Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
nokia6170

#1776 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
Opet laz, jer se Bosnjaci i Hrcati nisu slozili naknadno kao sto ti kazes sa nastankom rs-a, vec su se slozili da jedna od administrativnih jedinica bosne i hercegovine bude rs..sto je ogromna razlika...
Zbog cega je razlika ogromna?
pa evo ti slikovit primjer u cemu je ogromna razlika. ti ako mi nesto ukrades i kasnije prodas to sto si od mene ukrao nekom trecem...ja se mogu sloziti sa tom prodajom i halaliti tu stvar nekom trecem, ali to ne znaci da sam se slozio i sa tim sto si to ukrao od mene.

a ovo za prava i vracanje prava...pa generalno rs srbi imaju problem percepcije odredjenih stvari...gdje oni stvari percipiraju kao davanje nekog prava ostalima, a ne vracanje nekog prava, sto je opet velika razlika.

jer sebi u glavama onda sami stvore da oni nekom cine uslugu-ustupak na taj nacin, umjesto obratno da se stide sto su uopste nekom oduzeli njegovo pravo koje mu pripada i koje mu je pripadalo...sto ima za posljedicu da se stvorio opsti dojam kod srba da oni stalno cine ustupke prema drugima, a da drugi stalno nesto od njih uzimaju...i onda lupe sakom o stol i kazu, e ovako vise nece moci i naravno tu se javi osjecaj ugrozenosti, nestanka, opstanka itd.
vee-jay

#1777 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

nokia6170 wrote:
mozel mi iko reci iz rs-a zasto teritorijalno-geografska odrednica-prefiks bosanski vrijedja srbe?
u cemu prefiks "bosanski" diskriminira srbe u bosni i hercegovini?

da li i prefiks "hercegovacki" vrijedja i diskriminira srbe?
Kad se ide na to da se naredne generacije uce mrznji prema Bosni i Hercegovini, njenoj historiji i njenom bicu i kada se te generacije aktivno spremaju na novi rat onda su ovako mali koraci prema tom cilju NEOPHODNI.
cogni

#1778 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

nokia6170 wrote: pa evo ti slikovit primjer u cemu je ogromna razlika. ti ako mi nesto ukrades i kasnije prodas to sto si od mene ukrao nekom trecem...ja se mogu sloziti sa tom prodajom i halaliti tu stvar nekom trecem, ali to ne znaci da sam se slozio i sa tim sto si to ukrao od mene.
Ne vidim ko je tu drugi, a ko treci, niti zasto je nuzno praviti paralelu.
a ovo za prava i vracanje prava...pa generalno rs srbi imaju problem percepcije odredjenih stvari...gdje oni stvari percipiraju kao davanje nekog prava ostalima, a ne vracanje nekog prava, sto je opet velika razlika.

jer sebi u glavama onda sami stvore da oni nekom cine uslugu-ustupak na taj nacin, umjesto obratno da se stide sto su uopste nekom oduzeli njegovo pravo koje mu pripada i koje mu je pripadalo...sto ima za posljedicu da se stvorio opsti dojam kod srba da oni stalno cine ustupke prema drugima, a da drugi stalno nesto od njih uzimaju...i onda lupe sakom o stol i kazu, e ovako vise nece moci i naravno tu se javi osjecaj ugrozenosti, nestanka, opstanka itd.
I dalje ne vidim sta je problem sa onim amandmanom i kako ti mislish da bi bilo bolje da stoji?
popajic

#1779 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by popajic »

@cogni
Sto se tice nastanka RS, ona je de-facto nastala voljom samo srpskog naroda, ali je ovo ubaceno u ustav kasnije. Po mom laickom misljenju to je uradjeno zbog toga da bi se obezbijedila konstitutivnost ostalim narodima, sto ide u prilog Bosnjacima i Hrvatima, a ne na njihovu stetu.
Divim se svima koji imaju zivaca za ovu diskusiju...ali,evo i ja upadoh u zamku !
Ja tek sad shvatih da ostali konstitutivni narodi moraju biti bezgranicno zahvalni srbima sto su oformili (a zna se kako!) RS i tako im "obezbijedili" zeljno prizeljkivanu konstitutivnost.
Moglo mi se desiti da otegnem papke ,a da ne saznam da je sve ucinjeno da se u stvari Bosnjacima i Hrvatima pomogne :-) :x

sva sreca pa ne spadam u konstitutivne,pa se sutra ne moze RS hvaliti da je i meni nesto obezbjedjivao !
nokia6170

#1780 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote: pa evo ti slikovit primjer u cemu je ogromna razlika. ti ako mi nesto ukrades i kasnije prodas to sto si od mene ukrao nekom trecem...ja se mogu sloziti sa tom prodajom i halaliti tu stvar nekom trecem, ali to ne znaci da sam se slozio i sa tim sto si to ukrao od mene.
Ne vidim ko je tu drugi, a ko treci, niti zasto je nuzno praviti paralelu.

