Bila sam, no odgovor i dalje čekamfroggy wrote:Pozdrav, jel neko bio na testiranju za pripravnike u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice (13.12.), jel iko dobio ikakav odgovor???Unaprijed hvala
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
- Elzana
#1776 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
- Dr.Brennan
- MASTER_NO1
#1778 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Znaci program za pripravnike preko FZZz -a je zavrsen.Oni koji su predali u "prvih 5 dana" su primljeni što ostavlja veliki prostor za malverzacije što bi rekli "naša posla"...Meni je smijesno bilo kada sam vidio da se gospodja za salterom izvinjava jednoj osobi koja je dosla da se raspita za firmu alfa tv (koja takodje nije prosla na konkursu) kaze gosdpodja: pa kasno su predali stvarno smo gledali, bla bla bla....
A meni onako kruto izvolite kad si pred°o nisi prošo biće u januaru opet dovidjenja...
Naša posla što bi rekli.....
a ja u sebi mislim biće januara biće biće.....
A meni onako kruto izvolite kad si pred°o nisi prošo biće u januaru opet dovidjenja...
-
mmnn
#1779 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li ikakvih novosti, zna li se da li je zvanično sve završeno s obzirom da mene iz FZZZ još niko nije obavijestio ni o čemu 
-
nela_13
#1780 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene isto interesuje...ja sam zvala prije Nove godine i neka gospodja mi je rekla da ce, najvjerovatnije, sve biti zavrseno do Nove, a ako ne bude bicemo obavjesteni poslije, ali ni mene niko nije zvao...mmnn wrote:Ima li ikakvih novosti, zna li se da li je zvanično sve završeno s obzirom da mene iz FZZZ još niko nije obavijestio ni o čemu
- tataćusak
#1781 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
biće klinac, napunićeš 30 godina i šipakMASTER_NO1 wrote:Znaci program za pripravnike preko FZZz -a je zavrsen.Oni koji su predali u "prvih 5 dana" su primljeni što ostavlja veliki prostor za malverzacije što bi rekli "naša posla"...Meni je smijesno bilo kada sam vidio da se gospodja za salterom izvinjava jednoj osobi koja je dosla da se raspita za firmu alfa tv (koja takodje nije prosla na konkursu) kaze gosdpodja: pa kasno su predali stvarno smo gledali, bla bla bla....
-
girogiric2012
#1782 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ni meni jos niko nista nije javio iz fzzz-a.....A kad sam zvao prosle sedmice rekli su da ce svi biti obavjesteni i koji jesu i nisu prosli..
A ista teta mi je rekla da ce biti kantonalni javni poziv u januaru i da nece biti ogranicen godinama kao ovaj.
A ista teta mi je rekla da ce biti kantonalni javni poziv u januaru i da nece biti ogranicen godinama kao ovaj.
-
nela_13
#1783 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Sad sam zvala fzzz i rekli su da imaju puno posla i da jos nisu zavrsili sa obavjestavanjem, tako da mozemo ocekivati da nam jave u narednim danima
-
balooon
#1784 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ima li tog kantonalnog poziva obecanog u januaru..imaju li oni u kantonu stranicu sa obavjesetenjima da se prati kada ce izaci kao sto je slucaj sa fzzz..tj jrl im ta stranica pouzdana izadje li na njoj odmah da je poceo program?
- Morales
#1785 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Imal neko pouzdanu informaciju kad bi trebao izaci ovaj kantonalni konkurs za pripravnike?
