BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
_sonic_

#1776 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Image

Evo Mojatv Full adsl brzina trenutno ! :)

Da samo komentarisem na gore postavljen komentar o VoIP telefiniji.. To sto cujete "rekla kazala " od ostalih da ne valja VoIP MojaTv nije istina .. Opet cu spomenuti, vjerovatno ima korisnika kod kojih iz tehnickih razloga (losa instalacija,kablovi,oprema itd..) nije moguc normalan rad VoIP usluge na MojaTv..
A i da nastane problem neki, korisnik sam njihov i imam pravo da nazovem podrsku ili tehnicku sluzbu na terenu da mi provjere sve, bez ikakve zamjerke na eventualno nastali problem..
Stanujem na Ilidzi i bez problema je..

Da li je neko uspostavio dvije PPPOE konekcije istovremeno (dva racunara u kuci) na MojaTv ??
neo7

#1777 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Majko draga kakvi kreteni rade u poslovnici Telecom u mom gradu :lol: :lol: . Prijavim se za ADSL i nakon toga promjenim odluku da cu uzeti MojaTV full. Milion komplikacija, te otkazi nalog, te napravi novi....salju me od kancelarije do kancelarije...neki debeli lik sjedi u kancelariji, na telefon se dere kao da se dovikuju iz sobe u sobu :shock: :lol: ...........
Na kraju to sve uradim i kazu mi da nema modema :lol: :lol: :x Nadati se da ce biti bolje jer zelim da se rijesim bezicnog interneta i kuci :) Hoce li sta pomoci ako zovem BHtelecom podrsku korsnicima ? :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1778 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

_sonic_ wrote: Da li je neko uspostavio dvije PPPOE konekcije istovremeno (dva racunara u kuci) na MojaTv ??
Ja imam wireless, pa se kacimo svi u stanu. Ima nas 4. :)
shiljak

#1779 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

_sonic_ wrote:Image

Evo Mojatv Full adsl brzina trenutno ! :)

Da samo komentarisem na gore postavljen komentar o VoIP telefiniji.. To sto cujete "rekla kazala " od ostalih da ne valja VoIP MojaTv nije istina .. Opet cu spomenuti, vjerovatno ima korisnika kod kojih iz tehnickih razloga (losa instalacija,kablovi,oprema itd..) nije moguc normalan rad VoIP usluge na MojaTv..
A i da nastane problem neki, korisnik sam njihov i imam pravo da nazovem podrsku ili tehnicku sluzbu na terenu da mi provjere sve, bez ikakve zamjerke na eventualno nastali problem..
Stanujem na Ilidzi i bez problema je..

Da li je neko uspostavio dvije PPPOE konekcije istovremeno (dva racunara u kuci) na MojaTv ??
pa eto kod mene bas nije rekla-kazala. Ne znam sta covjek moze uraditi pogresno pa da mu ne radi telefon, mozda da podigne/spusti slusalicu jos jednom pa mozda proradi?
Naravno da ima ljudi sto nemaju problema, ali ima i onih sto ga imaju, pa valjda na to treba obratiti paznju kad uzimas paket, da se ne razocars kasnije.. Ako radi onda super, ako ne radi bar si bio informisan o tome..
_sonic_

#1780 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Entropio wrote:
_sonic_ wrote: Da li je neko uspostavio dvije PPPOE konekcije istovremeno (dva racunara u kuci) na MojaTv ??
Koristis MojaTv adsl.. ?
Da li morao zvati za odobrenje vise PPPOE konekcija preko adsl ?
Hvala unaprijed ! :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1781 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

_sonic_ wrote:
Entropio wrote:
Koristis MojaTv adsl.. ?
Da, MojaTV ADSL.

Moras imati modem koji podrzava Wireless. Znam da se nesto nastima i onda sve radi. Nazovi 1422 pa pitaj... ne sjecam se, davno je bilo. :D
kone

#1782 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Entropio wrote:Imate li vi pametnijeg posla od posjećivanja Speedtesta?
Imam,ali kad vidim da mi ne moze nista otvoriti moram malo :D samo da vidim kakvo je stanje :run:
_sonic_

#1783 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

shiljak wrote: pa eto kod mene bas nije rekla-kazala. Ne znam sta covjek moze uraditi pogresno pa da mu ne radi telefon, mozda da podigne/spusti slusalicu jos jednom pa mozda proradi?
Naravno da ima ljudi sto nemaju problema, ali ima i onih sto ga imaju, pa valjda na to treba obratiti paznju kad uzimas paket, da se ne razocars kasnije.. Ako radi onda super, ako ne radi bar si bio informisan o tome..
Da li si korisnik MojaTv VoIP telefonije?
Slazem se u potpunosti sa tobom,ali traziti "iglu u plastu" samo je gubljenje vremena.. Treba itekako obratiti paznju i informisati se kako radi usluga za koju podnosis zahtjev (adsl,mojatv,mobiteli itd od BhTelecoma),ipak ces placati ti,nece drugi sigurno..