I dalje ne vidim sta je problem sa onim amandmanom i kako ti mislish da bi bilo bolje da stoji?
napisao sam ti vec u prethodnom postu kako bi trebalo da stoji, mada ne vidim uopste potrebu da ista stoji...ali na djelu je pokusaj humanizacije rs-a kao "volje" sva tri konstitutivna naroda, sto je cita LAZ I OBMANA.

treba napisati onako kako jeste, a ne mazati oci. jesil ti svjestan cogni da je dominantna crta sprske politike u zadnjih 17 godina LAZ i OBMANA?
cogni

#1781 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

nokia6170 wrote: napisao sam ti vec u prethodnom postu kako bi trebalo da stoji, mada ne vidim uopste potrebu da ista stoji...ali na djelu je pokusaj humanizacije rs-a kao "volje" sva tri konstitutivna naroda, sto je cita LAZ I OBMANA.
Znaci da je bolje da RS nikada ne bude humanizovana? Da RS treba da bude sto gora za nesrpski zivalj da bi oni koji mrze RS imali sto vishe razloga da je mrze? Da Bosnjaci i Hrvati u RS nikada ne treba da budu ravnopravni? Da je sto gori polozaj povratnika u RS-u cilj i istina, a sve sto bi vodilo poboljsanju tog polozaja laz? Da su i to malo prava koja Bosnjaci i Hrvati imaju u RS laz i da ih treba ukinuti da ne zavaravaju naivne?
Predlazem da pitamo povratnike u RS da li zele da im bude sto gore ili sto bolje? Da li zele da se osjecaju bezbjednije ili ne? Da li zele da budu gradjani drugog reda ili ne? Da li zele da RS bude "himanizovana" ili "cetnicizovana"? Mislim da je vaznije njihovo misljenje od bilo cijeg drugog.
treba napisati onako kako jeste, a ne mazati oci. jesil ti svjestan cogni da je dominantna crta sprske politike u zadnjih 17 godina LAZ i OBMANA?
Popravljanje situacije na bolje nije mazanje ociju, niti je pogorsanje situacije put ka istini, to je obrnuta logika koju ja ne mogu prihvatiti. Po meni je vracanje konstitutivnosti Bosnjacima i Hrvatima korak u pravom smijeru, svaka "humanizacija" RS takodjer, a pravi problem je sto te "humanizacije" nema ni izbliza dovoljno, a ne sto minimalni pomaci ipak postoje.
behavac

#1782 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote:necu se vise ponavljati za praznike, rekao sam da postoji zakon koji po principu kontinuiteta pravnih propisa iz annexa 2 ustava BiH je jos uvijek na snazi i samo je stvar sto jedna administratvna jedinica negira postojanje tog zakona i krsi dejt. mir. sporazum.

a u pogledu prefiksa "drzavni" koji vidim da ti ocito smeta...imam jedno pitanje za tebe:

a zasto se cogni smije upotrebljavati prefiks drzavni kada se usvajaju zakoni u rs-u ali se ne smije upotrebljavati prefiks drzavni kada je bosna i hercegovina u pitanju?

jeli rs drzava ili je bosna i hercegovina drzava?
Da samo jos nesto dodam za te praznike.
Tu je i dalje glavni problem sto ne postoji novi drzavni zakon.
Jer evo ti drugi primjer. Znas da je tuzlanska so u RS vazi 2 godine a u FBIH 3 godine.
Razlog ovome je sto su zakoni o kvalitetu soli razliciti u entitetima a ne postoji drzavni zakon.
E sad recimo da je postojao i zakon o kvalitetu u RBIH, pa ja tad ta so vazila 4 godine, mozda i jest al to sad nije toliko ni bitno.
I da taj zakon nije ukinut niti je donesen novi drzavni.
Al vidis sad postoji entitetiski zakon i prakticno ova dva zakona bi bila u sukobu, ajer entitetski zakon nema obavezu da bude u skladu sa zakonom RBIH, tako da se prakticno moze postovati samo jedan.
Znaci so vazi il 2 il 4 godine a sad u RS vazi 2 kako entitetski zakon propisuje.
Istina praznici nisu toliko iskljucivo tj moze biti zakona na dva nivoa al ovo je pitanje principa.
Druga stvar postoji nesto sto se zove obicajno pravo, znaci kako se do sad radilo.
Mene zanima da li postoji ijedan zakon u BIH koji se provodi a da je iz doba RBIH.
Ja licno ne znam ni za jedan pa mogu zakljuciti da je praksa da se ovi zakoni vise ne provode bez obzira da li sa neke pravne strane mogu jos vaziti.
Takodje RBIH jer bila centralizovana drzava, pravno, i svi zakoni su bili takvi a danas je dosta nadleznosti na entiteskom nivou i to entitetski zakoni regulisu.
Tako da to u vezi zakona iz doba RBIH nije bas najjasniji sto se tice provodjenja i uskladjivanja.
behavac

