to je otprilike to, brod poslan da opipa puls i jacinu cionistickih zivaca

pa sta je trebao uletiti na brod i pobiti?jefferson wrote:Ma kakvi reprezentativni brodovi. Fregata i brod za snadbjevanje.ma da, plivaju u svom, njihovom, nasem moru, samo sto neki (znamo svi koja je to bagra) smatraju da je to samo njihovo i da oni imaju ekskluzivno pravo da određuju ko ce, kad i sa cim prolaziti kroz suec. pa me interesuje jesu li to neki reprezentativni ratni brodovi?
Ovo je pravi potez koji je Egipat napravio
jah...BarbaDue wrote:
sto bi jeferson rekao...Otkad je sredozemno more njihovo? ja konto to medjunarodne vode?
Pa ja to govorim iz nekih drugih razloga, ali hajde....severin wrote:pa sta je trebao uletiti na brod i pobiti?jefferson wrote:Ma kakvi reprezentativni brodovi. Fregata i brod za snadbjevanje.ma da, plivaju u svom, njihovom, nasem moru, samo sto neki (znamo svi koja je to bagra) smatraju da je to samo njihovo i da oni imaju ekskluzivno pravo da određuju ko ce, kad i sa cim prolaziti kroz suec. pa me interesuje jesu li to neki reprezentativni ratni brodovi?
Ovo je pravi potez koji je Egipat napravio![]()
naravno da ce ih pustati...
A gdje su te procjene pentagona i takodje, da li su te rakete dokazane u borbi?simpozijum delirijum wrote:surfajte malo i guglajte o protubrodskim raketama 'Moskit" i "Yakhont" , te Kineskim verzijama zvanim C-802 i slicno![]()
to imaju Iranci , samo testiraju radare i spijuniraju
po procjenama Pentagona ? Iranci mogu potopiti sve do jednoga vojnoga broda ukljucujuci i nosac aviona u roku od sat vremena u Persijskome zalivu
u pitanju su supersonicni protu-brodski projektili ( na par metara visine iznad mora lete oko 400 metara u sekundi i mijenaju kurs ako ih uhvatis na radaru , leteci robot samoubojica , vrhunac Ruske tehnike ) ciji mikroprocesori analiziraju antiraketnu odbranu i izbjegavaju PVO rakete ispaljene na njih
kontate sada zasto Izraelce hvata panika ( a vec su im pogodili brod u ratu sa Hezbolahom 2008 i to starom Kineskom raketom )
Upravo tako, sa 6-7000 granata u minuti!Desert Wind wrote:da - unistavaju se samonavodecim 6-7 cijevnim automatskim topom Vulcan dometa do 2-3 km ogromne vatrene moci i cini mi se kalibra 20-30 mm
fatali su im vojnike bez problema i hapsili tako da je nerijeseno - nije bilo vatrenog odgovora (ako SASovce brojis u anglosaksonske snage)jefferson wrote:Upravo tako, sa 6-7000 granata u minuti!Desert Wind wrote:da - unistavaju se samonavodecim 6-7 cijevnim automatskim topom Vulcan dometa do 2-3 km ogromne vatrene moci i cini mi se kalibra 20-30 mm
I simpoziju, C-802 je raketa koja je davno postala punoljetna. Iako su kinezi (a ne rusi) razvili i C803, nema informacija ni potvrde da iranci imaju ovu raketu.
Sto se tice iranske mornarice, sad za sad je jos uvjek 1-0 za amerikance!
kako god - bilo kakvu eskalaciju 2 golijata ne prizeljkujem jer ce jedan odmah potegnut najjace sto ima da pokaze zubesimpozijum delirijum wrote:ako se sjecate rata Britanaca i Argentine oko Foklanda ?
Argentinci su imali samo oko 5 raketa "Exoset " frisko od Francuza i potopili u dva tada super moderna Britanska razaraca i fregatu
Argentiski piloti su postali legende , jer su sa zadnjim kapima goriva dolijetali do Britanaca i napadali ih kao vukovi
sumnjate u sposobnost Iranskih pilota u vrlo uskome i malome Persijskome zalivu koji znaju kao svoj dzep ?
i naravno da nece ispaliti 5 raketa vec stotine u roku od pola sata ili sat vremena
niti najsnazniji AEGIS sistem proturaketne odbrane Americkih brodova ne moze analizirati o odbraniti se od tako masovnoga napada
Izraelska fregata je pogodjena 2008 starom Kineskom raketom ispred obala Libanona
to je borbeno iskustvo
u pravu si care ! zato neka bude mirDesert Wind wrote:kako god - bilo kakvu eskalaciju 2 golijata ne prizeljkujem jer ce jedan odmah potegnut najjace sto ima da pokaze zubesimpozijum delirijum wrote:ako se sjecate rata Britanaca i Argentine oko Foklanda ?