Prije nego sam postao korisnik MojaTv raspitao sam se dobro, prvo od prijatelja koji koriste tu uslugu pa do tehnicara koji sve to kopcaju (od centrale pa do korisnika stanje infrastrukture - optika,adsl "cvorovi", propusne brzine adsl2+, potrebni kablovi za instalacije u kuci itd..).. Cak sam sam provodio kablove,sve kopcao oko telefonskih uticnica sve do kutije vani na fasadi, nisam to htio da mi drugi rade jer znam da bi to nakaradno bilo "sto prije iz ruku da ispadne" .. Tehnicari su samo donijeli opremu, skopcali tel. kabal na kutiju vani i zavrsen posao.. Do sad je zadovoljavajuce, neutralan sam sto se tice komentara na Bhtelecom (ni dobro,ni lose)..za sve ima rijesenje..Toliko od mene! :)
_sonic_

#1784 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Entropio wrote: Da, MojaTV ADSL.

Moras imati modem koji podrzava Wireless. Znam da se nesto nastima i onda sve radi. Nazovi 1422 pa pitaj... ne sjecam se, davno je bilo. :D
Znam,imam TP link.. samo me interesovalo da li prijavljujes drugu pppoe konekciju.. znam da se dosad na adsl g paketima morala prijaviti druga,treca,cetvrta pppoe konekcija... :)
neo7

#1785 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Ne treba mu 2,3,ili 4 konekcije. Ima jednu uvijek pokrenutu konekciju na TP linku i na njega se konektuje sa ostalih racunara i to je to.
_sonic_

#1786 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

neo7 wrote:Ne treba mu 2,3,ili 4 konekcije. Ima jednu uvijek pokrenutu konekciju na TP linku i na njega se konektuje sa ostalih racunara i to je to.
Jel mislis da se sam TP link konektuje.. stalno konektovan.. ??
Imam slucaj da je jedan racunar spojen preko mreznog kabla a drugi racunar bi spojio wirelessom .. nebi da diram konfiguraciju rutera zbog tv-a i telefona.. mrsko mi se peglati kasnije ako sta zeznem.. interesuje me da li ih trebam zvati kao na adsl g paketima za simultane (ili vec kako se zovu) konekcije.. izvini sto sam oduzio.. hvala unaprijed! :)
iceman2010

#1787 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

_sonic_ wrote:
Entropio wrote:
Koristis MojaTv adsl.. ?
Na MTV flat-u nije postojala mogucnost za vise sesija radi mogucnosti zloupotrebe. Za takvo nesto si morao imati router. S obzirom da svi paketi od 01.03.2011. postaju flat mozda se i to promjeni. Dakle samo sa modema za sada mozes koristiti samo jedan racunar ukoliko nemas dodatni router.
_sonic_

#1788 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Uskoro sve Arene i HBO (ne znam jel i HBO comedy) na MojaTv, nacuo maloprije..
munja.ba

#1789 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by munja.ba »

_sonic_ wrote:Uskoro sve Arene i HBO (ne znam jel i HBO comedy) na MojaTv, nacuo maloprije..
ova ti je za mustuluka :thumbup:
motachjointa

#1790 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by motachjointa »

da sve arene u dodatnom paketu od 10 km :-D
kakaljin

#1791 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kakaljin »

motachjointa wrote:da sve arene u dodatnom paketu od 10 km :-D

mozda jer je u mtelu na iptv 3.5 KM arene :-D
motachjointa

#1792 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by motachjointa »

kakaljin wrote:

ozbiljno? inace arene idu za 10 km sva 4, i prosto sumnjam da ce bh telekom besplatno pustiti sva 4.
kakaljin

#1793 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kakaljin »

motachjointa wrote:
kakaljin wrote:

ozbiljno? inace arene idu za 10 km sva 4, i prosto sumnjam da ce bh telekom besplatno pustiti sva 4.

