BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jovanbl

#1776 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jovanbl »

Vidim susic je pozvao subasica u reprezentaciju ( po meni ni blizu kalibar za a reprezentaciju ). Medjutim nije mi jasno da ne zove trivunovica iz borca, pa cak i puzigacu ne uzima u obzir a ima problem po toj lijevoj bocnoj strani.
burek_in_space

#1777 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

Stari wrote:A jel ima ? ...mislim BH drzavljanstvo?

ako ima ...e onda ga treba zovnuti iz cistog principa...taman da ima dvije lijeve noge ...taman da ni na sat ne zna ... treba ga zovnuti da suknemo konkurentima ... jednom se to mora i njima desiti.
@Stari, pa njima se to vec desilo.
Nakon odlaska Antica sa klupe Srbije, mnogi su kao jedan od argumenata protiv imenovanja Pizhona uzeli to da se on olako rijeshio Misimovica. :wink:
Stari

#1778 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stari »

Hm ... desilo im se to ...da su lose procijenili kvalitet igraca ...koji se kasnije, nemajuci za koga drugog igrati, prihvatio igranja za nas.... jesam li krivo skontao ili ?

Njie mi nimalo mrsko to sto su se oni tu i tada zajebali ...samo ... koliko je to bila nasa zasluga?

moguce da se varam ... ispravi ako grijesim

Svakome se takva kriva procijena moze desiti ... birvaktile je Miroslav Blazevic odbio primiti R. Prosincekog u NK Dinamo rijecima ...ako od ovog momka ikad bude nogometas ja cu pojesti svoje kopacke....nije Dzajic morao platiti za njega ni pare ...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1779 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by 1946 »

jovanbl wrote:Medjutim nije mi jasno da ne zove trivunovica iz borca
Nije ni meni, makar da bude rezerva Saji i Spahi
jovanbl

#1780 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jovanbl »

1946 wrote:
jovanbl wrote:Medjutim nije mi jasno da ne zove trivunovica iz borca
Nije ni meni, makar da bude rezerva Saji i Spahi
generalno je to problem svih trenera sa ovih prostora, potcjenjivanje igraca iz domacih takmicenja.
Necu sad da kazem da u premier ligi ima more igraca koji bi mogli da dobiju poziv u a selekciju, ali deinitivno ima igraca na kojhe bi selektor morao da racuna, jer u najmanju ruku nisu nista losiji od nekih koji su bolji samo zato sto igraju u nekoj jacoj ligi.

Isti igrac koji ode u neku jacu ligu odmah postaje nesto super kvalitetan .

Mislim da se pristup trbea promjeniti, jer ima tu nekolicina igraca koji bi u kvalitetnom timu bili cak i bolji nego sto su kad igraju u timu u premier ligi, jer kvalitetniji tim daje igracu vise prostora da pokaze i svoj kvalitet.

nijedan igrac nije postao veliki dok mu se nije dala prilika, a da ne govorim da bi takvim nekim potezima i selektor kao dio fudbalske porodice, ojacao i afiramciju same lige, klubove, narasle bi cijene igracima a samim tim i klubivi bi profitirali i jacali itd itd.
Nekad treba imati dugorocnu viziju, naravno ne na ustrb kvaliteta, ali ipak ima tu dosta prostora koji je neiskoristen
zecko_kupuz

#1781 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Više bih volio da vidim tromog Nadarevića na klupi nego nekog novog štopera na spisku. :-D

Inače, zna li neko dokle je Sudić sa oporavkom? Kada se otprilike vraća na teren?
extraordinary

#1782 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Nisu nama komšije krivi što nemamo osnove da privolimo Marine, Subotiće, Klasniće, Petriće i ine fudbalere da igraju za nas.
Point.

#1783 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

extraordinary wrote:Nisu nama komšije krivi što nemamo osnove da privolimo Marine, Subotiće, Klasniće, Petriće i ine fudbalere da igraju za nas.
Kakve osnove kad ti nabrojeni igraci vole govno tudje (srbijansko-hrvatsko) nego ovu zemlju. Na koju foru da ih privolimo? Osim ako ne promijenimo ime drzave u Srbija, odnosno Hrvatska.
extraordinary

#1784 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by extraordinary »

Pa nema osnove, kad niko ne ode razgovarati sa Subotićem nego ga zovu preko medija, a Srbi pošalju avion po njeg, dovedu ga u Beograd, upoznaju sa selektorom i sve, šta misliš za kog će igrati? Gdje će se osjećati prihvaćenijim? To su ljudi koji su daleko od svih ovih govana i balkanskih gluposti, i koje ćeš pridobiti profesionalizmom, a ne patriotizmom. Džaba je meni Nadarevićev patriotizam kad ga vozaju ko dijete svaku tekmu. Meni treba tu Subotić koji neće tako lahko ispadati( Subotić je primjer, nije da je on neka štoperčina).
callmethebreeeze

