Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
DON_eARL

#1776 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Dobiješ i Maestro karticu u ovom paketu debitnih kartica za istu cijenu.
perfect_guy

#1777 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

DON_eARL wrote:Dobiješ i Maestro karticu u ovom paketu debitnih kartica za istu cijenu.
sad se maestro mijenja mastercardom
bumerangss

#1778 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Predao sam zahtjev juce oko 12 i sluzbenica mi rekla da dodjem sutra tj danas po racun a kartica ce mi doci za 15-ak dana na adresu. Medjutim danas sam se razocarao u njihovu poslo nos jer sam hidao po gradu od 12 do 16 sati i 6 puta usao u 3 razlicite poslovnice i nije mi bila gotova :roll:
mirzet87sa

#1779 Re: Raiffeisen banka

Post by mirzet87sa »

bumerangss wrote:Predao sam zahtjev juce oko 12 i sluzbenica mi rekla da dodjem sutra tj danas po racun a kartica ce mi doci za 15-ak dana na adresu. Medjutim danas sam se razocarao u njihovu poslo nos jer sam hidao po gradu od 12 do 16 sati i 6 puta usao u 3 razlicite poslovnice i nije mi bila gotova :roll:
Imas knjigu zalbi, pisi.. Zivim blizu jedne od poslovnica u kojoj ujedno i placam racune, narod se redovno upisuje.. Da ima efekta ne znam ali od kako sam u toj banci par se je radnika smijenilo, da li bas zbog zalbi ili drugog razloga ne znam opet..
Co0l

#1780 Re: Raiffeisen banka

Post by Co0l »

Nema to efekta nikakvog a RFB je poznat po tome sto stalno rotira salterske radnike ali ne zbog zalbi naroda.
bach

#1781 Re: Raiffeisen banka

Post by bach »

bumerangss wrote:Predao sam zahtjev juce oko 12 i sluzbenica mi rekla da dodjem sutra tj danas po racun a kartica ce mi doci za 15-ak dana na adresu. Medjutim danas sam se razocarao u njihovu poslo nos jer sam hidao po gradu od 12 do 16 sati i 6 puta usao u 3 razlicite poslovnice i nije mi bila gotova :roll:
Jesi i ti našao crkvu u kojoj ćeš se moliti...

Đeš bolan u RF banku, pa od tamo svako bježi...
bumerangss

#1782 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

bach wrote:

Đeš bolan u RF banku, pa od tamo svako bježi...[/quote

Ma zato sto imaj široku mrežu bankomata a i blizu mi njihova poslovnica. Šalteruša me nagovarala da uzmem neku od 3,99 KM mjesecno jer bi imao osiguranje da ako umrem da ce porodica dobiti 5000 KM ali sam joj rekao da mi je 32 god i da jos ne mislim mrijeti pa sam uzeo neku bezkontaktnu od 1,99 KM mjesecno i 8 KM godišnje clanarine
Sehro

#1783 Re: Raiffeisen banka

Post by Sehro »

bumerangss wrote:
bach wrote:

Ma zato sto imaj široku mrežu bankomata a i blizu mi njihova poslovnica. Šalteruša me nagovarala da uzmem neku od 3,99 KM mjesecno jer bi imao osiguranje da ako umrem da ce porodica dobiti 5000 KM ali sam joj rekao da mi je 32 god i da jos ne mislim mrijeti pa sam uzeo neku bezkontaktnu od 1,99 KM mjesecno i 8 KM godišnje clanarine
Hhahaha, ako umreš :D :run:
Dzontra_Volta

#1784 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

bumerangss wrote:
bach wrote:

Za 3,99 ti je paket Classic koji obuhvata to osiguranje u iznosu od 5000 KM, ali mislim da imaš uključeno i sms obavijesti o stanju racuna, internet bankarstvo, popust pri obradi kredita i sl.
A za umiranje... Ko garantuje da ti neće sutra pasti klavir na glavu sa 10 sprata? ;)
rizibizi

#1785 Re: Raiffeisen banka

Post by rizibizi »

Klavir... u Sarajevu...na 10 spratu...jesi siguran? U zadnje vrijeme jedini klavir koji mi moze pasti na pamet nije na 10-om spratu nego u Palmi stoji (tehnicki ni ne moze pasti na pamet). Nek si ti nama ziv i zdrav, a za to osiguranje 'bem li ga skontaj sam. Kao dugogodisnji korisnik nema primjedbi na kartice, kad treba da platim urednom provucem i radi, nisam imao nikakvih problema, jedino su me handrile guzve u poslovnicama, brate puna banka ko oko u najboljem slucaju dva saltera rade. Tu ti ja fino pocnem koristiti mobilno bankarstvo i brate em manje stresa em manje frke, dobro i za zdravlje, jedino sto vise ne mogu da bacim oko na fonasi omiljene salterske radnice dok sacekam da zavrsi posao ali eto barem ne stojim u redu. Generalno sto se mene tice sve banke su mi u 5 dkg, samo se logo i naziv razlikuju, a kod ovih sam odavno pa mi mrsko sad to nesto mjenjati, prelaziti, peglati se.
iceman ze

#1786 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Ima sigurno par godina da sam to i uradio, nas uvijek azurni RFB.... :roll: :-)

Poštovani/a, 

Obzirom da ste korisnik servisa PayPal, obavještavamo Vas da prilikom korištenja navedenog servisa za kupovinu možete ostvariti uštedu na proviziji za konverziju novca.  

Naime, prilikom kupovine putem ovog servisa, možete izvršiti odabir načina vršenja konverzije valuta, odnosno da li želite da servis PayPal automatski izvrši konverziju, što je postavljeno kao zadani način, ili da konverziju izvrši Banka, izdavaoc kartice putem koje vršite plaćanje, pri čemu je naknada za konverziju valute niža. 

