Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
van Basten wrote:al kakvi su ono debilizmi od "kružnih tokova" kod FIS-a Vitez? i to dva komada? pregradili sa dva šira čunja, iscrtali žutim i to sad kao kružni tok? I sada bi kao prednost trebao da ima lik koji uleti sa parkinga u odnosu na mene koji se vozim magistralom??? Ne mogu da vjerujem da je ovo neko projektovao, odobrio, realizovao... a još manje hoću da vjerujem da je to neko "na svoju ruku" odradio
Pa jebote mislite da je ne bi imao da mi je ikad pala na pamet. Za koji ce mi, nikad mi nije zatrebala. Ne pravim se pametan, jebo 10 kermi kolko sajla kosta nego mi glupo za to kaznu platiti
imas spisak rezervne opreme u zakonu, po tom spisku i ubodna sijalica koja ide u instrument tablu a dio je seta, ti je apsolutni visak.
da si ikad vozio teretni auto znao bi koliko je bitno imati svu opremu u svaka doba.
bitanga_sa_otesa wrote:jbga nisu ti oni krivi sto ne nosis sajlu...
fazon je sto se iz aviona vidjelo da su nanijetili. A jbg, ja mislim da je veliki procenat ljudi bez sajle
I sta sa tim ljudima koji nemaju sajlu,ako po zakonu trebamo to imati u vozilu onda jbg,zna se sta slijedi
A šta će ti sajka kada je zabranjeno sklapanje? Nosila je da te ne kazne? Mogli bi tako staviti u propise da se mora nositi alat za montiranje zvonastog remena pa kažnjavati.
Da se razumijemo, uvijek u autu imam šalju, ali je ovdje nešto (po starom dobrom bosanskom običaju) neusklađeno.
Dzontra_Volta wrote:Zato sam i napisao da kružni tok uvijek ima isto pravilo, a to je da prvenstvo uvijek imaju vozila koja se već nalaze u kružnom toku.
Koji član zakona ovo kaze? U kružnom toku vrijedi opšte pravilo desne strane.
Dzontra_Volta wrote:Zato sam i napisao da kružni tok uvijek ima isto pravilo, a to je da prvenstvo uvijek imaju vozila koja se već nalaze u kružnom toku.
Laplace wrote:
A šta će ti sajka kada je zabranjeno sklapanje? Nosila je da te ne kazne? Mogli bi tako staviti u propise da se mora nositi alat za montiranje zvonastog remena pa kažnjavati.
Da se razumijemo, uvijek u autu imam šalju, ali je ovdje nešto (po starom dobrom bosanskom običaju) neusklađeno.
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
pa sajla nije samo namjenjena slepanju
moze pomoci u milion situacija kao npr izvlacenje iz neke provalije i slicno
nemoj samo reci pa sta cu ja izvlaciti
kad je frka neka izvlacilo bi se i biciklom da moze
uglavnom ne mora tebi trebati al moze nekome drugom
a da ne spominjem da je prekrsaj ako se ne ukaze pomoc unesrecenom i sl
Doslo mi na sofersajbi obavjestenje da sam se pogresno parkirao i da je auto slikano 26.08. u Tuzli ali jos uvijek nisam dobio kaznu putem poste a stanujem na podrucju Tuzlanskog kantona , jel imao neku slicnu situaciju a prije je kazna dosla u roku od 15 dana ?
I imal se gdje nazvati pa recimo da se provjeri imam li neplacenih kazni ? Hvala unaprijed na odgovoru.
reci da se salis molim te
ne provaljuj se, dobro ti je čovjek rekao. Ako nema znakova onda je pravilo desne strane.
arnes86 wrote:Doslo mi na sofersajbi obavjestenje da sam se pogresno parkirao i da je auto slikano 26.08. u Tuzli ali jos uvijek nisam dobio kaznu putem poste a stanujem na podrucju Tuzlanskog kantona , jel imao neku slicnu situaciju a prije je kazna dosla u roku od 15 dana ?
I imal se gdje nazvati pa recimo da se provjeri imam li neplacenih kazni ? Hvala unaprijed na odgovoru.
mozes nazvati bilo koju policijsku stanicu i provjeriti iznos neplacenih kazni
“Vozač koji prilazi kružnom toku mora se zaustaviti i propustiti sva vozila u njemu. Ako se vozilo uključilo u kružni tok i kreće se vanjskim prstenom, on ima prvenstvo prolaza u odnosu na vozilo koje se kreće unutrašnjim prstenom.
supercali wrote:“Vozač koji prilazi kružnom toku mora se zaustaviti i propustiti sva vozila u njemu. Ako se vozilo uključilo u kružni tok i kreće se vanjskim prstenom, on ima prvenstvo prolaza u odnosu na vozilo koje se kreće unutrašnjim prstenom.