MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
4m3l

#1776 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

ma bit ce stream ja uvijek nadjem neki free :D Mozda ovo Cain na bodove dobije...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1777 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

5 rundi na bodove u HW ??? Nema sanse...ne ide ovo na bodove. Da su 3 runde pa i nekako ali ovako nema sanse...
enisss

#1778 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

kome treba stream nek se javi :)
enisss

#1779 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

kao i sto sam rekao u svom postu da ce Belcher imati velikih problema sa Okamijem..evo...i ovaj put je izgubio..totalna dominacija Okamija...Belcher je jednostavno previse izvikan borac..
rida1976

#1780 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rida1976 »

I cain i jds imaju katastrofa kardio, sta je ovo
enisss

#1781 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

rida1976 wrote:I cain i jds imaju katastrofa kardio, sta je ovo
pogledaj borbu od pocetka..pa vidi koji je tempo bio...ovo ne bi izdrzali li LW borci.....
madFlava

#1782 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

jds ko da je usao pjan u borbu. prvu rundu ga pregazio cain, a ovaj nit napada nit se brani, osim sto zna izbjeci obaranja.
vinnie_jones

#1783 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by vinnie_jones »

Odr'o ga je žao mi nešto Cige.
bingov buraz

#1784 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Ima i lomova na licu JDS,kao pitbul je napadao Cain,nije mu dao da udahne have,gledacemo i treci dio znaci.
madFlava

#1785 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

Zivo me interesuje, sta su JDS i treneri spremali za borbu , kad su znali sta ih ceka od Caina ;)
Cracked

#1786 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Navijao sam za Caina ali mi bas nekako zao JDS-a i nisam ocekivao totalnu dominaciju caina pogotovo ne u stand upu.

JDS izgleda kao da ga je kamion tukao prikolicom :roll:

jel jos nekome jds kad je natekao poceo izgledati kao Fedor? :)
Dead Man Walking

#1787 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Ja ne mogu da vjerujem da ga Cain nakon onakve prve runde nije uspio dovrsiti. Ne znam, ocekivao sam nekako vise od obojice, dinamicniju borbu. Cain ga jeste izdominirao, ali je ovo morao zavrsiti ranije, ako nista bar zbog onog proslog duela.
bingov buraz

#1788 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Pade sampion bez opaljenog metka :?

Image

Kakvu bradu ima Cigano da je ostao na nogama poslije ovog udarca :shock:
Mislim da mu je tu slomljena vilica.
rida1976

#1789 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rida1976 »

enisss wrote:
pogledaj borbu od pocetka..pa vidi koji je tempo bio...ovo ne bi izdrzali li LW borci.....
nemoj zaj....... Enise, ako je ono vrhunski kardio...svi znamo da cain isto jako udara, ali ni on nije mogao zavrsiti borbu ranije zato sto je prerano bio ispuhao..jds necu da komentarisem, katastrofa..kad je u pitanju kardio u HW, jedan je randy..
Nakon sinocnje odgledane borbe, mislim da alistar ima velike sanse da uzme pojas
4m3l

#1790 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

4m3l wrote:ma bit ce stream ja uvijek nadjem neki free :D Mozda ovo Cain na bodove dobije...
UnscarD wrote:5 rundi na bodove u HW ??? Nema sanse...ne ide ovo na bodove. Da su 3 runde pa i nekako ali ovako nema sanse...

Ko zna, zna :) Borba zavrsi bas kako sam ocekivao!!
MaD_ProfessoR

#1791 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Još jedan dokaz da previše samopouzdanja može samo naškoditi borcu i odvesti ka porazu.
Cigano je totalno neoprezno, takoreći k'o pjevač ušao u prvu rundu i dobio po p...i kao nikad dosad, u međuvremenu pokazao ništa (osim tvrde glave).
Kao što neko reče, izgleda da će Alisteroid preuzeti kontrolu u teškoj kategoriji

Beltcher izvikan, nisam ni očekivao da može više od onoga što je pokazao.