U slučaju da želite izvršiti podešavanje postavki načina vršenja konverzije, ljubazno Vas molimo da slijedite uputstvo koje je dostupno na sljedećem linku: Uputstvo. 

Srdačan pozdrav. 

Raiffeisen banka
lajk

#1787 Re: Raiffeisen banka

Post by lajk »

Koliko uzimaju naknadu za placanje preko paypal? nikako da upratim, na izvodu mi ne pise,vec samo znos uplacen tom i tom i u KM je
drndalo

#1788 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Mislim da im je za takvo placanje osim kursne razlike na kojoj svakako zaradjuju, naknada 1% za konverziju... Meni se (samo jednom doduse) desilo da sam preko njih dobio novac sa PayPal-a, i tu su mi isto naplatili % za konverziju pored kursne razlike.... E nes' ga majci vise... Pa nek' mi sad naplate 2-3% (a mogu vala i 20-30-50%) od 0 (nula) prometa....! :kontrabas:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1789 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

Koja je procedura zatvaranja tekuceg racuna i koliko se placa?
Del_Boy1

#1790 Re: RE: Re: Raiffeisen banka

Post by Del_Boy1 »

Entropio wrote:Koja je procedura zatvaranja tekuceg racuna i koliko se placa?
Samo lična karta i kartica ili kartice ako ih imaš više, i naravno da nemaš duga prema njima, ako imaš para na računu podigneš, sve bude gotovo za 10 minuta. Ne plaća se ništa.
Daryl Dixon

#1791 Re: Raiffeisen banka

Post by Daryl Dixon »

nisam upratio da je bila neka obavijest ali interesuje me da li je nekome u skorije vrijeme falilo na računu nekih 8-10KM?
kolegica danas govori da joj fali toliko na računu a isto mi je govorio neko prije par dana..
je li imao neko slicno iskustvo, o cemu je rijec?
channel10

#1792 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Uvedena godisnja naknada za koristenje kartice jos pocetkom godine.
Horcrux

#1793 Re: Raiffeisen banka

Post by Horcrux »

Daryl Dixon wrote:nisam upratio da je bila neka obavijest ali interesuje me da li je nekome u skorije vrijeme falilo na računu nekih 8-10KM?
kolegica danas govori da joj fali toliko na računu a isto mi je govorio neko prije par dana..
Ima na izvodu od decembra prosle godine:
Godi�nja clanarina za korisnike debitnih kartica Raiffeisen banke pocev od 01.02.2016. iznosi 8 KM za osnovnog korisnika,
te 5 KM za dodatnog korisnika kartice.
Mozda je to.
holowey

#1794 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

zvali me, kazu odobrena mi kreditna kartica samo da dodjem sa licnom, ni za kakvu kreditnu nisam aplicirao... juce dodje sms, odobren mi kes kredit samo da dodjem sa licnom, a nikakav kredit nisam trazio... jeli to imaju viska para, hoce da vise zarade na meni, povecavaju portfelj pred svoju udaju nekome vecem ili sta? sumnjivi su mi skroz :roll:
Daryl Dixon

#1795 Re: Raiffeisen banka

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:39, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#1796 Re: Raiffeisen banka

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:37, edited 1 time in total.
Horcrux

#1797 Re: Raiffeisen banka

Post by Horcrux »

Daryl Dixon wrote:
Horcrux wrote:
Daryl Dixon wrote:nisam upratio da je bila neka obavijest ali interesuje me da li je nekome u skorije vrijeme falilo na računu nekih 8-10KM?
Ima na izvodu od decembra prosle godine:
Godi�nja clanarina za korisnike debitnih kartica Raiffeisen banke pocev od 01.02.2016. iznosi 8 KM za osnovnog korisnika,
te 5 KM za dodatnog korisnika kartice.
Mozda je to.
moguce, a kontam ako skidaju mjesecno 2KM sto onda skidaju dodatnih 8KM? ili samo ovo drugo..

Ako dobro kontam, sad imas "clanarinu" na godisnjem nivou od 8KM, a pored toga imas naknadu za vodjenje racuna 1.99KM, mjesecno.
Daryl Dixon

#1798 Re: Raiffeisen banka

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:38, edited 1 time in total.
holowey

#1799 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Daryl Dixon wrote:
holowey wrote:zvali me, kazu odobrena mi kreditna kartica samo da dodjem sa licnom, ni za kakvu kreditnu nisam aplicirao... juce dodje sms, odobren mi kes kredit samo da dodjem sa licnom, a nikakav kredit nisam trazio... jeli to imaju viska para, hoce da vise zarade na meni, povecavaju portfelj pred svoju udaju nekome vecem ili sta? sumnjivi su mi skroz :roll:
mozda imaju istog korisnika sa istim imenom i prezimenom.. ali odakle im onda tvoj broj? :D otidji ti do njih pa to lijepo rijesi da ne bi bilo poslije belaja :thumbup:
klijent sam vise od deset godina, internet transakcije potvrdjujem sms kodom pa mi je jasno odakle im moj broj...
poslali su genericki sms

Code: Select all

U mogucnosti smo ponuditi Vam unaprijed pripremljen i odobren KES novac, samo uz licnu kartu. Bez papirologije i bez cekanja. Samo nam nedostaje Vas potpis! Posjetite najblizu poslovnicu Banke. Vasa Raiffeisen BANK
pa se zato pitam sta lezi iza tog iznenadnog merhametluka :?
Daryl Dixon

#1800 Re: Raiffeisen banka

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:38, edited 1 time in total.
Post Reply