Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Arminovski

#1776 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

SmokingMan wrote:Upravo pročitah jednu interesatnu kritiku.Možda su mi ova dva pasusa ostala najupečatljivija.
As is so often with the fringe, they see something big and shinny, and don’t think about the details. The details that real archaeologists want, the details that are real evidence. The details that every klix archaeological site possesses. These are always lacking because they are overlooked...
All that said, Osmanagich still can’t answer basic questions about the construction of the site. Things like, where did the workers come from? Where did they live while they worked? Who fed them? How did they make the cement? Where are the mixing stations, the pouring platforms, the tools? Where is the trash from all these people living one place? Where is the graveyard for the workers that died? Who organized them? What compelled them to build? And so on, and so on, and so on.

Drugar, pitao sam upravo to prije par stranica. Ne vide oni, vec guraju svoje. Jednostavno preskoce.

DA PONOVIM, GDJE HEBENI SLJUNAK STO SU GA ODVEZLI SA BRDA ILI ODAKLE SU GA DOVEZLI NA BRDO (GDJE SU RUPE)?
Ommadawn

#1777 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

hrasno38 wrote:
Ommadawn wrote:Pa eto, ti koji posjecujes i divis se ljudima koji posjecuju - jesi li posjetio mozda Kozograd? To ti je kod Fojnice, nije ti daleko od Sarajeva.
Nisam ali ja se ne kurcim da stitim nesto od nekoga i ne izigravam velikog arheologa!!! I nikome se ja ne divim nego zamo razmisljam zdravim razumom i u korist svoje zemlje!
Ali covjece boziji postoje ljudi koji su geolozi koji su najmanje magistri u toj oblasti (skolovani, hej!!!) i koji tvrde na osnovu svojih ispitivanja, dakle sa predocenim i cvrstim dokazima - da to sto je u Visokom nije ljudska ruka napravila nego priroda. Njihove tvrdnje ti odbacujes! A i tim ljudima je u interesu prosperitet Bosne i Hercegovine.

Kozograd bi mogao biti jedno fantasticno arheolosko nalaziste ali nije nikome u interesu.
Arminovski

#1778 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:
tranquil wrote: Pljujete po stručnjacima kada negiraju piramide, a kada neki priča šta hoćete, odjednom mu vjerujete, i nije više "stručnjak" nego stručnjak.

U svakom slučaju ja vjerujem više svojim očima nego stručnjacima i "stručnjacima".
ma moram pljuvati po onome koji ne zakroci u visoko da analazira sve to a htio bi da daje komentare, dok ovi ljudi na videu sjecam se angozvani su mjesecima analizirali mjesta/sonde tunele itd

do sad je to meni najlogicnije objasnjenje po pitanju piramida u Bosni, a to je prirodna brda koje su ljudi formirali i kreirali u piramide, i uradili tunele kroz piramide i u blizini piramida.

netreba meni niko da govori da nije piramida kad jeste piramida, jer ocito je da izgleda kao piramida, nego pitanje treba da bude jeli prirodno stvorena ili ljudskom rukom formirana, a evo ovi strucnjaci iz egipta kazu da je ljudska ruka to uradila.

Image

bosanceros da je pamtan kao sto nije, evo da kazemo i da nije uradjena prirodnom rukom, covjece ti mozes opet veliki biznis na tome okrenuti, sa prisom, ljudi dodjite da vidite prirodno formirane piramide, kao sto ljudi vole da idu gledati geoloske formacije u Kapadokiji, turska
Image

zasto Bosna nebi po vasem misljenju nebi mogla ako nemislite da je radjena ljudskom rukom, sloziti pricu, dodjite da vidite prirodno formirane piramide.