Argentinci su imali samo oko 5 raketa "Exoset " frisko od Francuza i potopili u dva tada super moderna Britanska razaraca i fregatu
Argentiski piloti su postali legende , jer su sa zadnjim kapima goriva dolijetali do Britanaca i napadali ih kao vukovi
sumnjate u sposobnost Iranskih pilota u vrlo uskome i malome Persijskome zalivu koji znaju kao svoj dzep ?
i naravno da nece ispaliti 5 raketa vec stotine u roku od pola sata ili sat vremena
niti najsnazniji AEGIS sistem proturaketne odbrane Americkih brodova ne moze analizirati o odbraniti se od tako masovnoga napada
Izraelska fregata je pogodjena 2008 starom Kineskom raketom ispred obala Libanona
to je borbeno iskustvo
kad je to USA mogla uradit japanu uradili bi i ovi to instantno i tako zauvijek ga vratili u kameno doba...
Ovako simpozijum.simpozijum delirijum wrote:ako se sjecate rata Britanaca i Argentine oko Foklanda ?
to je borbeno iskustvo
idi na Global security , Iranci imaju licencu za C-802 jer Kinezi kupuju 25 % nafte od njih ,jefferson wrote:Ovako simpozijum.simpozijum delirijum wrote:ako se sjecate rata Britanaca i Argentine oko Foklanda ?
to je borbeno iskustvo
Prema dostupnim informacijama oko 60 C-802 raketa je isporuceno iranu. Te rakete koje su isporucene nisu imale nikakvu nadogradnju. Takodje, te rakete iranci nisu koristili 1988 kada su ima amerikacni umalo potopili razarac sa Harpoonom i laserskim bombama. Gdje su bile tad stotine raketa?
Sto se tice ispaljivanja stotina raketa za sat, ti fakat puno gledas crtane filmove! Mislim sta je ovo, prepirka ko je jaci vojno? Jel ti ozbiljno pomisljas o takvoj diskusiji?
Izraelska fregata je pogodjena iz nekoliko razloga.
1. PVO i protutraketna odbrana je bila iskljucena jer nisu imali podataka da Hezbolah ima takvu raketu.
2. Pogodak takvom raketom takodje pokazuje uplitanje irana u Libanon, kao i njogovo pomaganje hezbolaha. To je ono, ko o postenju? Kurva o postenju.
Ispravi me ako grijesim, ali nisu li argentinci izgubili taj rat?simpozijum delirijum wrote:ako se sjecate rata Britanaca i Argentine oko Foklanda ?
to je borbeno iskustvo
jesu izgubili rat ali ne zahvaljujuci pilotima Argentiske avijacije , kojima i Britanci skidaju kapu ( koji su kao sto znas svjetska elita u borbenoj avijaciji )jefferson wrote:Ispravi me ako grijesim, ali nisu li argentinci izgubili taj rat?simpozijum delirijum wrote:ako se sjecate rata Britanaca i Argentine oko Foklanda ?
to je borbeno iskustvo
skrecemo sa teme , ali Argentinci su imali vise direktnih pogodaka sa klasicnim 'glupim" bombama po Britanskim brodovima ali te bombe nisu explodirale zbog aljkavosti oruzara koji ih nisu tempirali za napad na brodove ( vec za ci;ljeve na zemlji ) kako to sve znam ?jefferson wrote:Ma ja garant je zbog toga. De malo jos kopaj po global security i sl. Takodje, mogao bi u svrhu diskusije i kakav navijacki sal napraviti.
S obzirom da znas zbog cega su argenticni izgubili rat, eto ti prilike da napises vrlo dobru knjigu i kazes ostalim iz struke da je to zato sto su generali bili korumpirani (ne da nisu da se razumijemo). Sreca imas CNN pa ako ne do bog krene rat, mozes skupiti drustvo i navijati!
Ja ne kontam tvoju poentu? Sta ti hoces ustvari da kazes?simpozijum delirijum wrote:skrecemo sa teme , ali Argentinci su imali vise direktnih pogodaka sa klasicnim 'glupim" bombama po Britanskim brodovima ali te bombe nisu explodirale zbog aljkavosti oruzara koji ih nisu tempirali za napad na brodove ( vec za ci;ljeve na zemlji ) kako to sve znam ?jefferson wrote:Ma ja garant je zbog toga. De malo jos kopaj po global security i sl. Takodje, mogao bi u svrhu diskusije i kakav navijacki sal napraviti.
