Uvezes auto,platis sve dadzbine,izvalis se iz cipela,dodjes do registracije, kaze ciko ne mozeBakir1 wrote:Sta mislite svabo lud sto daje auto sa 300.000 + km za dz
- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1776 Re: REGISTRACIJA - infarkt
- Bakir1
#1777 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ima za 5000 isti KO'd cojeka 
-
preludezalude
#1778 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nije odgovorio na jako bitno pitanje. Posto Clanak 10. Tacka 1. kaze da se sva vozila oznacavaju naljepnicom sa normom koju zadovoljavaju... pitanje je bilo: Da li sva vozila koja imaju naljepnicu zadovoljavaju normu koja je oznacena naljepnicom?O'zone wrote:Golf IIcitroen xm wrote:Kao npr.?![]()
@preludezalude kontao sam te negdje na početku šta si pitao ali te sad stvarno gubim. Ja koliko sam upratio na sve je odogovreno i još pojašnjeno.
Izmedju ostalog na njegov upit sta pise u mojoj saobracajnoj pod gorivo i moj odgovor "benzin/plin", pitanje je bilo: I sta sad?
I bilo je pitanje : Sta kod hibrida stoji pod vrstom goriva?
Pitanja su jako jednostavna a odgovor bi trebao biti jos jednostavniji posto je on strucnjak iz ove oblasti.
- O'zone
- Globalni moderator
#1779 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Evo ako ja smijem odgovoriti na prvo pitanje. Odgovor je NE do 01.01.2020. od toga datuma dalje DA.preludezalude wrote:Nije odgovorio na jako bitno pitanje. Posto Clanak 10. Tacka 1. kaze da se sva vozila oznacavaju naljepnicom sa normom koju zadovoljavaju... pitanje je bilo: Da li sva vozila koja imaju naljepnicu zadovoljavaju normu koja je oznacena naljepnicom?O'zone wrote:Golf IIcitroen xm wrote:Kao npr.?![]()
@preludezalude kontao sam te negdje na početku šta si pitao ali te sad stvarno gubim. Ja koliko sam upratio na sve je odogovreno i još pojašnjeno.
Izmedju ostalog na njegov upit sta pise u mojoj saobracajnoj pod gorivo i moj odgovor "benzin/plin", pitanje je bilo: I sta sad?
Pitanja su jako jednostavna a odgovor bi trebao biti jos jednostavniji posto je on strucnjak iz ove oblasti.
Ovo oko Benzin/LPG će biti prepranje do sudnjeg dana. Ako logično pogledaš Eko Test na LPG i nije potreban jer se LPG vodi kao EKO gorivo međutim problem je Benzin. Pošto vozilo ima pogon na Benzin i benzinsku instalaciju normalno je da se ispita samo na to gorivo jer se ono smatra zagađivačem. Moj direktni prigovr tome jeste da u BiH ako neko ima ugrađen plin u vozilo samo i vozi na njega jer ga nismo ugrađivali što nam je drag čist zrak nego zato što volimo da se vozamo za male pare. Glupo bi bilo da to bude eliminatorno ali će biti, jer ipak je vozilo iz fabrike izašlo sa Euro XY i pogonom na Benzin a kasnijim doradama je prerađeno da može koristiti i LPG. Tako da ključni test ostaje onaj na benzin.
P.S. Da mogu isčupati benzinsku instalaciju rado bih to uradio.
Za hibride stvarno ne znam šta stoji pod stavkom "pogonsko gorivo" nisam se susretao sa hibridima vjerovatno (predpostavljam) električna energija ili vodik ili nešto slično.
- Bakir1
#1780 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Rubrika br 13 u potvrdi o reg i clan br 4 pravilnika;-)
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1781 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Kako proizvodjaci deklarisu auta sa fabricki ugradjenom instalacijom LPG?
- Bakir1
#1782 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nasa nomenklatura kaze da je to benzinski motor Otto.

Kod hibrida rubrika br 13 kaze hibrid.

Kod hibrida rubrika br 13 kaze hibrid.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1783 Re: RE: Re: REGISTRACIJA - infarkt
Vala, mogu komotno metnuti pod hibrid.[emoji4]mali_milojica wrote:Kako proizvodjaci deklarisu auta sa fabricki ugradjenom instalacijom LPG?
