Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#1776 Re: Komitet za normalizaciju
oh, oprostite profesore, nisam Vas prepoznao. Ustvari, mislio sam da Ste napustili ovaj predmet nakon naprasnog odlaska sa časa "odgovornost komiteta za rad podređenih mu komisija", ali evo vidim da Ste se vratili edro raspoloženi... neka, neka 
-
LSD
#1777 Re: Komitet za normalizaciju
Šta reci?? koju posluku porati?? kome?? ... komitetu koji nas maltretira?.
Candy man...de Boga ti, stavi onu svoju sliku
- ganjeta
#1778 Re: Komitet za normalizaciju
Sa zadovoljstvom se vraćam
, je l' me oči varaju ili ja ondje ne vidjeh ni jednu komisju koja je donosila odluke. Koliko znam odluke je donosila DK i TK koje biraju Entiteski i Kantonalni savezi
... ali izgleda vama đacima to je nebitno?
Ako si želio ispasti smiješan uspio si. Ko brani SVAKU njegovu odluku? Koga ispoštovati? Begića, Beusa, Ljubojevića, Slavicu? I zašto? I ko mi brani da ja odem pogurati Gracića cenerom, pojedem sendvič, čokoladicu, popijem sok i jebem Praščiću sve papansko?van Basten wrote:nisam se nadao ovakvom ismijavanju odluke tog Velikog Komiteta od strane navijača omiljenog im kluba... pogotovo koliko grlato (i) ovdje brane svaku njihovu odluku, zaista sam očekivao i da će je ispoštovati do kraja. Ali izgleda da se jedno palamudi a drugo radi
- jeza u ledja
#1779 Re: Komitet za normalizaciju
Dosla cica na kolica.
Juce ti je Komitet bio Osim, a ne "Beus, Begic, Ljubojevic", a danas su ti Komitet "Begic, Beus, Ljubojevic, Slavica", a ne Osim.
Nema boljeg primjera vase licemjernosti od ovog.
Juce ti je Komitet bio Osim, a ne "Beus, Begic, Ljubojevic", a danas su ti Komitet "Begic, Beus, Ljubojevic, Slavica", a ne Osim.
Nema boljeg primjera vase licemjernosti od ovog.
ganjeta wrote: Nismo mi djeca pa da mislimo da parola, konkretno okačena u subotu nije namjenjena Osimu Ivici, to su vam priče za malu djecu.
Nije Osim bio prošle godine u ovo doba u Želji, ni u savezu pa su mu pjevane retardirane pjesme, a sad kod vas poradila svijest pa to nije upućeno njemu, nego komitetu, al u qurcu.
Koristite svaku prilku da preko jebenog komiteta serete po Ivici, i kontate to niko ne konta.
Boli vas qrac za Beusa, Begića, Ljubojevića, vama je raka rana Osim i jedan i drugi, pa sad vam je komitet dobro došao, možete pljuvati neofirno, ali svi dobro znaju kome je to upućeno.
ganjeta wrote: Ako si želio ispasti smiješan uspio si. Ko brani SVAKU njegovu odluku? Koga ispoštovati? Begića, Beusa, Ljubojevića, Slavicu? I zašto? I ko mi brani da ja odem pogurati Gracića cenerom, pojedem sendvič, čokoladicu, popijem sok i jebem Praščiću sve papansko?
- ganjeta
#1780 Re: Komitet za normalizaciju
Ma ne kontaš ti
, ni ja nisam mislio na Ivicu nego na ostale, kao i ovi što dižu parole
Najbolje se praviti lud, jelde? Znači kad mi trebamo ispoštovati komitet, onda se prvo misli na Osima, a kad treba prozivati komitet onda se ne misli na njega
, nego na pobrojane.
Mudro nema šta
.
Najbolje se praviti lud, jelde? Znači kad mi trebamo ispoštovati komitet, onda se prvo misli na Osima, a kad treba prozivati komitet onda se ne misli na njega
Mudro nema šta
LSD wrote:Šta reci?? koju posluku porati?? kome?? ... komitetu koji nas maltretira?.
- van Basten
#1781 Re: Komitet za normalizaciju
http://www.nfsbih.net/savez.aspx?id=K3
evo ti sastav Takmičarske komisije sa službene stranice NFSBiH, pa uporedi imena sa onim tekstom ranije o imenovanju komisija. Naravno, ista imena su tu. Ako nisu dirali Disciplinsku to ne znači da im ne šefuje, uostalom zvali su ih na nekakav fol razgovor da im dadnu instrukcije... kako bi to mogli ako im nisu nadležni?
