Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#1776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

ahuesino

U nasem prijedlogu zdravstvene reforme korisnici bi participirali u jednom dijelu primarne zastite, ali bi sekundarni i tercijarni bili potpuo pokriveni osiguranjem.
U prakticnom smislu to znaci sljedece.
Odlazak kod doktora na pregled bi se placao 5 ili 10 maraka, ali niko ne bi morao putem bilborda prositi novac za skupu operaciju u inostranstvu ukoliko mu je potrebna.

p.k.
palermo

#1777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Pedja Kojovic wrote:ahuesino

U nasem prijedlogu zdravstvene reforme korisnici bi participirali u jednom dijelu primarne zastite, ali bi sekundarni i tercijarni bili potpuo pokriveni osiguranjem.
Odlazak kod doktora na pregled bi se placao 5 ili 10 maraka, ali niko ne bi morao putem bilborda prositi novac za skupu operaciju u inostranstvu ukoliko mu je potrebna.

p.k.
A ko bi to plaćao Peđa ? Neko mora da plati, valjda se to ne mora objašnjavati
Pedja Kojovic

#1778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Nas model je poznat u svijetu i ekonomski odrziv.
Ne tako veliki iznos sakupljen od ljudi koji odlaze kod ljekara na pregled je dovoljan da pokrije troskove tercijarne zastite. Trenutno je obrnuto.
Nasa je procjena da je vise ljudi u mogucnosti da plati 10 maraka za pregled nego nekoliko stotina hiljada maraka za slozenu i neophodnu operaciju.

Generalno. Svaki nas prijedlog za reformu je baziran na iznosima budzeta koji su manji nego aktuelni i konzervativnim ekonomskim procjenama

p.k.
nineinchnails

#1779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nineinchnails »

........trebalo bi uzeti model koji je blizi onom iz socijalizma, a to je "da se placa veci doprinos za zdravstvo". U sve vecem porastu privatluka u zdravstvu, niko ne dobije nista. Tretman je isti i u drzavnim i u privatnim ustanovama, samo sto ce te privatnici oguliti.
ahuseino

#1780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Pedja Kojovic wrote:ahuesino

p.k.

Ako smo se razumjeli... kako treba....

Moje progresivno se odnosi na izdvajanja iz licnog dohotka, na isti nacin kao i placanje taxi - odgovarajuce prihodima. Ako vise zaradjujes vise izdvajas, ako manje - manje, za zdravstveno osiguranje (tako i taxe). Pokrice (medicinske usluge) su iste za sve, osim ako ne placas neko ekstravagantno osiguranje (imas privatnog doktora na retaineru)...

Znaci ne na probleme kao u USA - ko je pokriven a ko ne i koliko kosta, ko profitira, ko koga zedna preko vode...
7cokanja

#1781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

Re: Ujedinile se Nasa stranka i PSP
Postao/la faer dana 28/06/2009 13:33

Zadnji javni nastup gospode iz PSP je bio posjet sahrani pokojnog Slobe Milosevica u Pozarevcu. Gosp. Ilic je bio sluzbeni sef delegacije PSP u Pozarevcu.

Medjutim, s obzirom da je Bojan Bajic odavno jasno rekao da je na strani Tadica u sporu sa BiH, onda me ne cudi ni cinjenica da se udruzuju sa malim fanklubom Slobe M
.
...op's... :mrgreen:
Pedja Kojovic

#1782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

7cokanja

Da ste se potrudili da umjesto forumskih postova o razlozima raskida partnerstva izmedju Nase stranke i SDP-a postavite originalna saopstenja stranaka nasli biste i ono u kojem su po SDP-u "Nasa stranka i SDA dva oka u glavi".

Vase je pravo da o Nasoj stranci mislite sta god zelite i ako vam je ova tema pomogla da shvatite da Nasa stranka nije za vas onda je cilj postignut. Nama je naravno zao svakog glasa kojeg izgubimo, ali bi, po nama, jos gore bilo da ljudi glasaju za nas u zabludi. Cilj ove teme i jeste da glasacima pruzi informaciju o Nasoj stranci.

Mislim, medjutim, da je nefer da na ovoj temi radite to sto radite.
Otvorite fino svoju temu "Protiv Nase stranke...." ili otvorite temu na kojoj cete promovirati stranku koja vam je bliska. Internet je ogroman i ima vise nego dovoljno mjesta za svakoga.