#1783 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote: prava istina bi bila: RS voljom sprskog naroda obrazovana, i voljom srpskog naroda nasuprot volji bosnjackog i hrvatskog naroda ocuvana.
Ako ces to gledati na taj nacin i pored sporazuma u Dejtonu onda se slazes i sa ovim:
BIH voljom bosnjackog i hrvatskog naroda proglasena nezavisnom, i voljom bosnjackog i hrvatskog naroda nasuprot volji srpskog naroda ocuvana.
spreca

#1784 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

cogni wrote:
nokia6170 wrote: pa sto dragi cogni, pa to je sustina rs-a...bice rs-a...u punom svom kapacitetu. ispade da po ustavu rs-a kao najvise pravnom aktu rs-a (koji je obavezujuci za sve gradjane rs-a) i da srbi i bosnjaci i hrvati napravise rs i rade na njenom ocuvanju... dok istovremeno dodik (o kojem je ujedno i tema) alfa i omega rs-a i sustinski i de iure iskljucivo zastupa interese samo jednog od tri konstitutivnma naroda rs-a..dok ga zaboli neka stvar za voljom ostala dva konstitutivna naroda.

zar to nije protivustavno cogni?
Dodik bi morao voditi racuna o svim gradjanima RS podjednako, nisam ja kriv za njegovo nedolicno ponasanje, niti se sjecam da sam ikada rekao neku lijepu rijech za Dodika.
Sto se tice nastanka RS, ona je de-facto nastala voljom samo srpskog naroda, ali je ovo ubaceno u ustav kasnije. Po mom laickom misljenju to je uradjeno zbog toga da bi se obezbijedila konstitutivnost ostalim narodima, sto ide u prilog Bosnjacima i Hrvatima, a ne na njihovu stetu. Ne vidim i dalje sta zelimo da zakljucimo? Da je Dodik nacionalista? Da u RS nisu svi narodi ravnopravni?

oni to kao nama obezbjedila konstutivnost? e boljeg vica i vece gluposti nisam cuo vec godinama.
spreca

#1785 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

behavac wrote:
nokia6170 wrote:necu se vise ponavljati za praznike, rekao sam da postoji zakon koji po principu kontinuiteta pravnih propisa iz annexa 2 ustava BiH je jos uvijek na snazi i samo je stvar sto jedna administratvna jedinica negira postojanje tog zakona i krsi dejt. mir. sporazum.

a u pogledu prefiksa "drzavni" koji vidim da ti ocito smeta...imam jedno pitanje za tebe:

a zasto se cogni smije upotrebljavati prefiks drzavni kada se usvajaju zakoni u rs-u ali se ne smije upotrebljavati prefiks drzavni kada je bosna i hercegovina u pitanju?

Jer evo ti drugi primjer. Znas da je tuzlanska so u RS vazi 2 godine a u FBIH 3 godine.
Razlog ovome je sto su zakoni o kvalitetu soli razliciti u entitetima a ne postoji drzavni zakon.
E sad recimo da je postojao i zakon o kvalitetu u RBIH, pa ja tad ta so vazila 4 godine, mozda i jest al to sad nije toliko ni bitno.
Al vidis sad postoji entitetiski zakon i prakticno ova dva zakona bi bila u sukobu, ajer entitetski zakon nema obavezu da bude u skladu sa zakonom RBIH, tako da se prakticno moze postovati samo jedan.
Znaci so vazi il 2 il 4 godine a sad u RS vazi 2 kako entitetski zakon propisuje.
Istina praznici nisu toliko iskljucivo tj moze biti zakona na dva nivoa al ovo je pitanje principa.
Druga stvar postoji nesto sto se zove obicajno pravo, znaci kako se do sad radilo.
Mene zanima da li postoji ijedan zakon u BIH koji se provodi a da je iz doba RBIH.
Ja licno ne znam ni za jedan pa mogu zakljuciti da je praksa da se ovi zakoni vise ne provode bez obzira da li sa neke pravne strane mogu jos vaziti.
Takodje RBIH jer bila centralizovana drzava, pravno, i svi zakoni su bili takvi a danas je dosta nadleznosti na entiteskom nivou i to entitetski zakoni regulisu.
Tako da to u vezi zakona iz doba RBIH nije bas najjasniji sto se tice provodjenja i uskladjivanja.

ako se ne varam svi entitetski zakoni u BiH morali bi biti uskladjeni sa BiH zakonom ,volio da oni koji to tacno znaju da me demantuju.
Jer nikakve logike da drzava mora svoje zakone uskladjivati sa entitetima.
nokia6170

