Sarajevska zicara?
- zateznistub
#1776 Re: Sarajevska zicara?
Možda je relevantnije da sam je ovdje stavio

- amar1994
- Thorgerson
#1778 Re: Sarajevska zicara?
Ma haj dobro je, bice taman sve zavrseno pred pocetak sezone. Dobro je da nije vise rok probijen.
- SmokingMan
#1779 Re: Sarajevska zicara?

I pobjedio antifašizam....
- zateznistub
#1780 Re: Sarajevska zicara?
Ja stvarno ne razumijem zašto se ovom čovjeku toliko diže rep kad je žičara u pitanju?SmokingMan wrote:
Jbt, da ne bi Offermana, ćunu bi on moju spustio a ne trebevic
- Logovan
#1781 Re: Sarajevska zicara?
zateznistub wrote: Jbt, da ne bi Offermana, ćunu bi on moju spustio a ne trebevic
Još je to čovjek prvo dao pare, pa opravdano povukao, pa opet dao.
OFFERMAN!!!!
- _Reds_
#1782 Re: Sarajevska zicara?
Čovjeku je trebalo dati 6. aprilsku, ali neka ima nekih prečih.Logovan wrote:zateznistub wrote: Jbt, da ne bi Offermana, ćunu bi on moju spustio a ne trebevic![]()
![]()
![]()
Još je to čovjek prvo dao pare, pa opravdano povukao, pa opet dao.
OFFERMAN!!!!
- Thorgerson
#1783 Re: Sarajevska zicara?
Ja Skaku vala nesto ne pratim, ok imao je fkt nekih lapsusa, ono da padnes na pod. Ali ocito je covjek nesto uradio, e sad je li se potrefio na pravom mjestu u pravo vrijeme ili jeste nesto uradio, jbg to neka svako za sebe zakljuci.zateznistub wrote:Ja stvarno ne razumijem zašto se ovom čovjeku toliko diže rep kad je žičara u pitanju?SmokingMan wrote:
Jbt, da ne bi Offermana, ćunu bi on moju spustio a ne trebevic
Ono sto su cinjenice, gospodin Offerman je jos davno bio dao taj novac, dok je Komsic matori bio gradonacelnik. I u mandatu doticnog je isti novac i povukao.
25. jan 2016. Ovog dana Offerman povlaci donaciju. Razlog - Krajniji rok za ispunjenje obaveza bio decembar 2015. godine a da Gradska uprava nije izradila poslovni plan te obezbijedila potrebna dodatna finansijska sredstva za realizaciju projekta.
6. feb 2017 - Skaka postaje gradonacelnik.
Ostalo je historija...
Ali slazem se da nije bilo Offermana, nikad mi ovo ne bi izgradili. Sad citam neke vijesti iz 2014 jebote ganja ih covjek da im da pare.
- Nisrin
#1784 Re: Sarajevska zicara?
Drago mi je sto kabine imaju videonadzor
To ce valjda sprijecite idiote da saraju i unistavaju!
- Haris.ba
#1785 Re: Sarajevska zicara?
Nek nazovu polaznu stanicu po Offermanu. Barem to nije valjda teško?
-
lajkujMe
#1786 Re: Sarajevska zicara?
E sad realno pitanje koje se u medijima ne spominje, s obzirom da su potrebna jos dva mjeseca za zavrsetak radova na stanicama da li ce od sutra svijedno biti otvorena zicara za javnost? Ili se samo vrpca presjeca i zatvori dok ne naprave?