Mi smo smatrali da ne bi bilo posteno propagirati stavove Nase stranke anonimno, po drugim forumskim temama
( O destruktivnom djelovanju na forumima koje su otvorile druge stranke da ne pricamo).
Tema ima precizan naslov i ako vas "nervira" sve sto treba da uradite je da NE kliknete na nju.

p.k.
lukavac

#1783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lukavac »

Zašto na Balkanu sve uvijek mora biti ili crno ili bijelo.
Nema nijansi između za nas. Ako ne mislite isto kao ja, vi ste protiv mene.
Evo na konkretnom primjeru, ako neko kaže da smatra da treba dozvoliti tom nekom pododboru da posjete Dobrovoljačku, on automatski izjednačava žrtve rata. Zašto sve tjeramo u krajnosti? Evo i ja smatram da treba dozvoliti posjetu Dobrovoljačkoj, doduše ne ovako kako je to sad urađeno, jer ovo smatram smisljenom provokacijom. Ja bih dozvolio posjetu RODITELJIMA i eventualno bližoj rodbini. Ali bilo kakvim pododborima, političarima, aktivistima, vojnim licima i sl. rekao bih hvala doviđenja. Oni imaju pravo obilježiti taj dan kako smatraju da treba, ali ne u ovom gradu. Ali ponavljam, roditelje tih momaka bih pustio da dođu i u Sarajevo, ako oni imaju tu želju.
Za mene nema pitanja kakav je bio karakter rata ovdje, ko je bio agresor, ko domaći izdajnik, a ko je branio svoju zemlju, ali smatram da treba poraditi na izgradnji ove države. Ne kažem da ove stvari treba zaboraviti, ali mišljenja sam da ih ne treba uvijek i u svakoj prilici gurati u prvi plan. Naša država i mi kao pojedinci u njoj imamo prioritetnijih stvari za rješavanje. A za demokratiju, onu istinsku, se treba boriti svih dozvoljenim sredstvima i nažalost čekati, jer ovih uludo potrošenih 15 godina od rata mi, nažalost, nismo išli putem demokratije.
Pedja Kojovic

#1784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Naša stranka pozdravlja profesionalizam MUP-a Kantona Sarajevo
Monday, 03 May 2010
Povodom uspješnog obezbjeđenja skupa održanog danas u ulici Hamdije Kreševljakovića, nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka pozdravlja profesionalan odnos MUP-a Kantona Sarajevo, koji je i pored svih pritisaka potpuno savjesno i korektno obavio svoj posao, te omogućio da ovaj skup prođe mirno i bez bilo kakvih incidenata.
Povodom uspješnog obezbjeđenja skupa održanog danas u ulici Hamdije Kreševljakovića, nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka pozdravlja profesionalan odnos MUP-a Kantona Sarajevo, koji je i pored svih pritisaka potpuno savjesno i korektno obavio svoj posao, te omogućio da ovaj skup prođe mirno i bez bilo kakvih incidenata.
Realist-idealist

#1785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realist-idealist »

Pedja Kojovic wrote:
Vase je pravo da o Nasoj stranci mislite sta god zelite i ako vam je ova tema pomogla da shvatite da Nasa stranka nije za vas onda je cilj postignut. Nama je naravno zao svakog glasa kojeg izgubimo, ali bi, po nama, jos gore bilo da ljudi glasaju za nas u zabludi. Cilj ove teme i jeste da glasacima pruzi informaciju o Nasoj stranci.
Jedna preporuka i savjet ako ga zelite prihvatiti u NS-u od jednog zabrinutog forumasa i gradjanina:

neka NS nas obavijesti o zvaincnom stavu o karakteru rata u Bosni i Hercegovini i neka nas obavijesti da medju stranackim kadrom ima i onih koji smatraju da je u Bosni i Hercegovini bio gradjanski rat, da su tome pridonijeli islamski fundamentalisti tj. strani borci arapskog porijekla, da Srbija nije odgovrna na agresiju niti genocid (jer jelda nije je optuzio ni Medjunarodni sud) vec da su medjunacionalne tenzije proizvele "sukob".