#1786 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: prava istina bi bila: RS voljom sprskog naroda obrazovana, i voljom srpskog naroda nasuprot volji bosnjackog i hrvatskog naroda ocuvana.
Ako ces to gledati na taj nacin i pored sporazuma u Dejtonu onda se slazes i sa ovim:
BIH voljom bosnjackog i hrvatskog naroda proglasena nezavisnom, i voljom bosnjackog i hrvatskog naroda nasuprot volji srpskog naroda ocuvana.
e to sam cekao da neko potegne kao argument...samo te hebe jedna stvar...to sto je voljom bosnjaka i hrvata proglasena nezavisnost bilo je demokratski u skladu sa medjunarodnim pravom, odnosno zakljuccima mirovne konferencije iz londona za bivsu jugoslaviju-badinterovom komisijom, uz preporuke evropske komisije, nadledanje refernduma od strane evropske zajednice i sto je rezultiralo primanjem u UN.

voljom bosnjaka i hrvata je i ocuvana bosna i hercegovina sto je opet bilo u skladu sa poveljom UN i svim rezolucijama UN-a gdje se daje zvanicno vlasti svake drzave da brani svoj teritorijalni integritet i suverenitet (ako treba dokaz pisani, nije frka mogu ti ga priloziti u vise primjeraka)

znaci volja bosnjaka i hrvata je uvijek bila kanalizovana kroz medjunarodno pravo...dok sve ono sto je uradjeno od strane srba u bih, uradjeno je mimo volje bosnjaka i hrvata i predstavljalo je najgrublje krsenje i domaceg i medjunarodnog prava.

kao sto nekad rekoh prije par godina...oko svega cemo se moci sporiti, ali cemo na kraju doci do legaliteta svih aktivnosti nakon clanstva bosne i hercegovine u UN kada je stekla prava i obaveze svih drzava u UN-u.

i ono sto je najbitnije je da je srbima uvijek bila ponudjena demokratska mogucnost da ucestvuju u svim prilikama i da ucestvuju i u stvaranju i ocuvanju bosne i hercegovine, dok bosnjacima i hrvatima nikada nije bila ponudjena mogucnost da ucestvuju u stvaranju rs-a niti u ocuvanju, niti im je danas ponudjena mogucnost da se njihova volja izrazi u pogledu daljnje sudbine rs kao dva od tri konstitutivna naroda rs-a...a u ovom amandmanu se, grohotom da se nasmijem, spominje volja sva tri kosntitutivna naroda kod stravanja i ocuvanja rs-a :-)

jednostavno neosporivi historijski fakat je da su srbi u bih izvrsili i drzavni i vojni udar na medj, priznatu drzavu bosnu i hercegovinu sa ciljem razbijanja njenog teritorijalnog integriteta i pripajanja drugoj drzavi tada srj, danas srbiji...pravni karakter ratne rs je identican pravnom karakteru rsk u hrvatskoj.

al vi i dalje zivite u zabludama i obmanama i nastavite humanizovati rs...i mozete sami sebi prodavati muda pod bubrege i ispirati mozgove, trazeci opravdanja svoje neljudskosti.

samo imaj na umu staru latinsku poslovicu...quod initio vitiousum est, non tractu temporis convalescere
Maraschino

#1787 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Tuzi da ne budes tuzen.

Napad je najbolja odbrana.

Krenula je organizovana i dirigovana zastita Dodika...
Reagovanje Vlade RS -a na upozorenje PIC-a
Vlada RS-a saopćila je večeras da se zalaže za dosljedno poštovanje i primjenu svih pozitivnih zakonskih propisa u BiH, te da smatra neprihvatljivim zloupotrebu zakona, prava ili ovlaštenja bilo kog građanina ove zemlje ili lica koja u BiH imaju diplomatski status.
U saopćenju se dodaje da je Vlada RS-a na čelu s premijerom Miloradom Dodikom u potpunosti privržena poštovanju Daytonskog mirovnog sporazuma, vladavini prava i poštovanju institucija i agencija svih nivoa vlasti u BiH.

“Krivična prijava koju je Vlada RS-a podnijela u službi je odbrane teritorijalnog integriteta i punog suvereniteta BiH i njenih entiteta. Ona nije uperena protiv bilo koga, najmanje protiv međunarodne zajednice u kojoj Vlada RS vidi partnera”, navodi se u saopćenju.

Vlada tvrdi i da je prijava koju je podnijela Tužilaštvu “pokušaj zaštite i održanja digniteta legalnih institucija ove zemlje i kredibiliteta međunarodne zajednice i svi koji rade protiv toga, ne rade u interesu BiH niti njenog napretka ka EU”.

