@Madrid dobra ti lista zaista cu svaku tu igricu skinuti cim izadje!!!
Osim GTA V, njega kupujem
Moderator: Benq
Nije loše, moram da ti priznam...Madrid wrote:
Ja sam Metro 2033 poceo igrati bez ikakvih ocekivanja i igra me je jednostavno uzela sebi, istina da je neoptimizirana i ima bugova, ali ima nevjerovatnu atmosferu,pricu i grafiku...
A evo i par SS-a za Metro: Last light![]()
http://www.gamershell.com/static/screen ... 2_full.jpg
http://www.gamershell.com/static/screen ... 0_full.jpg
http://www.gamershell.com/static/screen ... 8_full.jpg
http://www.gamershell.com/static/screen ... 6_full.jpg
http://www.gamershell.com/static/screen ... 4_full.jpg
Ima se jos dosta naslova preporuciti, ali ni sam ih nisam odigrao...
Od nadolazecih igara, pored Metro-a ce se sigurno na rasporedu naci ove :
GTA V - Najdraza, kad se samo sjetim San Andreasa i onih dana
ME 3 - Jedna od onih za koju znas da te nece razocarat
Far Cry 3 - Dvica mi je bila premonotona, valjda ovdje to rjese...
Tomb Raider - Izgleda obecavaujce, mada nisam fan
Bioshock Infinite - potpuno drugaciji od prva dva...
Hitman Absolution - Sta reci?
Max Payne 3 - Koju posluku porati?
Jbt, odavno nisam ocekivao ovoliko naslova, sam sebe iznenadih, definitivno moja godina sto se tice igara
TR koji treba izaći je ustvari prequel TR serijala.arnes_king wrote:Ovi sto pisu za tomb raider vidim da pojma o toj igri nemaju i da su odigrali samo zadnji dio-dva, tomp raider je bila jedna od najboljih igrica, ali ovo sada sto najavljuju, samo su uzeli to ime, ali nikakve veze sa tomb raiderom nema kako sam ja vidio .....
Da zaista se mnogo ocekuje od 2012 meni 2011 nekako nije nudila nista fino i popularno osim BF 3 i MWF3 ..Quaresma wrote:cekaju se max payne, hitman, da i ja upalim konzolu, davno je vremena proslo otkako sam je zadnji put upalio, a posebno bioshock infinite, a tu su jos i prototype 2, i tomb raider
bit ce ovo zanimljiva godina, od fps igrica ocekujem bar nesto od novog Medal OF Honora, volio bih kad bi se vratili korijenima, opet ww2, ili da bar naprave remake starijih serijala, sa frostbite 2 enegineom
Quaresma wrote:i to zaboravio
ma sumnjam da ce GTA V ove godine
Ja mislim da ce mozda biti najavljen bar za novembar ... a oce li biti odgoda to je druga stvar ...Quaresma wrote:i to zaboravio
ma sumnjam da ce GTA V ove godine
@arnes - po meni je Tomb Raider bio veliki naslov jos dok je PS1 bio u igri, otada pokusavaju sve na isti nacin, prije svakog nastavka tacno znas sta ce igra trazit od tebe i koji tip zagonetki, a i to nekada dosadi, đabe im sto Lari napucaju "sifone" kada narod vise ne pada na takve stvari, zato i rade potpuno drugaciji Tomb Raider koji ce imati pravu pricu i realne situacije...dr.gog wrote:
U pravu si glede bugova, jer je i mene ista stvar baš razočarala. Sve je bilo u redu (posebno predivna grafika likova i scene), dok nisam došao u zadnju trećinu igre. Tu je neko iz tima debelo upropastio igru, jer je na dva mjesta (oni mjehuri koji veze ni sa čim iz priče nemaju) igra jedva igriva i gubi se smisao priče. Sjeti se kraja i onih glupih ploča po kojima hodaš preko ništavila... Jednostavno, neko je uzeo pare, potrošio previše, i na kraju nije bilo dovoljno da se projekat izbrusi do kraja- klasika...
Slazem se oko mjehura, plus su bili zajebani za prec ako se dobro sjecam![]()
Al zadnja staza je meni odlicno sjela, pogotovo zadnja scena sa "evil endingom", i sad se sjecam kako mi se dlaka nakostrjesila tada![]()
O soundtracku ne treba trositi rjeci, jedan od najboljih koji sam cuo, pravo se uklapa u atmosferu...
Glede izbora igara od prošle godine dodao bih sljedeće naslove koje bi trebao da prekuca svaki ozbiljniji gamer:
Crysis 2 (originalan način cloaka i kretanja, izuzetna estetika igre i odlična igrivost, te veliki užitak za one koji imaju HD grafičke kartice shader 5.0 sa DX 11 i 3D monitore)
Crysis 2 nisam stigao odigrat, ali imam ga u planu... Iskreno, meni je Crysis tesko zamisliti bez onih prasuma i svega sto ide uz to, nekako mi ovako u gradu izgleda prelinearno...
Call of Duty Modern Warfare 3 (do sada najpametnije sklopljen CoD nove serije, sa izuzetnom filmskom atmosferom i genijalnim cut-scenama). Igra ima jedan jedini bug koji je lako rješiv zaobilaženjem lokacije na kojoj pada igra. Multiplayer nije osobito inovativan i ništa nije posebno bolje još od CoD MW2.