Ali eto... najlakše je zabijati glavu u pijesak samo zato što kratkoročno neke odluke idu vama u korist.
Što se mene tiče, ja se odjavljujem sa ove teme do nekih novih odluka komiteta i njegovih komisija. ili do nekih novih pogleda na stare odluke. Ovako samo se vrtimo u krug....
evo ti sastav Takmičarske komisije sa službene stranice NFSBiH, pa uporedi imena sa onim tekstom ranije o imenovanju komisija. Naravno, ista imena su tu. Ako nisu dirali Disciplinsku to ne znači da im ne šefuje, uostalom zvali su ih na nekakav fol razgovor da im dadnu instrukcije... kako bi to mogli ako im nisu nadležni?
Ali eto... najlakše je zabijati glavu u pijesak samo zato što kratkoročno neke odluke idu vama u korist.
Što se mene tiče, ja se odjavljujem sa ove teme do nekih novih odluka komiteta i njegovih komisija. ili do nekih novih pogleda na stare odluke. Ovako samo se vrtimo u krug....
-
LSD
#1782 Re: Komitet za normalizaciju
cuj njihovih
nisu te komisije njihovo vlasništvo...i oni bi trebali raditi svoj dio posla i zaraditi svoju platu...ne može komitet biti odgovoran za svako sranje koje se desi i nerad tih komisija...ili možda može, ali samo sjeveru.
- ganjeta
#1783 Re: Komitet za normalizaciju
Kako se okrenu ploča brzo
,sad se i odjavljuješ, mojne života ti.
Kratkoročne odluke idu nama u korist

Kratkoročne odluke idu nama u korist
-
samko1974
#1784 Re: Komitet za normalizaciju
Meni samo nije jasno kako niko iz komiteta se nije zalio uefinoj takmicarskoj komisiji il kome god vec treba za spahicev zuti koji je dobio za faul koji uopste nije napravio i uvjek se moze vidjeti i dokazati na snimcima.Pa da mu ukinu taj zuti , to bi bar malo znacilo al nista , cudno.Nekima su znali davati crvene kartone il suspenzije poslije nekih odredjenih faula koje je sudija porpustio kazniti za vrijeme utakmice.Kao sto npr nije kaznio ni Mlooudu za lom noge nad Mujdzom, i to su trebali ganjati da kazne Maloudu, ono je namjeran lom ono je suspenzija bar 4-5 tekmi.Salihovic dobi 4 utakmice suspenzije za rijeci i jezik dugacki a vidi ovi ne dobijaju ni za lomove.Al eto mu ga sudija nije pokazao treba se zaliti sigurno bi se uslisilo nasim zalbama jer imaju svi dokazi i snimci.Bas me cudi zasto nista ne poduzimaju???
-
tcz
#1785 Re: Komitet za normalizaciju
Sto znaci podrzavate parolu.ganjeta wrote:Ma ne kontaš ti, ni ja nisam mislio na Ivicu nego na ostale, kao i ovi što dižu parole
![]()
Najbolje se praviti lud, jelde? Znači kad mi trebamo ispoštovati komitet, onda se prvo misli na Osima, a kad treba prozivati komitet onda se ne misli na njega, nego na pobrojane.
Mudro nema šta.
LSD wrote:Šta reci?? koju posluku porati?? kome?? ... komitetu koji nas maltretira?.
-
Redakcija Ulice
#1786 Re: Komitet za normalizaciju
Smjesnija odkluka nije donesena nikad. Nekima odgovara jer ih ima vrlo malo na gostovanjima, 50 maksimalno, neke boli krc jer i ne idu na gostovanja. Policajci ce dobiti dnevnicu, a nece je zaradit. Komitet je donio smijesnu odluku ponovo, ako racunamo ona 3 boda borcu. Ne znam ko donosi ove odluke, al je blago retardiran. Niko ne podrzava ovu odluku sem Zeljinih navijaca. I to od kako su navijaci Sarajeva okacili onu parolu. Zanimljivo. 
