih tehnologija, međutim ja ne znam šta se s ovim konkretno riješilo? Ja na omegi i dalje imam na papiru 18 mbps, a u praksi 16. Pitam se koliko mi se isplati plaćati svaki mjesec preko 20 KM više u odnosu na beta paket radi 6 mbps veće brzine. Također, na svim paketima osim ovog novog ostaje i dalje smiješna brzina uploada, dok na trio+ kad upale iptv brzina neta ode u pm.
Pravi potez bi bio da su uveli vdsl i na omega i trio+ paketu, a na svim ostalim omogućili Aneks M za ADSL2+ kako bi ljudi dobili veću brzinu uploada. Ovako nam ostaje da čekamo godinu, dvije ili ko zna koliko dok ne uvedu svima vdsl...
KPNCTNJAH

#1785 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Kod mene je isto brzina izmedju 15 i 16Mbs, a omega je paket... ali nije mi to ni bitno toliko...
TRANCE

#1786 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

KPNCTNJAH wrote:Kod mene je isto brzina izmedju 15 i 16Mbs, a omega je paket... ali nije mi to ni bitno toliko...
Ni meni nije to toliki problem, ali stvar je principa, jer ako reklamiraš 18/1 brzinu, onda i ponudi istu. Reklamirati 18/1, a znati da više od pola korisnika u praksi ima 15-16/0,7 mbps je metoda BH Telecoma :mrgreen:
Postavlja se onda pitanje i cijene paketa, jer 23,4 KM više za 5-6/0,2 mbps veću brzinu u odnosu na beta paket je malo previše. Za taj novac, brzina bi trebala biti 25 mbps kako bi bilo neke razlike u odnosu na beta paket, a drugi razlog je što i HS i Telemach za 55 KM nude 25 mbps, iako uz vjerovatno lošiju stabilnost neta
Bitte_Halt_ja_ja

#1787 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

moram se sloziti sa ponosnim ludjakom. pise fino DO 18 DO 10 itd.
jastuk1

#1788 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote: Drugo, VDSL nema potrebe da se uvodi kod korisnika trio paketa, barem jos najmanje godinu dana. Ako ne i vise.
:-) na ovaj gore komentar.

Jeee. LOL neposustaje, to LOL-e! Odletim iz zemlje na dva dana i šta reći, lol je ipak još u igri. Jeee. Ako se paketom kojim nemereš glEAt telviziju može bit još u igri. No dobro, pošto te hilariozne brzine nikom ne trebaJU, (osim MOŽDA meni) onda to ništa nije ni važno, zar ne. :!:

Btw, HS mi još nije diGo Aploud. Nek nije, meni ni ne treba. Haj nek i meni nešta ne treba, jelde.

Image

Znaš, Lud i ponosan, priznajem, stvarno je zdravo i fino bit optimističan, tako kao ti. Tako i ja krenem, al jbg, mene vazda realnost ukaki. Evo da i ja malo doprinesem sveopštem party raspolŽenju:

TRANCE

#1789 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

Lud i ponosan wrote:
TRANCE wrote:Ok, svaka čast Logosoftu na uvođenju novih tehnologija, međutim ja ne znam šta se s ovim konkretno riješilo? Ja na omegi i dalje imam na papiru 18 mbps, a u praksi 16. Pitam se koliko mi se isplati plaćati svaki mjesec preko 20 KM više u odnosu na beta paket radi 6 mbps veće brzine. Također, na svim paketima osim ovog novog ostaje i dalje smiješna brzina uploada, dok na trio+ kad upale iptv brzina neta ode u pm.
Pravi potez bi bio da su uveli vdsl i na omega i trio+ paketu, a na svim ostalim omogućili Aneks M za ADSL2+ kako bi ljudi dobili veću brzinu uploada. Ovako nam ostaje da čekamo godinu, dvije ili ko zna koliko dok ne uvedu svima vdsl...
Nisi ti citao predhodne komentare? Prelistaj malo prije nego sto napises bilo sta...

Dakle, krenuce se sada sa zamjenom modema kod korisnika trio+ paketa, tako da ce dobiti priblizno deklarisanu brzinu. Samim tim ce to otvoriti mogucnost za povecanje brzine.
Drugo, VDSL nema potrebe da se uvodi kod korisnika trio paketa, barem jos najmanje godinu dana. Ako ne i vise.