S obzirom da znas zbog cega su argenticni izgubili rat, eto ti prilike da napises vrlo dobru knjigu i kazes ostalim iz struke da je to zato sto su generali bili korumpirani (ne da nisu da se razumijemo). Sreca imas CNN pa ako ne do bog krene rat, mozes skupiti drustvo i navijati!
pa sluzio sam JNA u Puli na vojnome aerodromu III i IV godina vazduhoplovne vojne akademije tadasnje SFRJ kao vezista pa sam mnogo naucio a i volim avijaciju
i na kraju da dodam da su Iranci skupili mnogo iskustva detaljno prateci sve vojne sukobe NATO i USA , ukljucujuci i napad na Srbiju 1999 te Irak 2003simpozijum delirijum wrote:skrecemo sa teme , ali Argentinci su imali vise direktnih pogodaka sa klasicnim 'glupim" bombama po Britanskim brodovima ali te bombe nisu explodirale zbog aljkavosti oruzara koji ih nisu tempirali za napad na brodove ( vec za ci;ljeve na zemlji ) kako to sve znam ?jefferson wrote:Ma ja garant je zbog toga. De malo jos kopaj po global security i sl. Takodje, mogao bi u svrhu diskusije i kakav navijacki sal napraviti.
pa sluzio sam JNA u Puli na vojnome aerodromu III i IV godina vazduhoplovne vojne akademije tadasnje SFRJ kao vezista pa sam mnogo naucio a i volim avijaciju
-----------------------simpozijum delirijum wrote:i na kraju da dodam da su Iranci skupili mnogo iskustva detaljno prateci sve vojne sukobe NATO i USA , ukljucujuci i napad na Srbiju 1999 te Irak 2003simpozijum delirijum wrote:skrecemo sa teme , ali Argentinci su imali vise direktnih pogodaka sa klasicnim 'glupim" bombama po Britanskim brodovima ali te bombe nisu explodirale zbog aljkavosti oruzara koji ih nisu tempirali za napad na brodove ( vec za ci;ljeve na zemlji ) kako to sve znam ?jefferson wrote:Ma ja garant je zbog toga. De malo jos kopaj po global security i sl. Takodje, mogao bi u svrhu diskusije i kakav navijacki sal napraviti.
znaju cake , znaju slabe tacke i tvrdim i Americki generali znaju da bi u slucaju napada na Iran svaki , ponavljam , sve do jednoga Americkoga broda bio potopljen ili tesko ostecen u Persijskome zalivu u roku od kojih sat vremena
jedan razarac ima oko 250 clanova posade , krstarica oko 500 . a nosac aviona oko 5000
racunaj ogromne gubitke za tako kratko vrijeme ne racunajuci raketne napade na sve vojne baze USA u regionu uz napade komandosa i gerilaca
i ponavljam PEACE !
BarbaDue wrote:
a sto mislite da nece pakistan isto baciti atomsku ako ovi bace na iran i pobiju recimo milion muslimana??jefferson wrote:Razumijem ja to. Nije Rusija sama mafijaska drzava, sve drzave su mafijaske, amerika, BiH, francuska, Iran, S.A rabija, Sirija, Palestina. Svi su u biznisu zaradjivanja para. To sto ensto Vas ovdje par ne konta da podjednako prljave ruke u Palestini imaju iranci kao i amerikanci je druga stvar.
Sto se tice "vrlo opasnih" podmornica (ja jos nisam vidio "neopasnu" borbenu podmornicu) isto tako MORAS i ti razumjeti (kad me vec patroniziras) da su to dizelske podmornice vrlo visoke buke.
Ono sto ti ja hocu reci, da nakon dva rata, amerikancima se ne ratuje sa iranom. Ako dodje do neke intervencije (ja sam ubjedjen da im amerikanci nece dati da zavrse bombu) to ce biti precizni hirurski avio napadi. Cak i ako amerikanci izgube nekoliko aviona (a planovi su davno razradjeni, s tim sto ne treba znati tajne da bi se znalo s cim ce napasti a da S300 ne moze nista uraditi avionima) to nece biti problem s obzirom na problem koji bi proizasao ako Iran dobije bombu, posebno u sadasnjoj situaciji na bliskom istoku.
To o raketama i sl, mzoes zaboraviti. I Sadam je isto tako hvalio, i Milosevic i sl, ali slabo nesto na kraju ispade.