Na taj nacin cete se odmah osloboditi nezeljenih glasova ako je vec iskrena misoa da bi po vama "jos gore bilo da ljudi glasaju za nas u zabludi." Ali bi mozda to djelo bilo ravno politickom samoubistvu pa ne ocekujem da cemo vidjeti jedan takav korak. Desice se klasicna stvar koja se uvijek desava sa strankama u BiH, prvo ce se mudro izbjegavati odgovori na skakljiva pitanja, potom ce se uzeti glasovi a onda cemo vidjeti Bojana Bajica na TV ekranima kako optuzuje onako usput islamski fundamentalizam za "gradjanski" rat u Bosni i Hercegovini na ocitu zbunjenost, nevjericu i gadjenje NS glasaca koji vec u toj fazi nece moci izbaciti NS iz pozicije vec ce morati cekati slijedece izbore.
klixober

#1786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Pedja,kada sam pitao ko ce biti kandidat/i NS za Predsjednistvo BiH,rekao si da ce se sve znati nakon kongresa NS u Sarajevu.Kongres je prosao,ali ne vidim nigdje da ste izasli sa imenima kandidata.
Pedja Kojovic

#1787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Nismo jos formirali liste kandidata.

p.k.
veljaca

#1788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:Naša stranka pozdravlja profesionalizam MUP-a Kantona Sarajevo
Monday, 03 May 2010
Da li ti nakon ove svoje izjave ( ne znam da li je namjerno ovakva - nadam se da nije ) mislis da bi bilo koji MUP mogao da obezbijedi ovaj skup da STANOVNICI glavnog grada drzave Bosne i Hercegovine nisu pokazali veliki stepen tolerancije?
Zato mislim da bi NS ( a i ti sam ) morala pozdraviti stanovnike Sarajeva zbog tolerancije pokazane 03.maja 2010. godine ( a koju su pokazivali i u ratnim 1992 do 1995. godine ).

veljaca s.r.
Pedja Kojovic

#1789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Mislim da je nasa cestitka MUP-u KS sasvim opravdana jer su izdrzali i pritisak politicara i pritisak gradjana i uradili svoj dio posla na vrlo profesionalan, i vise od toga, nacin.
Cinjenica da je MUP procjenio da mora blokirati taj dio grada i obezbjediti koridor kojim su ucesnici dosli jednim dijelom govori o njihovoj porcjeni bezbjednosti da se odobreni skup i odrzi.

U dostojanstvo, toleranciju i opredjeljenje gradjana Sarajeva da zive po zakonima ove zemlje mi nikad nismo ni sumnjali.
U to su sumnjali oni koji su trazili da se skup zabrani.

Ja, licno, smatram svojim propustom to sto nismo posebno podrzali i, kasnije najavljeni, skup "zelenih beretki", odnosno, gradjana Sarajeva koji su htjeli izraziti svoje neslaganje sa skupom u Dobrovoljackoj.Nas stav povodom tog skupa je identican kao i povodom skupa u Dobrovoljackoj
(Opravdanje je, ako ga ima, to sto smo ipak bili fokusirani na odnos sarajevskih vlasti prema najavljenom skupu).
p.k.
Imamopobjednika

#1790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Imamopobjednika »

Pedja Kojovic wrote:imamopobjednika

Nemojte iznositi netacne tvrdnje.

Vasu interpretaciju mojih rijeci potkrijepite citatom.
p.k.
Vidim da su mi obrisani komentari. Probacu se sjetiti svih tvrdnji. Znam da sam rekao kako su za NS tri "sukobljene strane krive za rat", te da citavo vrijeme provlacite tezu o podjednakoj krivici "tri nacionalisticke stranke". Da li zaista moram trositi vrijeme i prolaziti kroz vase ranije komentare? Ako jos uvijek tvrditi da iznosim netacne tvrdnje i po tom pitanju - nije problem. Uradicu to.

Dalje, cini mi se da sam rekao da je za Vasu Stranku isto poginuli agresor negdje na padinama Trebevica i momak koji je poginuo u rovu braneci grad od istog. To je sasvim logican zakljucak, jer se niste oglasili o prirodi rata u BiH i jer ste jedina stranka koja ima zastupnika u kantonalnoj skupstini a koja je bila protiv zabrane odavanja pocasti poginulim agresorskim vojnicima. Naravno, dovoljno ste rekli kada ste pojasnjavali sta je po vama uzrok izbijanja agresije (Milosevic, neki fantomski arapski i islamski borci, itd). Zakljucak se namece sam po sebi.

