Prije nego si narucio proizvod trebao si im reci da ti ne stavljaju racun u kutiju i da na kutiju napisu PRICE : 30-40 dolara. 2x mi dolazili proizvodi preko 200km i oba puta platio po 3,50km za otvaranje paketa
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
klixo
#1776 Re: eBay - Vaša iskustva
@Stojadine
Prije nego si narucio proizvod trebao si im reci da ti ne stavljaju racun u kutiju i da na kutiju napisu PRICE : 30-40 dolara. 2x mi dolazili proizvodi preko 200km i oba puta platio po 3,50km za otvaranje paketa
- Jazzy.ba
#1777 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne znači, to znači da je procesuirana u NY na istočnoj obali, kad će napustiti USA, to samo Bog zna. Meni se jedan paket pojavio nakon više od 2 mjeseca od tog statusa u Sarajevu. 
-
prezimenko
#1778 Re: eBay - Vaša iskustva
Naraucio tri stvari za ebay-a iz Kine
dva kabla i neke senzore
prvi kabel dosao u roku od 14 dana, drugi kabel i senzori evo vec drugi mjesec nema
- Jedan prodavac mi vratio pare, drugi mi poslao ponovo preko airmaila
imate li vi ta iskustva sa kinom ?, ima li nade da ce mi ovaj kabel i senzori doci ikad (uplatiti cu prodavacima pare ako dođu al razumije da je i njima problem)
dva kabla i neke senzore
prvi kabel dosao u roku od 14 dana, drugi kabel i senzori evo vec drugi mjesec nema
imate li vi ta iskustva sa kinom ?, ima li nade da ce mi ovaj kabel i senzori doci ikad (uplatiti cu prodavacima pare ako dođu al razumije da je i njima problem)
-
Stojadin
#1779 Re: eBay - Vaša iskustva
a kako to pratisR_v_P20 wrote:Jopet jaJbga nestrpljiv sam da dobijem narudzbu....je li ovo znaci da je TEK sada krenula iz Amerike ?
Processed at USPS Origin Sort Facility
2012-10-09, 03:22:00, JAMAICA, NY 11430
Dispatched to Sort Facility
2012-10-03, 18:01:00, BURBANK, CA 91502
Joj sto me je presjeklo kad sam vidio JAMAICA![]()
- skafiskafsnjak
#1780 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam neke cvikere za bajk narucio, nisu dosle poslije 45-50 dana, refundiro novac i narucio kod drugog....prezimenko wrote:Naraucio tri stvari za ebay-a iz Kine
dva kabla i neke senzore
U slucaju da mi dodju nekad kasnije, vratit cu ih na istu adresu . Kad je on posten bio , i ja cu .
Ali oni to vracaju jer se boje negativnog feedbacka... boje ga se k'o djavo krsta
-
edyy7
#1781 Re: eBay - Vaša iskustva
skuplje je da mu vratis nego da platis te cvikere nasa posta dereL00d wrote:ja sam neke cvikere za bajk narucio, nisu dosle poslije 45-50 dana, refundiro novac i narucio kod drugog....prezimenko wrote:Naraucio tri stvari za ebay-a iz Kine
dva kabla i neke senzore
U slucaju da mi dodju nekad kasnije, vratit cu ih na istu adresu . Kad je on posten bio , i ja cu .
Ali oni to vracaju jer se boje negativnog feedbacka... boje ga se k'o djavo krsta
-
prezimenko
#1782 Re: eBay - Vaša iskustva
R_v_P20 wrote:Stojadin wrote:
a kako to pratis
Pa preko tracking broja. Ako ga dobijes onda pratis na njihovim stranicama. Kada udje u bih mozes ga pratiti na stranici bh poste.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Iz kine tracking broj samo za narudžbe preko 35$
- Jazzy.ba
#1783 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije tacno. Plati dodatno za tracking pa ces ga dobiti i za narudzbu od 1$. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
- skafiskafsnjak
#1784 Re: eBay - Vaša iskustva
Postar mi je rekao da ne placam nista ... samo ne primim posiljku i zdrao .edyy7 wrote:
skuplje je da mu vratis nego da platis te cvikere nasa posta dere
-
Melami
#1785 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam imao iz Kine po nekad TN i kad nisam doplacivao.Jazzy.ba wrote:Nije tacno. Plati dodatno za tracking pa ces ga dobiti i za narudzbu od 1$.