Ostale borbe manje/više odlične, osim Picketta i Winelanda, boksačka monotonija.
harisaga

#1792 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

rida1976 wrote:
enisss wrote:
nemoj zaj....... Enise, ako je ono vrhunski kardio...svi znamo da cain isto jako udara, ali ni on nije mogao zavrsiti borbu ranije zato sto je prerano bio ispuhao..jds necu da komentarisem, katastrofa..kad je u pitanju kardio u HW, jedan je randy..
Nakon sinocnje odgledane borbe, mislim da alistar ima velike sanse da uzme pojas
Halo kardio masina.Jesi ikad trenirao mma,hrvanje?Znas li sta znaci hrvati se i scramblati sa onolikom mrcinom 5 rundi onakvim tempom??Onako eksplozivni pokreti bi izmorili svakog borca u 5 rundi.Nije isto pet rundi raditi sa 30 % snage ala diaz style i 5 rundi raditi kao masina,eksplodirati svakih 20 sekundi u pokusaju da oboris JDS i pritom miksati to sa udarcima.Cain ima najjaci kardio u HW,zvijer je.Psihicki je jak ko stijena.Poslije prvih 3,4 propalih TD 90% bi boraca odustali.
JDS je isto zvijerka.Neko moze reći da ima los kardio,ali cain ga je umorio u svojoj igri.Cainovo tijelo je naviknuto na hrvanje i moze se hrvati do prekosutra,dok JDS vise preferira stand up.Da su se borili u stand upu svo vrijeme mislim da bi JDS mogao odraditi 10 rundi.

Ko se razumije i ko trenira znace o cemu pricam.Neko ko se bavi hrvanjem cijeli zivot moze se hrvati sat a da se ne umori(efikasnost) a umorice se u 2 runde stand up(ako nije navikao na tu vrstu aktivnosti)
medjutim

#1793 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Malo je reci da sam razocaran nastupom JDS-a sinoc... Trom, blokira udarce glavom, nikakve eskivaze, ruke olovne, footwork nidje veze s mozgom, i onaj jebeni aperkat koji je bacio 200 puta u prazno, preciznost nula, ne znam sta mu se desilo ali covjek je bio sinoc totalno neprepoznatljiv, sto mi je kao njegovom navijacu jako tesko palo, gledati ga kako ga Cain mrcvari 25 minuta. Sem sposobnosti da primi pravo puno udaraca, nista nismo vidjeli od bivseg sampiona, samo blijeda sjena borca koji je pomeo dobar dio teskasa. Iskreno se nadam da ce nauciti da je vrijeme jednodimenzionalnih boraca sa dobrim stand up-om i td defensom proslo jos u vremenima okrsaja Mirka i Fedora i da ce se vratiti jos jaci i bolji. Ima vremena, relativno je mlad i zelim mu od srca da opet vrati pojas. Jos zbog jedne stvari mi je JDS sinoc postao jos drazi, covjek je i u porazu ostao lafcina. Sportski cestitao, priznao dominaciju i obecao da ce se vratiti jos bolji u sto vjerujem!
Sto se tice Cain-a, on mi je takodjer drag borac, malo manje nego JDS, ali sinoc je bio toliko dominantan da je to strasno. Podsjetilo me na dominaciju Jonesa nad Shogunom (a boga mi i ostalim borcima u LHW).
Vjerujem da u buducnosti cemo gledati Overeem - Cain, a na koga ce ici JDS ne znam. Dana je najavio da ce i Werdum dobiti sansu za titulu, a sada da li cemo gledati JDS vs. Werdum II, cisto sumnjam, Cormier dolazi u HW, mozda i Barnet, konkurencija je ogromna, jos ako Jones predje bit ce svega... Nadam se trecem fajtu ove dvojice za nekih godinu dana, sve zavisi od raspleta nekih drugih okolnosti i meceva.