Nesto cisto sumnjam da bi bili ovako principijelni da, recimo, neka od udruzenja iz Hrvatske, BiH ili dijaspore koja bastine tekovine ustaske ideologije zele bilo gdje u BiH obiljeziti neko mjesto stradanja jedne Crne Legije. Na kraju krajeva, o Vasoj Stranci dovoljno govori to sto vam je veci problem saka Arapa nego agresor koji zeli poniziti grad-zrtvu i njegove stanovnike time sto ce odati pocast zrtvama nepostojeceg ratnog zlocina.
Banksy

#1791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Stav Nase stranke je jasno izrazen u nasem saopstenju, a stav Eldina Hadzovica u uvodniku magazina Dani.

p.k.
A i jedno i drugo je zapravo stav Harisa Silajdžića, podvučen žutim.
Kojeg valja pogurati na novootkrivenom putu mira, prosperiteta i saradnje, a pritom ne dozvoliti da mu SDP ukrade Božić.
Pedja Kojovic

#1792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

imamopobjednika

Sve sto ste napisali je netacno, ukljucujuci i to da imamo zastupnika u kantonalnoj skupstini.

p.k.
Imamopobjednika

#1793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Sve sto ste napisali je netacno, ukljucujuci i to da imamo zastupnika u kantonalnoj skupstini.

p.k.
Izvinjavam se, mislio sam na gradsko i opcinska vijeca. Lapsus. Procesljacu vase ranije komentare i postaviti ih ponovo.
El_comadante

#1794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by El_comadante »

jedno objašnjenje ako može: ova stranka iz RS (neznam sad kako se tačno zvala) što ste se vi sa njima ujedninili da li je tačno da su oni SLUŽBENO bili na sahrani Slobodana Miloševića i koji je tvoj komentar na to.
Imamopobjednika

#1795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Kao sto sam i obecao:
Pedja Kojovic wrote:Krivci za sadasnje stanje - ukljucujuci i rat- su nacionalisticke stranke koje su iskoristile pad komunizma i zapaljivom retorikom dosle na vlast s namjerom da nastave nedovrsene obracune iz davne proslosti. Poslije rata, nastavljujuci rat drugim sredstvima, te iste stranke su krijuci se iza "borbe za nacionalne interese" doslovce opljackale zemlju i uspostavile nefunkcionalnu drzavu kako bi na taj nacin zastitili sebe od odgovornosti. Na vlasti se odrzavaju sijanjem straha od novog rata.
Ovaj drugi dio sam ostavio da bi se moglo vidjeti kako ciljas na sve tri strane. Dakle ni rijeci o Milosevicu, velikosrpskim pretenzijama, itd. Drugim rijecima sve tri strane u BiH nose podjednaku krivicu. Ispade da su se i Bosnjaci u tajnosti naoruzavali (pod patronatom SDA) i samo cekali pravi trenutak kako bi "nastavili nedovrsene obracune iz davne proslosti". I to se ne moze shvatiti na bilo koji drugi nacin.

Dalje tvoj komentar:
Pedja Kojovic wrote:Sasvim je izvjesno da su nacionalisticke stranke izazvale sukob i da nijedna nije "djelimisno trudna"... To sto su u BiH sukobu SDS i HDZ imale materijalnu i vojnu podrsku susjednih drzava, a sto je SDA u ostvarenje svog politickog programa povela nenaoruzan narod su cinjenice koje su nasoj tragediji samo dodale jos vecu dubinu i kompleksnost.
Pedja Kojovic wrote:U jednoj gruboj analizi, poput onih koje prave CIA za Balkan, bi se moglo reci da su ratni zlocini pocinjeni u onom omjeru u kojem su nacioanalisticke stranke bile vojno uspjesne u ostvarenju svojih ciljeva.
Drugim rijecima, ARBiH nije cinila ratne zlocine iz razloga jer joj je nedostajala logistika koju si imali VRS i HVO. Sukob (ne agresiju, vec sukob - kao da se radi o demonstracijama u Belfastu) su izazvale "nacionalisticke" stranke kako bi nastavile tamo gdje su stale '45.
Eh sada pitanje: kakav je to politicki program imala SDA i na koji je ona nacin povela goloruki narod u ostvarenje tog programa? Ovo nije nista drugo vec pljuvanje u lice svim borcima ARBiH jer od ARBiH Vasa Stranka pravi oruzani ogranak stranke.

Nije bitno da li je ovdje neko simpatizer SDA ili ne. Ovdje se radi o grubom revizionizmu nedavne historije. Kada se gleda iz tog ugla onda ne treba nas vas stav o skupu u Dobrovoljackoj ulici gdje se odala pocast poginulim agresorima - ne treba previse ni cuditi.

Dakle, da potvrdim svoje tvrdnje za koje si ti rekao da su netacne:

1) Rat su izazvale nacionalisticke stranke
2) I oni koji su branili ovaj grad i oni koji su ga napadali bili su samo clanovi vojnih ogranaka svojih nacionalnih stranaka
3) U BiH se desio sukob tri naroda, zavadjenih od strane svojih nacionalistickih stranaka a ne agresija. Logican zakljucak jer taj termin ne spominjes nigdje. Niti Milosevica, niti plan RAM, niti Tudjamana, niti Karadjordjevo. Ili se Milosevic ne spominje da se ne bi ogrijesili o danasnje clanove Vase Stranke koji su bili toliko ozalosceni da su skoknuli do Pozarevca kako bi ispratili Vozda na put bez povratka? Oni nisu problem, to su vase danasnje kolege iz iste stranke. Ne, ne..