ali jok, treba popljuvati uz vjetar i pisnuti koji put uz vjetar, zato nam je drzava u govnima zato sto se gleda kako popljuvati umjesto da se vidi potencijal kako biznis okrenuti.
Mislim da to nije nikakav problem, niko ne bi tome rekao ne. Moglo bi biti pravo dobro... Problem je jedino da se pretenzira ta ljudska ruka od jedne strane da bi neuki nasjeli na to pa je onda i prevara nekima okej da bi se ukrao neki dinar, cak i ljudima koji imaju vjeru kao pravac.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1779 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Ommadawn wrote:
hrasno38 wrote:
Ommadawn wrote:Pa eto, ti koji posjecujes i divis se ljudima koji posjecuju - jesi li posjetio mozda Kozograd? To ti je kod Fojnice, nije ti daleko od Sarajeva.
Nisam ali ja se ne kurcim da stitim nesto od nekoga i ne izigravam velikog arheologa!!! I nikome se ja ne divim nego zamo razmisljam zdravim razumom i u korist svoje zemlje!
Ali covjece boziji postoje ljudi koji su geolozi koji su najmanje magistri u toj oblasti (skolovani, hej!!!) i koji tvrde na osnovu svojih ispitivanja, dakle sa predocenim i cvrstim dokazima - da to sto je u Visokom nije ljudska ruka napravila nego priroda. Njihove tvrdnje ti odbacujes! A i tim ljudima je u interesu prosperitet Bosne i Hercegovine.

Kozograd bi mogao biti jedno fantasticno arheolosko nalaziste ali nije nikome u interesu.
Opet ocito ne kontas sta pricam ali jebaji ga....ja nigdje nisam nikada tvrdio da je to piramida i kako su stvorene one ploce itd itd jer znam da postoje monumentalne prirodne strukture ali zato ne postoji nigdje mreza tunela koje je napravila priroda u onom obliku. E sad ti kazes geolozi, arheolozi itd itd. U pravu si dolazi su i jedni i drugi koji su to sve negirali ali su dolazili i oni koji nisu, ali cim ne ide prica u prilog vasim tvrdnjama od tih drugih vi napravite neuke i naucnike koji su karina. Ama evo i sve da nije apsolutno nista ko ste vi da blokirate nesto sto ovoj drzavi moze donjeti ekonomski dobitak a pogotvo samo Visokom. Odakle vam pravo da kazete da su oni ljudi koji kopaju iz Argentine karine a vi ste kao strucnjaci visokobrazovani ali nigdje i nikada dokazani. Ne vama nije u interesu nici prosperitet osim iskljucivi vas privatni i takvi ljudi su zlo za svaki zemlju.
Eto sto ne idete na Kozograd pa napravite jos jedno tursiticko srediste. Ocete kurac valja uzeti cetkicu i spahtlu pa se cvarit na suncu. Nego cekate da to nekome drugom padne na pamet pa da imate jos stiva za pametovanje!
mad_max_ba

#1780 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

Ommadawn wrote:
hrasno38 wrote:

Ali što ti ne skontaš jednu drugu stvar?
Da se npr pojavi neki drugi Semir i pođe okopavati oko Kozograda tvrdeći da postoji lansirna rampa za stare civilizacije, da bi se i to arheološko nalazište aktiviralo???
Evidentno, ovim gore boldiranim i povećanim, puca neka stvar za taj Kozograd i hiljade drugih historijskih spomenika u ovoj državi, i treba da dođe neki inžinjer tekstila kako bi se ovi gore pokrenuli.
Sve dok je to tako i dok ti gore boldirani i povećani budu radili na način koji rade (da se na dovežem na temu vrše NoFAP tj apstiniraju od rada za što su se školovali) ja ću podržavati ove inžinjere tekstila.

Kontaš sad prijatelju?