- Penicilin
#1786 Re: eBay - Vaša iskustva
Molio bi za savjet nekoga ko ima iskustva sa prodajom preko ebay. Želim da pokušam prodati nekoliko profesionalnih kafe aparata preko ebay-a. Prvo kontam da mi je možda bolje staviti oglas na njemački ebay obzirom da se takvi aparati dosta prodaju u njemačkoj. Dakle prvo pitanje je da li da ga stavim na ebay.com ili ebay.de?
Drugo nisam siguran kakva je praksa za ovakve stvari jer ipak se radi o dosta skupoj mašini tako da me zanima iskustvo tokom prodaje stvari iz BiH da li kupci žele da vide predmet prodaje i takve stvari. Ako je takva praksa onda mi je bolje da vidim da prebacim mašinu kod jarana u Frankfurt pa da je onda pokušam prodavati tako da neko može doći i pogledati.
I na kraju zanima me da li ja mogu tek onako testno staviti oglas na ebay pa da vidim hoće li se ko javiti itd i šta ako na aukciji neko pristane na kupovinu da li on mene može tužiti ebayu ili tako nešto ako ja odmah ne isporučim mašinu obzirom da bi meni trebalo neko vrijeme da to sve organizujem, prebacim mašinu i njemačku itd..
Vjerovatno ovo sve zvuči malo konfuzno ali prvi mi je put tako da.. ako neko ima neki savjet bio bi mu zahvalan.
A također ako neko ima iskustva i može da mi pomogne oko ove prodaje spreman sam da platim za uspješno realizovan posao.. Za više informacija pošaljite PP
Drugo nisam siguran kakva je praksa za ovakve stvari jer ipak se radi o dosta skupoj mašini tako da me zanima iskustvo tokom prodaje stvari iz BiH da li kupci žele da vide predmet prodaje i takve stvari. Ako je takva praksa onda mi je bolje da vidim da prebacim mašinu kod jarana u Frankfurt pa da je onda pokušam prodavati tako da neko može doći i pogledati.
I na kraju zanima me da li ja mogu tek onako testno staviti oglas na ebay pa da vidim hoće li se ko javiti itd i šta ako na aukciji neko pristane na kupovinu da li on mene može tužiti ebayu ili tako nešto ako ja odmah ne isporučim mašinu obzirom da bi meni trebalo neko vrijeme da to sve organizujem, prebacim mašinu i njemačku itd..
Vjerovatno ovo sve zvuči malo konfuzno ali prvi mi je put tako da.. ako neko ima neki savjet bio bi mu zahvalan.
A također ako neko ima iskustva i može da mi pomogne oko ove prodaje spreman sam da platim za uspješno realizovan posao.. Za više informacija pošaljite PP
-
Melami
#1787 Re: eBay - Vaša iskustva
kao sto ti ovaj rece, najbolje ti je da zaboravis. Kratko i jasno, nisi konkurentan i niko ti nece kupiti tu masinu, a ako bi da budes konkurentan i neku nisku skroz cijenu da stavis, onda se tebi to nikako ne isplati. Pokusaj na pik.ba tu ces najbolje proci.Penicilin wrote:Molio bi za savjet nekoga ko ima iskustva sa prodajom preko ebay. Želim da pokušam prodati nekoliko profesionalnih kafe aparata preko ebay-a. Prvo kontam da mi je možda bolje staviti oglas na njemački ebay obzirom da se takvi aparati dosta prodaju u njemačkoj. Dakle prvo pitanje je da li da ga stavim na ebay.com ili ebay.de?
Nema ti bas zezancije sa ebay-om, kako si ti to skonto. Moras isporuciti robu na vrijeme i nemas vremena za te zafrkancije oko prebacivanja u Njemacku i slicno.