Najgore od svega toga jeste sto si iznio ogromnu kolicinu floskula bez da si upotrijebio jedan jedini argument kojima bi ih potkrijepio.
Pedja Kojovic

#1796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

imamopobjednika

Trebali ste postaviti moj cijeli post.
Iz ovoga sto ste postavili se ne vide dvije stvari koje su, ja mislim, jako, jako bitne.

Da je osnovni i krucijalni uzrok rata u BiH agresija Srbije i Hrvatske i
da na pocetku posta ja kazem da se radi o mom licnom stavu, odnosno, odgovoru na pitanje koje mi je licno postavio jedan od forumasa.

p.k.
Imamopobjednika

#1797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Trebali ste postaviti moj cijeli post.
Iz ovoga sto ste postavili se ne vide dvije stvari koje su, ja mislim, jako, jako bitne.

Da je osnovni i krucijalni uzrok rata u BiH agresija Srbije i Hrvatske i
da na pocetku posta ja kazem da se radi o mom licnom stavu, odnosno, odgovoru na pitanje koje mi je licno postavio jedan od forumasa.

p.k.

1) U tom slucaju ste kontradiktorni, jer se u par komentara nigdje ne spominju Srbija i Hrvatska vec samo i iskljucivo "nacionalisticke stranke". Da se to desilo jednom, moglo bi se protumaciti kao lapsus (poput onoga da su mudzahedini iz arapskih zemalja jedan od krivaca za izbijanje "sukoba" u BiH) ili stvar napisana u afektu. No, tu tezu ste provlacili vise puta kroz duzi vremenski period.

2) U redu, evo da ne bude zabune: svi citati koje sam naveo u mom proslom komentaru su licni stavovi Predraga Kojovica,clana Izvrsnog Odbora Nase Stranke i pokretaca ove teme o NS.

Toliko od mene i zelim vam prijatan ostatak dana.
buzzer

#1798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Imamopobjednika wrote:Eh sada pitanje: kakav je to politicki program imala SDA i na koji je ona nacin povela goloruki narod u ostvarenje tog programa? Ovo nije nista drugo vec pljuvanje u lice svim borcima ARBiH jer od ARBiH Vasa Stranka pravi oruzani ogranak stranke.
pliva patka, pliva guska
ova zemlja bice turska...

to je bila oda duhu kosmopolitizma i svakojake, pa i etnicke tolerancije, ispjevana od jednog od aktivnijih clanova sda u transformaciji arbih u oruzani ogranak sda. ista individua je, skupa sa ahbabima, a s podrskom merhametlije, dao nemjerljiv doprinos promjeni karaktera rata iz s-h agresije u gradjanski. dakle, ono sto zlonamjerno pokusavas podvaliti nasoj stranci morao bi, da si korektan, pripisati onima ciju merhametli politiku velicas.

Imamopobjednika wrote:Najgore od svega toga jeste sto si iznio ogromnu kolicinu floskula bez da si upotrijebio jedan jedini argument kojima bi ih potkrijepio.
Alfons Kauders

#1799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Oj Pedja,

Sta ovo javlja BHT, da ce sutra Bajic potpisati koalicioni sporazum sa, pazi sad, SDS-om, Radikalima, Cavicem i Ivanicem?

Jesu li se to oni malo zajebali, je li rijec o koaliciji NSP i NS, ili su se Krsmanovic i Bajic odlucili pridzruziti njihovoj koaliciji?
Pedja Kojovic

#1800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

Nisam gledao pa ne znam sta su oni rekli.

Ono sto se sutra dogadja u Banjaluci je potpisivanje deklaracije o zajednickom nastupu na izborima izmedju partije Zdravka Krsmanovica NSP i Nase stranke. Slicna potpisivanja sa jos nekim pokretima u RS_u i udruzenjima i nevladinim sektorom ce uslijediti vrlo brzo.(Kao i slicni potezi u FBiH-ali nije sad tema).
Ja se nadam da cu sutra, malo nakon podne, ovdje postaviti tekst koji ce potpisati Bojan i Zdravko pa onda mozemo vise o tome.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 04/05/2010 21:38, edited 1 time in total.
Locked