”EU kojoj težimo vidimo kao pravno uređenu zajednicu evropskih naroda u kojoj su svi jednaki pred zakonom, čiji je jedan od temeljnih principa i ostvarivanje vladavine prava. To su vrijednosti kojima teži i Vlada RS-a i želi da se taj princip u potpunosti primjenjuje na cijeloj teritoriji BiH”, kaže se u večerašnjem reagovanju Vlade RS-a na stav ambasadora Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) koji su osudili potez premijera RS-a Milorada Dodika da podnese krivičnu prijavu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Raffia Gregorijana i shvataju to kao pokušaj sprječavanja OHR-a u provođenju svog mandata.
(FENA)

ovo nije bilo dovoljno pa su izjavu pojacali '' kolektivno'' :-)

Po ovome ispadne da je napad na Dodika napad na Vladu RS-a i sami entitet RS.

Političari iz RS misle da se zloupotrebljava pravosuđe
Zanimljivo je da je i predsjedavajući Vijeća ministara Špirić, koji bi trebao biti neutralan isto misli kao i njegov stranački šef...
28.11.2008. 19:08
Najviši predstavnici vlasti RS-a u današnjoj zajedničkoj izjavi navode da su “zabrinuti najnovijim razvojem događaja u vezi s nezavisnošću pravosuđa u BiH”, te pozivaju na “trenutno obustavljanje zloupotreba institucija pravosuđa i istražnih organa u političke svrhe”.

Izjavu su potpisali predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH Milorad Živković, predsjednik RS-a Rajko Kuzmanović, predsjednik Skupštine RS-a Igor Radojičić i predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik.

Pored primjedbi na rada pravosuđa u BiH, također, navode da se “stiče utisak da se neki procesi pokreću s političkom pozadinom i u momentima kada zvaničnike treba ‘disciplinovati’ ili ih ‘ubijediti’ u neki politički stav”.

- Takva situacija je neprihvatljiva i ne predstavlja nezavisno pravosuđe, već potencijalni instrument u tuđim rukama, konstatiraju u zajedničkoj izjavi.

Dalje navode da se “u najnovijim pritiscima na Vladu RS-a i, naročito, premijera RS-a, pojavljuju nepoznate osobe kao podnosioci prijava, a javno se krše zakoni, tako što se poziva na odredbe entitetskog zakona, u postupku vođenom od neovlaštenog državnog organa”.

Tvrde i da sve to “prati snažna medijska kampanja i neskriven interes visokih stranih zvaničnika koji doživljavamo kao pritisak na sud, tužilaštvo i istražne organe”.

- Ne želimo shvatiti da se pripremaju politički procesi, kako bi se promijenili politički stavovi iz RS-a, kažu predstavnici vlasti iz RS-a i dodaju da sudovi i tužilaštva “moraju biti nezavisni, ali i od stranih političkih predstavnika u BiH”.

U zajedničkoj izjavi oni se smatraju “neodmjerenom i nepotrebnom izjavu visokog predstavnika da se: ‘već sada zna gubitnik’ i da su to: ‘Milorad Dodik i RS’”.

Time se, ističu, “sije sumnja i strah da će RS i njen premijer biti nečim kažnjeni i da je, ne samo spreman neki proces, već i donesena presuda”.

Ističu, između ostalog, da je BiH proteklim godinama “vidjela” niz procesa u kojima su tužene bile javne osobe i nosioci najodgovornijih dužnosti na državnom i nižim nivoima.

“U svim tim procesima bili su uključeni strani suci ili tužioci, a pratio ih je neskriven interes najviših zvaničnika međunarodne zajednice u BiH. Rezultat spektakularnih suđenja je, uglavnom, nikakav, ali su uništene ne samo karijere visokih i neposredno izabranih domaćih predstavnika, već su im nanesene i nepopravljive štete u materijalnom, moralnom i porodičnom smislu, za koje niko ne snosi odgovornost”, tvrde Radmanović, Špirić, Živković, Kuzmanović, Radojičić i Dodik.

Oni u zajedničkoj izjavi još jednom ističu da su dobri orijentiri za aktuelno političko i institucionalno djelovanje: nova strategija Evropske unije za BiH i dogovor političkih lidera od 8. novembra.

“U prošlosti smo vidjeli da domaći dogovori mogu biti uništeni međunarodnim uplivom, kako bi se obezbijedilo još nešto ili išlo još korak dalje. I dalje vjerujemo u domaće liderstvo i očekujemo pun prenos nadležnosti i odgovornosti za domaće procese na domaće institucije, bez pritisaka i konstrukcija sa strane”, kažu zvaničnici iz RS-a u zajeničkoj izjavi koja je dostavljena medijima iz kabineta predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića.