#1785 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by callmethebreeeze »

zecko_kupuz wrote:Više bih volio da vidim tromog Nadarevića na klupi nego nekog novog štopera na spisku. :-D

Inače, zna li neko dokle je Sudić sa oporavkom? Kada se otprilike vraća na teren?
novembar, ako me sjecanje ne vara.
limeni

#1786 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by limeni »

extraordinary wrote:Pa nema osnove, kad niko ne ode razgovarati sa Subotićem nego ga zovu preko medija, a Srbi pošalju avion po njeg, dovedu ga u Beograd, upoznaju sa selektorom i sve, šta misliš za kog će igrati? Gdje će se osjećati prihvaćenijim? To su ljudi koji su daleko od svih ovih govana i balkanskih gluposti, i koje ćeš pridobiti profesionalizmom, a ne patriotizmom. Džaba je meni Nadarevićev patriotizam kad ga vozaju ko dijete svaku tekmu. Meni treba tu Subotić koji neće tako lahko ispadati( Subotić je primjer, nije da je on neka štoperčina).
izvini ali subotic je slicno kao koroman "veci" srbin od ovih iz beograda, pa ne bi zaigro za nas da je maradona u nasem savezu...ja ne zalim za ovima koji neca da igraju za BiH, pa ni za ibrahimsonom..
callmethebreeeze

#1787 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

da li vi zaista mislite da bi ibrahimovic i da je kojim slucajem pristao da igra za nas, a ja mislim da mu to nikada nije bio cilj,i dalje bio clan bh-reprezentacije sa ovakvim savezom? on je odlucio "pauzirati" iz svedske repke nakon sto se nisu kvalifikovali za SP i vratio se nakon sto je izabran novi selektor koji je vise-manje prilagodio igru citavog tima ibrahimovicu. njegov ego je prevelik za jadove koji vode nas savez.
IsmetHoro

#1788 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by IsmetHoro »

extraordinary wrote:Pa nema osnove, kad niko ne ode razgovarati sa Subotićem nego ga zovu preko medija, a Srbi pošalju avion po njeg, dovedu ga u Beograd, upoznaju sa selektorom i sve, šta misliš za kog će igrati? Gdje će se osjećati prihvaćenijim? To su ljudi koji su daleko od svih ovih govana i balkanskih gluposti, i koje ćeš pridobiti profesionalizmom, a ne patriotizmom. Džaba je meni Nadarevićev patriotizam kad ga vozaju ko dijete svaku tekmu. Meni treba tu Subotić koji neće tako lahko ispadati( Subotić je primjer, nije da je on neka štoperčina).
Subotic na facebooku prije par mjeseci: "Going home to Republika Srpska =)"

Marina smo mozda mogli nagovoriti, ali je kasno sad.

Vidim i da je stoper Lyona, Dejan Lovren, rodjen u Bosni medjutim nije nikada igro u nasoj PL. Znal ko vise o njemu? Jel odrasto u Hrvatskoj ili Bosni i zasto njega niko nije nagovarao?
callmethebreeeze

#1789 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

nikada nista od nas nece biti dok ne stvorimo uslove u kojima ce se djecaci, a bome i djevojcice, moci razvijati u dobre igrace. to zahtjeva dobre terene, strucan trenerski kadar i dobar savez. ne mozemo se nadati uspjehu uzdajuci se u djecu iz dijaspore. stvaranje dobre reprezentacije je dugorocni projekat, sve ostalo je budalastina.
palermo

#1790 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

Opet Pandža dao gol. Treći ove sezone (ako sam ja dobro upratio. Još malo pa k'o Džeko :D
A1fa

#1791 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Vidim o Ljajicu se poslo pisati kao o buducem reprezentativcu BIH, taman dok prodje ova euforija oko izbora to ce se jos rasplamsat, abd. na proljece cemo ga gledati u nasem dresu, godinu kasnije nego sto sam ja to predvidio, ali ipak da pozdravim svog starog ,,jarana'' Cyprusa i onih par njegovih standardnih pajdasa koji su se protivili tome :D :bih:
shalla

#1792 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Ljaljic ako zaigra za nas ja cu lajat k'o cuko:-)
Frankyee

#1793 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Izgleda da je Haris Vukcic ( igra u Newcastle Utd ) dobio poziv za A repku Slovenije.

Pa zar igrac sa 18 godina koji igra za Newcastle (doduse vrlo malo jer je mlad ) nije interesantan za nasu A repku? Pa zar niko ne misli da lovi te potencijale koji mozda mogu se pokazati kao odlicni igraci kasnije?

Nije mi jasno sta tu ima da se izgubi.

A Ljajic nema sanse da zaigra za BiH, nije ga niko ni pozvao koliko vidim, to je sve ujdurma novinara iz Srbije da dignu rejting Ljajicu da se on zovne ranije u repku Srbije ili da se bolje proda. Ako zaigra svaka mu cast.
Obuca9

#1794 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Čovjek rođen u Sloveniji, prošao sve slovenačke selekcije (u-16, u-17, u-18, u-19, u-21) i čisto sumnjam da ga išta privlači da zaigra za domovinu njegovog oca.
Vuckic also rejected claims that he was about to switch national allegiances to Bosnia,with the Bosnians reportedly keen on helping him turn his back on Slovenia.

