pa evo ti slikovit primjer u cemu je ogromna razlika. ti ako mi nesto ukrades i kasnije prodas to sto si od mene ukrao nekom trecem...ja se mogu sloziti sa tom prodajom i halaliti tu stvar nekom trecem, ali to ne znaci da sam se slozio i sa tim sto si to ukrao od mene.cogni wrote:Zbog cega je razlika ogromna?nokia6170 wrote:
Opet laz, jer se Bosnjaci i Hrcati nisu slozili naknadno kao sto ti kazes sa nastankom rs-a, vec su se slozili da jedna od administrativnih jedinica bosne i hercegovine bude rs..sto je ogromna razlika...
a ovo za prava i vracanje prava...pa generalno rs srbi imaju problem percepcije odredjenih stvari...gdje oni stvari percipiraju kao davanje nekog prava ostalima, a ne vracanje nekog prava, sto je opet velika razlika.
jer sebi u glavama onda sami stvore da oni nekom cine uslugu-ustupak na taj nacin, umjesto obratno da se stide sto su uopste nekom oduzeli njegovo pravo koje mu pripada i koje mu je pripadalo...sto ima za posljedicu da se stvorio opsti dojam kod srba da oni stalno cine ustupke prema drugima, a da drugi stalno nesto od njih uzimaju...i onda lupe sakom o stol i kazu, e ovako vise nece moci i naravno tu se javi osjecaj ugrozenosti, nestanka, opstanka itd.