Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ado-šampion wrote:Set kvacila Sachs za plivajucim za Golfa 5 TDI dodje oko 600 maraka u Euromotorio. Ako treba moze i dokaz crno na bijelo.
Set amortizera za Honda, Daihatsu, Subaru, 20 godina stare, Kayaba, dodje oko 800 maraka, Japan Auto. Doduse ima Nippars srednja zalost za 400. Upravo sam kupio dva takva. Dok set amortizera Sachs za BMW 2011. godiste dodje oko 320 maraka, slicno je i za Golfa.
Ne treba mislim ni napominjati da najblizi ovlasteni servis za tri nabrojanja ima u Zagrebu ili u Becu.
Meni je tu racunica sasvim jasna.
to je zbog nase lijepe BiH , ja nemam fala bogu tih problema, a amortizer se mijenja nakon koliko ili na svakom redovnom servisu
jebem ga ja, vi bas idete u krajnosti, procentualno kojih se najvise vozila ukrade kod nas: VW,BMW,Audi, ja hocu mirno da spavam i na kraju krajeva da se razlikujem od vecine
Last edited by amar1994 on 25/04/2016 15:37, edited 2 times in total.
golfiista wrote:Sve mogu shvatiti, ali porediti KIA vozilo sa BMW vozilom... Ali, gori je ovaj subjektivni , što reče da je kec ružan, jbg neko je odavno napisao vrlo poučnu priču sa Lijom i grožđem u glavnim ulogama....
Misliw druze, stvarno, bmw i ljepota ne mogu u istu recenicu, uz par izuzetaka, al' opet, kao sto rekoh, sve je to subjektivno misljenje.
Ma ja, milioni kupaca daju tolike novce za BMW automobile, a jadnici ne znaju šta je ljepota...Ali sve je to subjektivno, kako već reče
Eh eto, kupci bmw vozila su referenca za pojam ljepote u automobilskom svijetu.
ado-šampion wrote:
@Ammar, ne svidja se meni Mazda, nije stvar u konjima, ni u lezanju, ni u opremi, nego kako se BMW vozi, a tu doprinosi od motora, nacina razvijanja snage, zadnjeg pogona, pozicije za volanom, ergonomije, sjedala, upravljanja, mijenjanja brzina, izrade, izolacije, pa cak i peglanja neravnina, itd. Ne sjedoh u nesto posebno puno auta ali posle BMWa sve mi je nekako bezveze. Ni jedan se ne vozi tako dobro, ni blizu. Mozes voziti sporo i vrlo udobno, mozes voziti na noz i uzivati. Ne znam drugo auto koje pruza nesto slicno.
Elem, tesko je dati savjet za tu cifru, vecina ljudi prvo pomisli na novo jer se radi o puno vecoj cifri nego sto je vecina ovdje dala za auto, ukljucujuci i mene. Pogledaj BMW trice na Kramaru, oko 35 k maraka, od 2012. pa gore.
bogati, zanima me koliko ima kubika i KS to tvoje vozilo?
ado-šampion wrote:Set kvacila Sachs za plivajucim za Golfa 5 TDI dodje oko 600 maraka u Euromotorio. Ako treba moze i dokaz crno na bijelo.
Set amortizera za Honda, Daihatsu, Subaru, 20 godina stare, Kayaba, dodje oko 800 maraka, Japan Auto. Doduse ima Nippars srednja zalost za 400. Upravo sam kupio dva takva. Dok set amortizera Sachs za BMW 2011. godiste dodje oko 320 maraka, slicno je i za Golfa.
Ne treba mislim ni napominjati da najblizi ovlasteni servis za tri nabrojanja ima u Zagrebu ili u Becu.
Ado, gdje ti nadje set za ove pare i za koji motor.
Daj boze da moze i par zadnjih amortizera za tvoj motor za ove pare.
Monroe reflex ili Bilstein B6,i slicno daj boze za ove pare.
r_faruk wrote:hajde probacemo ljetne, pa cemo vidjeti...
Podijeli iskustvo.