- MASTER_NO1
#1786 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
[quote="nela_13"]Sad sam zvala fzzz i rekli su da imaju puno posla i da jos nisu zavrsili sa obavjestavanjem, tako da mozemo ocekivati da nam jave u narednim danima[/quote]
beze cekate svi oni kojima je to odobreno dobili su obavestenje,,,
beze cekate svi oni kojima je to odobreno dobili su obavestenje,,,
- MASTER_NO1
#1787 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sta znaci to poslije 30 ti se n epika nista ili ?? pojasni malo bas me sad to zanima sta kako.. Bitno je da se polozi strucni ispit prije 20-te ????tataćusak wrote:biće klinac, napunićeš 30 godina i šipakMASTER_NO1 wrote:Znaci program za pripravnike preko FZZz -a je zavrsen.Oni koji su predali u "prvih 5 dana" su primljeni što ostavlja veliki prostor za malverzacije što bi rekli "naša posla"...Meni je smijesno bilo kada sam vidio da se gospodja za salterom izvinjava jednoj osobi koja je dosla da se raspita za firmu alfa tv (koja takodje nije prosla na konkursu) kaze gosdpodja: pa kasno su predali stvarno smo gledali, bla bla bla....
ma nekako cemo skontati ovo prreko volonterskog dzaba cu raditi ako treba ne fali mi jos puno
-
nela_13
#1788 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ozbiljno???MASTER_NO1 wrote:beze cekate svi oni kojima je to odobreno dobili su obavestenje,,,nela_13 wrote:Sad sam zvala fzzz i rekli su da imaju puno posla i da jos nisu zavrsili sa obavjestavanjem, tako da mozemo ocekivati da nam jave u narednim danima
-
žutija
#1789 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
girogiric2012 wrote:Ni meni jos niko nista nije javio iz fzzz-a.....A kad sam zvao prosle sedmice rekli su da ce svi biti obavjesteni i koji jesu i nisu prosli..
POzz svima!
Večeras sam vidjela isječak na TV Hayat (pokretne vijesti na traci u dnu ekrana) piše ovako: Zavod za zapošljavanje Kantona: Sufinansiranje za 258 pripravnika!!! Jel to to? Nisam sigurna koji je kanton ,tj.nisam obratila dovoljno pažnju...Ako jeste onda je šteta stvarno jer sam našla školu za staž ali morala sam se "dobrovoljno[/b)"
Jedino mogu reći : SRETNO SVIMA i BORITE SE ZA SEBE
(ovo je rat poslije rata)
-
nuki_cika
#1790 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja države i govana.
Pripravnički možeš čekati čitav život,predati na hiljade konkursa,ali ćeš posao dobiti šipak ako nemaš nekog da te pogura.
Traže pripravnika nap.1 izvršitelj za neku oblast,prijavi se njih 200,a tu se već neko uhljebio.
Draga državo.smanjite za početak broj studenata koji se upisuje na pojedine fakultete,uvedite sistem usmjeravanja,ko je za zanata,ko za fakulteta.Meni tačno muka dođe kad vidim ko sve danas ide na fakultet i kakvi su sve to nepismeni,neinformisani tipovi koji nemaju blage veze ni šta studiraju,ni zašta studiraju,ali država s fakultetima radi dobar posao sa masovnim upisom studenata i evo do čega je sve to dovelo.Da se na konkurs prijavljuje 200 ljudi ,gdje se prima jedan pripravnik
Oni pojedini što studiraju ja im ne bi dao ni metlu u ruku da metu ulice,a kamo li da studiraju i predenduju da postanu intelektualci,profesionalni ljudi ,puni motiva
Jebo ti ovo ,odavde što prije noga
Pripravnički možeš čekati čitav život,predati na hiljade konkursa,ali ćeš posao dobiti šipak ako nemaš nekog da te pogura.
Traže pripravnika nap.1 izvršitelj za neku oblast,prijavi se njih 200,a tu se već neko uhljebio.