I dalje, sto se tice reklama:

Niko ti nije nigdje garantovao 18 mbit-a, vec pise DO 18 mbit-a, to je velika razlika. Oni svakako ne zele da zakinu krajnjeg korisnika, bar je to moje isksutvo, tako da sacekajte jos malo dok se ne pojave na kucnoj adresi. Naravno, pozeljno je i pozvati, mozda to ubrza cijeli proces.
Gdje si to ti pročitao da će se mijenjati modemi za omega korisnike? Na Logosoftovom sajtu piše da se uvodi samo novi paket, a ne sjećam se ni da je Damir iz Logosofta nešto objavio po tom pitanju na forumu. Znam i ja da će se mijenjati nekad. To može biti za mjesec, za godinu, za tri... Službene objave nema.
A to do 18 Mbit-a podrazumijeva da u određenom trenutku kad se desi navala na net ili neki problemi kod nadprovajdera može doći do pada brzine, jer ti niko ne može garantovati stabilnu brzinu 24 sata dnevno, 365 dana u godini, barem ne za ovaj novac. Ali da 365 dana u godini neko konstantno ima 85% brzine, to sigurno ne podrazumijeva i ti to dobro znaš, samo se malo praviš lud
bankok

#1790 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Eh da su svi ko Logosoft ova bi zemlja cvjetala,
govorim iskreno malo je danas profesionalnosti kao
sto je kod njih slucaj,jednostavno lijepo je vidjet da neka nasa firma vodi racuna o korisnicima
i da im ide u susret,mada i sam znam nekad zagalamit zbog nekih sitnica ali to je nekad i
pozeljno radi njih samih a i radi nas korisnika.
Svaku promjenu na bolje treba nagradit aplauzom pa tako i ovu,mada sam ja licno
prezadovoljan sadasnjom brzinom i necu razbijat glavu sa tim VDSL-om kad bude bude
dobro doslo.Uglavnom od mene aplauz za trud :thumbup:
zilog

#1791 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

jastuk1 wrote:Jeee. LOL neposustaje, to LOL-e! Odletim iz zemlje na dva dana i šta reći, lol je ipak još u igri. Jeee. Ako se paketom kojim nemereš glEAt telviziju može bit još u igri. No dobro, pošto te hilariozne brzine nikom ne trebaJU, (osim MOŽDA meni) onda to ništa nije ni važno, zar ne. :!:
Javi nam se @jastuk1 i zakljuci da nemeres GLeaT televiziju. Zar ti nisi rekao da te televizija ne interesuje?
Ne brinem se ja da ce izaci paket i sa televizijom, ali sada je tema da nam kazes ko je najbolji sa internetom? :lol: :lol: :lol:
I to jos 1:1!!!!

BTW, nisam rekao da brzine nikome ne trebaju, ali ne treba paket koji koristi samo jedna osoba. :wink:
jastuk1

#1792 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote:
jastuk1 wrote: Znaš, Lud i ponosan, priznajem, stvarno je zdravo i fino bit optimističan, tako kao ti. Tako i ja krenem, al jbg, mene vazda realnost ukaki. Evo da i ja malo doprinesem sveopštem party raspolŽenju:
Ti trebas usima da se poklopis i da nista ne pricas. ;)
Svakako da pozdravljam 40/4 potez, al kasno brate, kasno. Trebali su ovo NAJKASNIJE uradit prošle goDne u ova doba da bi pridobili barem NEKU konkurentsku korist u međuvremenu do danas. Vako, meeh... Možda će poslužit za zadržvanje korisnika, a za pridobijanje novih... good luck. :thumbup:

Trance je u pravu, a ja bih dodao da bi vdsl imao konkurentskog smisla, trebali su ga već uvesti barem za trio pekete. Al kako ovdje skoro svi insistiraju kako su "postojeće brzine dovoljne," a onda se "raduju" kad se najavljuje povećanje, tako ne zavaravaju nikog drugog, već samo sebe. :zjev:

Toliko o poklapanju ušima. :dance:

Srdačni pozdravi :)
chuchumbamayumbe

#1793 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam na Trio, trenutna brzina mi je sasvim dovoljna i stvarno ne osjećam potrebu za nečim bržim.
Ipak, svako povećanje brzine je svakako dobrodošlo, to se svakako ne odbija niti se na to može žaliti.
Niko nikoga ovdje ne zavarava.
zilog