Koliko znam bilo ih je kod Maje ....
evo presao nekih 350km, gume su general tires grabber 235 60 r16, to pise na njima. index brzine V, cijena 176KM jedna.
ja ne osjetim trenutno nikakvu razliku izmedju proslih guma koje sam imao (continental) i ovih. u ovih 300km, bilo je i kise i blata i zemlje i suhog asfalta. otisao i vratio se bez problema. da budem iskren ne mogu da primjetim ove razlike o kojim forumasi pricaju. sve u svemu ja sam zadovoljan, nisam vozio brže od 150km/h (auto-put)... sta se desava iznad ove brzine ne znam
to je zbog nase lijepe BiH , ja nemam fala bogu tih problema, a amortizer se mijenja nakon koliko ili na svakom redovnom servisu
jebem ga ja, vi bas idete u krajnosti, procentualno kojih se najvise vozila ukrade kod nas: VW,BMW,Audi, ja hocu mirno da spavam i na kraju krajeva da se razlikujem od vecine
Ammare ne kazem nista, samo ne mogu price napamet kako to ima servisa na svakom koraku i kako ima dijelova na sve strane, samo sto dzaba ne dijele. Cinjenica je da je servisiranje Golfa i Honde, Subarua, pa cak i Mazde u BiH dva svijeta razlicita. Svako to japansko auto ce trebati nove amortizere nakon 100 k, iz licnog iskustva. Ako stavis ove "jeftinije" koji kostaju 400 KM trebaces ih opet za 50 k. Dok npr. Passat 2.0 TDI famozni je na 350 k trebao reparaciju jedne dizne koja kosta 100-200 maraka. Ako cemo porediti.
Imam osjecaj da tim pametnjakovicima das jedno takvo auto nakon 3 godine bi prokleli dan kad ga uzese, ali zato se moze hejtati, pricati napamet kako je to sve super i kako svi svoje Golfove i Passate trebaju zamijniti uber japancima koje inace favoriziraju domacice kojima je kupovina auta kao kupovina ves masine.
.
problem je taj sto na tim autima koje si ti spomenuo uopste nema plutajuceg zamajca dakle odma' usteda aj nek ti bude 600 rkemaša - a amortizeri - kadnokad odu
još jedan kuriozitet je taj da su prvonavedena auta vrlo blizu prosjecne potrošnje navedenog naddizela a ponasaju se 10x bolje od tog navedenog TDIja.... mazda 6 1,8 benzin motor sa 115 KS trosi 7L u prosjeku po gradu
NediM17 wrote:
Na toj Kiji sa puno djidja i dugmica za malo para se makar ne isteze lanac.
A vidjecemo ko ce Bogu plakat kad mu zvekne lanac.
Sramota je samo od sebe za nekog ko ima 50 godina da ima toliko hejta i ljubomore da podjebaje ljude nicim izazvan, na sam spomen BMW, Audija, VW, svega onoga sto ne mozes priustiti novo a nemas muda ni para da kupis polovno. Jer ne daj boze kvara od 200 maraka. Ne samo na ovoj temi. A jos veca sramota je kad usto pricas o necemu o cemu nemas pojma. Od 2009. naovamo nije zabiljezeno "zvekavanje" lanca na tom motoru za tvoju informaciju. Lanac se preventivno promjeni za 1100 maraka ukljucujuci 6 litara ulja, filter i ruke, i miran si 150 k sto se toga tice, a i dalje vozis auto. Kod mene se na 160 k lanac nikako ne cuje, a evo i Golfista ima motor s istim lancem. A ti nastavi hejtati i "uzivati" u polusmecu i servisiranju 7 godina u ovlastenom.
Nemam ja hejt ni ljubomoru prema bilo cemu, samo volim mezetiti kompleksase koji misle da je njih BMW najbolji na svijetu.
Sto se tice lanca, uvjeren sam da je to sa datumom proizvodnje tvog automobila svaki problem rijesen.
P.S. Vidi ga sto se izdade da je i amortizere mijenjao.
Last edited by NediM17 on 25/04/2016 15:52, edited 1 time in total.
ado-šampion wrote:Dobro BMW je generacijski noviji model i platformski 10 godina noviji. Razlika u cijeni izmedju ovog keca na linku i ovog sto ja imam koji je po svemu slican (isti motor, slicna ili bolja oprema, slicna kilometraza) osim sto je stariji godinu dana i naravno stariji model, je oko 5 k maraka. Jbg ako hoces aktuelan model to se placa, ne samo BMW nego svuda. Uzmi Golf 6 2011. s ovom opremom bice 10 k jeftiniji od ove sedmice, isto kod Kramara.
Kad pricamo o Mazdi, ta Mazda je nova bila mozda oko 45 k max, BMW oko 60 k. Kad to znas, za istu cijenu iste generacije kod BMW dobijes 80-90 k vecu kilometrazu, itekako ima smisla. Jbg ne mozes ocekivati da BMW kosta kao Mazda.
baš ovaj VW prodaje muda pod bubrege..
Ne odnosi se na Golf, nego na Mazdu.