CoD: MW3 nisam igrao niti ga imam u planu, nisam ni CoD: BO igrao, jednostavno su mi takve igre izlapile, do petog dijela sam pravo uzivao u CoD-u, ali otada mi je sve to postalo bezlicno, skoro da umjesto igre izdaju Dlc...
Far Cry 2 smatram za potpuni promašaj. Sve osim veličine mapa i ambijenta je katastrofalno.
Far Cry 2 je toliko potencijalna igra da je stvarno steta sto nisu uspjeli da je predstave na pravi nacin, da su uspjeli da ubace pravu pricu i smanje monotone dijelove bila bi jedna od najboljih igara, ovako se slazem sa tobom...
Battlefield 3 je bio iščekivan i gromoglasno najavljivan kao revolucija u FPS žanru i simulaciji, uz originalna i vrhunska rješenja grafike, kombinovanjem rada dvije firme i velikog broja saradnika. Igra je u stvari srednja žalost, i to veoma skupa žalost ukoliko uzmete original.
Nisam igrao niti planiram, nesto slicno kao CoD, nemam vremena za MP, a SP takvih igara me vise ne privlaci, a da pravo kazem, i da imam vremena za MP, ne znam bil igrao, jednostavno sam ohladio od takvih igara...
Sljedeći naslov koji bih preporučio, posebno mlađim gamerima koji hoće ispitati svijet nelinearnih pucačina je Deus Ex, zadnji naslov iz serije, a odmah iza njega je mnogo lakši i igriviji RAGE...
Deus ex je sjajna igra, za koju trebate dosta vremena i korištenje mozga...Radnja je veoma zanimljiva,a zabavu samo kvare situacije pucnjava jer autori igre nisu baš najpametnije smislili način kretanja i sukoba sa retardiranim botovima.
Grafika je ,standardno, kvalitetna, uz napomenu da je cjelokupna igra u nekoj mračnoj atmosferi, poput, za mene retardiranog FEAR-a 3. Preporučujem način igre STEALTH, dakle, što manje pucnjave i što više šunjanja, jer tek tada dolazi do izražaja atmosfera i scenario igre...Također, zbog bugova, provjerite da li vaša verzija (pretežno sa torrenta), ima novi patch ili fix, ili čak novi crack sa boljom optimizacijom!. Original je ovih dana moguće kupiti za 15-20 eura, što se isplati...
Deus ex mi nije sjeo, previse sam ocekivao od te igre, najgore je sto sam i prije nego je probao na puno mjesta procitao da je bolja od Mass Effecta, a meni nit ima velike veze sa spomenutim naslovom, nit je u njegovom rangu po kvaliteti...
RAGE je odlična zezancija na fazon postapokaliptičnih priča, nešto kao mlađi( I mnooogo kraći) brat Fallouta. Odmah po instalaciji, pronađite i grafičku zakrpu-patch težine od oko 1,1 GB,koja inače odlične teksture i komplet ambijent čini još boljima i ima manje "trzanja" slike. Igra je relativno jednostavna, prilično zabavna i preporučujem je svima koji imaju mjesta 18 GB(ili ono bi 14) da bi istu skinuli..
Ocekivao sam ovu igru, ali na kraju me ohladila njena neoptimiziranost, pogotovo za Ati kartice, pa je nisam ni igrao, a pored ovoliko kvalitetnijih naslova koji dolaze i koje imam odigrati od trenutnih, tesko da cu ovu i odigrati...
Na koncu, ne smije se zaobići LA Noir. Svi one koji hoće da se zaista opuste uz old-school kvalitetu (iz porodice Mafia i sličnih priča), moraju obavezno skinuti i preigrati ovu jako kvalitetnu, zanimljivu i izuzetno inteligentnu igru sa originalnim grafičkim rješenjima za lica likova(grimase koje daju odgovore). Detektivska priča, zapleti, originalne scene obračuna, odličan ambijent velikog grada, stara vozila....Sve u svemu, za nekoliko hladnih zimskih noći uz monitor. Ne zaboravite optimizovati grafiku igre (notepad / upišite -srt/spasite pod imenom commandline.txt/ ubacite dokument u instalacioni folder igre/nakon starta igre provjerite nove opcije u meniju)
Nakon ove izmjene igra će teći daleko bolje,a ko ima snažnu grafiku, neka je zakuca na maksimum..
La Noir je prva na listi nakon sto zavrsim Arkham City... Odmah vidim da mi se sviđa iako je nisam igrao, volim igre sa dobrom pricom i igre koje su relativno drugacije od drugih![]()
Toliko za sada...![]()
Diablo 3 vec 4 5 mjeseci u beta fazi najavljen od blizarda early 2012(ja se nadam najkasnije do juna jula) tako da 99% u 2012Quaresma wrote:Blizzard jos nije najavio kad ce izaci igrica, tako da sumnjam da ce u ovu 2012u
zna li se sta za Stalker 2 hoce li ista biti od njega, ono sto znam studio koji razvija nastavak u teskim problemima s finansiranjem
Na bosanskom bolan...fino prevedenoEborg wrote:Pa knjiga je originalu na ruskom.Je li ta verzija koju si našao na bosanskom ili na engleskom?
Ne znam zaistaPokerboy11 wrote:Dr.gog sviju ti kad si vec testirao moju grafu na FULL HD 1080p kakav je FPS bio na toj masini ako slucajno znas ?!
Tnx, pogledat ću onda!dr.gog wrote:Na bosanskom bolan...fino prevedeno![]()
....