What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#1776 Re: What to wear???

Post by Michun »

U pravi si...meni su prvu put u US u VS rekli izvolte 'vamo, uzeli traku, izmjerili me ispod grudi i okolo grudi i dali mi par modela da probam. Nasla savrsen model i sad ga nosim i kupujem.
Jedino lose kod nas je sto nema 70 broj za okolo. 75 mi zna nekad biti veliko pa ne mogu kupiti taj model da mi ne bi dosao do vrata na ledjima - kao sto si opisala.
Strpljiva

#1777 Re: What to wear???

Post by Strpljiva »

:lol: :lol: :lol: Tri puta ura za minjonju. Grudnjak s pijace, samo u slučaju teške nužde. Kada vidim curu ne zna hodati u štiklama ili prljava kosa ili taj grudnjak za vratom... Na sve ostalo žmirim :-D
minjonja

#1778 Re: What to wear???

Post by minjonja »

Michun wrote:U pravi si...meni su prvu put u US u VS rekli izvolte 'vamo, uzeli traku, izmjerili me ispod grudi i okolo grudi i dali mi par modela da probam. Nasla savrsen model i sad ga nosim i kupujem.
Jedino lose kod nas je sto nema 70 broj za okolo. 75 mi zna nekad biti veliko pa ne mogu kupiti taj model da mi ne bi dosao do vrata na ledjima - kao sto si opisala.
moja drugarica ima isti problem kao ti. njoj je velicina 70B i jedva nadje. ima uzeti na pijaci samo se treba dooobro zaroviti. al znam kako ti je... neki dan usla u skiny i samo jedan jedini (jedan jedini!!!) grudnjak je bio 80C! od njih milion sto visi po policama...

ja trenutno imam 85 iako mi treba 80, ali morala sam ga uzeti jer tad cak nijedan nije bio 80C u skinyju( mislim meni je tako tesko povjerovati da tako malo zena ima ovu velicinu, pogotovo mi koja smo jedna od najdebljih nacija. lafo svi B nose, gdje si sta ima...). da mi ne bi doso do vrata samo sam ga s obje strane ispod pazuha zasila tako da mi je sad taman, onako kako Bog zapovijeda sto se kaze :D
alica.k

#1779 Re: What to wear???

Post by alica.k »

minjonja wrote:
Michun wrote:U pravi si...meni su prvu put u US u VS rekli izvolte 'vamo, uzeli traku, izmjerili me ispod grudi i okolo grudi i dali mi par modela da probam. Nasla savrsen model i sad ga nosim i kupujem.
moja drugarica ima isti problem kao ti. njoj je velicina 70B i jedva nadje. ima uzeti na pijaci samo se treba dooobro zaroviti. al znam kako ti je... neki dan usla u skiny i samo jedan jedini (jedan jedini!!!) grudnjak je bio 80C! od njih milion sto visi po policama...
moja sestra je u palmersu uzela bas 70b!

ja nosim 75c, i kupujem isljucivo kvalitetne grudnjake (ako cu onaj pravi grudnjak sa zicom) iz razloga sto mi oni i traju. jedini problem je nac grudnjak kod kog me nista ne nervira sto se tice tih zica, podstave i tako (ovi u palmersu su takvi, al nazalost nema ih vise).

najcesce kupujem topove i grudnjake nepodstavljene bez zica. neko bi trebao smislit nesto brate....il rijesit nas zenskinja grudnjaka uopste. ebo mater ko smisli grudnjak, ruka mu se osusila. puna sam mrznje prema grudnjacima (zato ovo sve sto sam napisala nema smisla haha)
swirl

#1780 Re: What to wear???

Post by swirl »

minjonja wrote:odem neki dan na pijacu jer mi treba neki obicni grudnjak za spavanje i po kuci sl.,
Majke ti, je li to spavas sa grudnjakom? :shock: Ne smeta ti?
minjonja

#1781 Re: What to wear???