Sent from my C6603 using Tapatalk
- basicm
#1784 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Samo HHO moze biti hibrid 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
mirzet87sa
#1785 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Boli me kurac, kupit cu teslu 
-
preludezalude
#1786 Re: RE: Re: REGISTRACIJA - infarkt
U svijetu se i racuna pod hibrid kad se govori o vrsti goriva.konektovan wrote:Vala, mogu komotno metnuti pod hibrid.[emoji4]mali_milojica wrote:Kako proizvodjaci deklarisu auta sa fabricki ugradjenom instalacijom LPG?
-
preludezalude
#1787 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Niko te nije pitao za rubriku 13 vec za rubriku P3Bakir1 wrote:Rubrika br 13 u potvrdi o reg i clan br 4 pravilnika;-)
-
preludezalude
#1788 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ma smijes odgovoriti, zasto ne. Tema je otvorena za sve. Ovo je forum na kojem mozemo razmjenjivati misljenja. Ne moramo se slagati oko nekih stvari, ali to ne znaci da se sad moramo poubijati radi toga.O'zone wrote:Evo ako ja smijem odgovoriti na prvo pitanje. Odgovor je NE do 01.01.2020. od toga datuma dalje DA.preludezalude wrote:Nije odgovorio na jako bitno pitanje. Posto Clanak 10. Tacka 1. kaze da se sva vozila oznacavaju naljepnicom sa normom koju zadovoljavaju... pitanje je bilo: Da li sva vozila koja imaju naljepnicu zadovoljavaju normu koja je oznacena naljepnicom?O'zone wrote:
Golf II![]()
Ovo oko Benzin/LPG će biti prepranje do sudnjeg dana. Ako logično pogledaš Eko Test na LPG i nije potreban jer se LPG vodi kao EKO gorivo međutim problem je Benzin. Pošto vozilo ima pogon na Benzin i benzinsku instalaciju normalno je da se ispita samo na to gorivo jer se ono smatra zagađivačem. Moj direktni prigovr tome jeste da u BiH ako neko ima ugrađen plin u vozilo samo i vozi na njega jer ga nismo ugrađivali što nam je drag čist zrak nego zato što volimo da se vozamo za male pare. Glupo bi bilo da to bude eliminatorno ali će biti, jer ipak je vozilo iz fabrike izašlo sa Euro XY i pogonom na Benzin a kasnijim doradama je prerađeno da može koristiti i LPG. Tako da ključni test ostaje onaj na benzin.
P.S. Da mogu isčupati benzinsku instalaciju rado bih to uradio.
Za hibride stvarno ne znam šta stoji pod stavkom "pogonsko gorivo" nisam se susretao sa hibridima vjerovatno (predpostavljam) električna energija ili vodik ili nešto slično.
Bravo. Ti si dao odgovor koji svi znamo ali ga Bakir nikako ne moze prevaliti preko usta, a ja zelim da cujem od njega. Zna on dobro sta bih ga slijedece pitao.
Ali opet kad se sve sabere, citava ova prica... nista ne vrijedi niti ima nekog efekta. Stvar je da do 2020. se nista nece promjeniti. Imas stiker-nemas stiker, radio test-nisi radio test...sve ostaje na istom osim sto se dodatno placa na registraciju vozila.
-
530i
#1789 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Eto javi se ti na stanicu tehničkog pregleda neka te već 2017. pregleda po PS-u, pošalji Bakiru broj šasije pa da vidimo, budi nam primjer, budi vođa, lider...
-
preludezalude
#1790 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Za mjesec dana mi je registracija pa cu napisati ovdje kako rade stanice za tehnicki pregled ove godine. Nema potrebe poslati ikome broj sasije. Sve stanice za tehnicki pregled imaju isti pravinik po kome rade i "rade".530i wrote:Eto javi se ti na stanicu tehničkog pregleda neka te već 2017. pregleda po PS-u, pošalji Bakiru broj šasije pa da vidimo, budi nam primjer, budi vođa, lider...
-
530i
#1791 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nemoj se izvlačiti, stani iza svojih riječi na forumu. Neka ti pregledaju auto od A do Ž, kao recimo kad te policija uputi na vanredni tehnički pregled.