Autor: FENA

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1788 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

"Jedan narod,jedna država,jedan vođa"......SRPSKA ÜBER ALLES!...... :dance:

Image
Image
Image
Image
Kinder

#1789 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kinder »

pici wrote:"Jedan narod,jedna država,jedan vođa"......SRPSKA ÜBER ALLES!...... :dance:

Image
Image
Image
Image
Ovi nesretnici iz Zvornika da imalo poznaju istoriju 2 sv.rata zadnje što bi uradili to bi bilo ovo što rade na ovoj slici. :x
behavac

#1790 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

spreca wrote:
behavac wrote:

ako se ne varam svi entitetski zakoni u BiH morali bi biti uskladjeni sa BiH zakonom ,volio da oni koji to tacno znaju da me demantuju.
Jer nikakve logike da drzava mora svoje zakone uskladjivati sa entitetima.
Rekao sam sa RBIH a ne sa danasnjom BIH. Jer zakoni entiteta moraju biti u skladu sa zakonima danasnje BIH al ne moraju sa zakonima RBIH a i nisu.
I nokia ne objasni mi ovo za praznike.
Evo da te ovako pitam: da li su po tebi na snazi svi zakoni iz RBIH koji nisu ukinuti il promjenjeni u parlamentu danasnje BIH.
Jer ako se oni svi krse onda BIH ne sprovodi puno svojih zakona.
Ja ipak mislim da nisu na snazi u toj mjeri.
nokia6170 wrote:
behavac wrote:
e to sam cekao da neko potegne kao argument...samo te hebe jedna stvar...to sto je voljom bosnjaka i hrvata proglasena nezavisnost bilo je demokratski u skladu sa medjunarodnim pravom, odnosno zakljuccima mirovne konferencije iz londona za bivsu jugoslaviju-badinterovom komisijom, uz preporuke evropske komisije, nadledanje refernduma od strane evropske zajednice i sto je rezultiralo primanjem u UN.

voljom bosnjaka i hrvata je i ocuvana bosna i hercegovina sto je opet bilo u skladu sa poveljom UN i svim rezolucijama UN-a gdje se daje zvanicno vlasti svake drzave da brani svoj teritorijalni integritet i suverenitet (ako treba dokaz pisani, nije frka mogu ti ga priloziti u vise primjeraka)

znaci volja bosnjaka i hrvata je uvijek bila kanalizovana kroz medjunarodno pravo...dok sve ono sto je uradjeno od strane srba u bih, uradjeno je mimo volje bosnjaka i hrvata i predstavljalo je najgrublje krsenje i domaceg i medjunarodnog prava.

kao sto nekad rekoh prije par godina...oko svega cemo se moci sporiti, ali cemo na kraju doci do legaliteta svih aktivnosti nakon clanstva bosne i hercegovine u UN kada je stekla prava i obaveze svih drzava u UN-u.

i ono sto je najbitnije je da je srbima uvijek bila ponudjena demokratska mogucnost da ucestvuju u svim prilikama i da ucestvuju i u stvaranju i ocuvanju bosne i hercegovine, dok bosnjacima i hrvatima nikada nije bila ponudjena mogucnost da ucestvuju u stvaranju rs-a niti u ocuvanju, niti im je danas ponudjena mogucnost da se njihova volja izrazi u pogledu daljnje sudbine rs kao dva od tri konstitutivna naroda rs-a...a u ovom amandmanu se, grohotom da se nasmijem, spominje volja sva tri kosntitutivna naroda kod stravanja i ocuvanja rs-a :-)

jednostavno neosporivi historijski fakat je da su srbi u bih izvrsili i drzavni i vojni udar na medj, priznatu drzavu bosnu i hercegovinu sa ciljem razbijanja njenog teritorijalnog integriteta i pripajanja drugoj drzavi tada srj, danas srbiji...pravni karakter ratne rs je identican pravnom karakteru rsk u hrvatskoj.

al vi i dalje zivite u zabludama i obmanama i nastavite humanizovati rs...i mozete sami sebi prodavati muda pod bubrege i ispirati mozgove, trazeci opravdanja svoje neljudskosti.

samo imaj na umu staru latinsku poslovicu...quod initio vitiousum est, non tractu temporis convalescere

Pa da je bilo demokratski preglasati jedan konstitutivan narod i nije pa nije legitimno.
Legalnost je upitna, pa na mogu potvrditi ali ni negirati pravnu osnovu ovoga, jer je MZ ovo ovako prihvatila al Srbi nisu.
Al ja sam komentarisao ovo
Nisi ti spominjao pravnu osnovu za te dogadjaje neko iskljucivo da li je bilo sa il bez jednog naroda.
A ja sam dodao komentar da je tako bilo i za BIH, bey obzira na pravo nezavisnost je proglasena mimo volje srpskog naroda.
Tako je RBIH za Srbe izgubila legitimitet pa su oni proglasili RS bez volje ostalih naroda.
Bio je rat, zavrsen je i sad ovako trebamo ici dalje...
I kakve zablude i humanizacija ??? Gdje ti vidis da ja humanizujem RS i zasto bi to radio il i trebao raditi.
Onako postoji kao dio BIH sa svojom autonomijoj i nadleznostima i to je gotova stvar.
Maraschino

#1791 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Ruska ambasada u BiH povodom izjave UO PIC-a

Ambasada Ruske Federacije u BiH želi da razjasni svoj stav o pitanju koje je poslužilo kao predmet za večerašnju izjavu koju su objavili ostali članovi Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), saopćeno je večeras iz te ambasade.
"Bilo kakav potez pokretanja sudskog postupka protiv službenika Ureda visokog predstavnika koji ispunjavaju svoje obaveze nema pravnu validnost.