-
made_in_sarajevo
#1787 Re: Sarajevska zicara?
samo jer se bas zadao oko zicare da se napravi i sto je opet ganjao Offermana da opet pusti pare.mislim da je cak i prije nego je postao gradonacelnik da je bas ganjao da pare ne propadnu, obecavao, moljakao ali Komsic nije htio nista. inace oko cijele price Trebevica, Skaka se zadao da valja. eto Zicara ide, ono sto se ne prica nigdje ili bar nisam vidio je to skijaliste ispod gornje stanice sto rade, odma nakon ovoga hoce bob stazu da komplet renovira. Trebevic bi mogao ekonomski bas procvjetati,a do prije koje godine je bio rupa gdje ima mina pa nemoj ici tamo. ono sto je meni "drag" je samo sto je sa carsije, gradsko je dijete pa mu za neke stvari ocigledno nije svejedno.
lajkujMe koliko znam zicara sutra se otvori i pici svojim tokom. gornja stanica ce biti osposobljena da putnici mogu uci i izaci. sve ostalo ce biti zatvoreno.
lajkujMe koliko znam zicara sutra se otvori i pici svojim tokom. gornja stanica ce biti osposobljena da putnici mogu uci i izaci. sve ostalo ce biti zatvoreno.
- Prpa.ba
#1788 Re: Sarajevska zicara?
Naravno da je Skaka zasluzan za konacnu realizaciju projekta zicare. Obezbjedjeno dodatnih 14 miliona KM od strane njegove gradske uprave, vraceno povjerenje donatora gosp. Offermana za preostalih 6 miliona KM, izradjen projekat, rijeseni IP poslovi i projekat realiziran.
Da nije ovaj ujedinjeni levicar i profesionalni kalimero mozda sredio sve pa Skaka dosao na gotovo?

Da nije ovaj ujedinjeni levicar i profesionalni kalimero mozda sredio sve pa Skaka dosao na gotovo?

- shake69
#1789 Re: Sarajevska zicara?
Naravno da je Skaka zasluzio cestitke. Ima malo tu i simbolike da je zicara otvorena u mandatu Sarajlije Skake a ne nekog Ive iz Kiseljaka.
No, najzasluzniji je ta dobricina Offermann koji zbog njegove Sarajke nije odustao od visemilionske donacije. Mogu samo misliti kakva su mu ruzna iskustva bila proteklih godina. Ali njega nigdje nema, niko ga izgleda ni ne pita otkud 20 KM cijena za strane goste a sam je jedan od njih. Tipicno naski.
No, najzasluzniji je ta dobricina Offermann koji zbog njegove Sarajke nije odustao od visemilionske donacije. Mogu samo misliti kakva su mu ruzna iskustva bila proteklih godina. Ali njega nigdje nema, niko ga izgleda ni ne pita otkud 20 KM cijena za strane goste a sam je jedan od njih. Tipicno naski.
- zateznistub
#1790 Re: Sarajevska zicara?
Naravno da je došao na gotovoPrpa.ba wrote:Naravno da je Skaka zasluzan za konacnu realizaciju projekta zicare. Obezbjedjeno dodatnih 14 miliona KM od strane njegove gradske uprave, vraceno povjerenje donatora gosp. Offermana za preostalih 6 miliona KM, izradjen projekat, rijeseni IP poslovi i projekat realiziran.
Također je obavijestio Offermanna da je Gradsko vijeće Sarajeva prošlog tjedna usvojilo Nacrt proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu, a u kojem je za Projekt "Revitalizacije Trebevićke žičare" planirano 3,5 milijuna konvertibilnih maraka (1,8 milijuna eura). Ostatak od milijun i pol konvertibilnih maraka (767.000 eura) Grad je planirao u proračunu za 2017. godinu.
-
made_in_sarajevo
#1791 Re: Sarajevska zicara?
zatezni to gotovo je ustvari sve samo nije gotovo bilo jer je covjek digao ruke od nas. jebiga treba se Skaki priznati da je ovo uspio izganjati i zavrsiti i to bez 1KM ispod stola,a nije da mu nije nudjeno. pa se sad razletio da bob stazu rijesi i to koliko se sjecam tekstova hoce gradskim parama. mogao bi grad i hoce imati velike koristi, finansijske i turisticke nakon zicare i Trebevica opcenito. jebiga Skaka jest i nije dosao na gotovo ali je stisno i zavrsilo se i ostat ce upisano da je u njegovom mandatu to zavrseno i sigurno ce mu ovo sa Trebevicem donijeti i sljedeci mandat. ako ce ovako nastaviti raditi ja nemam nista protiv da bude tu kao gradonacelnik, mada mu se popisam na stranku 
- Banksy
#1792 Re: Sarajevska zicara?