- Charuga
- Globalni moderator
#1787 Re: Komitet za normalizaciju
Gdje si ti procitao da Željini navijaci podrzavaju odluku o zabrani gostujucim navijacima? Samim tim sto na jugu Grbavice nema parole protiv Komiteta znaci da Željini navijaci podrzavaju odluku? Nije valjda to mjerilo? Ili je mjerilo ona rasprava oko parole sa kosevskog sjevera? Nikome ona nije draga pa tako ni navijacima Želje ali kad je vec donesena onda se mora postovati i tako je kako je. Mozemo mi na forumima palamuditi o tome koliko hocemo ali odluka ostaje i niko ne moze protiv nje.Redakcija Ulice wrote:Smjesnija odkluka nije donesena nikad. Nekima odgovara jer ih ima vrlo malo na gostovanjima, 50 maksimalno, neke boli krc jer i ne idu na gostovanja. Policajci ce dobiti dnevnicu, a nece je zaradit. Komitet je donio smijesnu odluku ponovo, ako racunamo ona 3 boda borcu. Ne znam ko donosi ove odluke, al je blago retardiran. Niko ne podrzava ovu odluku sem Zeljinih navijaca. I to od kako su navijaci Sarajeva okacili onu parolu. Zanimljivo.
Nisu navijaci Želje i Sarajeva samo na ovom forumu. Ne predstavljaju oni koji pisu po forumima navijace, ovo ovde je samo misljenje pojedinaca i nema nikakve veze sa grupom. Zar treba donositi takve zakljucke iz misljenja desetak ljudi?
- ultima_palabra
#1788 Re: Komitet za normalizaciju
Ma stipu to, jedino je njih odluka pogodila jer jedino oni idu na gostovanja... tako grupa reklaPlavih_11 wrote:Gdje si ti procitao da Željini navijaci podrzavaju odluku o zabrani gostujucim navijacima? Samim tim sto na jugu Grbavice nema parole protiv Komiteta znaci da Željini navijaci podrzavaju odluku? Nije valjda to mjerilo? Ili je mjerilo ona rasprava oko parole sa kosevskog sjevera? Nikome ona nije draga pa tako ni navijacima Želje ali kad je vec donesena onda se mora postovati i tako je kako je. Mozemo mi na forumima palamuditi o tome koliko hocemo ali odluka ostaje i niko ne moze protiv nje.Redakcija Ulice wrote:Smjesnija odkluka nije donesena nikad. Nekima odgovara jer ih ima vrlo malo na gostovanjima, 50 maksimalno, neke boli krc jer i ne idu na gostovanja. Policajci ce dobiti dnevnicu, a nece je zaradit. Komitet je donio smijesnu odluku ponovo, ako racunamo ona 3 boda borcu. Ne znam ko donosi ove odluke, al je blago retardiran. Niko ne podrzava ovu odluku sem Zeljinih navijaca. I to od kako su navijaci Sarajeva okacili onu parolu. Zanimljivo.
Nisu navijaci Želje i Sarajeva samo na ovom forumu. Ne predstavljaju oni koji pisu po forumima navijace, ovo ovde je samo misljenje pojedinaca i nema nikakve veze sa grupom. Zar treba donositi takve zakljucke iz misljenja desetak ljudi?
- FnatiC
#1789 Re: Komitet za normalizaciju
Aj Allaha ti,Isusa,Krisne,Jahve,Tom Cruza prestanite pisati ovo po forumu.Nit je smijesno nit je ista.Ismijavas covjeka kojem su popbili sve i dodje balo da se zajebaje.
Daj ljudi malo se uozbiljite
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1790 Re: Komitet za normalizaciju
Pisali bi i oni svasta, ali kako ce na svog "boga" ?Redakcija Ulice wrote:Smjesnija odkluka nije donesena nikad. Nekima odgovara jer ih ima vrlo malo na gostovanjima, 50 maksimalno, neke boli krc jer i ne idu na gostovanja. Policajci ce dobiti dnevnicu, a nece je zaradit. Komitet je donio smijesnu odluku ponovo, ako racunamo ona 3 boda borcu. Ne znam ko donosi ove odluke, al je blago retardiran. Niko ne podrzava ovu odluku sem Zeljinih navijaca. I to od kako su navijaci Sarajeva okacili onu parolu. Zanimljivo.
-
Redakcija Ulice
#1791 Re: Komitet za normalizaciju
Evo ovdje vi podrzava te. Kakva grupa? O cemu ti?