Sve međunarodne institucije u BiH obavezne su da se suzdrže od bilo kakvih poteza koji bi mogli prekršiti ustavni princip nezavisnosti pravosuđa, kao i od pokušaja preuzimanja obaveza koji prema zakonu spadaju u nadležnost lokalnih sudova, ureda tužilaca i istražnih organa", kaže se u večerašnju saopćenju iz Pres službe Ambasade Ruske Federacije u BiH.
(FENA
izgleda dodo nece ti pomoci ni svi ruski dolari :-) ...ma ni rafinerija u bosanskom brodu :skoljka:
tetakk

#1792 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tetakk »

Kinder wrote:
pici wrote:"Jedan narod,jedna država,jedan vođa"......SRPSKA ÜBER ALLES!...... :dance:

Image
Image
Image
Image
Ovi nesretnici iz Zvornika da imalo poznaju istoriju 2 sv.rata zadnje što bi uradili to bi bilo ovo što rade na ovoj slici. :x
http://www.stormfront.org/forum/forumdi ... 3d328&f=43 :roll:
bosanska rijec

#1793 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bosanska rijec »

nokia6170 wrote:[.

sustina moje price je da je velika laz i obmana domacih politicara iz rs iz reda srpskog naroda kada kazu da ne slave dan drzavnosti jer nije usvojen drzavni zakon o praznicima. pazi, to je zvanican stav vlade rs-a, predsjednika rs-a i svih srba koji rade u institucijama bosne i hercegovine, paradoksalno i samog spirica kao predsjedavajuceg vijeca ministara.

to je sve velika laz i obmana jer zakon postoji, zakon je usvojen 1992. godine i zakon u skladu sa dejt. mir. sporazumom je na snazi i bice na snazi dok se ne usvoji novi zakon. to nije samo slucaj sa ovim zakonom, vec sa svim ostalim zakonima. ali sve dok se ne usvoji novi zakon, taj zakon iz 1992. godine je pravno obavezujuci za sve gradjane bosne i hercegovine, a pogotovo isntitucije bosne i hercegovine, jer je pravni sljednik rbih, danasnja bosna i hercegovina sa svojim modificiranim unutrasnjim uredjenjem.

to je dakle sustina pravne drzave i vladavine zakona....da se propisi jedne drzave primjenjuju na cijeloj teritoriji te iste drzave...sve ostalo je u suprotnosti sa navedenim principima.

mislim da sam bio kristalno jasan. a ko hoce nek nastavi sebe lagati ili biti parcijalni legalista.
kad obicni covjek ne postuje zakone jedne drzave onda se hapsi a kada politicari na visokim i dobro placenim poslovima te iste drzave ne postuju zakone , ne dvije ili tri godine nego 17 godina
onda niko nista ne preduzima. I svake godine ista prica a niko nista ne preduzima. Ostali gradjani tog entiteta ne mogu ni biti lojalni ovoj drzavi kad oni koji ih vode ne postuju zakone, zasto bi i narod. Svasta :roll: Kojeg apsurda ti isti politicari koji ne postuju drzavne zakone, podizu tuzbe protiv visokih predstavnika, kojima se svi smiju , ko je ovdje lud :-)
Maraschino

#1794 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

pocelo je i naoruzavanje... :lol: :lol:
Uvezli četiri vojna broda u BiH

Datum: 28.11.2008 18:49
Autor: A. Sorguč
SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je u četvrtak optužnicu protiv penzionisanog pukovnika Dragića Gojkovića i njegove supruge Rade Gojković zbog neovlaštenog uvoza vojnih brodova u BiH.

Za zloupotrebu položaja u ovom predmetu optuženi su Milenko Počuča, Jovica Simić, Boris Đenadija i Uroš Gligić, jer su kao carinski radnici omogućili uvoz ovih brodova, saopšeno je iz Suda BiH.

Dragić Gojković optužen je kao vlasnik, a njegova supruga kao direktor preduzeća "Copco" iz Laktaša zbog uvoza četiri vojna broda iz Srbije i Crne Gore 2004. godine.

Brodovi su bez potrebne dozvole Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH uvezeni preko luke Brčko u Gradišku, čime je počinjeno kriovično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom.