"As things stand in this moment, I will play for Slovenia," he added.

"I'm a Slovenian national player and things will be the same in the future."
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 26,00.html
Obuca9

#1795 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

U porodici mladog Adema Ljajića nisu izgleda voljni da on zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa će mladi as Fiorentine morati čekati poziv novog selektora Srbije Vladimira Petrovića.

"Žao nam je što Adem nije dobio poziv. Vjerovali smo da će ga Petrović uvrstiti na spisak. Iskren da budem, očekivali smo i da bi možda mogao da otputuje u Južnu Afriku na Mondijal, kao vođa omladinske generacije Srbije, da bude počastvovan pozivom. Njegovo je da nastavi da se trudi i bude kvalitetan u Fiorentini, a ljudi iz Saveza vode računa o svemu. Međutim, Petrović do sada nije kontaktirao Mihajlovića. Mi smo iz Srbije, Adema je upravo mlada reprezentacija izbacila u prvi plan, toliko je prošao sa njima, bio je jedan od najzaslužnijih za plasman omladinaca na evropski šampionat u Ukrajinu. Teško je govoriti o igranju za drugu zemlju, bilo je nekih nezvaničnih priča, ali stav Adema i porodice je da je naša zemlja Srbija i da bi rado igrao za "orlove" , kaže Satmir Ljajić, otac Adema Ljajića
Frankyee

#1796 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

hz__semir wrote:
U porodici mladog Adema Ljajića nisu izgleda voljni da on zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa će mladi as Fiorentine morati čekati poziv novog selektora Srbije Vladimira Petrovića.

"Žao nam je što Adem nije dobio poziv. Vjerovali smo da će ga Petrović uvrstiti na spisak. Iskren da budem, očekivali smo i da bi možda mogao da otputuje u Južnu Afriku na Mondijal, kao vođa omladinske generacije Srbije, da bude počastvovan pozivom. Njegovo je da nastavi da se trudi i bude kvalitetan u Fiorentini, a ljudi iz Saveza vode računa o svemu. Međutim, Petrović do sada nije kontaktirao Mihajlovića. Mi smo iz Srbije, Adema je upravo mlada reprezentacija izbacila u prvi plan, toliko je prošao sa njima, bio je jedan od najzaslužnijih za plasman omladinaca na evropski šampionat u Ukrajinu. Teško je govoriti o igranju za drugu zemlju, bilo je nekih nezvaničnih priča, ali stav Adema i porodice je da je naša zemlja Srbija i da bi rado igrao za "orlove" , kaže Satmir Ljajić, otac Adema Ljajića
Ovo je vjerovatno realnost sve ove situacije, da bi nas savez mogao da privoli nekog igraca o tom igracu treba voditi racuna vise godina. Normalno je da covjek igra za A repku Srbije. Nas savez se treba koncentrisati da lovi mlade igrace koji nisu jos na meti druguh saveza. Danas svaki mladi fudbaler Srbin is BL bi vjerovatno prvo zaigrao za Orlove pa tek onda ako vec ne moze igrao za BiH. To treba pokusati promjeniti. To je veci problem nego sto sad gubimo Vukcica, Ljajica, Ibrahimovica i ostale jer ako se to ne promijeni za 10 godina ova repka ce biti najveca kanta Evrope.
Edin H.

#1797 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Joj Satmira misa :roll:

Steta sto se ne plasirasmo na Svjetsko prvenstvo, druga bi se prica pricala za ove sto hoce da igraju za Sloveniju i Srbiju.

Sto se Ljajica tice ovo sam i nagovjestio u jednom od postova, marketinski trik da primora Srbe da na njega obrate paznju.
samo malo

#1800 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

IsmetHoro wrote:
Vidim i da je stoper Lyona, Dejan Lovren, rodjen u Bosni medjutim nije nikada igro u nasoj PL. Znal ko vise o njemu? Jel odrasto u Hrvatskoj ili Bosni i zasto njega niko nije nagovarao?
Kako ce igrat u PL kad je sa tri godine sa familijom pobjegao iz Kaknja ustvari iz Kraljeve Sutjeske. Ili protjeran, on kaze protjerani.

Od tada zive u Zagrebu, njegova familija. Tamo je odrastao, prosao sve skole Dinama, i tako dalje i tako blize.

Bice on igrac ipo, vec je nosilac odbrane Lavova a ima mislim 21 godinu tek. Lyon ga platio oko 10 milki eura, prvo su novinari iz francuske prosle sezone kritikovali sto je tako nepoznat igrac placen tako puno, a sada ga hvale na sva zvona. Navijaci ga vole isto.
Steta, jos jedan izgubljen bosanac.
Post Reply