Draga državo.smanjite za početak broj studenata koji se upisuje na pojedine fakultete,uvedite sistem usmjeravanja,ko je za zanata,ko za fakulteta.Meni tačno muka dođe kad vidim ko sve danas ide na fakultet i kakvi su sve to nepismeni,neinformisani tipovi koji nemaju blage veze ni šta studiraju,ni zašta studiraju,ali država s fakultetima radi dobar posao sa masovnim upisom studenata i evo do čega je sve to dovelo.Da se na konkurs prijavljuje 200 ljudi ,gdje se prima jedan pripravnik
Oni pojedini što studiraju ja im ne bi dao ni metlu u ruku da metu ulice,a kamo li da studiraju i predenduju da postanu intelektualci,profesionalni ljudi ,puni motiva
- MASTER_NO1
#1791 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja koliko se sjecam da je to već pokušao bivsi ministar Suljagic al brzo mu se to obilo o glavu.. Naime fakulteti vode takvu politiku da upisu sto veci broj studenata kako bi se uzeo novac za ( upis,obnovu,iss,biblioteku,ljetnu skolu,osiguranje,skolarina za vanredne,paralelne, prodaja knjiga, po nekoliko uplata kako bi se branio diplomski ili master teza itd itd...) ogroman je to novac...Smijesno je da se na pojedine drustvene fakultete upsuje hiljadu studenata a na recimo gradjevinu,Masinstvo,Saobracaj i sl.uslovno fali studenata..al i to je BiH.....Nego uci jezik neki pravi planove kako da pobjegnes iz ovoga zacaranog kruga.....nuki_cika wrote:Ja države i govana.
Draga državo.smanjite za početak broj studenata koji se upisuje na pojedine fakultete,uvedite sistem usmjeravanja,ko je za zanata,ko za fakulteta.Meni tačno muka dođe kad vidim ko sve danas ide na fakultet i kakvi su sve to nepismeni,neinformisani tipovi koji nemaju blage veze ni šta studiraju,ni zašta studiraju,ali država s fakultetima radi dobar posao sa masovnim upisom studenata i evo do čega je sve to dovelo.Da se na konkurs prijavljuje 200 ljudi ,gdje se prima jedan pripravnik![]()
- Halcyon
#1792 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Za vrijeme kucanja prethodna dva komentara diplomiralo je 16 studenata. 
- jaca-maca
#1793 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jesu li redovne plate preko ovog Federalnog zavoda? 
-
nela_13
#1794 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Danas mi je receno da poslodavci odustaju od ovog konkursa jer moraju doplacivati minimalnu platu, sto nije ni cudo jer svi hoce da im dzaba radis. Nego, da li postoji mogucnost da se odreknemo tih primanja radi te godine pripravnickog? 
-
girogiric2012
#1795 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
[quote="nela_13"]Danas mi je receno da poslodavci odustaju od ovog konkursa jer moraju doplacivati minimalnu platu, sto nije ni cudo jer svi hoce da im dzaba radis. Nego, da li postoji mogucnost da se odreknemo tih primanja radi te godine pripravnickog?
[/quot
Tih primanja se ne mozes odreci, jer poslodavac svaki mjesec mora dostaviti dokaz da ti uplacuje na racun sredstva koja mu je zavod odobrio.
Tih primanja se ne mozes odreci, jer poslodavac svaki mjesec mora dostaviti dokaz da ti uplacuje na racun sredstva koja mu je zavod odobrio.
-
girogiric2012
#1796 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nego stvarno od ovoga muka da ti bude.....Ja juce bio u kantonalnom zavodu, pitam bas jednog cika vezano za ovaj javni poziv,a on onako kao dobronamjerno mi kaze ako posteno trazim posao da ga nikada necu naci (mada sam to i sam znao)i kaze evo mi smo u kantonalnom zavodu u zadnje vrijeme primili 20 ljudi,pa reko gdje je bio konkurs? On se smije, kaze kakav konkurs samo ih dovode,pa kaze javne institucije nisu duzne raspisivati konkurse tako da ONI mogu uhljebiti svoje ljude...I tako stvarno covjek ne zna sta da radi? Mozda da svi odemo pred kantonalni zavod i da ih primoramo da nam svima odobre sredstva da bar odradimo pripravnicki....tamo bacaju pare na razne gluposti,a za nas kao nema para nego su jedva skupili i za tih 129 ljudi..Sta mislite da se nesto vise konkretno poduzme?????