evo pogledaj

http://www.mtel.ba/menu/2751/programski ... 0et3g3ndk5
_sonic_

#1794 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

ukinuli su to sa paketima..bilo je na pocetku.. ne vjerujem da ce i sad biti ponovo... mnogi kanali poput eurosporta 1,2 ,Nat geo wild,Disc. sc.,extreme itd kod ostalih provajdera je u paketima.. logicno bi bilo ako su oni u standardnoj programskoj semi da ce i ta arena 1,2,3,4 i hbo biti..
cak mi je tehnicar rekao nedavno da ce uskoro na mojatv 100 kanala biti.. ne bacam bombe na forumu,nisam od tog posla da izmisljam, za arenu sam cuo i vidio na arenasport web portalu,neko od korisnika je pitao oni su odgovorili (postoji link bas sam objavio nedavno,par stranica unazad) a za hbo sam veceras saznao,receno mi je i za arenasport.. nadajmo se najboljem, nekad i optimisticno pogledati bolju stranu telecoma.. :)
BarbaDue

#1795 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

to bi bilo super :D :D
Cruella de Villa

#1796 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Cruella de Villa »

Pozdrav,

jel imate i vi ostali problema sa konekcijom jutros, ja naprosto ludim.....pokušavam sa maikl-a da downloadam jednu ppt, veličine 2,7 MB, a prosječna brzina downlaoda mi je 350 B/s..................a da ne kažem da mi otvaranje strancie traje po 10 minuta :(
kakaljin

#1797 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kakaljin »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Sta bi bilo da Logosoft mora da investira u opticke kablove sa vise vlakana ili WDM tehnologiju (multipleksiranje po optickim vlaknima). Dakle, Logosoft ce uvijek biti samo dobra alternativa BH Telecom-u u urbanom dijelu Sarajeva i nista vise i to samo za korisnike Interneta.
Logosoft na 1.6 Tb/sec
...
Tokom januara 2011. godine, Logosoft je uspostavio vlastiti DWDM optički link, kapaciteta do 40x40 Gbps, prema najvećim evropskim nadprovajderima čime je omogućeno da praktičnog limita na propusni opseg i brzinu Internet linkova, za korisnike Logosoft usluga više nema.
...

mogu imati i 5 puta vece kapacitete kada nemaju dostupnost
zilog

#1798 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

@sonic

Moj gornji post je bio odgovor na neistine iznesene u ovoj temi.
Kada si toliko savjestan i smatras se normalnim, molim te da tako reagujes i kada se ovde pocnu pisati klevete i lazi o Logosoftu (ili bilo kome drugom).
Zelja da se odgovori na klevete nije stvar nerviranja drugih korisnika. To je stvar osnovnih moralnih principa. Ako ih zelis primjenjivati podji od posta koji sam citirao.

Nemam namjeru pisati u ovoj temi ako dokazani pobornici BHT-a ne budu spominjali LOL. I tada cu prvo ostaviti vama, normalnim, da reagujete kao sto si sada reagovao.
Mustafapasa

#1799 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

Ja bih samo da savjetujem kako sadasnje tako i buduce MojaTV korisnike, a to je da za prenos slike sa STB na TV koriste HDMI kabal umjesto scarta i da rezoluciju stave na max...e tek onda se dobije slika ko mlijeko,pune rezolucije...
iceman2010

#1800 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

zilog wrote:@sonic

Moj gornji post je bio odgovor na neistine iznesene u ovoj temi.
Kada si toliko savjestan i smatras se normalnim, molim te da tako reagujes i kada se ovde pocnu pisati klevete i lazi o Logosoftu (ili bilo kome drugom).
Zelja da se odgovori na klevete nije stvar nerviranja drugih korisnika. To je stvar osnovnih moralnih principa. Ako ih zelis primjenjivati podji od posta koji sam citirao.

Nemam namjeru pisati u ovoj temi ako dokazani pobornici BHT-a ne budu spominjali LOL. I tada cu prvo ostaviti vama, normalnim, da reagujete kao sto si sada reagovao.
Moj posljednji komentar vezan za ovu raspravu napisan je 14.02.2011 na 49.strani ove teme. Cijelo vrijeme ne odgovaram na vase komentare. Mislio sam da je ta rasprava prestala. Barem ja ne ucestvujem u njoj. Interesantno je da na temi o LOL-u ja ne mogu da napisem ni afirmativan komentar a da ne zagalame na mene. Na ovoj temi LOL-ovci nesto "nabijaju na nos" svako malo. Ja necu odstupiti od svoje odluke da ne komentarisem ovakve postove, ali bih zamoli sve LOL-ovce da principe koje traze na svojoj temi postuju i na ovoj.
Locked