#1794 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

jastuk1 wrote:Svakako da pozdravljam 40/4 potez, al kasno brate, kasno. Trebali su ovo NAJKASNIJE uradit prošle goDne u ova doba da bi pridobili barem NEKU konkurentsku korist u međuvremenu do danas. Vako, meeh... Možda će poslužit za zadržvanje korisnika, a za pridobijanje novih... good luck. :thumbup:

Trance je u pravu, a ja bih dodao da bi vdsl imao konkurentskog smisla, trebali su ga već uvesti barem za trio pekete. Al kako ovdje skoro svi insistiraju kako su "postojeće brzine dovoljne," a onda se "raduju" kad se najavljuje povećanje, tako ne zavaravaju nikog drugog, već samo sebe. :zjev:
:lol: :lol: :lol: :lol: Ne mogu se prestati smijati. Urnebes... :lol: :lol: :lol:

Ocekivao sam ovakvu reakciju. Kada sve propadne, demagogija ostaje. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Logosoft ne dobija nove korisnike zato sto ima najbrzi paket, nego kvalitetom, stabilnoscu i cijenom postojecih usluga. To sto ti koristis paket koji niko drugi ne koristi, nema veze sa privlacenjem novih korisnika.

Prica o najbrzem paketu je samo za tebe. Zato da se zna:
Logosoft ima najbrzi paket. (ako ne racunamo onaj Telemachov besmisleno skupi XXL za 240KM)
Krenuo VDSL, a nije tako skup.

Evo ti malo da paris oci:
http://www.netindex.com/download/2,123/ ... rzegovina/
Kako to u prosjeku izgleda.

:D :D :D :D :D :D :D :D
semirsar

#1795 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

U vezi ovog novog paketa ima jedna stvar koja, barem meni, naprosto bode oci.
Prevedeno iz informatičke terminologije u terminologiju Logosoftovih internet paketa, brzina downloada SIGMA paketa iznosit će do 40 Mbps, dok će brzina uploada biti do 4 Mbps, što ovaj paket čini daleko superiornijim od trenutne ponude na tržištu. Kao i drugi paketi, i ovaj će biti na flat principu, naravno poštujući uslove o prihvatljivom korištenju Internet baziranih usluga Logosofta, koje možete pronaći ovdje.
To "ovdje" vodi na https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... 409941ad99 dje fino pise
MAKSIMALNA KOLIČINA SAOBRAĆAJA KOJU JE MOGUĆE GENERISATI KROZ INTERNET BAZIRANE USLUGE

Za sve pakete namijenjene fizičkim licima, koji omogućavaju Internet pristup, maksimalna količina saobraćaja koju je moguće generisati u dolazu ili odlazu tokom jednog obračunskog perioda je 300GB.
Ako ja sad na Trio+ paketu imam mjesecni down promet od 60GB do 150GB i upload u prosjeku oko 250GB, koliko bi mi trebalo vremena, ako bih uzeo taj SIGMA paket, da samo sa upload prometom prekoracim tu famoznu klauzulu o "MAKSIMALNA KOLIČINA SAOBRAĆAJA KOJU JE MOGUĆE GENERISATI KROZ INTERNET BAZIRANE USLUGE".
Neko ce reci "ma to je samo 'nako, niko nikog ni ne opominje, pa tako ni ne kaznjava", ali, klauzula je tu, i bode oci.
numizmatic

#1796 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by numizmatic »

Pa piše "maksimalna količina saobraćaja koju je moguće generisati u dolazu ili odlazu"
jastuk1

#1797 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Lud i ponosan wrote: Drugo, opet ti kazem, bilo bi nekako fer i posteno da se usima pokrijes. Jer si, svojevremeno, naglasio da ces preci na Logosoft cim ponude brzi paket.
Tako je! Čim ponude brži od konkurencije. Sad mjerio i WTF??? Provjerio na jdownloaderu, ide i do 7 MB. :skoljka:

Image
Image
clarion_

#1798 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

jastuk1 wrote:
Lud i ponosan wrote: Drugo, opet ti kazem, bilo bi nekako fer i posteno da se usima pokrijes. Jer si, svojevremeno, naglasio da ces preci na Logosoft cim ponude brzi paket.
Tako je! Čim ponude brži od konkurencije. Sad mjerio i WTF??? Provjerio na jdownloaderu, ide i do 7 MB. :skoljka:

Image
Image
evo od mene je markica za tebe, kupi sebi svega...
afannedim

#1799 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

jastuk1 wrote:

Image
Image
Da te nema trebalo bi te izmislit kakav lik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jastuk1

#1800 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Blagodarim, blagodarim... :-D
Post Reply