Taj Golf koji si postavio je generacija s ovim kecom koji sam ja postavio. Oba su izasla u godinu dana. Fazon je sto je Golf pravo skup jer super drzi cijenu. Tako da njegova cijena dodje otptilike na cijenu keca kad su polovni. Isto tako mozes ocekivati da ces na njemu manje izgubiti nego na kecu. Medjutim ako je razlika izmedju Golfa i BMWa sto cu platiti isto a kasnije ga prodati za moza 500 manje, meni to nema dvojbe. Napisah gore za Mazdu, vrijedi i za Golfa, razlika izmdju ta dva auta (kec i Golf) kad su novi je 8-10 k maraka.
@Ammar, ne svidja se meni Mazda, nije stvar u konjima, ni u lezanju, ni u opremi, nego kako se BMW vozi, a tu doprinosi od motora, nacina razvijanja snage, zadnjeg pogona, pozicije za volanom, ergonomije, sjedala, upravljanja, mijenjanja brzina, izrade, izolacije, pa cak i peglanja neravnina, itd. Ne sjedoh u nesto posebno puno auta ali posle BMWa sve mi je nekako bezveze. Ni jedan se ne vozi tako dobro, ni blizu. Mozes voziti sporo i vrlo udobno, mozes voziti na noz i uzivati. Ne znam drugo auto koje pruza nesto slicno.
Elem, tesko je dati savjet za tu cifru, vecina ljudi prvo pomisli na novo jer se radi o puno vecoj cifri nego sto je vecina ovdje dala za auto, ukljucujuci i mene. Pogledaj BMW trice na Kramaru, oko 35 k maraka, od 2012. pa gore.
Hoćeš da ti dovučem S klasu (2010) i da te pustim jedan krug, pa možda promijeniš mišljenje o udobnosti BMW-a Mislim, nije stvar fakat ko šta vozi, ali ako vozite neko auto nije nužno i najbolje. Lično mislim da je BMW 1 ubjedljivo najgori auto u toj klasi, naročito u poređenju sa A klasom i sa A3. Pa i Mazda 3, Golf, Astra su mi puno bolji izbor kad uzmeš u obzir cijenu i šta svi oni nude u odnosu na BMW. Nisu potrefili sa tim modelom nikako, a o vanjskom izgledu ovog BMW-a mislim da je se već sve reklo i nikako mu nije +
Last edited by Dr Baltazar on 25/04/2016 16:15, edited 2 times in total.
Dr Baltazar wrote:
Hoćeš da ti dovučem svoju S klasu (2010) i da te pustim jedan krug, pa možda promijeniš mišljenje o udobnosti BMW-a
Haha brao majstore, poredit S klasu za ciju cijenu mozes kupiti 4 BMWa Serije 1, i plus malo auto koje nije podeseno na udobnost nego na upravljivost. Poentirao si, svaka cast. Svako danas vozi S klasu, ccc. U okviru svoje cijene i namjene kec je vrlo udoban i to je to. Ocekivati od takvog auta da bude udobno ko S klasa je suludo. Ne znam otkud ti ideja uopste.
Dr Baltazar wrote:
Hoćeš da ti dovučem svoju S klasu (2010) i da te pustim jedan krug, pa možda promijeniš mišljenje o udobnosti BMW-a
Haha brao majstore, poredit S klasu za ciju cijenu mozes kupiti 4 BMWa Serije 1, i plus malo auto koje nije podeseno na udobnost nego na upravljivost. Poentirao si, svaka cast. Svako danas vozi S klasu, ccc. U okviru svoje cijene i namjene kec je vrlo udoban i to je to. Ocekivati od takvog auta da bude udobno ko S klasa je suludo. Ne znam otkud ti ideja uopste.
Majstore pročitaj šta si napisao u postu kojeg sam citirao i onda shvati zbog čega sam se uopšte uključio u temu. Ako imaš neko auto, jasno da je za tebe najbolje, ali objektivno ne mora biti. Ako si izvalio toliko para za BMW-a, koji sigurno nije loš auto, ne mora značiti da nisi bolje mogao proći i za manje para sa nekim od gore navedenih auta koje sam pomenuo.
Ništa fakat protiv tebe, ali malo previše potcjenjuješ ostala auta otkako si sjeo u BMW-a. Ovi veliki nam svakako bruku para uzmu na znak koji se nalazi ispred i iza nas
Dr Baltazar wrote:
Majstore pročitaj šta si napisao u postu kojeg sam citirao i onda shvati zbog čega sam se uopšte uključio u temu. Ako imaš neko auto, jasno da je za tebe najbolje, ali objektivno nije. Ako si izvalio toliko para za BMW-a, koji sigurno nije loš auto, ne mora značiti da nisi bolje mogao proći i za manje para sa nekim od gore navedenih auta koje sam pomenuo.