- Penicilin
#1788 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala puno na komentarima. Da u Bosni sam. Ok znači ne treba se zezati sa ebayom ako nisi sve pripremio. Obzirom da je cijena nove mašine oko 6000Eur a ja prodajem za 3000Eur skoro nove cijena bi trebala biti ok (ima ovakvih mašina na prodaju za otprilike tu cijenu po raznim portalima) a na tu cijenu i ako platim 500Eur transporta to mi je i dalje ok. Kažem jedino što pretpostavljam da kad neko kupuje nešto ovakvo prije toga želi da provjeri ispavnost itd. E sad ako bi stavio da prihvatam return to me onda može puno koštati ako neko uzme pa vrati a ako ne stavim mogućnost povrata nisam siguran da će biti lako nešto ovakvo prodati preko interneta. Što se tiče Pika mislim da je besmisleno razmišljati i o par milja KM za nekakav kafe aparat a kamo li nešto više.. Uglavnom imam tri ovakve mašine i nemam pojma šta da radim sa njima... Problem je u tome što sve ovo što vidim po netu da se prodaje je negdje u Njemačkoj ili Austriji. Možda mi je ipak najbolje da ih kod nekoga prebacim u Njemačku i pokušam na lokalnim portalima staviti na prodaju pa da neko može doći da pogleda itd.. a to je već čitava zajebancijaMelami wrote:kao sto ti ovaj rece, najbolje ti je da zaboravis. Kratko i jasno, nisi konkurentan i niko ti nece kupiti tu masinu, a ako bi da budes konkurentan i neku nisku skroz cijenu da stavis, onda se tebi to nikako ne isplati. Pokusaj na pik .ba tu ces najbolje proci.Penicilin wrote:Molio bi za savjet nekoga ko ima iskustva sa prodajom preko ebay. Želim da pokušam prodati nekoliko profesionalnih kafe aparata preko ebay-a. Prvo kontam da mi je možda bolje staviti oglas na njemački ebay obzirom da se takvi aparati dosta prodaju u njemačkoj. Dakle prvo pitanje je da li da ga stavim na ebay.com ili ebay.de?
Nema ti bas zezancije sa ebay-om, kako si ti to skonto. Moras isporuciti robu na vrijeme i nemas vremena za te zafrkancije oko prebacivanja u Njemacku i slicno.
-
Stojadin
#1789 Re: eBay - Vaša iskustva
Ispala me carina 66 km.. Platio sve sa postarinom 140 maraka na ebayu, sad vidim vamo na papiru pise Carinska vrijednost: 172.45... I jos kaze Carina: 17.25, PDV: 32.25, Ukupni carinski dug: 49.5, Administrativna taksa za tarifni broj: 10.00Stojadin wrote:Ko mi moze rec, koliko bi me dosla carina za nesto sto je kostalo 150 maraka? Da budem precizan, kupio sam RAM preko ebaya, mala kutijica znaci (tj. nije ni kutijica nego nesto vako: http://www.slcentral.com/ddr-ram-compar ... %20Box.JPG, moze u kovertu stat bukvalno). Pa eto, sta mislite?
Vidim svi govore drukcije.. Jedni govore preko 50 maraka se naplacuje carina, drugi preko 100, treci preko 200..
I nekako je to 49,5+10=66 maraka.. Svasta, al et barem je stiglo brzo.
Last edited by Stojadin on 11/10/2012 17:38, edited 1 time in total.