-
nela_13
#1797 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jasno je meni za taj dio koji je zavod odobrio, ali mene interesuje da li se mogu odreci onoga sto bi poslodavac trebao dodatno placati, jer to je razlog zasto zeli odustati??? Uvijek idu mimo zakona i sad kada bi nama odgovarala sloboda izbora oni se nadju pridrzavati istoggirogiric2012 wrote:nela_13 wrote:Danas mi je receno da poslodavci odustaju od ovog konkursa jer moraju doplacivati minimalnu platu, sto nije ni cudo jer svi hoce da im dzaba radis. Nego, da li postoji mogucnost da se odreknemo tih primanja radi te godine pripravnickog?[/quot
-
girogiric2012
#1798 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Razumijem te,ali nazalost ne mozes se toga odreci jer to je dio koji poslodavac mora doplacivati da bi se ispostovao taj zakonski minimalac koji oni traze u javnom pozivu.Mnoge firme tako kasnije odustanu jer misle da oni ne moraju nista doplacivati.
-
nuki_cika
#1799 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Naravno buraz,tako se moglo i pretpostaviti ,sve ide mimo konkursne procedure,bar većina njih tako upadne i odrađuje taj pripravnički,girogiric2012 wrote:Nego stvarno od ovoga muka da ti bude.....Ja juce bio u kantonalnom zavodu, pitam bas jednog cika vezano za ovaj javni poziv,a on onako kao dobronamjerno mi kaze ako posteno trazim posao da ga nikada necu naci (mada sam to i sam znao)i kaze evo mi smo u kantonalnom zavodu u zadnje vrijeme primili 20 ljudi,pa reko gdje je bio konkurs? On se smije, kaze kakav konkurs samo ih dovode,pa kaze javne institucije nisu duzne raspisivati konkurse tako da ONI mogu uhljebiti svoje ljude...I tako stvarno covjek ne zna sta da radi? Mozda da svi odemo pred kantonalni zavod i da ih primoramo da nam svima odobre sredstva da bar odradimo pripravnicki....tamo bacaju pare na razne gluposti,a za nas kao nema para nego su jedva skupili i za tih 129 ljudi..Sta mislite da se nesto vise konkretno poduzme?????
E sad da se osvrnem na ovaj teži dio i zadnje pitanje.
konkretno kao pojedinac sam za svaku akciju koja će nas podići na noge i dići iz ovog blata i ljenosti.Posmatrajući sebe ovako ,dovoljno sam motivisan da sad odem gore i stojim i protestujem 100 daan,ali ko će stati iza mene,iza tebe,nevladine ogranizacije su postale taoci i zarobljenici poltičkih stranaka,gledam jučer onog bajramovića,pa pobugu gledam ga i smijem se,sjedi tu i rukovoddi sindiktima godinama ,šta je konkretno preduzeo na poboljšanje uslova radnika i rada,da se privredaa optereti,da se počne končano vršiti pritisak,Bogami ja kakao vidim ako se mi ne probudimo uskoro iz ovog sna,ode ove sve uvraga
-
girogiric2012
#1800 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo recimo mi bi ovdje trebali iznositi prijedloge kako da se organizujemo,sad ne znam da li bi neko trebao da stoji iza nas npr. sindikat jer nismo njegovi clanovi ali od njega svakako nemaju koristi ni oni koji jesu ili nevladina organizacija koja gleda samo svoje interese..Na ovaj javni poziv prijavilo se skoro 800 ljudi u kantonu i to je samo broj onih koji su uspjeli naci poslodavca, a koliko ima onih koji nisu ....Pa ja stvarno ne znam sta razmislja ovaj ostatak od 129 ljudi koji nisu prosli, da cekaju da se OVI smiluju da raspisu sledeci javni poziv i postave kojekakve uslove kao sto je bio slucaj sa onim "prilika za sve".Kad bi se samo ova masa od sedamsto l;judi pojavila ispred zavoda sigurno im ne bi bilo svejedno,a onda bi mi pripravnici potakli i ostale nezaposlene da izadju..Ja nekako mislim da je sve do nas, nista ne poduzimamo zato nam ovo i rade. Svi kazu moras se boriti pa dajte da se vise izborimo za sebe!!!!!