A gdje sam ja napisao da nisam mogao bolje proci? Ja sam dao koliko sam dao i sad je dzaba plakat, bitno je da sam ja zadovoljan s autom (i da je to ono sto sam zelio!) a te pare su se svakako dale i vise ih nema. Najgore je dati pare a da na kraju ne budes zadovoljan i da to nije ono sto si zelio. Ovdje na forumu imas pun klinac ljudi koji su dali pare pa se ubise dokazivajuci da je njihov izbor najbolji.
Vrati se malo unazad pa vidi ko je prvi poceo s poredjenjem. Ja nisam nigdje poredio auta kao auta, samo sam napisao svoje subjektivno misljenje da se ni Opel, ni Mazda ni Kia ni Citroen ne voze ko BMW i 9 od 10 ljudi koje posjednes u ta auta i das im da probaju ce ti reci to isto, nije to atomska fizika.
Ovdje se jbt ide toliko daleko da se tvrdi da je nesto sto kosta 25 k i 50 k isto. 25 k kosta auto a 25 k bedz.
Majstore pročitaj šta si napisao u postu kojeg sam citirao i onda shvati zbog čega sam se uopšte uključio u temu. Ako imaš neko auto, jasno da je za tebe najbolje, ali objektivno nije. Ako si izvalio toliko para za BMW-a, koji sigurno nije loš auto, ne mora značiti da nisi bolje mogao proći i za manje para sa nekim od gore navedenih auta koje sam pomenuo.
A gdje sam ja napisao da nisam mogao bolje proci? Ja sam dao koliko sam dao i sad je dzaba plakat, bitno je da sam ja zadovoljan s autom (i da je to ono sto sam zelio!) a te pare su se svakako dale i vise ih nema. Najgore je dati pare a da na kraju ne budes zadovoljan i da to nije ono sto si zelio. Ovdje na forumu imas pun klinac ljudi koji su dali pare pa se ubise dokazivajuci da je njihov izbor najbolji.
Vrati se malo unazad pa vidi ko je prvi poceo s poredjenjem. Ja nisam nigdje poredio auta kao auta, samo sam napisao svoje subjektivno misljenje da se ni Opel, ni Mazda ni Kia ni Citroen ne voze ko BMW i 9 od 10 ljudi koje posjednes u ta auta i das im da probaju ce ti reci to isto, nije to atomska fizika.
Ovdje se jbt ide toliko daleko da se tvrdi da je nesto sto kosta 25 k i 50 k isto. 25 k kosta auto a 25 k bedz.
Ma razumijem ja tebe. Malo te ovdje i previše napadaju, pratim ja to U suštini, to je to. Najbitnije da se ne kaješ nakon što kupiš auto. Svako u tom momentu bira ono za šta misli da je najbolje za njega. Opet imaš ti ljudi kojima auto predstavlja samo sredstvo da se prevezu od A do B i ne žele mnogo novca dati na to. Što se ovih "manjih" tiče, moramo biti realni i reći da se opasno približavaju ovom premium segmentu. BMW je uvijek bio poznat kao auto za mlađe, tačnije za ljude koji žele malo bržu vožnju i iako nisam vozio 1, pretpostavljam da kao i ostali modeli dobro drži cestu.
Pa Opel polovan, za 25 000 bi pojeo tog BMWa. Mozes uzeti Astru biturbo sa 195 ks koji kod voznje na malo manje tupom nozu se nosi sa 120d, a ne 116d. Ne znam za slabije motore, nisam gledao testove jer obicno ti pocetni modeli ne posjeduju sportske ambicije.
madner wrote:Pa Opel polovan, za 25 000 bi pojeo tog BMWa. Mozes uzeti Astru biturbo sa 195 ks koji kod voznje na malo manje tupom nozu se nosi sa 120d, a ne 116d. Ne znam za slabije motore, nisam gledao testove jer obicno ti pocetni modeli ne posjeduju sportske ambicije.
Jarane, bez uvrede, ali taj Opel možda da poleti mogao bi biti usporediv sa nekim vozilom iz premium segmenta. Nisu bolan samo konji i čunjevi u pitanju. Opel nema i neće nikada imati ono nešto sto ga izdvaja iz mase drugih sličnih automobila.
Da je tako, pokazuje tržište novih, tržište polovnih automobila i na kraju cijena koju je spreman platiti kupac novog ili polovnog automobila. Pametnom dosta.
Lično mislim da je BMW 1 ubjedljivo najgori auto u toj klasi,
BMW je uvijek bio poznat kao auto za mlađe, tačnije za ljude koji žele malo bržu vožnju i iako nisam vozio 1, pretpostavljam da kao i ostali modeli dobro drži cestu
Čovjek nije vozio auto, ali misli i pretpostavlja da je najgore auto u klasi. Vrlo relevantno mišljenje i treba ga cijeniti.