Post by minjonja »

swirl wrote:
minjonja wrote:odem neki dan na pijacu jer mi treba neki obicni grudnjak za spavanje i po kuci sl.,
a moram jbg, meni smeta kad nema nista da ih drzi :D osjecam kako se koza steze vamo ispred od vrata pa nanize, a ne biz nesto da mi budu do pupka do 40. godine :D od prve plate idem na smanjivanje, ta odluka je odavno pala.

alice, i ja inace kupujem samo kvalitetne i nije mi zao dat stoju ako je dobar. kod ovih pijackih za deset dana me zice probode, grozno. vazda strahujem da se na razbolim od njih. inace sam sa pijace uzimala samo ove bezveze za kuce, ali vala necu ni to vise, makar svorc ostala! razumijem tu tvoju mrznju u potpunosti. ja imam par njih za izaci, par za ciscenja, par za spavanja, kad sam imala sport jos imala i takvih nekakvih. sto puta dnevno grudnjak mijenjati... mrzim ih i ja! da se hoce ove moje muke vise smanjiti, jedva cekam!
swirl

#1782 Re: What to wear???

Post by swirl »

minjonja wrote:
swirl wrote:
a moram jbg, meni smeta kad nema nista da ih drzi :D osjecam kako se koza steze vamo ispred od vrata pa nanize, a ne biz nesto da mi budu do pupka do 40. godine :D od prve plate idem na smanjivanje, ta odluka je odavno pala.

alice, i ja inace kupujem samo kvalitetne i nije mi zao dat stoju ako je dobar. kod ovih pijackih za deset dana me zice probode, grozno. vazda strahujem da se na razbolim od njih. inace sam sa pijace uzimala samo ove bezveze za kuce, ali vala necu ni to vise, makar svorc ostala! razumijem tu tvoju mrznju u potpunosti. ja imam par njih za izaci, par za ciscenja, par za spavanja, kad sam imala sport jos imala i takvih nekakvih. sto puta dnevno grudnjak mijenjati... mrzim ih i ja! da se hoce ove moje muke vise smanjiti, jedva cekam!
Iskreno, to sto spavas sa grudnjakom ti nije garant da ce ti grudi biti dobre u 40oj :-D
minjonja

#1783 Re: What to wear???

Post by minjonja »

saga

#1784 Re: What to wear???

Post by saga »

Na strije mislis? Ja to imam otkako su mi narasle :-D Jbg, kad je preko noci to buknulo (ko i sva ja, prije ljetnog rasputa najniza u razredu poslije rasputa, haman najvisa... pa sam sva strijasta :| )
Inace, da vam se i ja prdruzim u mrznji prema grudnjacima... na pijaci za zivota nisam uspjela naci da mi odgovara... prvi savrseni sam kupila u Lisci... i vecinom njoj ostala vjerna.
Nekad neki izlet naprvim, uglavnom jeftiniji... pa je ok na pocetku, al se brzo pohaba, pa se i ne isplati toliko.
Partizzanka

#1785 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

Strije ne nastaju od spavanja nego od prenaglog rasta grudi
meni su grudi narasle bukvalno u pola godine maltene ... i imam strije ... ne vide se i nisu bas kriza ali ako bas zategnem kozu vidim ih (ne vide se kad imam nesto dekoltirano)

i bila sam opterecena time praaavo (iako se fakat ne vidi)
a onda sam vidjela da selma hayek ima isto i da puno djevojaka na plazi koje imaju i manje grudi od mene imaju te strijice ... ali mi je najvaznije da ima selma hahaha

sto e tice grudnjaka ... ija ih vala ne volim ali ih trpim!
a sto ovdje imam problem sa kupovinom pa to je malo reci!!!
ovdje su sve sada u modi grudnjaci u velicini 70E (ocit su norvezanke mahom napumpale grudi! odu na ferije ravne i vrate se prsate) pa to je nevidjeno i to najcesce ta velicina ili 75a sa korpicama!!!!
ja ne nosim niti jednu od te dvije ja sam normalna hahaha
a moje velicine ni za lijeka!!!
minjonja

#1786 Re: What to wear???

Post by minjonja »

ma znam da ne nastaju od spavanja :lol: :lol: :lol: kao sto rekoh, osjecam kako mi se koza stegne kad se sve opusti( :D ) i boli to i przi me, ionako mi je koza ne daj Boze nikom, osjecam kako mi koza tako puca. kao kad ne namazem ledja poslije kupanja pa se sagnem, tacno osjecam kako mi koza strada. grudnjak je moj vjerni pratilac i nikad ga ne skidam :D

al cuj 75E :-) :lol:
*mima*

#1787 Re: What to wear???