Kako se navodi u optužnici, Milenko Počuč, kao šef Carinske službe Brčko distrikta, i Jovica Simić, kao stručni saradnik carinskog inspektora, omogućili su uplovljavanje i carinjenje brodova preko Graničnog prelaza u luci Brčko. Boris Đenadija i Uroš Gligić su takođe kao stručni saradnici carinskih inspektora u Gradišci omogućili uvoz brodova u Gradišci.

Prema optužnici, Gojkovićevi su u BiH uvezli četiri broda za 136.957 KM, a Rada Gojković je jedan brod tenkonosac prodala u Hrvatsku za 31.000 eura. Taj brod je kupljen za 23.000 eura, čime je ostvarena dobit od 7.794 eura.

Gojkovići su namjeravali prodati i druge brodove, ali je to spriječeno otkrivanjem krivičnog djela.
kazu da su podmornice vec u laktasima ali se ne vide golim okom :lol:
Last edited by Maraschino on 29/11/2008 00:23, edited 1 time in total.
vee-jay

#1795 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Pitanjce: da li bi bilo moguce da oruzane snage BiH naprave neku vrstu puca na podruciju RSa a da se uz to ne prekrsi neko medjunarodno pravo?
bijelo_dugme

#1796 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

Image
Image
Image
Image
Hahahaha koje su to budale :lol:

Jedan dan se zale zbog Jasenovca i miljardu srpski zrtava njemackog nacizma, ustasa i SS Islamistic Mujaheedin aka. SS Handzar a drugi dan dizu Hitlera u nebesa :lol:

U nas treba uvest neku vrstu vozacke za glasanja u izborima.

Hajmo dalje o Mr. Do'dicku
belfy

#1797 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by belfy »

cognn wrote:
belfy wrote: naravno, ako je tebi lakse prekratiti diskusiju meni ce samo biti zao sto ce, kao i mnoge druge, ostati bez ikakvog zakljucka ili onog uobicajenog da je postignut sporazum o nesporazumu...
Zato sto sam to sve vec nekoliko puta objasnio, tako da ne vidim da ima smisla objasnjavati ponovo, vec bih volio da procitas drugi put sta sam bio rekao.
Poenta je da clanovi ustava ne definiraju sta je potrebno, vec sta je obavezno, ne definiraju sta je normalno, vec sta je nuzno, ne definiraju sta treba, vec sta se mora, ne definiraju sta bi bilo lijepo, vec sta je i ko duzan da uradi.
samo da provjerim prije nego sto se okusam u poslu koji mi nije drag. dakle, ti zelis da ti navedem samo ono sto je "obavezno", a ne sta je "normalno" i da definisem ono sta je neko "duzan" da uradi, a ne ono sta bi "trebalo"!? ajd sad da pokusamo drugim rijecima; ti zelis da ti ja navedem (pravno) sta se mora obavezno uraditi da se ne bi uradilo ono sto bi bilo normalno i sto treba!? jesam li dobro razumio?
behavac

#1798 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

vee-jay wrote:Pitanjce: da li bi bilo moguce da oruzane snage BiH naprave neku vrstu puca na podruciju RSa a da se uz to ne prekrsi neko medjunarodno pravo?
Nije moguce kako ti zelis i to ne zbog medjunarodnog prava vec zbog domaceg.
Kao prvo danas institucije RS se ne mogu ukidati oruzanim snagama BIH vec u parlamentu BIH i RS.
Naravno za ovo je potrebna saglasnost predstavnika srpskog naroda a tog normalno nece biti.
Druga stvar i za naradbu komandnog vrha bez saglasnosti parlamenta potreban je koncezus clanova predsjednistva a ni tog nema.
Treca 1/3 OS BIH ne bi izvrsila puc na RS jer su oni odatle, i cak oni bi je i branili.

Znaci pravno OS ne mogu izvrsiti puc na RS, komandno ne mogu donijeti ni takvu naredbu a kad bi hipoteticki samo 1 il 2 clana donijeli takvu naredbu mozda bi 1/3 il 2/3 OS pokusalo da je provede al bi u tom bilo sprijeceno od preostale 1/3 a i policije RS-a a takodje bi bili sprijeceni od strane MZ-a i bili bi optuzeni za krsenje ustava i izazivanje sukoba.
Frankyee

#1799 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Na ovoj temi se izgleda razgovara o svemu i svacemu , RS, VOjsci, Ustavu, .....

Tema je o Dodiku
Abacija

#1800 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

vee-jay wrote:Pitanjce: da li bi bilo moguce da oruzane snage BiH naprave neku vrstu puca na podruciju RSa a da se uz to ne prekrsi neko medjunarodno pravo?
Da, prekrsili bi pravo MZ-a o netalasanju. :mrgreen:
Locked