Edit:
Ne zbog toga da se ukrade koji dinar, da se razumijemo, već iz razloga što će ono što je bilo prepušteno zaboravu našoj historiji izaći na površinu i pokazati artefakte onima koji tvrde da nikada ovdje nije postojala BOSNA rekti. (i Hercegovina)
Smrcak15

#1781 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

Arminovski wrote: Mislim da to nije nikakav problem, niko ne bi tome rekao ne. Moglo bi biti pravo dobro... Problem je jedino da se pretenzira ta ljudska ruka od jedne strane da bi neuki nasjeli na to pa je onda i prevara nekima okej da bi se ukrao neki dinar, cak i ljudima koji imaju vjeru kao pravac.

ali covjce nije to osmanagic sam od sebe lupio nego je to misljenje naucnika koji su studirali bosanske piramide mjesecima

druga je stvar da samo osmanagic fura da je to ljudska ruka radila a svi ostali da kazu prirodno, to bi onda veliki problem bio, ali kad ti naucnici kazu primida je i to naucnik koji to studira mjeseci ili sedmicama, to ima svoju tezinu.
hrasno38

#1782 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Smrcak15 wrote:
Arminovski wrote: Mislim da to nije nikakav problem, niko ne bi tome rekao ne. Moglo bi biti pravo dobro... Problem je jedino da se pretenzira ta ljudska ruka od jedne strane da bi neuki nasjeli na to pa je onda i prevara nekima okej da bi se ukrao neki dinar, cak i ljudima koji imaju vjeru kao pravac.

ali covjce nije to osmanagic sam od sebe lupio nego je to misljenje naucnika koji su studirali bosanske piramide mjesecima

druga je stvar da samo osmanagic fura da je to ljudska ruka radila a svi ostali da kazu prirodno, to bi onda veliki problem bio, ali kad ti naucnici kazu primida je i to naucnik koji to studira mjeseci ili sedmicama, to ima svoju tezinu.
E za ove ovdje to su karine naucnici a oni koji to opovrgavaju su eminentni strucnjaci!!!!
Smrcak15

#1783 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

hrasno38 wrote:
Smrcak15 wrote:

E za ove ovdje to su karine naucnici a oni koji to opovrgavaju su eminentni strucnjaci!!!!
ma evo sve i da nije rukom radjena piramida, opet je piramida koja je prirodno nastala i formirala, i to bi opet bilo vrijedno paznje za otici i pogledati uzivo kako se priroda poigrava :lol:
mad_max_ba

#1784 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

Eminenti seromudi, prdon, vrsni teoreticari...
Logovan

#1785 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Logovan »

Smrcak15 wrote: ma evo sve i da nije rukom radjena piramida, opet je piramida koja je prirodno nastala i formirala, i to bi opet bilo vrijedno paznje za otici i pogledati uzivo kako se priroda poigrava :lol:
Pa ja, tako je. Kako god okreneš, vrijedi otići i vidjeti.
hrasno38

#1786 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
Smrcak15 wrote: ma evo sve i da nije rukom radjena piramida, opet je piramida koja je prirodno nastala i formirala, i to bi opet bilo vrijedno paznje za otici i pogledati uzivo kako se priroda poigrava :lol:
Ma naravno ali svaki istinski patriota nikada ne bi osporavao nesto na sta se turisti lijepe ko muha na govno. :D
Ommadawn

#1787 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Logovan wrote:
Imas takve piramide kod Miljevine. Ko njih posjecuje?
Logovan

#1788 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Logovan »

Ommadawn wrote:
Logovan wrote:
Imas takve piramide kod Miljevine. Ko njih posjecuje?
Je l' to i tamo nešto pronađeno, pa da odem?
Ommadawn

#1789 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

hrasno38 wrote:
Ma naravno ali svaki istinski patriota nikada ne bi osporavao nesto na sta se turisti lijepe ko muha na govno. :D
Sudeci po ovoj tvojoj recenici je istinski patriota onaj koji podrzava i sibicarenje?
Uzima recimo turiste, strane levate koji dodju i ulazu pare da bi pogodili gdje je kuglica dok on valja sibicu - svako ko ne podrzava tu staru prevarantsku igru je za tebe neprijatelj drzave?