-
Melami
#1790 Re: eBay - Vaša iskustva
Zaboravih ti reci. Niko ne prodaje odmah tako skupe stvari, na ebayu ti niko ne bi ni kupio jer nemas feedback, sto kupci gledaju, pogotovo oko vrijednijih stvari.Penicilin wrote: Hvala puno na komentarima. Da u Bosni sam. Ok znači ne treba se zezati sa ebayom ako nisi sve pripremio. Obzirom da je cijena nove mašine oko 6000Eur a ja prodajem za 3000Eur skoro nove cijena bi trebala biti ok (ima ovakvih mašina na prodaju za otprilike tu cijenu po raznim portalima) a na tu cijenu i ako platim 500Eur transporta to mi je i dalje ok. Kažem jedino što pretpostavljam da kad neko kupuje nešto ovakvo prije toga želi da provjeri ispavnost itd. E sad ako bi stavio da prihvatam return to me onda može puno koštati ako neko uzme pa vrati a ako ne stavim mogućnost povrata nisam siguran da će biti lako nešto ovakvo prodati preko interneta. Što se tiče Pika mislim da je besmisleno razmišljati i o par milja KM za nekakav kafe aparat a kamo li nešto više.. Uglavnom imam tri ovakve mašine i nemam pojma šta da radim sa njima... Problem je u tome što sve ovo što vidim po netu da se prodaje je negdje u Njemačkoj ili Austriji. Možda mi je ipak najbolje da ih kod nekoga prebacim u Njemačku i pokušam na lokalnim portalima staviti na prodaju pa da neko može doći da pogleda itd.. a to je već čitava zajebancija
Vecinom prodavci pocnu stavljati mnoooogo stvarcica na aukciju od $1 da bi napucali feedback prije nego pocnu stavljati vrijednije stvari.ja sam misio da su to one masine male od $300, a sad kad si rekao kako su skupe, to su one vece i najbolje ti je da pokusas prodati nekom kaficu, odi licno posjeti i stavi oglase negdje, na pik, neko ko bude otvarao kafic ce kupiti, malo cekas, al nema veze.
-
AmraAmraAmra
#1791 Re: eBay - Vaša iskustva
prezimenko wrote:Naraucio tri stvari za ebay-a iz Kine
dva kabla i neke senzore
Nekad dodje i poslije 2 mjeseca, ne brini... Ali obavezno vrati lovu, pa ako dodje uplati ponovo.
Ustvari mi se rijetko kad sta zagubilo, pa da nije doslo...
-
robert treniro
#1792 Re: eBay - Vaša iskustva
znali se koliko treba da paket poslat preko USPS Priority Mail International dodje iz amerike do bosne?
tracking nisu updateovali uma sedam dana..
-
Melami
#1793 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije nisu updatovali, vec nije se promjenila lokacije, moze ti stojati na jednoj mjestu dugo vremena, 2-3 sedmice.robert treniro wrote:znali se koliko treba da paket poslat preko USPS Priority Mail International dodje iz amerike do bosne?
-
robert treniro
#1794 Re: eBay - Vaša iskustva
strasno. sto je jos blesavije, paket su iz ilinoisa proslijedili u montanu, koja je dvije drzave zapadnije. a ja zivim istocno...
-
Melami
#1795 Re: eBay - Vaša iskustva
zato sto odatle mozda salju za evropu ili za tu tvoju zemlju, ne znam gdje si sad, u Bosni ili u USA.robert treniro wrote:strasno. sto je jos blesavije, paket su iz ilinoisa proslijedili u montanu, koja je dvije drzave zapadnije. a ja zivim istocno...
-
robert treniro
#1796 Re: eBay - Vaša iskustva
zadnji update od prosle sedmice kaze da je:
Depart USPS Sort Facility
October 06, 2012
HAZELWOOD, MO 63042
Depart USPS Sort Facility
October 06, 2012
HAZELWOOD, MO 63042
-
robert treniro
#1797 Re: eBay - Vaša iskustva
Melami wrote:zato sto odatle mozda salju za evropu ili za tu tvoju zemlju, ne znam gdje si sad, u Bosni ili u USA.robert treniro wrote:strasno. sto je jos blesavije, paket su iz ilinoisa proslijedili u montanu, koja je dvije drzave zapadnije. a ja zivim istocno...
u bosni sam
-
Baya90
#1798 Re: eBay - Vaša iskustva
Zanima me da li naplacuju postarinu za robu koju narucis?
-
robert treniro
#1799 Re: eBay - Vaša iskustva
ko da li naplacuje?
-
Baya90
#1800 Re: eBay - Vaša iskustva
Onaj ko je dostavlja? Da li u cijenu proizvida to uracunato, ili se naknadno plati kad se preuzima proizvod?