Naravno da nije.zateznistub wrote:
Naravno da je došao na gotovo
Feb 02. 2016.
Također je obavijestio Offermanna da je Gradsko vijeće Sarajeva prošlog tjedna usvojilo Nacrt proračuna Grada Sarajeva za 2016. godinu, a u kojem je za Projekt "Revitalizacije Trebevićke žičare" planirano 3,5 milijuna konvertibilnih maraka (1,8 milijuna eura). Ostatak od milijun i pol konvertibilnih maraka (767.000 eura) Grad je planirao u proračunu za 2017. godinu.
Ti naknadni 'nacrti' i prazna obećanja su bili zakašnjeli i sasvim beskorisni jer je donacija već bila povučena.
Prava je istina da smo zbog Komšića skoro ostali bez žičare.
Komšić nije ništa uradio, i oko žičare i oko bilo čega. Za njegovog mandata, donacija je i ponuđena i povučena.
Tih 14 mjeseci, kao uostalom i cijeli svoj mandat, je prespavao, uglavnom u rodnom Kiseljaku. I nije jedini. Svi SDP gradonačelnici su bili duboki penzioneri, apsolutno nezainteresirani za svoj posao i grad Sarajevo. Zašto, kako, druga je tema.
25. januar 2016.
Povučena donacija za sarajevsku žičaru
Donator odustao od uplate 3,5 miliona eura jer 'Sarajevo nije ispunilo obaveze' - rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za vlasništvo dolinske i brdske postaje žičare, osiguranje preostalog iznosa novca neophodnog za obnovu žičare te druge radnje.
Donator tvrdi da Gradska uprava nije ispunila niti jednu od preuzetih obaveza, pa je privatna novčana donacija - povučena.
Memorandumom, potpisanim u oktobru 2014. godine između Offermanna i Gradske uprave, bilo je definirano da donacija bude dostupna samo do kraja decembra 2015. godine.
- zateznistub
#1793 Re: Sarajevska zicara?
Od kada je Skaka gradonačelnik? I iz kojeg je proračuna izvukao pare za žičaru?
-
ovo_mi_je_nick
#1794 Re: Sarajevska zicara?
Mega projekat, obnovljeni, merhamet loza. A dika, ponos i hvala kao da spaja od Save do mora relaciju.
- Ned071
#1795 Re: Sarajevska zicara?
Dolazna stanica sarajevske žičare "Ramo Biber" 
- So What!
- zateznistub
#1797 Re: Sarajevska zicara?
So What! wrote:
- Dope_Man
#1798 Re: Sarajevska zicara?
Ovo bi bila odlicna ideja... ali prije ce tu pisati Skaka nekog Offerman.Haris.ba wrote:Nek nazovu polaznu stanicu po Offermanu. Barem to nije valjda teško?
- zateznistub
#1799 Re: Sarajevska zicara?
Nigdje čovjeka ni u pomenu. Po meni, neviđena sramota I brukaDope_Man wrote:Ovo bi bila odlicna ideja... ali prije ce tu pisati Skaka nekog Offerman.Haris.ba wrote:Nek nazovu polaznu stanicu po Offermanu. Barem to nije valjda teško?
- ultima_palabra
#1800 Re: Sarajevska zicara?
Privatna kompanija pravi komercijalne letove u svemir, a mi se mjesecima obnovom nečega što je postojalo prije 60 godina.ovo_mi_je_nick wrote:Mega projekat, obnovljeni, merhamet loza. A dika, ponos i hvala kao da spaja od Save do mora relaciju.