- dzeno123
#1792 Re: Komitet za normalizaciju
Zeljovci sto se sjebajete sto vam prozivaju Osima i komitet? Pa covjek ima zivotnog iskustva vise nego mi svi zajedno na forumu i znao je u sta se upusta i kakvi ce biti komentari ako ne bude napretka (zna nas mentalitet). Ubjedjen sam da je on tu doveden da samo sredi stvari oko reprezentacije a za ligu manje vise jer tu tesko da ce biti napretka sve dok bude ovakvo politicko stanje u drzavi. Treba biti objektivan i reci da oni postavljaju ljude u komisije koje delegiraju sudije i da laik moze vidjet da 3 tima imaju ekstra sudjenje a ostatak manje vise normalno ali u slucaju ako se ne igra protiv te trojke ili utakmica prije gdje se osakate kartonima. Lako je navijacima Zelje govorit ima napretka kada ni jednom ove sezone nisu pokradeni a neke odluke u njihovu korist koje su sumnjive su im donijele bodove. Pitat cu vas kad vam ode Osim iz kluba hocete li se praviti naivni i govoriti kako su sudije cvijece, kako je Sarajevo naviklo da mora pobjedjivat na Kosevu pa kad im neko bod uzme hoce slag da ih strefi i sl. Malo objektivnost, Osim je velika licnost ali godine su tu i volio bih da ode sto prije iz komiteta da ga ljudi ne pamte po necemu losem jer mu to ne treba.
- veljaca
#1793 Re: Komitet za normalizaciju
Moze on izmisliti i lijek protiv raka i side - opet ce ga pojedinci mrziti i pljuvati ( a znamo odakle oni dolaze - nemojmo se lagati ) ....dzeno123 wrote:Zeljovci sto se sjebajete sto vam prozivaju Osima i komitet? Pa covjek ima zivotnog iskustva vise nego mi svi zajedno na forumu i znao je u sta se upusta i kakvi ce biti komentari ako ne bude napretka (zna nas mentalitet). Ubjedjen sam da je on tu doveden da samo sredi stvari oko reprezentacije a za ligu manje vise jer tu tesko da ce biti napretka sve dok bude ovakvo politicko stanje u drzavi. Treba biti objektivan i reci da oni postavljaju ljude u komisije koje delegiraju sudije i da laik moze vidjet da 3 tima imaju ekstra sudjenje a ostatak manje vise normalno ali u slucaju ako se ne igra protiv te trojke ili utakmica prije gdje se osakate kartonima. Lako je navijacima Zelje govorit ima napretka kada ni jednom ove sezone nisu pokradeni a neke odluke u njihovu korist koje su sumnjive su im donijele bodove. Pitat cu vas kad vam ode Osim iz kluba hocete li se praviti naivni i govoriti kako su sudije cvijece, kako je Sarajevo naviklo da mora pobjedjivat na Kosevu pa kad im neko bod uzme hoce slag da ih strefi i sl. Malo objektivnost, Osim je velika licnost ali godine su tu i volio bih da ode sto prije iz komiteta da ga ljudi ne pamte po necemu losem jer mu to ne treba.
Svako dobronamjeran ( a to nikako nisu oni koji ovdje blate Osima ) ce reci da nije bilo i njega prvenstveno a i ostalih clanova Komiteta za normalizaciju - ne bi bilo ni skidanja suspenzije .....
Samo naivni ne vide da je sve bilo pripremljeno za ukidanje zajednicke lige - sto bi bio prvi korak ka ukidanju Drzave Bosne i Hercegovine ....Na svu srecu i na srecu da imamo Osima - to im nije uspjelo ....
Komitet radi i dobre stvari, ali po meni losa im je stvar ova odluka o suspenziji organizovanog dolaska gostujucih navijaca. Mogu shvatiti da sa oni to uradili da ne bi pala mrtva glava, ali morali su vise energije uputiti ka policiji i sigurnosnim agencijama.
Samo se nadam da nece napraviti gresku u slucaju derbija i promijeniti svoju odluku - jer bi time izvrsili majorizaciju pojedinih klubova ....
-
ultrajvosa 1987
#1794 Re: Komitet za normalizaciju
Stvarno ne kontam zasto se toliko brani komitet ???
Kaze ne mora komitet odgovarati za sve njihove postupke, moraju platu i oni zaraditi... Pa poenta je valjda neke odgovornosti ...
Kome komisije uopste onda polazu racune za svoj rad ??? Komitetu ili nikome... ?? Ko je kome sef u svemu ovom ???