Post by *mima* »

ja kontala kod tebe 95
pin-up

#1788 Re: What to wear???

Post by pin-up »

Ja sam 75D i sjećam se da sam do ranih 20-ih muku mučila sa pravim modelom, brojem, košaricama... I sad sam najodlučnija i najstrožija (prema prodavačicama :D ) kad idem kupovati grudnjake.

I da, oduvijek spavam u grudnjaku, imam neku šuhu da ću ih nekako povrijediti ako zaspim bez njega :D
Last edited by pin-up on 06/08/2025 11:47, edited 1 time in total.
Eleonora

#1789 Re: What to wear???

Post by Eleonora »

Kako možete spavati sa grudnjakom nije mi jasno. :mrgreen: Jos pogotovo kad je ovako vruce... :-)
Neka dišu nase prijateljice, pustite ih nekad. :| :mrgreen:

Vjerna sam Lisci vec godinama.
jedna tamo

#1790 Re: What to wear???

Post by jedna tamo »

Eleonora wrote:Kako možete spavati sa grudnjakom nije mi jasno. :mrgreen: Jos pogotovo kad je ovako vruce... :-)

:lol:
alica.k

#1791 Re: What to wear???

Post by alica.k »

Eleonora wrote:Kako možete spavati sa grudnjakom nije mi jasno. :mrgreen: Jos pogotovo kad je ovako vruce... :-)

ja ne bi ni mogla zaspat s grudnjakom :S
BJB

#1792 Re: What to wear???

Post by BJB »

Ja sam spavala sa grudnjakom dok nisam procitala da nije bas zdravo i sad sam navikla bez..
A sto se udobnosti tice, imam odnedavno ovakav Image i prezadovoljna sam..Kupujem za koji dan jos jedan. Tregeri siroki, korpe dovoljno velike D, 90, malo mi je posirok, ali nije bilo 85, valjda ce biti to kad budem isla u Mostar. Skupi su ali vrijede svakog dinara.
minjonja

#1793 Re: What to wear???

Post by minjonja »

cija je ovo marka, gdje si uzela?
alica.k

#1794 Re: What to wear???

Post by alica.k »

izgleda ko triumph
Partizzanka

#1795 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

a ja opet sve cu da nosim samo da su mi tregeri tanki!
jezim se debelih tregeraaa :(

a jedno vrijeme sam doduse mozda jos uvijek imam ne znam ... imala jake reakcije na cipku
to je zene drage pokolj na grudima bio mene to danima kasnije svrbi imala sam sve plave oziljke po grudima!
kriza!!

onda sam prestala nositi bilo kakve koji imaju neke tako cipkice i sl ...
sad nosim samo obicne da su fino postavljeni ispod pamukom
imam dva koji su onako kao nesto cipkani ali imaju ispod nesto kao postavu pa je dobro!
*mima*

#1796 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Da imas velike sise nosila bi deblje tregere.......tanki se urezu na ramenima..... :-?
Irm@

#1797 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

*mima* wrote:Da imas velike sise nosila bi deblje tregere.......tanki se urezu na ramenima..... :-?
:D ako Bog da valjda ce kad rodim koje dijete biti :lol: :-D
a inace..ne samo da nije zdravo nego mi je nejasno kako neko moze spavati s grudnjakom..ja cim predjem prag kuce skidam grudnjak..
a ne znam je li minjonja udata..sta muz kaze na grudnjak u krevetu :D
*mima*

#1798 Re: What to wear???

Post by *mima* »

Ja ga otkopcam dok otkljucavam vrata..... :lol:
Ljuska_u_BaklaFi

#1799 Re: What to wear???

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

*mima* wrote:Da imas velike sise nosila bi deblje tregere.......tanki se urezu na ramenima..... :-?
Vjeruj mi ...mima zna :kiss:
*mima*

#1800 Re: What to wear???

Post by *mima* »

:lol: :kiss:
Post Reply