Čini mi se da i ja imam sličan ako ne isti problem. Ista je mašina u pitanju i isto tako pri vrtnji se vidi otklon. Ali zanimljivo je da je burgija centrirana a glava bušilice vrluda. Zbog toga nisam dosad ništa htio rastavljati dok god buši precizno.kuli1961 wrote: ↑07/01/2024 21:36
Koji je prihvat, nisam siguran no i meni se po glavi vrti 1/2-20- vjerovatno ima ukucano na glavi,a to je stvar provjere.
Medjutim, nisam siguran da je nepreciznost/vidljiv luft glave baš do glave, moguće je da je i do seta kvačila, jer se luft vidi bas kod spoja lamelica (opcija rada- vijak, burgija, čekić i jacina udara) sa glavom. A to cu saznati tek kada skinem glavu, što za sada vrlo vrlo teško ide. Moraće se duze natapati sa WD 40, možda i malo pomoći čekićem- znas onu "old school" vadjenja zapeklog vijka...
Iako sam vrlo zadovoljan ovim Einhell-om, ipak je to samo malo napredniji DIY alat, kome je radni vijek ipak dosta kraći nego kod kvalitetnijeg, profesionalnijeg -Bosch, Makita, Metabo (ma iskreno, "vodu navlačim" na Metabo..)
Šalu na stranu, kad je otvorim, znacu gdje nastaje luft, pa ću onda odlučiti šta mi je raditi.
To sada svakako nije i ne može biti nikakav prioritet, jer sam si uveo diktaturu finansijske samo/discipline- ugovorio sam kupovinu novog auta, pa je vraćanje "minusa" apsolutni prioritet.
Padalo mi je na pamet isto kao i tebi da je problem možda u kvačilu.
P.S. kad si već spomenuo WS-40 , nemoj zaboraviti da je šaraf koji drži glavu obrnutog navoja.