Znaci ovi (komisije razne) mogu donijeti sve i jednu nakaradnu odluku i komitet nema nista sa tim ??
Pa koja je onda njihova funkcija ??? Da samo aminuju njihove odluke i klimaju glavom ???
Zar komitet nema ovlasti izvrsnog odbora ???
Kolektivno se pravite ludi ...
Kaze ne mora komitet odgovarati za sve njihove postupke, moraju platu i oni zaraditi... Pa poenta je valjda neke odgovornosti ...
Kome komisije uopste onda polazu racune za svoj rad ??? Komitetu ili nikome... ?? Ko je kome sef u svemu ovom ???
Znaci ovi (komisije razne) mogu donijeti sve i jednu nakaradnu odluku i komitet nema nista sa tim ??
Pa koja je onda njihova funkcija ??? Da samo aminuju njihove odluke i klimaju glavom ???
Zar komitet nema ovlasti izvrsnog odbora ???
Kolektivno se pravite ludi ...
- kokuz_sa
#1795 Re: Komitet za normalizaciju
nekom izgleda lakse nabit 20cm u guzicu nego 1cm u glavu
jer opet ista prica
i izjednacavanje Osima s komitetom..
Osim nije komitet..samo njegov clan..
al ne moze to nekima do mozga doci
jer opet ista prica
- veljaca
#1796 Re: Komitet za normalizaciju
Pogresno ....kokuz_sa wrote:nekom izgleda lakse nabit 20cm u guzicu nego 1cm u glavu
jer opet ista prica
Ivica Osim je Predsjednik Komiteta za nornalizaciju a ne samo njegov clan ....
Pretpostavljam da znas razliku izmedju clana i Predsjednika .....
kokuz_sa wrote:nekom izgleda lakse nabit 20cm u guzicu nego 1cm u glavu
-
Redakcija Ulice
#1797 Re: Komitet za normalizaciju
Ajde veljaca ne kaka sviju ti. Glavni si provokator ovdje i prefrigani kompleksas. Prvi ste se bunili sto su ukinuti gostujuci navijaci iako Manijaka ode 80 maximalno bilo gdje van grada. Pitam ja vas, zasto ste se vi bunili zbog 3 boda borcu? Jel i to ispravna odluka? Nije. Kazna travniku ispravna? nije. Zasto nema niko zamjerke za reprezentaciju? Zato jer se radi vise nego dobro. Ja mislim da nikad gore sudjenje nije bilo, svi su bili osteceni sem 3 kluba. Borac, Zeljo, Siroki. To je realno, sad druga je stvar sto ste isprani mozgovi i slijepi pored ociju. 
- FnatiC
#1798 Re: Komitet za normalizaciju
Onda nam predsjednik komiteta nije dobar i treba il odstupiti ili se sabrati
- kokuz_sa
#1799 Re: Komitet za normalizaciju
veljaca wrote:Pogresno ....kokuz_sa wrote:nekom izgleda lakse nabit 20cm u guzicu nego 1cm u glavu
jer opet ista prica
Ivica Osim je Predsjednik Komiteta za nornalizaciju a ne samo njegov clan ....
Pretpostavljam da znas razliku izmedju clana i Predsjednika .....
kokuz_sa wrote:nekom izgleda lakse nabit 20cm u guzicu nego 1cm u glavu
a hajde nadji postove il parole na kojima pise
NENORMALNI PREDSJEDNIK KOMITETA ili ista sto je direktno protiv predsjednika napisano?
- veljaca
#1800 Re: Komitet za normalizaciju
Redakcija Ulice wrote:Ajde veljaca ne kaka sviju ti. Glavni si provokator ovdje i prefrigani kompleksas. Prvi ste se bunili sto su ukinuti gostujuci navijaci iako Manijaka ode 80 maximalno bilo gdje van grada. Pitam ja vas, zasto ste se vi bunili zbog 3 boda borcu? Jel i to ispravna odluka? Nije. Kazna travniku ispravna? nije. Zasto nema niko zamjerke za reprezentaciju? Zato jer se radi vise nego dobro. Ja mislim da nikad gore sudjenje nije bilo, svi su bili osteceni sem 3 kluba. Borac, Zeljo, Siroki. To je realno, sad druga je stvar sto ste isprani mozgovi i slijepi pored ociju.
Na ovako niske i uvredljive optuzbe - i na ovaj jezik i govor mrznje spram mene - ne zelim komunicirati sa tobom ...