Jer turisti dolaze i placaju.
Ommadawn

#1790 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

Logovan wrote: Je l' to i tamo nešto pronađeno, pa da odem?
Pjescane piramide, prirodno napravljene. Ljepota za oko. Vidjao ih dok sam bio dijete. Raspitaj se, otidji i posjeti. Ne kosta nista para a lijepo za vidjeti.
mad_max_ba

#1791 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

Ommadawn wrote:
Pjescane piramide, prirodno napravljene. Ljepota za oko. Vidjao ih dok sam bio dijete. Raspitaj se, otidji i posjeti. Ne kosta nista para a lijepo za vidjeti.
Prijatelju eto ti ideja bolan, napravi i ti ono što je Semir uradio, uredi okolo, traži dozvole od vlasti, ne moraš tvrditi da su manmade, zakopaj malo okolo naći ćeš neke ostatke nečega, furaj na pozitivnu energiju itd. itd...
Logovan

#1792 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Logovan »

Ommadawn wrote:
Ako je tako kao što kažeš, odnosno ako je slično kao u Visokom, onda treba napraviti turističku atrakciju. Ne zna raja za to, nit ko šta piše o tome, nit niko ne privlači ljude na to mjesto. Ovo je i odgovor na tvoje pitanje, ko njih posjećuje. :-)
hrasno38

#1793 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Ommadawn wrote:
hrasno38 wrote:
Sudeci po ovoj tvojoj recenici je istinski patriota onaj koji podrzava i sibicarenje?
Uzima recimo turiste, strane levate koji dodju i ulazu pare da bi pogodili gdje je kuglica dok on valja sibicu - svako ko ne podrzava tu staru prevarantsku igru je za tebe neprijatelj drzave?

Jer turisti dolaze i placaju.
Jesi dao primjer u P.M!!!!! To vise nego dovoljno govori o tvom intelektu!!!
hrasno38

#1794 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

mad_max_ba wrote:
Ommadawn wrote:
Prijatelju eto ti ideja bolan, napravi i ti ono što je Semir uradio, uredi okolo, traži dozvole od vlasti, ne moraš tvrditi da su manmade, zakopaj malo okolo naći ćeš neke ostatke nečega, furaj na pozitivnu energiju itd. itd...
Sve bi to moglo ali ako ikako moze da se radi iz kancelarije.....
hrasno38

#1795 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
Ommadawn wrote:
Ako je tako kao što kažeš, odnosno ako je slično kao u Visokom, onda treba napraviti turističku atrakciju. Ne zna raja za to, nit ko šta piše o tome, nit niko ne privlači ljude na to mjesto. Ovo je i odgovor na tvoje pitanje, ko njih posjećuje. :-)
Ne sekiraj se ako Sema procita eto ga tamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#1796 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: Sve bi to moglo ali ako ikako moze da se radi iz kancelarije.....
Pa ja, treba dignuti guzicu.

Eh da se ja pitam....
hrasno38

#1797 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: Sve bi to moglo ali ako ikako moze da se radi iz kancelarije.....

Eh da se ja pitam....
Vjeruj mi da ovaj putu u bobu isto mislimo :D
Logovan

#1798 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Logovan »

Čudo, nešto će biti, uskoro će pasti snijeg recimo.
hrasno38

#1799 Re: Bosanska dolina piramida

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:Čudo, nešto će biti, uskoro će pasti snijeg recimo.
hahahahahah ma slozit cemo se mi oko mase stvari samo malo teze oko fudbala :D
mad_max_ba

#1800 Re: Bosanska dolina piramida

Post by mad_max_ba »

Logovan wrote:

Eh da se ja pitam....
A da neko pokrene temu Piramide u Miljevinama, zamisli koliko bi se tek to upalio..........

Eto može to iz kancelarije :D
Post Reply