-
preludezalude
#1792 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Iza kojih rijeci? Malo si pomijesao loncice. Nemam potrebe da se izvacim, sve sta sam rekao i sad tako tvrdim. Ja stojim iza svojih rijeci, a moje rijeci su bile da stanice ne rade svoj posao. Ko misli da stanice rade svoj posao kako treba, eto mu Bakir moze organizovati tehnicki pregled po pravilima. Pa ce vidjeti kakva je razlika izmedju onoga kako treba biti i onoga kakvo je stvarno stanje.530i wrote:Nemoj se izvlačiti, stani iza svojih riječi na forumu. Neka ti pregledaju auto od A do Ž, kao recimo kad te policija uputi na vanredni tehnički pregled.
- Bakir1
#1793 Re: RE: Re: REGISTRACIJA - infarkt
Primjer?preludezalude wrote:U svijetu se i racuna pod hibrid kad se govori o vrsti goriva.konektovan wrote:Vala, mogu komotno metnuti pod hibrid.[emoji4]mali_milojica wrote:Kako proizvodjaci deklarisu auta sa fabricki ugradjenom instalacijom LPG?
Za post iznad pitanje sta kaze tacka 4 pravilnika?
Znas li emisiju gasova hibridnih motora?
Pitanje da se moze konvertovati svaki motor sa unutrasnjim izgaranjem u hibrid, u slobodnoj reziji dakako, i pri tome ispuniti ece norme neophodne za pojam hibridnog motora?
I na kraju krajeva koja laboratorija u sirem okruzenju moze izvesti ispitivanje sa priznatim rezultatima?
-
citroen xm
#1794 Re: REGISTRACIJA - infarkt
mali_milojica wrote:Nisam mislio neki iskljucivi model.citroen xm wrote:Kao npr.?
Ali npr ova auta sto su se tek razradila sa "stvarnih" 200k na ledjima![]()
Obore ga na eko testu i onda da bi ga doveo u stanje da prodje mora skrsiti u njega 2-3k npr,a auto vrijedi 5-6.
Lakse ce se dotjerati u normu EURO3 nego EURO5 bez katalizatora,dpf i sl
To svakako. I ja sam baš o tome razmišljao. Dok mu vratiš sve povađeno i dovedeš u red košta kao auto koje sve to već ima i čak je mlađe par godina.
Evo baš ću u aprilu vidjeti kako stoje stvari sa mojom starudijom i hoću li moći da ga vozim 2020-te. Mada tada već postaje oldtajmer.
-
channel10
#1795 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Jučer sam bio na tehničkom i radnik mi reče da bi prošao na eko testu,mada mi je jedna vrijednost iznad dozvoljene. Otkud sad to?
HC u leru pokazuje 156, a dozvoljeno do 100.
-
preludezalude
#1796 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Radnik rekao da bi prosao na eko testu mada je jedna vrijednost iznad dozvoljene.channel10 wrote:Jučer sam bio na tehničkom i radnik mi reče da bi prošao na eko testu,mada mi je jedna vrijednost iznad dozvoljene. Otkud sad to?
-
Throttle
#1797 Re: REGISTRACIJA - infarkt
HC vrijednost nije eliminatorna ni u drugim zemljama.. bar u HR nije, citao sam prije par dana negdje, otkako se prica o ovim eko testovima
-
channel10
#1798 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa grob te ebo, valjda on zna bolje i od tebe i od mene. Nije bio u prolazu.preludezalude wrote:Radnik rekao da bi prosao na eko testu mada je jedna vrijednost iznad dozvoljene.channel10 wrote:Jučer sam bio na tehničkom i radnik mi reče da bi prošao na eko testu,mada mi je jedna vrijednost iznad dozvoljene. Otkud sad to?
HC u leru pokazuje 156, a dozvoljeno do 100.![]()
![]()
Radnik je bog. Jbt, pa to ko na pijaci.
-
preludezalude
#1800 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Zna bolje, naravno. Eto rekao je da je jedna vrijednost iznad dozvoljene. Ono sto je iznad dozvoljene je automatski nedozvoljeno. Mozda ga nisi dobro razumio.channel10 wrote:Pa grob te ebo, valjda on zna bolje i od tebe i od mene. Nije bio u prolazu.preludezalude wrote:Radnik rekao da bi prosao na eko testu mada je jedna vrijednost iznad dozvoljene.channel10 wrote:Jučer sam bio na tehničkom i radnik mi reče da bi prošao na eko testu,mada mi je jedna vrijednost iznad dozvoljene. Otkud sad to?
HC u leru pokazuje 156, a dozvoljeno do 100.![]()
![]()
Radnik je bog. Jbt, pa to ko na pijaci.