Sto se ostalih fajtova tice, Leben me razocarao pravo, na kraju prve runde obojica bez zivota u sebi, neko mrcvarenje boze sacuvaj. Costa istukao Boetscha koji je imao slomljenu saku, a i dobio prst u oko i svasta prezivio do nokauta. Co main me je odusevio, koja srcanost i muda kod Lauzona pa to je strasno, covjek ima srce ko Trebevic, medjutim nasuprot sebe je imao Millera koji je fakat masina. Btw ne pamtim da sam vidio onoliko krvi ko u njihovoj borbi.
Eto oduzih ga ja,al sta cu jos su friski dojmovi :D
rida1976

#1794 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rida1976 »

Harisaga, gdje se ti hrves? Gdje treniras i sta? Kako ti je ime? U kojem si klubu? Ko ti je trener?
harisaga

#1795 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

Dobio si odgovor na pp.
harisaga

#1796 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

Ja stvarno ne volim gledati HW bas zbog loseg kardia,ali Cain ima kardio za izvoza :D Onim tempom ne rade ni u bantamweightu :mrgreen: Normalno da se umorio u 4toj ili 5 ali to je ocekivano poslije onakvog tempa.Kada gledamo sprintere na 100 metara ,ljudi se umore poslije trke od 10 sekundi.A svaki takedown je kao sprint od 10 metara,a najgori su ovi propali tD,jer na svu tu istrosenu energiju izostane rezultat i to borca ubije psihicki .Nisam caina dosad gotivio ali mi je no1 HW od sinoc :D
semma

#1797 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by semma »

Strasno :D
Image

Image

Image
Cracked

#1798 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Bilo je sve kako je i receno. Cain u prvom macu nije ni pokusao da ga obara i zavrsilo se kako se zavrsilo. Sad je i JDS znao da ce se ovaj katapultirati na njega zato i nisi vidio na pocetku udarce od JDS-a. To sto ga je iznenadilo da ovaj nije prestajao napadati i do zadnje trecine prve runde JDS vise nije ni imao snage za bilo sta. Mislim da se JDS malo previse oslonio na svoje udarce (s razlogom) a tek sad je osjetio kako je zajeban cain.
amra67

#1799 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

ono sto sam ocekuvala dogodilo se izmedju jds i caina tako da me nista nije iznenadilo..kao sto sam i mislila cain nije sebi mogao dozvoliti reprizu iz prvog mece protiv jds i da je taktika konstantnog pritiska na jds urodila plodom jer jds nije naucio da se sa nosi sa ovakvim strahovitim pritiskom..jds nije moigao nista da ucini iako svi na ovom svijetu su znali cak i ptice sta cain i na koji nacin ce uci u borbu..poslije ovakve borbe jds je zasigurno minimalno 8 mjeseci suspendiran od doktora..jds mi sinoc licio na bjp poslije okrsaja sa nick diazom cak i gori..primati onaskve udarce i onakav tempo izdrzati 5 rundi i teziti preko 110 kg. trebas imati cardio ko nebo.. onaj ko kaze da su slabo kondicijski stojali ne znaju sta je klinch , i imati 120 kg iznad sebe... i jos primati-davati udarce ..volila bih poslije ovog vidjeti jds vs mark hunt :dance: ..sta me jos raduje a to da poslije pobjede caina cormier vs john jones je sve vjerovatniji..takodje joe lauzonov leteci arm bar je bio fenomenalan..
novi.dan.nova.nafaka

#1800 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by novi.dan.nova.nafaka »

harisaga wrote:
rida1976 wrote:
enisss wrote:pogledaj borbu od pocetka..pa vidi koji je tempo bio...ovo ne bi izdrzali li LW borci.....
nemoj zaj....... Enise, ako je ono vrhunski kardio...svi znamo da cain isto jako udara, ali ni on nije mogao zavrsiti borbu ranije zato sto je prerano bio ispuhao..jds necu da komentarisem, katastrofa..
Halo kardio masina.Jesi ikad trenirao mma,hrvanje?Znas li sta znaci hrvati se i scramblati sa onolikom mrcinom 5 rundi onakvim tempom??
A ti si inače borbu gledao od pete runde, pa ne znaš kako je JDS izgledao na kraju prve runde !?
Post Reply